Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZaXXoN
tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Nem ragaszkodok annyira a manuális módhoz! Ezt egy szóval sem mondtam. Az esetek 1%-ában kell (akkor viszont elkerülhetetlenül), s erről beszéltem. Ezen ritka alkalmakkor igenis zavar, hogy sokat kell tekergetni. Élek, még az ujjam se rohadt ettől le, csak semmiből nem állna etéren javítani. Túltárgyaltuk...
Képméret: a hisztogrammos módban az is a lényeg, hogy lássam milyen területek vannak túlexponálva (villogás). Hiszen olykor szándékosan exponál túl az ember, mert igenis az árnyékban van a fő téma és nem érdekes, hogy van még a képen egy napsütötte alumíniumkuka. Ha nagyobb lenne a kép, a villogó túlexponált rész is jobban azonosítható lenne.
Ezen túl, talán a kis kereső miatt viszonylag gyakori, hogy az ember ferdén tartja a gépet és ezt nem veszi észre. (Kifejezetten, ha nő kezébe kerül, akkor szinte kizárt, hogy a horizont viszintes legyen.) Az lcd-n viszont ez elég jól kitűnik. Legalábbis, ha a kép felismerhető nagyságú... Gyakoran csak ezért váltok teljes képnézet méretre a hisztogrammról, hogy a kép állását ellenőrizzem. Ez lehet, hogy csak az én lámaságom, nem vitatom. Viszont senkinek sem fájna, ha nem lenne egy centi fekete üres tartomány a kép mellett, hanam ki lenne használva...
Mégegy, eddig nem említett szívfájdalom. Általános canon hiba, a nagyítás ugyan gyors, de nagyon pontatlan/interpolált. 10x-esen belenagyítva homályos, bármilyen jó is a kép.
AF segédfény: szerintem az a kis pilács irtó gyenge, max. tényleg amikor 10 cm-re lévő bogarat fotózol. A vaku villogtatással én is már többször megjártam, mindenki azt hiszi, hogy elkészült a kép. Ezért előre szoktam szólni, hogy ''mostmég csak állítgatok, majd szólok, ha kész
''.
Rekeszbeugrasztó: szerintem is hülye helyen van, de már teljesen megszoktam, mert van egy sigma obim, ami néha döglik, beragad a rekesz és csak a gombot megnyomva hajlandó újra észheztérni...
Kis kereső... Most megint olyan mondok, hogy PS-t kiáltotok. Szerintem előbb-utóbb eljutnak oda az SLR használók is, hogy bármennyire alantas és kényelmes a PS-ekben az LCD-n való képnézés, vannak esetek, amikor nagyon jó szolgálatot tesz. Nem hiszem, hogy megoldhatatlan lenne, ezt bármelyik dslr-en implementálni. Tükör felcsap, és mehet a közvetítés. Aki nem akarja nem használja. Féláteresztő tükrökkel már van ma is pár váz amelyik megcsinálja, de az ugye azzal jár, hogy csökken a keresőben a fényerő, s ez nem túl kellemes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
''.