Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
- Szólánc.
- New Game Blitz - 2024
Új hozzászólás Aktív témák
-
66zio
aktív tag
Most elég sok parkolós előterjesztés van, az egyikben található ez:
„ A car sharing szolgáltatóktól..... Javaslom ugyanakkor ezzel párhuzamosan a szolgáltatók által fizetett, igen kedvezményes havi átalánydíj 30 ezer forintra való felemelését.”
Ebből én arra következtetem, hogy most sem óradíjat fizetnek hanem kocsinként havonta egy x összeget, ami most nem tudom mennyi, de ha ezt megszavazzák 30e-re nő.
Ebben az előterjesztésben az is benne van, hogy ha megszavazzák akkor onnantól kezdve a lakossági várakozási helyeken is meg lehet ezekkel állni. Ami nagyon király lenne, mert a belvárosba emiatt nem tudnak ezek parkolni.
Sok változás lesz, érdemes lesz majd nézni mi megy át és mi nem és milyen határidőkkel. -
66zio
aktív tag
válasz Ace owner #132044 üzenetére
Tegnap Keletinél parkoltatták a járgányaikat, szerintem tilosban, persze nem ment a villogó, rendőr egy se volt ott. Ott állt viszont egy busz pihenőn, de mivel az út másik oldalán állt a rendőrautó sor, nem tudott behajtani a troli. Meg kellett várni míg, a buszsofőr előkerül valahonnan a szünetéről. Rendőrt ki bünteti meg tilosban parkolásért?
-
66zio
aktív tag
válasz FoxiestFox #132002 üzenetére
Mert ezek a recerek is tudják hogy hova állnak ki a rendőrök és akkor máshova mennek. Semmire nincs már elég rendőr, nem csak erre.
-
66zio
aktív tag
Városligeti mélygarázzsal mi a baj? Hétvégén tele van? Ha nem akkor városligeten keresztül 17-20p alatt megvan gyalog az állatkert. És nem unalmas séta mert városliget is látszik, Hősök tere is.
-
66zio
aktív tag
Úgy tudom továbbra is törvény tiltja a dugódíj bevezetését, szóval ez nem fővárosi hatáskör. Az sem segít a dugónak, hogy fizetősek az elkerülők.
-
66zio
aktív tag
Még nem voltam Szilveszterkor Bp.-n sose. Van valami olyan központi közterület ami bárki számára látogatható, van valami kis zenés esemény közös visszaszámlálás stb?
-
66zio
aktív tag
válasz macilaci78 #130555 üzenetére
Érdekes ez. Néha érdemes azért megnézni pár biciklis videós yt-ra feltöltött videóját amikor leordítják hogy minek ott megy amikor ott van a buszsáv. Szóval ennek semmi köze ahhoz hogy bringás. Attól, hogy az ember autóba vagy kerékpárra ül, nem lesz okosabb. A legjobb amikor járdára zavarják fel.
-
66zio
aktív tag
válasz radi8tor #130281 üzenetére
Aha, csak nézd hozzá Pest megyét is.
De tudod mit? Igazad van. Sokkal kevesebb autó van. Ünnepnapnak számít ha látok egy kocsit. Át kell neki inteni mint ahogy a buszsofőrök teszik. Sose tudom eldönteni melyik parkolóba álljak annyira sok az üres.De ma is tanultam valamit, nem a több autó okozza a dugót, az csökkenti! Szóval hajrá, mindenki aki eddig nem tenné, üljön át kocsiba, nem lesz tőle nagyobb dugó.
Szerk: De a 27 nem olyan sok? Számold már meg egy utcában hogy hány autó van és nézd meg ha 27%-al több lenne, mennyi hely jutna nekik.
[ Szerkesztve ]
-
66zio
aktív tag
válasz MrSealRD #130237 üzenetére
Annyi kiegészítést tennék, hogy a tekerést nem a főváros rendezi, hanem a kerékpáros klub. Minden ilyen főbb útvonalon létrejövő kerékpárúttal ezt csinálják, szóval nem, nem emiatt van a felvonulás. Ugyan ez volt a Bocskai/Októberhuszonharmadika/Irinyi József u.-on. Azótán hányszor látod mindenhol az ott készült képeket?
-
-
66zio
aktív tag
válasz werszomjas #129836 üzenetére
Egyszer-kétszer rendeltünk a ROKSH(Aldi)-tól, engem felhívtak ha valami nem volt és, hogy hozzon-e helyette valamit. Illetve mivel nem gyakran rendelünk, egyfolytában dobálják emailben az ingyen szállítós kuponokat CSAK MA felirattal. Ilyen 8 ezer ft minimum rendelés mellett. Most nézem már a Pennyből is szállítanak.
-
66zio
aktív tag
Aki kezében kalapács van, mindent szögnek lát.
Eszembe nem jutna a körútra menni vásárolni, és nem azért mert nem lehetne megállni ott kocsival. Ki akar zajban, meg mit akarnál ott vásárolni? Változik a világ. Online vásárlás, meg sok pláza stb. Eléggé leegyszerűsítő dolog ezt X db parkoló megszüntetésére fogni. -
66zio
aktív tag
CinemaCity-kbe viszonylag könnyű 15%-os kedvezményt szerezni (Telekom kártya).
Ismert valami hasonló megoldás a CinemaMomba? A pólus meg a Gobuda mozit is ugyan az üzemelteti. -
66zio
aktív tag
válasz FoxiestFox #128907 üzenetére
Statisztika szerint csökken hazánkban a dohányosok száma. Én is ismerek olyat aki az ára miatt rakta le. Nyilván nem a láncdohányos fogja ettől abbahagyni, így az autózást sem mindenki, de hatása idővel van a magas áraknak.
-
66zio
aktív tag
válasz macilaci78 #128765 üzenetére
Ez állítólag 2022.06.22 dél körül egy kétórás intervallumban:
[kép] -
66zio
aktív tag
válasz radi8tor #128758 üzenetére
Miért arról volt társadalmi párbeszéd, hogy autókra épüljön a város? Nem, aztán mégis alkalmazkodtunk hozzá. Amúgy szerintem fontos lenne a város közlekedéséről valami véleménynyilvánítási lehetőség. Várom, hogy az autóklub lobbizzon az egy éves dugódíjért. Egy év után egy hétre térjünk vissza a dugódíj mentes változatra majd legyen róla szavazás. Akkor lenne összehasonlítási alap. Lehetne döntést hozni, hogy az autós dugóban akar araszolni ingyen, vagy haladni akar a városban.
-
66zio
aktív tag
válasz MrSealRD #128755 üzenetére
„Álszent vagy. Neked és a hozzád hasonlónak az az alapvetése, hogy csak a másik rovására lehet neked jó.” Ugyan ezt gondolom rólad is. Amíg azt nem fogod fel, hogy ha autópálya van Budapesten azzal mások rovására közlekedsz autóval, addig nehéz értelmes párbeszédet folytatni.
-
66zio
aktív tag
Istenem.. Pont ezért hoztam fel példának, hogy felhívjam a figyelmed az önellentmondásodra. Városligetben kerüljön a biciklis mert csak. De a Lánchíd az jár neked.
Amúgy megnyugodhatsz, nem biciklizem arra. Tudod nem kell biciklisnek lenni ahhoz, hogy belásd, hogy a dugót nem az a 3 biciklisáv okozza, hanem a mellette egyedül autóba ülők. Persze ilyenkor meg jön az, hogy kényszerűségből autóznak. Ki szokott ilyenkor derülni, hogy az összes autós sánta, púpos szobafestő a szerszámaival, akinek reggelente 17 gyereket kell iskolába vinnie ezért neki kell az autó -
66zio
aktív tag
válasz MrSealRD #128748 üzenetére
„nézzük meg milyen megoldás van arra, hogy mindenkinek jó legyen...”
Te se ezt nézed. Annyira nagy az önzés, empátia hiánya, hogy az csak na. Szerinted attól lesz jó mindenkinek ha az autóval közlekedőktől 1 cm-t sem veszünk el. Miközben a valóság az, hogy bárhova mész minden az autós közlekedésnek alávetve. A közterület használata, parkolás. Miközben több a nem autós. Ha tényleg azt szeretnéd, hogy mindenkinek jó legyen, akkor előbb ezt kellene felfogni. Amúgy én is szoktam Bp.-n néha autózni. Csak sose kapok agyfaszt ha dugóba kerülök, mert tudom, hogy nem dugóba kerülök, hanem én magam (és a többi ÉN) miatt van dugó.
A kedvencem minden ilyen vitában, hogy igazából a mindennap autózóknak kellene a legjobban támogatni a tömegközlekedés és kerékpáros fejlesztéseket. Mert minél több ember választja azokat, annál jobban tud az autós haladni. De egy ilyen egyszerű összefüggést sem képesek az emberek felfogni. Lehet szidni az M3 felújítás miatti buszsávokat, de ha azok az emberek inkább autóba ülnének, akkor lenne csak igazán nagy dugó. Csak egy kis gondolkodás kellene hozzá, hogy belásd. -
66zio
aktív tag
Írod, hogy minek Koos Karolyra bringaút, miért nem máshol mennek át a Városligeten. Miért akarsz a Lánczhídon kocsival átmenni? Miért nem jó máshol átkelni a Dunán? Ugye-ugye? Igazából ki is derül, hogy nem az a baj, hogy nem mehet rá most autó (aztán lehet hogy majd mehet vagy nem), hanem az a baj, hogy TE nem mehetsz át rajta. Andrássy-n elég széles a járda bicikliknek meg gyalogosoknak. Sétáltál már te ott, vagy csak az autó ablakán keresztül sikerült így meg szakérteni? Például ott vannak a közvilágítási lámpák. Persze át lehet őket helyezni a parkolók helyére, csak akkor meg azért van sírás, hogy kevesebb a parkoló. ( [link] ) Tudom, hogy a prágai Károly hídon is milyen kár, hogy nem lehet autózni..
De igen, a városban azért a plusz 3 bicikliút miatt van dugó, nem pedig azért mert egyre többen autóznak, meg költöznek ki a ződbe, hogy onnan minden nap autóval bejárjanak.
Elég érdekes adatok vannak itt. [Tom tom traffic report.] -
66zio
aktív tag
válasz macilaci78 #128162 üzenetére
Köszi, ezeknek utánanézek, 4-6 vonala is jó, most perpill az i55-t nézem, azt ajánlották azon a tengelyen.
-
66zio
aktív tag
Tudtok ajánlani valami éttermet a XI. kerületben és/vagy olyan kerületben, ahova tömegközlekedéssel is jól el lehet jutni? Trófea kilőve most, 7-8 fős társaság. Nem fine diningot szeretnék, de a másik véglet se kell, ahol a hangos tuttuc zenétől nem lehet beszélgetni.
[ Szerkesztve ]
-
66zio
aktív tag
Van Bp.-n olyan hely ahol zenehallgatást lehet bérelni?
Tehát egy szoba, ahol normális hangfalak vannak.
Tudom, hogy lehet otthonra bérelni hangfalakat, de engem egy külön hely érdekelne, ahol nem kell foglalkozni a szomszédokkal és jó minőségű hangfalak vannak. -
66zio
aktív tag
Valakinek van tippje, hogy honnan lehet személyesen beszerezni az új kávés Unicumot? Főleg nagyáruházak érdekelnének. Tescoban nem találtam.
-
66zio
aktív tag
válasz macilaci78 #123354 üzenetére
A másodikról nincs videófelvétel?
-
66zio
aktív tag
válasz attiati #123350 üzenetére
Én a Globus lőtéren voltam. Szép épület kívülről. Amikor én néztem akkor árban a legjobbak voltak. Most pont az a csomag nincs amin én voltam, de ránézésre továbbra is jó árak maradtak. Maga a lövészet jó volt, de mint mindenhol itt is az oktatótól függ. Nekem egy laza srác volt kb annyi volt a dolgom, hogy lőjek, akivel mentem pedig olyat kapott aki folyamatosan instrukciókat adott neki.
-
66zio
aktív tag
Újra van év rovara szavazás. Gondoltam bedobom ide, mert az esélyesek között van a „kolibri” is.
[link] -
66zio
aktív tag
Hűtőt tessék!
Szombaton BP-n házhoz tudjuk vinni.
Whirlpool BLF 5121 271l
70e ft. -
66zio
aktív tag
válasz macilaci78 #116151 üzenetére
„Itt kell csak elengedni a bringást” meg plusz persze kereszteződésekben pl.: jobb kezesben, szabály szerint, de amúgy igen.
-
66zio
aktív tag
válasz macilaci78 #116147 üzenetére
Úgy imádom, hogy ez kering az interneten de a konkrét mondatot senki se olvassa végig.
Tudom felgyorsult világ, meg minden de na.
Az általad idézett szöveg pontosan:
(4) * Kerékpárral
a) lakott területen kívül a főútvonalról balra bekanyarodni vagy megfordulni, továbbá
b) a kerékpárútról a vele párhuzamos útra balra bekanyarodni nem szabad.A kerékpárosnak a kerékpárról le kell szállnia és azt tolva - a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint - kell az úttesten áthaladnia.
Forrás: [link]
Nincs itt semmi gyalogosátkelő stb.
Azért terjed ez a tévhit mert az általad bemásolt mondatot könnyebb spamelni mindenfelé, mint pontosan utánanézni.
Igazából a zebra a gyalogosoké, ott nekik elsőbbségük van! Mi következik ebből? Hogy zebrán biciklisnek, kocsinak, űrrepülőgépnek nincs. Szóval ha odaérsz biciklivel akkor el kell engedned az autóst.
Mégis miért mondhatják, hogy szálljon le a bringás? Mert olyan sebességgel jön, hogy az autós nehezen veheti észre. De ilyenkor akkor az elsőbbséget nem adó bicóst büntessék, ne terjesszék a hülyeséget, hogy le kell szállni.
Szerk: Ennyi erővel zebrán a kocsis is szálljon ki és tolja át a kocsiját
(Amúgy amióta Budapesten lakom nem biciklizem.)[ Szerkesztve ]
-
66zio
aktív tag
válasz macilaci78 #116140 üzenetére
Kereszteződésben nem kell tolni a bringát, vagy zebrára gondolsz? Ott se.
-
66zio
aktív tag
Magyarországon ezt valahol ki lehet próbálni?
Youtube link -
66zio
aktív tag
válasz gzbotii #110145 üzenetére
Nyíregyházi állatkert. Sátoraljaújhely bob, kalandpálya, Zipline.
Van egy pár kastély is pl.: tiszadobi Andrássy kastély.
Rudabányai bányató, Tarcali bányató (a másodikban elvileg medúzák élnek/éltek).
Martonyi kolostorrom.
Debrecen mellett zeleméri romtemplom.
Apc tengerszem, Vöröskő-forrás (most nem tudom van van e benne elég víz, hogy „gejzíresedjen”).
Bélapátfalvai ciszterci kolostor, mellette a Bélkő.
Páris patak szurdokvölgye.
Drégely vára, Salgó vára.Most hirtelen ennyit tudtam kibányászni a környékről (mentem megyénként az érdekesebb dolgokat).
Viszont ezek közül van több amiért önmagában nem éri meg elutazni, de ha a környéken jársz akkor érdemes lehet elnézni. -
66zio
aktív tag
válasz föccer #106400 üzenetére
Én két éve érettségiztem, úgy nézd amit írok. (Amúgy minden fent van felvi.hu-n)
A lehetődégeid: Javító érettségit teszel, nyelvizsgázol. Felsőfok 40 pont közép 28 pont. Ha van két középfokúd az csak 40 pont. Ha olyan tárgyból teszed az emelt érettségid amit kérnek az adott egyetemi szakra akkor azt hiszem +50 pont. Plusz pontokat sport és tanulmányi versenyekkel is tudsz szerezni illetve hátrányos helyzetért.
Most hirtelen ennyi jut eszembe.[ Szerkesztve ]
-
66zio
aktív tag
Két teljesen más vélemény, de jó
Igazból azért kérdem, mert magánszemélytől tudnám ezt venni ahol biztos ez a 3 év, ha meg random webshopból rendelem nem elég, hogy drágább, de ott meg lehet még többet porosodott egy raktárban. Mondjuk az is igaz, hogy az utóbbit, vissza tudom küldeni 14 napon belül. -
66zio
aktív tag
Hali!
Szerintetek 3 éve dobozban ült, sosem használt laptop akkumulátor mennyit veszített a kapacitásából? -
66zio
aktív tag
Sziasztok!
Különlegesebb, nem minden napi programokat keresek Budapesten és környékén. A környék alatt azt értem, hogy vonattal maximum fél óra. Ami nem érdekel az az éttermek, minden más jöhet. Pl.: tematikus kocsma, horror színház (Nightmare in Budapest). Veresegyházi medvepark, Mátyás templom tornyába felmászás, Flipper múzeum, akármi. -
66zio
aktív tag
Jó, akkor én vagyok a f*sz, ha szerintem, ha máshogy viselkedsz egy ember előtt mert ő lesz a főnököd az megjátszás. Félreértés ne essék, én is odafigyelnék ezekre a részletekre. Épp ezt mondom, hogy ez zavar. Miért ne ehetnék túrós csuszát egy étteremben, ha szerepel az étlapjukon. Nem cink azt enni általánosságban mert kínálja az étterem, de ha munkainterjú folyik akkor cink. Ne mondjátok már, hogy ez nem megjátszás. És még egyszer: ez nem baj, mert ilyeneken múlhat egy munka, én csak azt mondom, hogy ez így nem jó, de sajnos ilyen a világ.
-
66zio
aktív tag
Sziasztok. Tudtok valami olyan helyet, állatkertet ahol pingvineket lehet simogatni vagy minél közelebb kerülni hozzájuk? Mint pl Jászberényben ahol van ilyen pingvinséta ahol a pinvvinekkel lehet sétálgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hardcore café
- Ukrajnai háború
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest