Hirdetés
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lurvig
csendes tag
Sziasztok nekem is egy Canon EOS 400D-m van és eléggé meg avgyok vele elégedve. Nem vagyok profi fotos de napionta foglalkozok fotozással és eddig hibája nem volt és az aksi is birja. A gon az hogy alap cuccokkal egy ideig lehet meglenni de eljön az idö mikor az ember akar egy zoomot hozzá vagy egy makro cuccot. Nekem miostanában jott el az ideje és keresek a Canon EOS 400D-mhez EF es obijektivet olcson ha valaki tud az szolhatna. Köszi.
-
benjemin1994
tag
Van egy 400d egy rokonomnak és ez lenne a baja:
Azt írja ki hogy a cf kártya rossz, és már 3szor lett benne cserélve szóval biztos a gép baja!
Majd mikor kiírja le is áll és nem lehet bekapcsolni!
Ha tudtok valami ötletet írjatok légyszi!
Kössz
-
OrangeBud
tag
Nehogy már haldoklik a 400d topic

-
philoxenia
MODERÁTOR
A HardverApróban tedd föl, akkor jobban megtalálják.... A fórumon alapból nem illik hirdetni....
-
MrWolf
csendes tag
Családi okok miatt eladó lett egy Canon 400D. Március végéig még garanciális és a vele készített képek száma nem éri el a 3000-et a gyári cuccokon (cd-k, kábelek, papírok, töltő, aksi) adok mellé egy 4Gb-os CF kártyát (kingston elite), és egy pótakkut,
Kétféle objektív lehet hozzá az egyik egy Canon EF 28-80mm Zoom F3.5-5.6, ez egy hobbi
objektív. A másik egy félprofi SIGMA 28-70mm F2.8 EX DG optika, ez minden szempontból elég komolynak nevezhető.Akit érdekel keressen meg privátban a részletekért

-
1501N
tag
Helló!
Analóg canon 300-as gép objektívei használhatóak 400d-vel?
Elvileg mindkettő "EF"-es..
Canon eos 300-hoz nemtaláltam átmérő méretet egyelőre....Köszi, üdv.
-
donzoli
aktív tag
szegény 400D már elfelejtett váz, úgy látom a topic pörgéséből
vagy annyira jó, hogy nincs mit fórumozni 
-
b0unCe
aktív tag
[link]
Megválnék szeretett 400D-mtől. 5D-re váltás miatt. 7000expo még garis 94K -
-
apuc
őstag
-
stop
aktív tag
+1
ha beltérben használod többet és megteheted próbálj jobb féyerejűt választani, mondjuk F2.8
-
Jinxx
senior tag
válasz
donzoli
üzenetére
Akkor, ha jól értem a kitobi mellé vennél vagy egy 28-105-öt, vagy egy 55-200at?
Ha jól értettem nem akarsz cserélgetni, és réhegesztenéd a 28-105öt. Nos, ennél mindenképp jobb megoldás a kit, plusz 55-200 vagy 250, és cserélgetni. Ez a lényege, tudod, cserélhető objektíves gép.
Hirtelen ezt találtam szemléltetni a 100 és 200mm közti különbséget.
-
Jinxx
senior tag
válasz
donzoli
üzenetére
Barátnőmnek 28-105 van, kb. kitobiszintre tippelném képminőségileg, de kiváltani vele elég nehéz, mert teljesen más átfogás. Ha a kitet 90%-ban 55mm-en használod, akkor jó kiváltani, de beltérben vissza fogod rakni a kitet. Ha ennek ellenére jó neked ez az átfogás, mert többet használnád ezt a tartományt, akkor inkább ezt vedd használtan. Kb. 40 körül szokott lenni. Barátnőm 28-105-jének 105-ös állásban kb fél centit mozog az eleje, fókuszáláskor látni a keresőben, hogy körkörösen mozog a kép, és az egész olyan gagyi kitobifílinges. A 3,5-4,5-tel nem csak jobb felépítést, hanem jobb fényerőt, és talán kicsit jobb képminőséget is kapsz.
-
donzoli
aktív tag
Sziasztok!
Egy hete lettem 400D tulaj Fuji S5600-ról váltottam, tetszik a gép ég és föld a különbség, de nem is ez a lényeg most..
Tudom h lerágott csont, mert a topic kb 70%-át végigolvastam, de mégis érdekelne azok véleménye akik használnak ilyen obikat:
- Canon EF USM 28-105 4-5.6
- Tamron 55-200/4-5.6 Di II LDThufirHawat olvastam a honlapod és néztem a munkáid, sokat tanultam belölőle..
láttam h ajánlod a Tamron 55-200/4-5.6 Di II LD -t. remélem most is tudsz nekem vmi okosat mondani, persze mindenki más véleményére is kiváncsi vagyok
nem szeretnék nagyon gagyi obit venni viszont a keret szükös..
eszmefuttatásom:Canon EF USM 28-105 4-5.6 ez ki tudja váltani mindennapos használatban a kitobit, mert ez lenne a lényeg hogy ne kelljen cserélgetni kb 35-40k-ért árulják. Milyen ez a 28mm-es kezdö fókusztáv elég vagy túl szük már?
Tamron 55-200/4-5.6 Di II LD ez nyilván cserélgetös megoldás lenne de 26k újonnan.. vegyes tapasztalatokat olvastam róla..
remélem tudtok segiteni..
-
apuc
őstag
Van,mert nem fényerős a 4-5.6,de egy hosszabb záridővel szép amatőr képeket készíthetsz vele!!Nekem 38k-ért ajánlották újonnan,de lehet hogy 20k-köré lemegy,bár nem hiszem..Ami az 50mm-ig szép képeket csinál/nagylátó/az cropos /1.6-os szorzós,kisebb szenzor,nem full frame gépekre mint a 400D,450D,40D/az minimum 90 ezer ft.a sigmáknál nehéz tökéletest találni /legalábbis teleobit,a nagylátóról nincsen tapasztalatom...
-
apuc
őstag
Hát én a régi kitobihoz képest csak dicséretet hallottam-sajnos még nem próbáltam ki az új kitobit.A stabi nagyon jó benne,mert ezért az árért ilyet nem igazán kapni..Ha fényerős obi kell,az 100k-körül keresendő.Én már egyszer vettem a Canonomhoz sigmát,elég volt..a Canon megérdemli a Canon obit..;o)

-
Hooper
őstag
elgondolkodtattál.. utánnaolvasgatok

Bár sajnos érzem h egy 70K-s obival kicsit átlépném a limitet.
(am az uj 18-55ös IS kit obi megér szerinted 38K-t?
én ugy olvastam h még ez se 1 hűdeha.. én ezt az obit néztem az "olcso" kategóriába nagylátószögre >> Sigma 18-50/3.5-5.6 DC) -
apuc
őstag
Érdemes lenne a Tamron-Sigma páros helyett választani egy Canon 55-250-est.CSAK neked akarok jól.Igaz +25 ezer,de nem fogod megbánni!!

-
apuc
őstag
Nekem volt a 400D-hez egy kitobi /a régi/és egy sigma 70-300 APO DG Macró..Most már örülök hogy jól sikerült őket eladnom..
Most amivel elégedett vagyok -olcsóak és nekem megfelelőek:Canon Fix 50mm 1.8 és a Canon EF-S 55-250 IS.
Az első 20k,a második 70k.
Még amit tervezek,az az ÚJ kitobi 50-alatti tartományra,kb 38k.Ezekkel elégedett lennél.A Sigma telét nem szerettem mert:
-Az autófókusza nagyon pontatlan.
-180 fölött nagyon lágyul
-Nagy és nehézElőnye hogy nem 70k hanem 45k-de nem ennyivel rosszabb..;o)
A fix 50 pedig alap.KELL hogy legyen.Inkább add el ha van /régi/kitobid és tegyél mellé egy tizest,megéri az 1.8 fényerő..

-
Hooper
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
igen, obira gondoltam

45mm, az télleg nem tul nagylátó
Esetleg a 28-70 + 70-300-et kiegészíteném egy alap kitobival (18-55)?
És akkor ha nagylátót használnék, akkor átrakom azt... vagy az annyira gyenge obi, h nemérné meg vele fotozni?vagy akkormár inkább 17-70 + 70-300, és akkor van 1 jó, meg egy elfogadható obim, és nem 2 elfogadható, meg 1 "gyenge"

-
Szten Márs
nagyúr
A 400D-t csak egyféle bajonettel választhatod
Szerintem arra gondoltál melyik objektívvel lenne a legjobb 
A digitális vázaknál fontos dolog, hogy az objektívre ráírt gyújtótávolságok nem ugyanazt a látószöget fogják adni, mint filmes gép esetében, a "kisfilm-ekvivalens" gyújtótávok egy szorzótényezővel nagyobbak, mint a valós gyújtótávjai az objektívnek. Így a 28-70mm-es objektív 400D-n pont akkora látószöget fog adni, mint egy filmes gépen egy 45 - 112mm-es objektív. Azaz nagylátószöged gyakorlatilag nem lesz, ez pedig eléggé zavaró tud lenni. A 17-70-essel ilyen gond nincs, ráadásul egész korrekt consumer obinak tűnik a felhasznűlói tapasztalatokból/visszajelzésekből kiindulva.
Ha kell a nagylátó akkor tehát mindenképpen a Simga 17-70-el. Ha nem kell a nagylátó, de tele meg kéne, akkor az első verzió a nyerőbb. -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérném, h szerintetek a 400d megik bajonettel lenne jobb választás?
- sigma 28-70/F2,8-4 DG + sigma 70-300/F4,0-5,6 DG APO MACRO
vagy
- sigma 17-70/F2,8-4,5 DC MACROTöbb obi váaárlását egyenlőre nemtervezem, hacsak a 17-70est nemsikerül kiegészítenem a 70-300assal, bár erre nemlátok nagy esélyt.. bár gondolom ez lenne a legjobb.
Az első páros elég sokmindent lefed, de nem olyan jo minőség mint a 2. vagy ha szerintetek annyire nem szembetűnő, akkor annál maradnék.Kezdő fotos vagyok, régebben még filmes NIKON F60al fényképezgettem, ez lenne az első DSLR-em, kifjezettem 1 témára sem vagyok ráállva, fotoznék amit látok, aztán majd kialakul

Köszönöm a tanácsotokat! -
Flashy
veterán
válasz
Brian_RL
üzenetére
az aksi körül 3 dolog van: a narancssárga "eject" izé, a szélén a gumi akármi, meg az elem. a gumi akármi: ha adapterrel hálózatról akarod működtetni a gépet, akkor egy "vak aksit" kell berakni, amibe a kábel annak a gumidugónak a helyén megy be. szerintem elég barkács megoldás, de ha a Canon ezt találta legjobbnak, elfogadom

-
Brian_RL
aktív tag
Üdv!
Lehet hülye kérdés, de mi célt szolgál az aksitól balra lévő kis pöcök. Kicsit ki lehet húzni, de nem értem mire jó ?!?
-
Jinxx
senior tag
Én is most vettem magamnak egy pár obit, egy év utánajárás, tesztolvasgatás, kipróbálgatás után egy 70-300 is usm lett a telém, ami közgyűrűkkel kiváló makrózni, és ami meglepett közgyűrűkkel, közelponton meglepően jól használható a képstabi, bár a keresőben a fényerővesztés miatt éppen hogy látsz valamit, szóval világos helyen, de használható lepkézni, nagyobb rovarokat, kígyót-békát fotózni. A másik obi egy 50/1.8 ami kiváló apróbb pókokhoz virágokhoz, stb. Mindkét obi elég jó minőségű, nem lágy, nem CA-s a velük készült kép, talán a tele aberrál egy nagyon keveset tűző napon, az 50-es meg alapból kiváló képminőségű.
Hátha tudok segíteni, leírom milyen utat jártam végig. Anyagi korlátaidat figyelembe véve, gondolom te is használtan fogsz obit venni. Nos, a sigmát el lehet felejteni, legalább 10 obi közzül nem találtam egy jót (24-70/2.8, 70-200/2.8, 70-300 Apo Dg és Dl Macro, 100-300/4). Mind fókuszhibás volt. Ezután akartam Canon 70-200 f/4L-t venni, ki is próbáltam egyet, nagyon jó, szép képe van, gyorsan és pontosan fókuszál, de a használtpiaci ára miatt döntöttem a 70-300 IS USM mellett, ami nem L-es képminőségü, de bátran használható 300mm-en is nyitott rekesszel (nem úgy mint a Sigma), és pontos a fókusza. A képstabi meg ajándék. Tudnám még ajánlani az 55-250 IS-t amit sokan dícsérnek mostanság, viszont ez későbbiekben csak olyan közgyűrűvel használható ami szereti az EF-S obikat.
Remélem segítettem, jó gyűjtögetést, és legyen meg minél hamarabb az obid. -
flegos
senior tag
A 70-300-ast telének használnám legtöbbször, de gondoltam a közgyürükkel megúszhatom, hogy külön makró lencsét is kelljen vennem
A jó obikat meg valóban csak egyszer kell megvenni, de mint tapasztalom elég horror áron vannak, de ugy tünik nem lesz más megoldás...gyüjtögetés aztán jó sokára öröm
Most max 50-60eFt kp-t tudok összekaparni. -
Badb0y
addikt
Hátha valakit érdekel 400D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fedora Linux
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- World of Warships
- Proxmox VE
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - Titanium Black - 12/512GB - Megkímélt szép állapotban.
- LG UltraWide 35WN75CP VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / sRGB 99% / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"

én ugy olvastam h még ez se 1 hűdeha.. én ezt az obit néztem az "olcso" kategóriába nagylátószögre >> Sigma 18-50/3.5-5.6 DC)

Most max 50-60eFt kp-t tudok összekaparni.