- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
tomp
félisten
2éve jött a városba a upc. Így ha azt vesszük, akkor pont a 2éves(régebben szinte mindenki ilyet kötött, mert ócsó volt) hűség lejárta előtt keresett fel mindenkit. A mindenki az szó szerint mindenkit. Több mint a fél városban van társasházi akció
Sőt a város több pontján plakáton hirdetik ezt az akciót
Bár lehet, hogy a 2 erős helyi szolgáltató miatt csinálta ezt itt a upc. -
Trak
addikt
Beszéltem az ügyfélszolgálattal, sajna ebből most nem lesz társasházi kedvezmény...
Nálunk jelenleg nincs, azt mondták, hogy a közös képviselőnek kellene összeszednie a házban, hogy kinek van, és ha megvan az 50%, akkor mindenkivel aláiratni, azzal bemenni a UPC-hez, és utána lehetne...
Na mivel szinte egyik lakót sem ismerem, a ház jó része nyugdíjas, a közös képviselőt is csak párszot láttam, ezért ez esélytelen... kénytelen leszek megvárni a szeptemberi egyéni akciókat. -
tomp
félisten
Már eléggé enyhe lett ez a Társasházi akció.
Hívd fel őket és kérdezd meg, hogy hogyan lehetne a házban ilyen.
Ma már a közösképviselői szerződés, csak duma. Nálunk nincs semmiféle megállapodás, mégis van ilyen akció. Jött egy fószer a upc-től és mindenkinek felhozta ezt. Mindenki elfogadta.
Sőt ha nagyon kevés upc ügyfél van már csak a házban(a többiek leléptek egy másikhoz) akkor is felhozzák ezt az akciót.Szval telefon. Mond meg, hogy minden áron akarod ezt a kedvezményt.
-
jerry311
nagyúr
Ha a modemed nincs mindig online-ban, akkor kb. 0% eséllyel találsz hibát a modem és a számítógéped közt.
Mivel nem központi hiba, valószínűleg a lépcsőházi elosztó és a kábelmodem közt lesz gond vagy éppen a modemmel...
Ha nem kértetek szerelőt, akkor:
- nézd meg az összes csatlakozót:
- sérült?
- laza?
- nézd végig a koax kábelt:
- sérült?
- meg van törve?
Ha a fentiek rendben vannak, akkor érdemes letesztelni a stabilitást a lakásba beérkező kábelen. Tehát az első elosztási pontnál szétcsavarod és rádugod a modemet. Ha ott stabil, akkor lakáson belül van a gond, ha ott sem stabil akkor lakáson kívül. Utóbbi esetben kérj egy szerelőt a UPC-től, hogy javítsa meg.
Ezenkívül lehet még gond a modemmel vagy a tápegységével is... -
Uncool Ben
tag
Tényleg bosszantó változás, amit a fejlesztések hoztak p2p téren, de van remény. Nekem bő egy hónapon keresztül használhatatlan volt a torrent (chello extreme, max 10KB/s le és fel irányban is, de inkább csak 1-2KB/s, egy kerülettel arréb viszont nem volt ilyen problémám). Manapság már teljes sebességel megy kifele, és lefele is eléri az 50KB/s-et (több száz seed és peer mellett) egy népszerű torrenttel, mint pl. egy évad egy népszerű sorozatból. Nem mondom, lehetne az az 50 500 is, de ez már a használható kategóriát súrolja alulról az eddigi borzalom után.
[Szerkesztve] -
jerry311
nagyúr
Én boldog vagyok az internetemmel.
Stabil. Gyors. Counter-Strike is jól megy, Lineage2 is. P2P-rel sincs bajom. FTP-n meg amúgy sem a chello korlátoz hanem a szerver. Fogalmam snincs mit lehetne kezdeni ezzel.
Igazából semmi közöm már a chellohoz, én is csak egy vagyok a sok előfizető közül. Fizetem a számlát, kapom a szolgáltatást. Az összes megmaradt előnyöm, hogyha bajom van vele, akkor nem a 1221-et hívom, hanem a helpdeskes műszakvezetőket vagy a számlázási osztály csoportvezetőit, attól függ mi a fájásom. -
shev7
veterán
de miben rosszabb? ftp mukodik fel/le, weben hozza a sebesseget. torrent lefele nekem max sebeseggel jon. Az aranyomat meg tudom tartani akkor is ha csak chellosnak toltok fel
szoval az, hogy kifele szalonkent kb 2 k-ra van korlatozva a p2p != rosszabb mint volt. Legalabbis nallam.
-
bambano
titán
Olyan protokollokat használnak a p2p programok, amiket ember nem fejt vissza ilyen terhelés mellett. Oda teszed a kliensed portjait, ahova akarod, ettől kezdve senki nem képes megmondani, hogy a forgalmad az micsoda.
A lépcsős megoldásról meg annyit, hogy szerinted a upc 250 ezer user modemjét percenként átprogramozza??? A modem sebesség állításhoz újra kell indítani a modemet, minden upcos bővítésnél kiküldött levélben benne van ez. Te hányszor indítottad újra a modemed ma este 21:30-22:00 között?
Az fel se merült benned, hogy esetleg sok user egyszerűen elmegy aludni 10 órára?
Miért kell csillagháborús összeesküvéselméletet gyártani olyan dolgokra, amiknek hétköznapi indoka van? -
ROBERTOH
őstag
Eddigi hsz-eiből azt vettem ki, hogy adsl-e van; és mint tudjuk az ország nagy részén a t-com vonalán keresztül adsl-eznek, ahol február végéig sávszélességet emelnek. Nos ha még nem emeltek neki sávszélt, akkor szép álom a 8Mbit, hacsaknem az elosztó mellett lakik...
A 2-3Mbites előfizetéseket általában 5-6Mbitre növelik, míg a feltöltési sebesség csak 480kbit/s szemben a upc 768kbit/s-os sebességével. Arról nem is beszélve, hogy a sávszél emelés óta mennyire rossz lett az adsl minősége, gondolok itt a sávszél ingadozástól kezdve a megszakadásokig illetőleg az nagyobb területeket érintő hibákig. Az igaz, hogy még nem lehet tudni, hogy a upc-nél a sebességnövelés mennyire fogja a szolgáltatás minőségét rontani, ennek ellenére én inkább a upc mellett döntenék, legalábbis az adsl-es tapasztalataimból ítélve...
-
jerry311
nagyúr
Teljesen nyugodt vagyok, sőt általában a leggázosabhsz-eim is nagy mosolyok közt születnek
Viszont... Szvsz mindenkinek a saját szintjén kell választ adni, mert azt érti meg a legjobban.
Nyilván magyarázhatja az ember a mosónőnek, hogy atomi szinten mi történik amikor a vegyszer találkozik a kosszal, valószínűleg nem fogja megérteni, meg érdekelni sem fogja. Inkább csak az, hogy melyik milyen foltra jó... -
-
Chili7
őstag
Igen, én is ezen tűnödöm egy ideje, - csak nem jutottam el odáig, hogy beírjam, de nagyon szar lett ez a topik néhány hete.
Hasznos infókat már lehetetlen megtalálni a ''szerintem nem lesz korlát...'', ''ha nem lép valamit az upc, akkor váltok...'', ''ezt kell csinálniuk, meg azt kell csinálniuk'', ''enyi lesz az upload, meg annyi...'', '' február 1, meg március 1...'', stb típusú hozzászólások közt.
Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged