- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- RIOS Gépház: Alap vagy Profi? Két új üzleti előfizetés debütál a Hardveraprón!
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Gyuri16 #1671 üzenetére
Valamit félreértettél, én nem utasítom el dogmatikusan.
Inkább csak kíváncsi voltam a szempontokra és konkrét példákra, hogy vajon miért jobb, és mi lehet az alternatíva. Hát már kötekedni sem lehet?
Csak felvetettem, hogy lehetnek alternatívák, vajh' miért jobb a goto.
Ez a thread bejövős, végre olvasok igazi érveket is, korábban csak vitatható szempontokat olvastam arra vonatkozóan, hogy miért is jó vagy miért is rossz. Igazából én speciel egyelőre csak batch-programozásnál használtam goto-kat, komolyabb nyelveknél eddig elkerültem, valahogy eddig egyáltalán nem állt rá a kezem/agyam.
Egyébként tuti, hogy néhány kód valóban rövidebb lehetne goto-val (pl. elkerülve a sok if-et, külön függvénybe rakást, stb.), de egyelőre eléggé ódzkodom tőle - lehet, hogy jobb is, ha nem akarok ócsárlást hallani másoktól.Amúgy bírom Linus Torvalds stílusát, az biztos, hogy nem veti csak úgy alá magát véleményeknek.
Ja, majdnem lemaradt az érdemi részre reagálás:
"masodik pontod: szerintem itt dabadab arra gondolt, hogy ha pl valamilyen resourcot fel kell szabaditani return elott. itt egyszserubb a vegere tenni a felszabadito kodot returnnal, es a tobbi helyrol csak gotozni a vegere. persze c++ eseten ezt illik OO szinten megoldani, vagy finally-ban.."
Az utolsó mondatoddal végül is elmondtad, amit akartam mondani.
Ilyen esetben továbbra sem látom semmi értelmét/hasznát/átláthatóságbeli előnyét a goto-nak, mert nem értem, C++ topicban miért is ne feltételezhetnénk, hogy mondjuk destruktorban vagy más metódussal intézzük el az erőforrások felszabadítását, stb... vagy megint máshogy, akár egy mezei globális függvénnyel...
Nem épp a sűrűn ismétlődő feladatok elvégzésére szoktunk például függvényeket írogatni?
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- 8300 mAh, maradhat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Milyen autót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -50% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe
- Asztali pc
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest