Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vistaboy

veterán

Elkészült a második fázis... Hát, nem is tudom, mit mondjak. Kezdem azt hinni, hogy sosem fogok elkészülni vele. Nem hiába mondják, hogy jelenleg ez a legbonyolultabb Technic szett. Ennyi kábelt még az öreganyám sem látott. Ráadásul, ahogy a kézikönyv szerint el kell vezetni a kábeleket, az kész röhej... De kezdjük az elején.

Ebben a fázisban meg kell építeni az első és hátsó felfüggesztést, illetve bekerülnek a motorok, mind a kilenc darab, plusz a végén az elosztók és a világítás is... Maga az építés nem bonyolult, minden simán követhető az összerakási útmutatóban.

Viszont, nem sokkal a második fázis vége előtt belefutottam egy eléggé súlyos problémába, nevezetesen hiányzott egy elem a készletből. Egy 24-fogas szürke fogaskerék, elvileg hat darabnak kellett volna benne lennie, de én csak ötöt találtam. Végignéztem mindent, még a bontatlan zacsikat is, nem-e került bele véletlenül egy másik zacskóba, még az üreseket is átnéztem, de semmi.

Írtam a Barweer oldalára, közöltem, hogy hiányos a készlet, lefényképeztem az elemet és az elem számát, majd a rendelésszámot is. Eddig még nem válaszoltak, de elvileg ingyen kell nekik küldeni cseredarabot. Persze, ez nem fog gyorsan menni, így törtem a fejem, honnan szerezzek addig másikat, hogy be tudjam fejezni az építést...

Végül úgy döntöttem, szétszedem az egyik LEGO Technic készletet, és átmenetileg abból kipótolom. Úgyis helyhiánnyal küzdök, így addig a Yangwang U9 el fog férni a polcon. Ez meg is történt, viszont ezzel elment pár óra, így ma késéssel tudtam folytatni a második fázist.

Van egy hiba az összerakási útmutatóban is, de szerencsére nem vészes hibáról van szó. A B140-es lépésnél azt mutatja, hogy a két oldalsó fogaskeréknek kell egyformán állnia, ami igaz is, viszont az kimaradt, hogy a középső két tengelynek is síkban kell lennie, máskülönben a felfüggesztés nem fog szinkronban működni. Bejelöltem az egyik képen, mire kell itt figyelni.

Ezen kívül más gond nincs, hacsak azt nem említjük, hogy nagyon óvatosan, odafigyelve kell összerakni az elkészült első futóművet az alvázzal. A vezetékek lógnak mindenfelé, plusz alig van hely, és a kormányrúd is lazán mozog. Erre nagyon oda kell figyelni, mert ha úgy pattan össze, hogy a kerék alapállapotban nem középen - egyenesen - áll, akkor szedhetitek szét újra...

Ha minden sikerül, jön a rémálom... a rengeteg kábel. Hát, erről inkább nem mondok semmit, beszéljenek helyettem a képek... A gordiuszi csomó ehhez képest bakfitty. Az elosztókat egyben kell berakni, de lefogatva mindössze egy pinen vannak, ami nem épp a legstabilabb. A vezetékekkel kapcsolatban jelenleg káosz a köbön, alig lehet kivenni, mit hová kell csatlakoztatni, ráadásul az első tengelyről érkező vezeték egyikét el sem lehet vezetni arra, amerre a kézikönyv mutatja. Túl tövid. A másik oldalon elfér, de ki tudja, nem-e lesz itt útban majd valaminek... ez kiderül később.

Úgyhogy összegezve, jelenleg kezdem belátni, hogy túl nagy fába vágtam a fejszémet. Remélem, sikerül befejeznem, hogy több elem már nem fog hiányozni, és azt is, hogy lesz hely a kábeleknek. De egyvalamit már most biztosan tudok: Ha ezt a Yangwang U9-et egyszer összeépítem, utána már tutira nem fogom szétszedni, akárcsak az AMG ONE-t... Holnap folytatom, most pihentetnem kell egy kicsit az idegeimet...

Új hozzászólás Aktív témák