Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Meggyi001: A kérdés...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zollee
tag
válasz
Votyesz13
üzenetére
Hy!
Ha fapados módszereket írok, elnézést, de mivel most kezdted a programozást, nem gondolnám hogy ez probléma lenne, nekem is írták, hogy rá kell érezzek. Igazuk volt, az önálló munka és az ilyen kezdő kódokból tanul az ember, utána lehet ügyeskedni.
1, A páros számok ugye mind oszthatók 2-vel. Egy if-else szerkezettel sima ügy.
3, Szintén if-ekkel megoldható. A számokat kell összehasonlítani.
4, Százalék számításra visszavezethető. Képlet a wikipedia-n. De egy szerűbb, ha csinálsz egy i segédváltozót, majd az adatok bekérése után értékének megadod a max * 0.5-öt. Ez után a max-ot elosztod 100-zal, a kapott értéket beszorzod az aktuális pontszámmal, majd if-fel megírod, hogy ha a kapott érték nagyobb vagy egyenlő mint a korábban definiált i változód, akkor átment, egyébként nem.
5, Én switch-csel oldanám meg. Mivel 5 osztályzatod van, 5 case-re lesz benne szükséged. A rossz érték kezelésére pedig a switch-nek van default ága. Ott csak ki kell iratnod hogy rossz értéket adott meg a paraszt.
A 2-es feladathoz hasonló nekem is van, azt sajnos én sem tudom.
Ezek a sztring műveletek nekem sem mennek még.
Nekem az a feladat, hogy bekérsz egy szöveget, utána kiíratod hogy mennyi kis betű, mennyi nagy betű és mennyi szám van benne.
Jah meg egy másik feladatomban most karakter összehasonlítással szenvedek, nem tudom működésre bírni az strcmp függvényt.
Ha végképp nem boldogulok lehet visszatérek és én is segítséget kérek.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- HP Pavilion 15-bc512nh (Core i7-9750H / 24GB DDR4 / 512GB / GTX1650 4GB / Win11) ÁFA, Garancia
- Huawei SUN-2000 6KTL-L1 napalem inverter eladó
- iPhone 16 PRO 256GB 3 hetes!! fehér titán MEDIAMARKT számla! 2028 október 24-ig Apple garancia!
- iPhone 14 PRO 128GB Vadonatúj gyári Apple 100% os akkumlátor! Gyönyörű! Fulldoboz!
- HP OMEN X 24' TN 240Hz
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
- Eladó egy Gigabyte komlet gép
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Ezek a sztring műveletek nekem sem mennek még.