- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia!
Teljes mértékben igazat adok, én is így látom...
Természetesen lehet egymás után "beszerezni" a papírokat, sajnos a tanfolyami keretek sem adnak olyan mély szintű gyakorlati tudást, amellyel bátran azt mondhatná valaki, hogy bárhol megállná a helyét...
Én ebből a szempontból szerencsésnek mondhatom magam, mert Cisco szakirányú főiskolán végeztem, 2004 óta szolgáltatóknál dolgozom, mindig volt a laborban több-kevesebb eszköz, amelyekből a legkomplexebb tesztlabor topológiákat is össze lehetett rakni. De hiába a sok hardvereszköz, az ember nem lehet mindig mellettük, valamint mindig volt olyan, hogy szükség lenne még néhány routerre a kész topológiához, de már nincs elég, vagy másnak is kellett másra, stb...
Az előbbieket azért írtam, hogy hátha tudok segíteni annak, akinek nincs (folyamatosan) lehetősége közvetlenül hozzáférni az eszközökhöz. Szükség esetén csupán némi CPU teljesítmény és memória hozzáadásával a lehető legkomplexebb topológiákat is össze lehet állítani, - és ahogy nálam is sok esetben szükség volt rá - számos szolgáltatói és előfizetői hálózat fizikai eszközökkel történő modellezésekor nagy segítség volt, hogy virtuálisan is fel tudtam laza 20 perc alatt valódi Cisco IOS image-eket boot-olni a PC-men, ezzel 30-40 routert is emulálva és hozzáadva a fizikai topológiához. Ezeket a virtuális console portjukon keresztül CLI-n ugyanúgy konfigurálod, mintha a fizikai eszköz mellett ülnél. Lényege pont az, hogy nem szimulációról, hanem router hardver emulációról van szó.
Az előbbiek pont ezért hasznosak, mert ezáltal az ember olyan mérnökké képezheti magát, aki nem csak papíron látott Cisco routert...Üdvözlettel:
Bélabácsi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged