Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zollee
tag
válasz
Votyesz13
üzenetére
Hy!
Ha fapados módszereket írok, elnézést, de mivel most kezdted a programozást, nem gondolnám hogy ez probléma lenne, nekem is írták, hogy rá kell érezzek. Igazuk volt, az önálló munka és az ilyen kezdő kódokból tanul az ember, utána lehet ügyeskedni.
1, A páros számok ugye mind oszthatók 2-vel. Egy if-else szerkezettel sima ügy.
3, Szintén if-ekkel megoldható. A számokat kell összehasonlítani.
4, Százalék számításra visszavezethető. Képlet a wikipedia-n. De egy szerűbb, ha csinálsz egy i segédváltozót, majd az adatok bekérése után értékének megadod a max * 0.5-öt. Ez után a max-ot elosztod 100-zal, a kapott értéket beszorzod az aktuális pontszámmal, majd if-fel megírod, hogy ha a kapott érték nagyobb vagy egyenlő mint a korábban definiált i változód, akkor átment, egyébként nem.
5, Én switch-csel oldanám meg. Mivel 5 osztályzatod van, 5 case-re lesz benne szükséged. A rossz érték kezelésére pedig a switch-nek van default ága. Ott csak ki kell iratnod hogy rossz értéket adott meg a paraszt.
A 2-es feladathoz hasonló nekem is van, azt sajnos én sem tudom.
Ezek a sztring műveletek nekem sem mennek még.
Nekem az a feladat, hogy bekérsz egy szöveget, utána kiíratod hogy mennyi kis betű, mennyi nagy betű és mennyi szám van benne.
Jah meg egy másik feladatomban most karakter összehasonlítással szenvedek, nem tudom működésre bírni az strcmp függvényt.
Ha végképp nem boldogulok lehet visszatérek és én is segítséget kérek.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- BestBuy topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xbox Series X|S
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Gumi és felni topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Gigabyte Geforce RTX 3090 Eagle OC
- Budget Gamer - i5 7600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Eladó Apple Watch SE 2 Rose Gold
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Lemezes kiadás!
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4306, 100 AKKSI
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezek a sztring műveletek nekem sem mennek még.