Új hozzászólás Aktív témák

• zsolti.22

senior tag

válasz Gesztiboy #8459 üzenetére

Hahhaaa, végre működik.
    A kettőtök bejegyzését összemostam, abból született meg a működő NAT-os konfig.
    Lecseréltem a GNS3-at a 0.8.7-re is, csak mert írtad, hogy neked azzal megy. Ismét nekiálltam egy NAT-os konfignak, de elakadtam, mert nem ment a ping. Beírtam azt, amit te írtál:

Miért nem megy a ping? Alaphelyzetben nincs inspect az ICMP csomagokra, ezt külön be kell reszeld.
    policy-map global_policy
    class inspection_default
    inspect icmp
    service-policy global_policy interface inside

Ezzel így még mindig nem működött. Ekkor néztem meg a running-configot, a class-map inspection_default alatt nem volt semmi, ekkor írtam be egy match ? parancsot, ahol előjött az, amit az előző hsz-ben írtam (meg tusi_ is ezt írta):

default-inspection-traffic Match default inspection traffic:
    ctiqbe----tcp--2748 dns-------udp--53
    ftp-------tcp--21 gtp-------udp--2123,3386
    h323-h225-tcp--1720 h323-ras--udp--1718-1719
    http------tcp--80 icmp------icmp
    ils-------tcp--389 ip-options-----rsvp
    mgcp------udp--2427,2727 netbios---udp--137-138
    radius-acct----udp--1646 rpc-------udp--111
    rsh-------tcp--514 rtsp------tcp--554
    sip-------tcp--5060 sip-------udp--5060
    skinny----tcp--2000 smtp------tcp--25
    sqlnet----tcp--1521 tftp------udp--69
    waas------tcp--1-65535 xdmcp-----udp--177
    Befejeztem a match parancsot a default-inspection-traffic szóval és tádámm, egyből ment a NAT-os ping. Ott volt furcsa, hogy a show xlate mutatta a NAT bejegyzést, de a ping nem ment; ekkor kezdtem jobban utána nézni ennek a class-mapos-nak.
    És mire megnéztem volna, hogy akkor a DHCP relay miért nem működik megint - mert nem működött -, addigra a konzol már azzal várt, hogy ki van osztva a cím. :DDD

Akkor most újrakezdem kis idő múlva (és már az új GNS3-ban), hogy lássam folyamatában is a dolgot, mert most a hsz írással félbeszakítottam a megfigyelést ;]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés