Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Sontir Fel #29012 üzenetére
Írtam rá megoldást.
...
Guru3D-n az Omegánál frissebb RC driver micsoda? Először azt szedtem le (kereső dobta 14.12-re), aztán látom, hogy RC, jött a WHQL. Gurus 344MB, AMD-s 288MB.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
TIT
veterán
válasz #67688960 #29047 üzenetére
Köszi a tippeket.
Igen arról tudtam,csak úgy tudtam javították.
Tegnap este átraktam ide-re biosban és nagy nehezen bejött a rendszer a telepítőlemezzel,most elvileg jó,visszaállítom ahci-re a biosban,csak nem fossa megint össze magát.
Amikor felraktam a chipset drivert,előtte lekaptam a 14.9.-et.Lehet ez is bekavart.
A telepített progiknál nincs ahci(sata)driver,gondolom a catába van.
A ddu meg meghagy egy csomó mappát(kb.4-et)de a registryt legalább törli.Az amd uninstall detto mindent meghagy de a registryt se törli+régebben még a hydrát is meghagyta,pedig azt hittem az már nincs is. -
Dtomka
veterán
válasz sutyesz96 #29015 üzenetére
Számokkal nem tudom bizonyitani...minden tuning progit eltávolítottam, mert anno
eléggé zavart volt a rendszer...
Játék közben figyelem az FPS-t (BF4) és az alapján ítélem meg.(#29036) Sontir Fel
Eltérő, a tied jobb....Lehet valami tuning,..vagy OS probléma okozza a gondot.
Remélem előbb utóbb nálad is megoldódik a probléma[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz Sontir Fel #29056 üzenetére
Köszönöm szépen! (ritka az ilyen normális fórumtárs )
Lehet h az alábbi képlet okozhat nálad problémát:
BF4+Mantle+tuning=fps drop, lagg! -
Sontir Fel
őstag
válasz Dtomka #29057 üzenetére
akkor a korabbi drivernel meg miert nem? ha leveszem a tunningot, akkor megint csak teljesitmeny csokkenessel kell szamolnom, nem leszek elorebb. hulye helyzet... remelem a gta v. kornyeken lesz uj driverBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
VGYke
addikt
Amit fentebb itt leírtam, akár Omega, akár korábbi verziók telepítése esetén találkozott valaki?
Esetleg ötlet a hiba okára?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-
katt777
félisten
14.8 óta bugzanak a telepítők (nem mindenkinél, mint azt megszokhattuk), nálam mindegyiknél volt vmi gixer (legalább egy BS). Uninstall után fájlokat és reget pucolva rendben felment és működött mind, de mindig kézzel csinálom, az eltávolító programok megbízhatatlanok (az AMD-é is ). Állítólag most javítottak ezen is, szóval mielőtt valaki belekötne, hogy user error, olvassa el +1x az AMD által is elismert hibákat.
Dtomka: Nem.
Sontir Fel: Utoljára, ha már lusta vagy visszaolvasni: CC-ben állítsd a lehetőségeket alkalmazás javítására, vidd fel a minőséget (Edge-Detect, SSA, mehet neki minden), AMD optimalizálásokat lődd ki, tessz. is alkalmazásra, és lagmentesen hasítani fog Mantle-lel (és DX-ben is). Nálam legalábbis egy csapásra megoldotta a laggolós/kidobós problémákat az AMD "segítségének" kiiktatása. A fentiek 14.11b2 fölött érvényesek update-elt BF4-re.
-
katt777
félisten
Hogy van-e gond vele, majd kiderül, ha a következőt akarod telepíteni. Bugba amúgy én sem futottam még bele. Talán minden évben csak a karácsonyi driver jó...
Azt még nem néztem, gyorsabb-e a 13.12-nél, eddig egy sem volt az, egészen a 11b2-ig, de az is csak itt-ott. Persze nem a sebesség számít, ez csak utal a driver kiforrottságára.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Sontir Fel
őstag
válasz katt777 #29062 üzenetére
Nem lustasag, hanem elkerulte a figyelmemet, hogy irtal. Csak hogy jol ertsem, te is felraktad az omega drivert es teljesitmeny csokkenest tapasztalt bf4ben, amit az altalad leirtakkal sikerult korrigalni?
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
törölt tag
Nos tegnap végeztem foltozó kedd jóvoltából komplett biztonsági mentést, amit most majd felül is írok mindjárt, mert fent van a legújabb 14.12-es CCC, SB driverrel együtt. Semmilyen gond nem volt. Az omega mit jelent a nevében?
-
katt777
félisten
válasz Sontir Fel #29066 üzenetére
Nem, ez még 11b2-vel volt (durva lagok, kidobálás, máshol, de ritkábban szép futás), viszont 12-vel is fut, nem is néztem "rossz" módban.
Alighanem addig szidták a BF4-et, amíg végre rendbe rakták a kódot, aztán a C profilja cseszett bele, legalábbis más tippem nincs, miért az optimalizálások kiiktatása oldotta meg. Remélem, nálad is beválik, mert az sajna nem biztos, hogy ami egy XT-n OK, az egy R9-en is jó. 7xx0 karik ált. kevésbé háklisak R9-eknél.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
katt777
félisten
válasz szabonagyur #29069 üzenetére
Nem frissítünk Wint, ha az a frissítés nem service pack. Ha mégis, nem szidjuk emiatt az AMD drivert. Lehet azt másért.
Nálam 11b2 a telepített programok listájából tűnt el, telepítővel kellett uninstallálni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
katt777
félisten
válasz szabonagyur #29071 üzenetére
Ja, látom... Bocs, hogy segíteni próbáltam.
Joshi: Mondjuk a jól megírt drivertől? Egyedül a 14.4 WHQL közelítette meg a 13.12-t, mindig számos alkalmazással megnéztem.
Kimondottan szerencsésnek tartom, ha a HD7 széria nem kap akkora figyelmet. Eddig jóval több hibáról olvastam R9-es karikkal kapcsolatban, mint az elavult ócskaságokról , amelyek egyikét magam is elégedetten használom (ha nincs gond a driverrel, de játékban csak elvétve akad).[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
-
wwenigma
Jómunkásember
Marmint 8.0 volt es a 8.1-es update-et szedted le rá? (ertsd: uj telepites utan amd driver felrakas es windows update?) Mi volt a hibajkód? Ujrainditas volt telepites utan?
katt777: aztan meg a service pack megjeleneseig - amiben osszegzik a javitasokat - egyre sűrűsödő ütemben latogatod ezt a topikot mer szarazájemdé....
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
félisten
válasz wwenigma #29076 üzenetére
Dehogyis, 8.1 U1 volt, felfrissítve teljesen, de tegnap volt a foltozó kedd amikor jött a 8.1-hez a decemberi adag.
Volt újraindítás persze, hibakódot nem néztem, illetve nem tudom visszanézni sem, mentésből visszaállítottam a 14.9-es driverrel majd azt frissítéssem fel WU-n.
[ Szerkesztve ]
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz szabonagyur #29077 üzenetére
Tegnap este hazajöttem melóból este 7kor, felraktam a drivert reboot, chipset driver, reboot es utana neztem hogy valami huzza az egyik procimagot az SSD aktivitasa meg 100% de alig van adatforgalom. (sok kis file-lal jatszik). Az update bohockodott, ráengedtem fullba, majd rendesen felment. Nem volt probléma. Lehet nalad ez alakult maskepp.
katt777: lehet jobban ertek angolul mint Te, hozzatennem engem nem zavar a rare CF hiba meg a 144es 3D refres rate idonkenti hibaja... És bírj ki még vagy 20 hsz-t, nem leszek többet nagyúr... különös kegye amugy az AMD-nek, hogy minden dokumentalt es nem dokumentalt driverbaját megküldi neked expresszajánlva.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
törölt tag
-
félisten
válasz wwenigma #29079 üzenetére
Mindegy fent van a WU minden cucca, a HD7750-nek meg jó a régi catalyst is
noti fronton meg nem tudok frissíteni a zártság miatt úgysem.@(#29082) katt777: mert AMD driver mindig tökéletes? Csak arról nem tudok elmenni amikor tönkrevágta a TV tunerem képét a 13.12... Gondoltam beírok ebbe a témába, hátha van másnak is ezzel baja, de felesleges volt, mivel ez tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz #41133696 #29080 üzenetére
Hja, a tapasztalat hiánya (vagy az anyagi érdek). Azt írtam le, amit sok felhasználónál tapasztaltam. Akik csak SP-t telepítenek, azoknál az ilyen "driver" és egyéb gondok sem lépnek fel. No de ez nagyon OFF.
De nyugodtan olvass vissza akár ebben a topicban is, ?x fordult elő, hogy vmi win frissítés okozott hibát.
Az én tapasztalataimat elmondtam, OFF vége.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz katt777 #29009 üzenetére
Ha kevés szabad helyre panaszkodó hibaüzenettel lép ki a játékból az nem driver hiba. Nálam 14.4 driverrel is volt ilyen a frissitések előtt. Cod AW update 1 majd update 2 után semmi ilyesmivel nem találkoztam. Egyébként az új Omega 14.12 driverrel is akdozik betöltés közben az átvezető videó, de azért játékban simán megy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Visszamenőleg kérdezte valaki, hogy a fehéregyensúly kicsit magas lett nála a driver telepitése után. Erre a Catalystban van egy állitási lehetőség. Videó / Szín / Speciális videó színbeállitások / Erősebb fehér. Itt a pipát ajánlott kivenni.
-
viperabácsi
addikt
Üdv
Volna egy problémám.Reggel gép bekapcs jelzi van videó driver frissítés , csinálom .e? Ráböktem , hogy ja csinálja.Újraindítás után ez a kép fogad.
Próbáltam leszedni , újrarakni mindig ez az üzenet. Asztalon jobb klikk , majd catalist center arra meg azt írja jelenleg innen nem eszközölhetek beállításokat.MI A T@k@m lehet ez??
Ja kártya hd 7850 (MSI 2gb)
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
törölt tag
Megnéztem ezt az irtózatósan hosszú elnevezésű 14.12 drivert a gépemen. Hát ja... ez most eddig jó. Azért lehet még hova fejlődnie ennek az AMD Catalyst csomagnak is. Unigine Valley Benchmarkban kicsit lassúnak hat a mozgás, de jobb mint amit a 14.9-ben produkált. Minimum FPS-ben javult keveset és ez a pontszámban is meglátszik. Filmeknél egy kicsit visszafogottabb szineket nyújt, ami néhol előny (természetesebb arcszinek) máskor meg hátrány (pl. a tenger kék szine fakóbb lett). Az élesség növekedett, de a kicsit erősebb szürőknek köszönhetően a filmszemcsézettség és ezzel néhány apróbb részlet elfedésbe került. Játékokban a beállitások megmaradtak, de nem lett gyorsabb ettől a drivertől a kártya teljesitménye, csak simábban megy mint a 14.4 WHQL. Ezidáig fagyásom és gép újraindulásom nem volt és egyéb zavaró hibát nem észleltem. Használom ezt ameddig jobbat nem találok.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz viperabácsi #29086 üzenetére
Windows Update program?... de nem szeretjük. Hibásan telepitett drivercsomag hiányzó fájlok miatt panaszkodik. Driver eltávolitó programot futass és CCleaner, majd registry pucolás után szedj le egy Catalyst drivert és Rendszergazdaként inditsd el a telepitést.
-
irhejja
tag
válasz viperabácsi #29086 üzenetére
Vezérlőpultban a Programok telepítése és törlése (vagy mi a neve), benne van? Ha igen, próbáld onnan eltávolítani EZ alapján. Szedd le manuálisan az AMD oldalról a neked megfelelő 14.12-es Omega driver-t és úgy próbáld meg telepíteni.
Ha így sem működik lehet próbálkozni driver eltávolító programmal (Pl AMD Clean Uninstall utiliy, vagy DDU), ha működik csökkentett módban. Majd újratelepítés.
Illetve, ahogy már írták is, érdemes ezeket mindig Adminisztrátorkén futtatni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #00137984 #29088 üzenetére
Ezek előtt azért a Telepitett Programok listában az AMD Catalyst Install Manager meglétét nézd meg, és hogy engedi-e a javitást. Ha nincs ott vagy nem inditható, akkor marad a törölgetés-eltávolitás, de legrosszabb esetben új windowst is telepithetsz. A Windows Update-et ezért nem használom driver telepitésre. Megelőztek..! A 14.12 Omega Driver vagy a 14.4 WHQL driverek valamelyike mehet fel.
[ Szerkesztve ]
-
irhejja
tag
válasz viperabácsi #29090 üzenetére
Miért nem a "hivatalos" AMD driver-t szeded le és telepíted manuálisan?
[ Szerkesztve ]
-
irhejja
tag
válasz viperabácsi #29093 üzenetére
Ha nem ráfrissítesz, hanem a linkelt oldal alapján eltávolítod a mostanit, restart, majd feltelepíted a 14.12-es Omega driver-t AMD oldalról akkor is hibás?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz viperabácsi #29093 üzenetére
Eszközkezelőben a Nézet/ rejtett eszközök / Nem PnP eszközök / AODDriver X.X meglétét, állapotát nézd meg (felkiálltó és kérdőjel nem jó jel). Hibanaplóban is megnézheted a hibajelentéseket, mert néhány esemény elég sok nyomot hagy maga után. Ennek lehet friss Windows telepités lesz a vége...
-
G33Z@
tag
Az új 14.12 driver folyamatosan telecsíkozza a képernyőt és fagyasztja a BF-et (de más játékokat is), mintha memóriahibás lenne a kártyám. Vagy tényleg az...?
Ha a memcsit 1500-ról 1250-re állítom be, akkor meg nem produkálja ezt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz #41133696 #29098 üzenetére
A frissites elott volt ilyen csak, aztan elmult. Korabban pedig egy LPT kartyamnak a drivere csinalta ezt.
G33Z@: lehet hogy az.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest