- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: 2025 dude
- kraftxld: Untappd lista
- chopin42: A (netes) társkeresés labirintusában #3:avagy... :(
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Gyuri16 #1677 üzenetére
Mondjuk a threadben még csak az elejénél tartottam, amikor írtam, Linus tényleg egy kicsit ajtóstul ront a házba (de minden házba
).
"de igen, viszont ha a cel a minel kisebb/gyorsabb kod, akkor jobban jarsz a kis fuggveny inlineolasa (vagy call) helyett a goto-val."
A "kisebb kód" részt úgy érted, hogy a fordítás után összességében valszeg kisebb kódot eredményez a függvényhívás, mert kihagyható a függvényhívás? Vagy hogy?
Ha csak úgy, hogy maga az eredeti forráskód kisebb lesz, hát azt nem látom be, hogy miért. Egy metódus/függvény fejléce és a blokkot közrefogó kapcsos zárójelek olyan nagyon sok helyet foglalnak pluszban?
De ilyen alapon akkor ott a label, meg a kettőspont... de vaze, itt már pár karakternyi különbségekről beszélünk.
Ha meg a gyorsaságról van szó, végül is a függvényhívás overheadje így a gotoval valóban elkerülhető, de azt hiszem, erről csak nagyon durván sebességkritikus alkalmazások esetén van egyáltalán értelme beszélni, ahol az adott konfiguráció van olyan gyenge, hogy ilyen szintű különbségek egyáltalán érzékelhetők legyenek.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, milyen szintű különbségek jöhetnek ki."raadasul a goto csak egy sor, mig a fuggvenyhivas + return 2
"
Mivel ott a smiley, ezt inkább viccnek veszem, mint érvnek.=====
(#1678) proci985 :
akkor jó, megnyugodtam, már azt hittem, az is szar könyvnek minősül.Szerintem az a kifejezetten jók közé tartozik. Amúgy az egyik író, Benedek Zoltán C#-ban is jó koponya, azt is tanít nálunk.
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Legolcsóbban Bivaly érintőképernyős Dell 7430 (12.gen Core I7 16Gb 512Gb) laptopom eladó!!!
- Samsung Galaxy Watch Ultra + Trail Band
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest