Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
jattila48
aktív tag
válasz
jattila48
üzenetére
Azt hiszem, sikerült kisilabizálni a választ. Függvény nevek esetén a név dekoráció (vagy manglálás) azért kell, hogy a linker meg tudja különböztetni az overload-olt fv. neveket. Ez világos (és eddig is az volt). Függvény pointer nevek azonban nem overload-olhatók, ezért ott nincs szükség név dekorációra, így az extern "C" deklarációnak (ami elnyomja a C++ név dekorációt) sincs értelme. Gondoltam én. Csakhogy fv. pointer nevek esetén a dekorációt nem az overload-olás miatt használják, hanem a hívási konvenció miatt. A különböző TU-kban deklarált és definiált ugyanolyan nevű fv. pointereknek meg kell egyezni a hívási konvencióban. Eddig azt gondoltam, hogy nincs külön C és C++ hívási konvenció (mint ahogy MS fordítóknál nincs is), de elképzelhető, hogy más fordítóknál ez másképp van. Legalábbis a lehetőségét fenntartják.
érdekes olvasmány: [link]
Idézet a cppreference.com -ról:
"Since language linkage is part of every function type, pointers to functions maintain language linkage as well. Language linkage of function types (which represents calling convention) and language linkage of function names (which represents name mangling) are independent of each other"
Tehát a fv. típus és fv. név language linkage-e (mint pl. az extern "C") két különböző, és független dolog. Eszerint fv. pointer esetén a language linkage a pointer által mutatott fv. típusára utal (hívási konvenció), nem pedig a fv. pointer névre.
Elnézést a hosszú hozzászólásért, remélem azért érthető volt min problémáztam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Sweet.tv - internetes TV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest