Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• V-I-D-A

aktív tag

F-91W [3472] modullal.
    Kedves barátomtól a tegnapi napon kaptam ajándékba egy tokfül sérült donor Casio A700WE karórát, aminek a szerkezetét sikeresen beépítettem a Casio F-91W óraházba.
    A [3472] modul tökéletesen passzol az F-91W tokba, viszont a hangért felelős rugót 2mm-el hosszabbra kell cserélni, mivel a [3472] modul 2mm-el alacsonyabb, mint az eredetileg az F-91W-ben lévő [593] modul. Én ezt egy rugós stift-ből származó rugó méretre vágásával értem el. Kívülről a módosításból nem látszik semmi, csak amikor a világítás gombot megnyomjuk. Ekkor az egész kijelzőt bevilágító borostyánsárga fényt láthatunk a gyenge zöld ledecske helyett. A kijelző betekintési szöge is jobb a [3472] modullal, illetve elvileg pontosabb is ez a szerkezet (modernebb). Pozitív változás még, hogy az elemet a [3472] modulban a modul szétszedése nélkül lehet cserélni, cserébe viszont csak 3 év várható elemélettartam lesz a kisebb méretű (CR1616) elem miatt. Én egyúttal friss elemet is tettem a modulba, így várhatóan 3 évig nem kell hozzá nyúlnom.

Új hozzászólás Aktív témák