Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: ReaR backup
- gerner1
- bambano: Bambanő háza tája
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lurvig
csendes tag
Sziasztok nekem is egy Canon EOS 400D-m van és eléggé meg avgyok vele elégedve. Nem vagyok profi fotos de napionta foglalkozok fotozással és eddig hibája nem volt és az aksi is birja. A gon az hogy alap cuccokkal egy ideig lehet meglenni de eljön az idö mikor az ember akar egy zoomot hozzá vagy egy makro cuccot. Nekem miostanában jott el az ideje és keresek a Canon EOS 400D-mhez EF es obijektivet olcson ha valaki tud az szolhatna. Köszi.
-
benjemin1994
tag
Van egy 400d egy rokonomnak és ez lenne a baja:
Azt írja ki hogy a cf kártya rossz, és már 3szor lett benne cserélve szóval biztos a gép baja!
Majd mikor kiírja le is áll és nem lehet bekapcsolni!
Ha tudtok valami ötletet írjatok légyszi!
Kössz
-
OrangeBud
tag
Nehogy már haldoklik a 400d topic

-
philoxenia
MODERÁTOR
A HardverApróban tedd föl, akkor jobban megtalálják.... A fórumon alapból nem illik hirdetni....
-
MrWolf
csendes tag
Családi okok miatt eladó lett egy Canon 400D. Március végéig még garanciális és a vele készített képek száma nem éri el a 3000-et a gyári cuccokon (cd-k, kábelek, papírok, töltő, aksi) adok mellé egy 4Gb-os CF kártyát (kingston elite), és egy pótakkut,
Kétféle objektív lehet hozzá az egyik egy Canon EF 28-80mm Zoom F3.5-5.6, ez egy hobbi
objektív. A másik egy félprofi SIGMA 28-70mm F2.8 EX DG optika, ez minden szempontból elég komolynak nevezhető.Akit érdekel keressen meg privátban a részletekért

-
1501N
tag
Helló!
Analóg canon 300-as gép objektívei használhatóak 400d-vel?
Elvileg mindkettő "EF"-es..
Canon eos 300-hoz nemtaláltam átmérő méretet egyelőre....Köszi, üdv.
-
donzoli
aktív tag
szegény 400D már elfelejtett váz, úgy látom a topic pörgéséből
vagy annyira jó, hogy nincs mit fórumozni 
-
b0unCe
aktív tag
[link]
Megválnék szeretett 400D-mtől. 5D-re váltás miatt. 7000expo még garis 94K -
-
apuc
őstag
-
stop
aktív tag
+1
ha beltérben használod többet és megteheted próbálj jobb féyerejűt választani, mondjuk F2.8
-
Jinxx
senior tag
válasz
donzoli
üzenetére
Akkor, ha jól értem a kitobi mellé vennél vagy egy 28-105-öt, vagy egy 55-200at?
Ha jól értettem nem akarsz cserélgetni, és réhegesztenéd a 28-105öt. Nos, ennél mindenképp jobb megoldás a kit, plusz 55-200 vagy 250, és cserélgetni. Ez a lényege, tudod, cserélhető objektíves gép.
Hirtelen ezt találtam szemléltetni a 100 és 200mm közti különbséget.
-
Jinxx
senior tag
válasz
donzoli
üzenetére
Barátnőmnek 28-105 van, kb. kitobiszintre tippelném képminőségileg, de kiváltani vele elég nehéz, mert teljesen más átfogás. Ha a kitet 90%-ban 55mm-en használod, akkor jó kiváltani, de beltérben vissza fogod rakni a kitet. Ha ennek ellenére jó neked ez az átfogás, mert többet használnád ezt a tartományt, akkor inkább ezt vedd használtan. Kb. 40 körül szokott lenni. Barátnőm 28-105-jének 105-ös állásban kb fél centit mozog az eleje, fókuszáláskor látni a keresőben, hogy körkörösen mozog a kép, és az egész olyan gagyi kitobifílinges. A 3,5-4,5-tel nem csak jobb felépítést, hanem jobb fényerőt, és talán kicsit jobb képminőséget is kapsz.
-
donzoli
aktív tag
Sziasztok!
Egy hete lettem 400D tulaj Fuji S5600-ról váltottam, tetszik a gép ég és föld a különbség, de nem is ez a lényeg most..
Tudom h lerágott csont, mert a topic kb 70%-át végigolvastam, de mégis érdekelne azok véleménye akik használnak ilyen obikat:
- Canon EF USM 28-105 4-5.6
- Tamron 55-200/4-5.6 Di II LDThufirHawat olvastam a honlapod és néztem a munkáid, sokat tanultam belölőle..
láttam h ajánlod a Tamron 55-200/4-5.6 Di II LD -t. remélem most is tudsz nekem vmi okosat mondani, persze mindenki más véleményére is kiváncsi vagyok
nem szeretnék nagyon gagyi obit venni viszont a keret szükös..
eszmefuttatásom:Canon EF USM 28-105 4-5.6 ez ki tudja váltani mindennapos használatban a kitobit, mert ez lenne a lényeg hogy ne kelljen cserélgetni kb 35-40k-ért árulják. Milyen ez a 28mm-es kezdö fókusztáv elég vagy túl szük már?
Tamron 55-200/4-5.6 Di II LD ez nyilván cserélgetös megoldás lenne de 26k újonnan.. vegyes tapasztalatokat olvastam róla..
remélem tudtok segiteni..
-
apuc
őstag
Van,mert nem fényerős a 4-5.6,de egy hosszabb záridővel szép amatőr képeket készíthetsz vele!!Nekem 38k-ért ajánlották újonnan,de lehet hogy 20k-köré lemegy,bár nem hiszem..Ami az 50mm-ig szép képeket csinál/nagylátó/az cropos /1.6-os szorzós,kisebb szenzor,nem full frame gépekre mint a 400D,450D,40D/az minimum 90 ezer ft.a sigmáknál nehéz tökéletest találni /legalábbis teleobit,a nagylátóról nincsen tapasztalatom...
-
apuc
őstag
Hát én a régi kitobihoz képest csak dicséretet hallottam-sajnos még nem próbáltam ki az új kitobit.A stabi nagyon jó benne,mert ezért az árért ilyet nem igazán kapni..Ha fényerős obi kell,az 100k-körül keresendő.Én már egyszer vettem a Canonomhoz sigmát,elég volt..a Canon megérdemli a Canon obit..;o)

-
Hooper
őstag
elgondolkodtattál.. utánnaolvasgatok

Bár sajnos érzem h egy 70K-s obival kicsit átlépném a limitet.
(am az uj 18-55ös IS kit obi megér szerinted 38K-t?
én ugy olvastam h még ez se 1 hűdeha.. én ezt az obit néztem az "olcso" kategóriába nagylátószögre >> Sigma 18-50/3.5-5.6 DC) -
apuc
őstag
Érdemes lenne a Tamron-Sigma páros helyett választani egy Canon 55-250-est.CSAK neked akarok jól.Igaz +25 ezer,de nem fogod megbánni!!

-
apuc
őstag
Nekem volt a 400D-hez egy kitobi /a régi/és egy sigma 70-300 APO DG Macró..Most már örülök hogy jól sikerült őket eladnom..
Most amivel elégedett vagyok -olcsóak és nekem megfelelőek:Canon Fix 50mm 1.8 és a Canon EF-S 55-250 IS.
Az első 20k,a második 70k.
Még amit tervezek,az az ÚJ kitobi 50-alatti tartományra,kb 38k.Ezekkel elégedett lennél.A Sigma telét nem szerettem mert:
-Az autófókusza nagyon pontatlan.
-180 fölött nagyon lágyul
-Nagy és nehézElőnye hogy nem 70k hanem 45k-de nem ennyivel rosszabb..;o)
A fix 50 pedig alap.KELL hogy legyen.Inkább add el ha van /régi/kitobid és tegyél mellé egy tizest,megéri az 1.8 fényerő..

-
Hooper
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
igen, obira gondoltam

45mm, az télleg nem tul nagylátó
Esetleg a 28-70 + 70-300-et kiegészíteném egy alap kitobival (18-55)?
És akkor ha nagylátót használnék, akkor átrakom azt... vagy az annyira gyenge obi, h nemérné meg vele fotozni?vagy akkormár inkább 17-70 + 70-300, és akkor van 1 jó, meg egy elfogadható obim, és nem 2 elfogadható, meg 1 "gyenge"

-
Szten Márs
nagyúr
A 400D-t csak egyféle bajonettel választhatod
Szerintem arra gondoltál melyik objektívvel lenne a legjobb 
A digitális vázaknál fontos dolog, hogy az objektívre ráírt gyújtótávolságok nem ugyanazt a látószöget fogják adni, mint filmes gép esetében, a "kisfilm-ekvivalens" gyújtótávok egy szorzótényezővel nagyobbak, mint a valós gyújtótávjai az objektívnek. Így a 28-70mm-es objektív 400D-n pont akkora látószöget fog adni, mint egy filmes gépen egy 45 - 112mm-es objektív. Azaz nagylátószöged gyakorlatilag nem lesz, ez pedig eléggé zavaró tud lenni. A 17-70-essel ilyen gond nincs, ráadásul egész korrekt consumer obinak tűnik a felhasznűlói tapasztalatokból/visszajelzésekből kiindulva.
Ha kell a nagylátó akkor tehát mindenképpen a Simga 17-70-el. Ha nem kell a nagylátó, de tele meg kéne, akkor az első verzió a nyerőbb. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném, h szerintetek a 400d megik bajonettel lenne jobb választás?
- sigma 28-70/F2,8-4 DG + sigma 70-300/F4,0-5,6 DG APO MACRO
vagy
- sigma 17-70/F2,8-4,5 DC MACROTöbb obi váaárlását egyenlőre nemtervezem, hacsak a 17-70est nemsikerül kiegészítenem a 70-300assal, bár erre nemlátok nagy esélyt.. bár gondolom ez lenne a legjobb.
Az első páros elég sokmindent lefed, de nem olyan jo minőség mint a 2. vagy ha szerintetek annyire nem szembetűnő, akkor annál maradnék.Kezdő fotos vagyok, régebben még filmes NIKON F60al fényképezgettem, ez lenne az első DSLR-em, kifjezettem 1 témára sem vagyok ráállva, fotoznék amit látok, aztán majd kialakul

Köszönöm a tanácsotokat! -
Flashy
veterán
válasz
Brian_RL
üzenetére
az aksi körül 3 dolog van: a narancssárga "eject" izé, a szélén a gumi akármi, meg az elem. a gumi akármi: ha adapterrel hálózatról akarod működtetni a gépet, akkor egy "vak aksit" kell berakni, amibe a kábel annak a gumidugónak a helyén megy be. szerintem elég barkács megoldás, de ha a Canon ezt találta legjobbnak, elfogadom

-
Brian_RL
aktív tag
Üdv!
Lehet hülye kérdés, de mi célt szolgál az aksitól balra lévő kis pöcök. Kicsit ki lehet húzni, de nem értem mire jó ?!?
-
Jinxx
senior tag
Én is most vettem magamnak egy pár obit, egy év utánajárás, tesztolvasgatás, kipróbálgatás után egy 70-300 is usm lett a telém, ami közgyűrűkkel kiváló makrózni, és ami meglepett közgyűrűkkel, közelponton meglepően jól használható a képstabi, bár a keresőben a fényerővesztés miatt éppen hogy látsz valamit, szóval világos helyen, de használható lepkézni, nagyobb rovarokat, kígyót-békát fotózni. A másik obi egy 50/1.8 ami kiváló apróbb pókokhoz virágokhoz, stb. Mindkét obi elég jó minőségű, nem lágy, nem CA-s a velük készült kép, talán a tele aberrál egy nagyon keveset tűző napon, az 50-es meg alapból kiváló képminőségű.
Hátha tudok segíteni, leírom milyen utat jártam végig. Anyagi korlátaidat figyelembe véve, gondolom te is használtan fogsz obit venni. Nos, a sigmát el lehet felejteni, legalább 10 obi közzül nem találtam egy jót (24-70/2.8, 70-200/2.8, 70-300 Apo Dg és Dl Macro, 100-300/4). Mind fókuszhibás volt. Ezután akartam Canon 70-200 f/4L-t venni, ki is próbáltam egyet, nagyon jó, szép képe van, gyorsan és pontosan fókuszál, de a használtpiaci ára miatt döntöttem a 70-300 IS USM mellett, ami nem L-es képminőségü, de bátran használható 300mm-en is nyitott rekesszel (nem úgy mint a Sigma), és pontos a fókusza. A képstabi meg ajándék. Tudnám még ajánlani az 55-250 IS-t amit sokan dícsérnek mostanság, viszont ez későbbiekben csak olyan közgyűrűvel használható ami szereti az EF-S obikat.
Remélem segítettem, jó gyűjtögetést, és legyen meg minél hamarabb az obid. -
flegos
senior tag
A 70-300-ast telének használnám legtöbbször, de gondoltam a közgyürükkel megúszhatom, hogy külön makró lencsét is kelljen vennem
A jó obikat meg valóban csak egyszer kell megvenni, de mint tapasztalom elég horror áron vannak, de ugy tünik nem lesz más megoldás...gyüjtögetés aztán jó sokára öröm
Most max 50-60eFt kp-t tudok összekaparni. -
Badb0y
addikt
Hátha valakit érdekel 400D
-
Jinxx
senior tag
Közgyűrűvel nem próbáltam ezt az obit, de 300mm-en elég lágy a képe, és ezen a közgyűrűzés sem változtatna. 300mm-en ha nem csal emlékezetem 1:2 arányú makrót tud, amivel szerintem meg lehet elégedni ilyen gyújtótávolságnál. A kettőt együtt szerintem nem lehetne jól használni, lehet hogy 1:1-nél kisebb nagyítást is el lehetne vele érni, de minőségben szerintem nem lenne ász megoldás, arról nem is beszélve, hogy ember legyen a talpán aki kitartja kézből. Talán még állvánnyal is necces. Próbálkozz szerintem egy olcsóbb fix makróobival, vagy közgyűrűzött 50/1.8-as obival. Nem egy embernek bejött már.
Egyébként mit szeretnél makrózni, obit vagy a közgyűrűt megvetted-e már, mennyit szánsz a dologra? -
flegos
senior tag
SZiasztok!
Lehet nem jó helyre teszem fel a kérdésem, de hátha jön válasz

Ha ehhez az obihoz (http://www.edigital.hu/product.php?productid=20418&cat=698&page=1)
teszek ilyen(http://www.digitcam.hu/termekek/tartozekok/objektiv/konverter/soligor_makro_
kozgyuru_sor_122036_canon) közgyürüt, akkor az mennyiben javítaná az obi macró fotózáshoz való használatát.
A válaszokat elöre is nagyon köszönöm!!!!!

-
Hydra SR
addikt
-
MrWolf
csendes tag
Van egy Sigma alap zoom objektívem ami eladó sorba került hátha érdekel valakit...

-
Hacker75
aktív tag
Sziasztok!
Eladnám a 400D-met kitben, kitünő álapotban, kb.3-4000 expóval, vezetékes távkioldóval, EF50/1.8+Kenko közgyűrűsorral (mindkettő garis).
A gép kb.1 éves...
Az lenne a kérdésem, hogy kb. mennyit ér ez a szett?
-
Gucunja
aktív tag
köszönöm a választ mindenkinek
tegnap jött meg a gép (350D)
és baromira tetszik
főleg a fekete-fehér fotózás az mindig is vonzott nem is tudtam h ez tud ilyet

-
Jinxx
senior tag
Ha jól tudom kicsit más a menüje, de nem vagyok benne biztos. Nekem menü gomb megnyom, fennt vannak kis színes fülek, jobbra balra nyíllal kiválasztom a piros 2-est, ami a fényképező funkcióinak a 2. oldala, és ott az első menüpont lefelé az AEB. De a 400d-nek sem lehet túl bonyolult a menürendszere, ha végignyálazod biztos megtalálod. Az is számít, hogy valamilyen manuális beállításon legyen a programtárcsa, pl. vagy rekesz, vagy idő előválasztás.
Sz.: Utánanéztem, neked is menü, 2.oldal, első pont.
-
Jinxx
senior tag
Igen, tud expozíció sorozatot. 400d-nél nem tudom, hogyan kell előszedni, de a 350d menüjében AEB-nek hívják, és egy kis skálán tudod beállítani, hogy a középső kép hogyan legyen exponálva, és hozzá képest a másik kettő mennyivel legyen alul, vagy túllőve. Szerintem a 400d-nél is hasonló.
Szerk.: Ja, ha ezt beállítod, nem magától csinál 3 képet, hanem amit csinálsz ezután, az első normálisan lesz lőve, a második alul, a harmadik felül. Ha csinálsz 4. expót, az a következő sorozat első tagja lesz. -
MrWolf
csendes tag
Sziasztok! Nemrég tulajdonosa lettem egy ilyen gépnek (de használtai ut-t nem kaptam
). HDR fotókat szeretnék készíteni, és az lenne a kérdésem: van-e olyan funkciója, hogy egy képet alul egyet pedig felül exponál? -
válasz
philoxenia
üzenetére
melyik Karácsonyig?

-
Jinxx
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Rajzolásra gondoltam.

-
Jinxx
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
"az utómunkákkal nem igazán érhető el tudtommal a polárszűrő hatása"
Dehogynem. Csak sokáig ülnél a gép előtt.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Zola007
üzenetére
Akkor a Hama polárja pont elég lesz nekem, a polárra szükségem lenne, több okból is. Pára , fátyolosság szűrése, becsillanások tükröződések csökkentése. Krétára tervezünk nyaralást, ott meg fény van nappal dögivel, de szűrő nélkül az ég sem volt olyan a képeken, mint szerettem volna, az utómunkákkal nem igazán érhető el tudtommal a polárszűrő hatása, de nem akarok teljesen off lenni itt.

-
Zola007
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Polár, warm: Hát szerintem inkább vegyél ennyiből jobb egeret a photoshophoz. Nagyon sokan elvagyunk polár nélkül. Persze, ha nem szereted v. nem megy az utómunka, akkor jogos. Na meg ha vízben úszkáló halakat akarsz fotózni, esetleg mindenfölötti ablakonkeresztülfotózási mániád van (mondjuk múzeumban nem rossz)
UV arra jó, hogy védje a frontlencsét, 2000 méter fölött meg úgyse jársz. -
Jinxx
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem értem, minek neked uv, és warm szűrő. Egyszerűen nem fogom fel. B+W-t meg vegyen az akinek félmillás optikái vannak, vagy sok feleslegesen elkölthető pénze. Polárszűrni a hama is tud, egyrészt úgysem használja egy átlag fotós minden nap, másrészt gondolom nem vagy pixelvadász, hogy A3-as nyomatokon nagyitóval keresd a hibáit.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Gucunja
üzenetére
Ha olcsóé' szép rajzolat és nagy fényerő kell mondjukpéldául, akkor a Canon 50mm 1.8-asát megveheted. Apróban már akár 18-ért is ki lehet fogni. Az egy olyan obi, amit akkor is megvehetsz, ha még fogalmad sincs, mire fog kelleni. Majd rájössz, és beleszeretsz. Ha meg mégsem, akkor hamar túl tudsz adni rajta nagy bukta nélkül, lesz rá vevő.
Viszont ez egy fix látószögű obi, nem helyettesíti még a kitobit sem. Amúgy meg, ahogy már előttem is mondták: attól függ, mit akarsz. Nincs általánosan legjobb obi, mert akkor a többit nem is gyártanák.philoxenia: a B&W eldurrant árakon forgalmaz, és egészen biztos vagyok benne, hogy csak nagyon speciális esetben van értelme megvenni. Az tuti, hogy ennyiért jónak kell lennie, de a mi felszerelésünkkel aligha jön elő a különbség.
-
Zola007
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Ha jó minőségű, akkor nem nagyon, bár a szürke, meg egyéb cifra effekt szűrők azért márkafüggetlenül is le tudnak venni belőle rendesen. Én anno vmi aranysárgás cumót láttam s7000-en és azért elvett a fényből rendesen. Persze UV-szűrőnél pl nem nagyon, de azért raktam már fel én is hama meg hoya UV-t és hamára 300 alatti záridőt adott P-ben, míg hoyára 320-at, tehát itt is van különbség.
-
Jinxx
senior tag
Szerintem ami egy hobbifotósnak kellhet az maximum egy nd és egy polárszürő, és ezeket is csak speciális helyzetekben, ritkán fogja használni. Nekem speciel egyik sincs, de amikor hiányzott volna, akkor sem hozta volna vissza az árát úgymond. Tehát az én esetemben nem éri meg venni egy nd-t csak azért, hogy vízesést fotózzak, és nem éri meg polárt venni, mert egyszer kellett volna egy autókiállításon, ahol egyébként sem volt sok fény, nemhogy poláron keresztül.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Gucunja
üzenetére
Szvsz eleve nincs értelme úgy általában a szűrőkről beszélni ilyen aspektusban. Milyen szűrőről beszélünk? Sokféle van. Már csak nem veszel polár helyett skylightot vagy átmenetes ND-t, mert abból épp jobb minőségű van a boltban, hiszen akármilyen jó minőségű is, sosem fog polarizálni vagy részlegesen és színezés nélkül sötétíteni a képen.
A képminőséget mindegyik rontja egy picit részletesség meg még egy pár dolog szempontjából, viszont egyik sem kimondottan a képminőség javítására való, és a romlás sem számottevő. Hobbi szinten észre sem veszed, főleg ha kitobival fotózol jpegbe. Ellenben azt észreveszed, ha polarizálta a fényeket a polárszűrő.
Túl van spilázva erősen ez a szűrőminőség-kérdés. Hobbi szinten a legolcsóbb tökéletes. Szűrő tÍpust válassz, ne szűrő minőséget. És akkor vegyél, ha tudod, mire kell. A szűrős topicban lelsz némi segítségre ezzel kapcsolatban. -
Jinxx
senior tag
-
-
Gucunja
aktív tag
nem tudjátok véletlen , hogy a canon eos-350D 18-55 kitobijára mekkora lencse szűrő kell?
előre is köszi

-
pitman
őstag
válasz
Hydra SR
üzenetére
A stroboszkóp és a HSS mód nem ugyanaz. A működési elvük hasonló.
A stroboszkóp módban a fotós mondja meg a villanások számát és frekvenciáját. A nagy sebességű vakuszinkron módban módban ez automatikusan történik és a vaku kvázi folyamatos fényt ad az expozíció teljes ideje alatt.
Pl. a 430ex önmagában nagysebességű vakuszinkront tud, stroboszkóp módot nem. Ha slave vakuként működik, akkor tudja a stroboszkóp módot. -
Hydra SR
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy ugyanarról beszélünk. Szerintem Roboter sem stroboszkóp módban vakuzik, de ezt leginkább ő tudja megmondani.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Hydra SR
üzenetére
A használatiban azt írja, hogy a K10D két rendszervakujánál ez a gyors vakuszinkron a vezetéknélküli módban is elérhető, ha két vakut használunk.Nem tudom, hogy milyen módszerrel vezérlik ilyenkor a vakukat. Viszont mindenképp két külső vaku kell, azt írja.
Roboter használ két vakut a makróinál, azt írta, akkor lehet, hogy ezért?
-
Hydra SR
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Stroboszkóp módot tudnak bizonyos vakuk (de nem a beépített, illetve az is tud valami hasonlót de azt csak AF segédfénynek használja). Ilyenkor kb. 50 000 Hz-en villog, így a leggyorsabb zársebesség mellett is többszáz villanás jut a képkockára. Az vele a bibi, hogy egyrészt a gyors mozgások fűrészesek lehetnek tőle a képen ahelyett, hogy kimerevítené, másrészt zabálja az akksit, harmadrészt kisebb megvilágítást ad a sima villanásnál. Negyedrészt meg, hogy nem minden vaku tud ilyet.
Szerk: ötödrészt meg: az az érzésem, hogy ez a mód nem nagyon működik slave vakuként. Vagy ahhoz speciális vaku kell.
Mellesleg ha a vaku a fő fényforrás, akkor ritkán van szükség alacsony záridőre. Mondhatni szinte sosem. Inkább akkor kritikus ez, ha erős fényben a vakuval akarsz deríteni, olyankor a környezeti fények miatt lehet fontos az alacsony záridő. Mer' ugye lehet, hogy már nincs hova csökkenteni az ISO-t, és a blendét sem akarod jobban behúzni valamiért.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Szten Márs
üzenetére
Olyan vakura gondolok, amelyik 1/500 vagy rövidebb idő alatt képes többször is elvillanni. Vagy a HS vakuszinkronnál a rendszervaku a vázzal történő kommunikáció segítségével tudja, hogy mikor villanjon? A beépített vaku nem képes a vakuszinkronidőnél gyorsabban elvillanni?
-
pitman
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
Nagy sebességű módban a vaku egy villanás sorozatot ad le, mintha folyamatosan világítana.
-
pitman
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
A beépített Canon gépeken tudomásom szerint nem tudja. Más márkánál nem tudom mi a helyzet.
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
"Nincs olyan vaku, amelyik a vakuszinkron idejét figyelembe véve többször egymás után villan, hogy a megvilágítás folyamatosabb legyen?"
Namost én vakuanalfabéta vagyok, szóval ha ilyen kérdés jön fel nem szoktam beleszólni, viszont ezt a felvetést most így abszolúte nem értem és szerintem te értessz valamit félre. Ha többször egymás után villanna a vaku, az hogy segítene abban, hogy rövidebb idő alatt lefutó zárnál is jó legyen a megvilágítás?
-
Hydra SR
addikt
Az lesz, amit pitman mond. A 400D vakuszinkron ideje 1/200, High Sinc módban 1/250. Ennél rövidebb záridőknél egyetlen pillanat sincs, amikor a szenzor teljes felülete fedetlen lenne, csak egy csík fut végig a redőnyök által határolva. Folyamatos megvilágításnál ez nem probléma, de ha csak egy pillanatig világítasz, ahogy azt a vaku teszi, akkor belelóghat az egyik redőny a képbe vakuzáskor.
-
flegos
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
De van egy új problémám...ezt magyarázzátok meg nekem...
Tv/M módban 1/320 záridö fölött ilyen fekete elmosódott sáv kerül a képekre, minél nagyobb a záridö annál vastagabb a sáv
1/1600-nál már az egész képméretet érinti ez a probléma.
2 vakuval dolgozom meg a 400D-vel. Ha mondjuk szük blendévl, és hosszabb záridövel fotózok akkor nem jelentkezik ez a hiba. Mi okozhatja ezt. Kinn szabadban egyik üzemmódban sem jelentkezik ez a hiba! Gyakorlatilag csak vakuzásnál, de miért?
-
flegos
senior tag
válasz
Hydra SR
üzenetére
Tehát akkor ha jól értem, akkor a DSLR gépeknél nem úgy van mint a kompaktoknál ezek szerint. MOndjuk makró módban akkor max nagyobb mélységélességet kapok, de Av/Tv-ben ugyan úgy tudok makrózni, úgy is a lencse szabja a határokat ugye?
Azt tudom, hogy a kit obi nem egy nagy szám, de egyenlöre nincs jobb
Köszönöm a válaszokat!

-
Hydra SR
addikt
Gondolom, abba a hibába estél, hogy azt hitted, hogy a makró mód hatással van a közelpontra, mint a kompaktoknál. Na, hát DSLR-en nincs. A témaautomatika módok ugyanolyan automaták, csak más paramétereket helyeznek előtérbe. A makró témamód feltehetőleg a mélységélességre gyúr. Makrózz nyugodtan a zöld téglalapon túli módok valamelyikében (Av javasolt), a nagyításod nem fog változni tőle, ellenben beleszólhatsz a paraméterekbe. Ha nagyobb nagyítás kell, akkor vannak előtétlencsék, makró objektívek és közgyűrűk amik ebben segítségedre lehetnek. A kitobi nem egy makróhuszár.
-
ottkar
addikt
Blendét vagy záridőt külön csak az előválasztásában lehet bármelyik optikával állítani. A kimondottan makró optikának csak a leképezése nagyobb mint másiknak. A kitobinak legtöbb gépnél 1:3 körül van. Ha blendét akarsz állítani blendeelőválasztást ha záridőt akkor zársebességprioritás módot kell választani.
-
flegos
senior tag
SZiasztok!
Egy nagyon láma kérdésem van, ha jól gondolom a tükörreflexes gépeknél minden lencsével lehet makrózni, bizonyos keretek között. Viszont én nem tudtam semmilyen beállítást változtatni (EOS 400D kit obival) esetében
Ha kimondottan makró lencse lenne feltéve változna ez a dolog vagy mi miatt nem lehet blende, záridô, ISO értékeket változtatni? -
Jinxx
senior tag
Rákeresnél, vagy visszaolvasnál az objektívek topikban, rájönnél, hogy legalább 10x volt róla szó. Egyébként egy jó ár-érték arányú obi, ami 300mm-es végén elég lágy és c.a.-s képet ad, de ebben az árkategóriában mi nem? Mint minden Sigmának, ennek is jellemzője a nagy szórás, előfordulhatnak hibás (vagy az adott vázzal hibásan működő) darabok. Legelterjedtebb hiba a fókuszálás hibája, front, vagy backfocus. Összegezve: hobbifotózáshoz tökéletes obi, olcsó, elég nagy átfogású, véleményem szerint masszív, jó fogású darab, csak fogj ki egy jól működőt.
-
bbuffy
senior tag
SIGMA 70-300 mm F4-5,6 APO DG Macro objektív
Vélemény?
-
Teo70
tag
válasz
orosz.peter
üzenetére
küldtem privit...
-
orosz.peter
csendes tag
Sziasztok
Estetlegha valakit erdekelne tudok eladó zsir új Canon EOS 4OOD gépet 28O euroert
Doboz akku, kabelok minden.E-mail orosz.peter@orangemail.sk -
csabesz89
tag
nem kell vkinek 100ér egy bontatlan?
-
bbuffy
senior tag
Sziasztok!
Biztos volt már kérdés,meg lerágott cupák de sehol nem találok letölthető magyar leirást,esetleg ha vki segitene ebben nagyon megköszönném!

-
jeni
félisten
Szia
Boccs a láma kérdésért,hogy kell tutira megnézni,hogy a digitális gép érzékelője pixel hibás-e?Mvel most vettem meg a gépet igy ha gond van vele akkor 3 napon belül cserélik. -
Hydra SR
addikt
válasz
tavaszi
üzenetére
APS-C-n nem szokott ebből gond lenni, mivel a képszéleken szokott romlás jelentkezni, ha nincs aszférikus lencsetag a obiban, de az APS-C szenzor elég erőteljesen lenyesi a kép szélét. Ebből következően a látószög is rendesen megváltozik, azzal számolj, hogy az eddigi gyújtótávolságait 1,6-szorosával kell ezentúl számolni. Telénél ez még jó is lehet, nagylátónál kevésbé. Élességgel középen nem lehet gond, a széleken is max nagylátószögnél de ott sem jellemző. De egyébként meg tényleg, ki kell próbálni. Én egy 28-80-ast tettem 400D-re és gyönyörűen rajzolt, a kitobit csúnyán odaverte. Csak hát a látószög jóval kisebb volt.
-
ottkar
addikt
válasz
tavaszi
üzenetére
Én amit feltettem a Pentaxomra pld annak az optikának, pedig van vagy 20 a teljesítménye teljesen szinkronban volt az optika egyéni tulajdonságaival.Egy több mint húszéves Tamron makró pld szenzációs eredményt produkált, de jót is elég sok.Mondjuk a Pentax a legkompatibilisebb az összes gép között a régi optikákkal.
-
ottkar
addikt
válasz
tavaszi
üzenetére
Ezt senki nem tudja előre megmondani. Ki kell a gépen próbálni mert egyáltalán nem törvényszerű hogy viselkedik az objektív az érzékelővel. Általában a nagylátószögűek rosszabb képet adnak mint kisebb látószögűek. De csakis a kipróbálásnál derül ki a teljesítmény. Nincs analóg objektív.Én most vettem egy Tamront meg egy Sigmát ami kirajzolja a teljes kisfilmes kockát pedig nem direkt ahhoz lett készítve hanem általános használatra.
-
tavaszi
csendes tag
Sziasztok!
Idén tervezek beruházni egy Canon EOS 400D típusú fényképezőgépre. Régebben egy Canon 3000 típusú analóg gépet használtam, két gyári analóg objektívvel.
A kérdésem az lenne, miben rontja az "összhatást", ha a digitális gépen analóg objektíveket használok?
Megnéztem, a csatoló rendben, felmegy rá, de nem tudom, mit szól ehhez a szenzor, és nem tudom, éles lesz-e a kép, nem lesznek-e benne nagyon fényes részek...
Tud valaki ebben segíteni?
Előre is köszönöm! -
Flashy
veterán
a negyedik menüben a file numbering menüpont manual reset funkciója gyanús, de kipróbálni nem akarom.
---
Continuous – folyamatos sorszámozás
A fájlok sorszámozása akkor is folyamatos, ha CF-kártyát cserél. Számítógépre áttöltéskor nem fordulhat elő, hogy két ugyanolyan számú kép jelenjen meg.Auto reset – újrakezdés
A CF-kártya cseréjével a fájlok sorszámozása automatikusan 0001-től kezdődik.Manual reset – manuális sorszámozás
Ha manuálisan állítja be a fájl sorszámozás nullázását, akkor a fájok egy új mappába kerülnek. -
Guci74
csendes tag
Sziasztok! ma vásároltam egy Canon 400d-t használtan az lenne a kérdésem hogyan tudom vissza állitani a számlálót hogy 0-rol számolja az expókat.
-
Hydra SR
addikt
Szvsz akitől a fotós szakkifejezések idegenek, az magyarul sem fogja tudni, mi mire való. Kicsit sarkos amit most mondok, tudom, de azért ne misztifikáljuk túl a magyar menüt. Ritkán fordul elő, hogy valaki angolul nem tudja kezelni a gépet, de magyarul igen.
-
gardener
senior tag
Várható érkezés: április
http://www.220volt.hu/Canon+EOS+450D+vazAz tetszik,hogy kitben 18-55mm IS-el fogják adni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hoya HD Filter CIR-PL 58 Digital - Prémium cirkuláris polárszűrő + Dörr Advanture filter tartó
- Fotospeed F4 Fox - Gyorskioldós fotós vállpánt + Case Logic kézpánt
- Think Tank Retrospective 10 - Prémium fotós válltáska (makulátlan állapot!)
- Kamera objektív szűrők - UV, Polár, ND - 49, 55, 67, 72, 77, 82 mm
- Canon RP + 50 1.8 + Godox V350 + Jupiter 200 4.0 +
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8600G / 6700XT 12GB / 16GB DDR5 / 512 SSD + 2TB HDD!
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"

én ugy olvastam h még ez se 1 hűdeha.. én ezt az obit néztem az "olcso" kategóriába nagylátószögre >> Sigma 18-50/3.5-5.6 DC)

Most max 50-60eFt kp-t tudok összekaparni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)