- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Hirdetés
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
''....nem nagyon lehet itt tövényket hozni .... szerintem ... hogy ezt lehet ... de ezt, .. ezt már nem .... nagyon sikos terület ez .....''
Abban igazad van, hogy a terület tényleg ''síkos'', tehát nem könnyű szabályozni.
De lehetne szabályozni. Régebben talán nem volt túlságosan fontos a téma, és ezért nem foglalkoztak vele. Most viszont már kizártnak tartom, hogy komolyabban ne vitatták volna meg házigazdai szinten.
Ha nem szabályoznak, vagy nem szabályoznak hatékonyan, akkor az azért van, mert valamiért nem akarnak szabályozni. Parciékat profibb társaságnak nézem annál, mint hogy az ő tudtuk és beleegyezésük nélkül mehessen hosszabb ideig bármi komolyabb dolog a PH!-n. -
WN31RD
addikt
válasz
Cathfaern #41 üzenetére
Gyakorlatilag ugyanazt mondod, mint én. :D
(Én csak kiegészítettem ezt azzal, hogy a mindenkori moderátorok és házigazdák esetleg kijelölhetnek olyan személyeket is, akiknek joguk van rangot adni (vagy indítványozni), de nem moderátorok és nem is házigazdák. Ez azonban egy apró részletkérdés csupán.) -
WN31RD
addikt
válasz
Cathfaern #36 üzenetére
Szerintem ez az egész ''rang'' kiíratósdi alapvetően gyerekes dolog. Mintha bármit is számítana, hogy egy internetes portál fórumján a fórummotor kinek milyen ''rangot'' ad. Nevetséges.
Ezzel együtt tisztában kell lenni azzal, hogy egyesek bizony ettől fogják nagyobbnak érezni magukat, tehát hiába nem számít az egész, hatása mégis van, méghozzá negatív. Ha nem lennének rangok, ez a negatív hatás sem lenne.
Persze semmitmondó hozzászólásokat írogatók így is lennének, mert egyrészt van, aki szimplán hülye, másrészt van, aki esetleg így próbálja meg felhívni magára a figyelmet (rangoktól függetlenül). De talán így kevesebben lennének ilyenek.
A ''rangnak'' egyébként az lehetne az egyetlen hasznos szerepe, hogy valamiféle tájékozódási pontot adjon a téren, hogy kinek a szavára mennyit lehet adni. Ez viszont még csak a leghalványabb összefüggésben sincsen sem azzal, hogy ki hány hozzászólást írt eddig, sem azzal, hogy milyen régen regisztrált a fórumon.
A rangokat tehát az illetőnek a fórumon szerzett szakmai (vagy esetleg egyéb) érdemei alapján kellene osztogatni. A legdemokratikusabb eljárás persze az lenne, ha valamiféle közös megegyezés alapján történne ez, azonban mivel itt nem élet-halál kérdéséről van szó, és ezért megengedhető a hiba, jobb megoldásnak tűnik (mert olcsóbb), ha rábíznánk ezt a fórum tulajdonosaira, és az általuk megbízott emberekre. Az esetleges személyes konfliktusokból vagy szimpátiából fakadó részrehajlás valószínűleg nem okozna túl nagy kárt, viszont az egész társaság nyerhetne egy ilyen rendszerrel.
Az egész leggyengébb pontja az, hogy nem könnyű eldönteni, konkrétan hogyan és mi alapján járjanak a rangok. Ha a házigazdák elő tudnának állni erre valami jó módszerrel, és magukra vállalnák a felelősséget, akkor ezzel jól járnánk. Amíg azonban nincsen ilyesmi, addig véleményem szerint inkább csak hátrányaink származnak a rangoskodásból. -
WN31RD
addikt
''az első hozzászólása és ahoz képest úgy beszél [...]''
1. Attól, hogy az első hozzászólása, még lehet régi olvasója a fórumnak, tehát elvileg lehetett ''kára'' a tartalmilag üres hozzászólásokból.
2. Szerintem túlreagálod a dolgot. gunman normális hangnemben írt, nekem nem arrogancia jön le a szövegéből. -
WN31RD
addikt
''Én az Off-oláshoz sorolom a semmitmondó dolgokat és a mondenféle hülyeséget is.''
Persze, nyilván, ami semmitmondó, az (általában) off-topic. De nem minden semmitmondó, ami off-topic.
No igen... ezen a félreértésen (hogy ti. most offolásról vagy semmitmondó illetőleg szinte üres hozzászólásokról van-e szó) könnyen elcsúszhatott a vita. Talán tisztázni kellett volna az elején. :)
''Egyetértek az aláírásoddal.''
Helyes. Én is egyetértek vele. :DDD -
WN31RD
addikt
Hát innen vettem:
#11. válaszként a #9-re: Ez (a #9) a #4-re vonatkozik.
#9: (tehát válaszként a #4-re)
''Ez a rangsorolás szerintem pedig jó. ;]
Ha nem lennének poéntos hozzászólások [...]''
Nem említettem semmiféle poént a #4-ben, tehát feltételeztem, hogy a #9-ben a poénra utaló mondatod nem valamely a #4-ben levő kijelentésemre vonatkozik. Feltételeztem azt is, hogy szövegnek tekinthető a hozzászólásod (a #9-es), tehát a mondatok között összefüggés van, hacsak nem utaltál arra, hogy nincs. Nem utaltál, tehát feltételeztem, hogy a rangsorolásról szóló mondatodhoz kapcsolódik a poénos hozzászólásokról szóló mondatod (mivel csak egy smiley választja el őket egymástól). A feltételezésemet tovább erősítette az, hogy az eddigi (#1-#8) hozzászólásokban semmi nem utal semmiféle poénra, tehát valamilyen korábbi dologhoz sem kapcsolódhatott a kérdéses mondatod.
Ezért írtam ezt: ''A poénos hozzászólásoknak semmi köze a rangokhoz [...]''
Így már világos? -
WN31RD
addikt
Építő jellegű javaslat: Szünjenek meg a PH! rangok, és csak a személyes adatlap lekérésével lehessen megtudni, hogy kinek hány hozzászólása volt eddig, és akkor is csak egy szám legyen látható, ne pedig valamilyen rangjelzés.
Szerintem ez lényegesen csökkentené a problémát, bár korántsem oldaná meg teljesen.
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Autós topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Drón topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3136, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3080, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest