Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zalman90
őstag
sziasztok
majomkenyérfám levelei hullanak , napi 2-3 , mi lehet ennek az oka ?
földjét nedvesen tartom folyamatosan , az ablakba van keleti oldalon fényt kap
-
zalman90
őstag
sziasztok , nincs véletlen valakinek eladó bonsai tálkája ? 12 vagy 15cm es
esetleg valaki nem tudná röviden leírni átültetéskor mire kell figyelni ? köszönöm előre is
-
zalman90
őstag
igaz hogy nem bonsai , elnézést is kérek az offért , de ez kicsit ide vág
valaki fentebb írta hogy ha megveszünk 1 bonsait , nézzük meg hogy nem e termesztő közegbe van
nekem vannak itthon szukkulens növények is , és mikor megveszem ezeknek a földje nem is igazán föld hanem valami puha anyag , mintha szivacsos lenne a földje.. , ez lenne a termesztő közeg ? és tényleg minél hamarabb át kell ültetni ? előre is köszönöm a választ
-
zalman90
őstag
válasz
nyuszika0216
üzenetére
szóval ha vissza metszem , meg kényszerítem h. kicsi maradjon a gyökere metszésével , akkor kénytelen új ágakat hoznia ?
-
zalman90
őstag
amúgy valamit nem értek

oké h, lehet bonszájosítani szinte bármilyen növényt , pl feljebb említett mangót , szép ki hajt , el kezd nőni , de annak csak 1 szára lesz nem ?
meg más növénynek is , meg esetleg levelei lesznek , de hogy lesz neki olyan sok ága később ?
remélem érthető 
-
zalman90
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
ha megint 1000 ért látsz vegyél
nyugi én is tartok az Obitól.. mert ott szerintem nem is figyelnek h. csapvízzel öntöznek.. és úgy tudom az káros a gyökerekre a klór tartalom miattde aztán lehet h. figyelnek erre, passz

-
zalman90
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
menny be és válaszd ki amelyik neked tetszik
OBIba is 50 közül kellet válogatnom multkor 
-
zalman90
őstag
válasz
nyuszika0216
üzenetére
-
zalman90
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
mire mentem volna még egyet venni sajna nem volt akciós
de csak 3 fajtából lehetett választani , meg sok elég halottnak tűnt én direkt válogattam a legszebbeket és azóta is vígan élnek 
-
zalman90
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
3-6 ezer ?
bár attól függ mekkora ?kb 1 hónapja az itteni OBIba le voltak árazva a 12 centis cserepesek asszem 3 vagy 2.300 ról , akkor vettem 3 darabot , 1000ft volt darabja
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zalman90
őstag
válasz
nyuszika0216
üzenetére
ezt én is tapasztaltam a Carmona esetében hogy már 2-3 napig nem vagyok itthon és kezd is elszáradni meg fonnyadni.. de ilyenkor megöntözöm és másnapra jól is van
van mellette 2 elefánt cserjém is , ezek pozsgások szóval jól bírják ha több napig nincsenek megöntözve

pára igényes növényeknél énis olvastam h. permetezni kell őket vízzel , de miért kell feltétlen állott víz ? van hogy csapvizet van hogy kuti vizet használtam
-
zalman90
őstag
válasz
Szabadsághíd
üzenetére
azt hiszem úgy kell bonsájosítani hogy elülteted 1 cserépbe , majd mikor átültetéshez közeledne ... vagyis nő ki a gyökér alul a cserépből meg felül is bújik ki netán
ugye alapból egyel nagyobb cserépbe szokás ültetni ilyenkor , de ez nem sima növény , tehát kiveszed a földlabdájával , visszavágod a gyökereit és ugyan abba a cserépbe rakod vissza , így meg akadályozod hogy nőjön
szólj ha nem érthető

-
zalman90
őstag
ha a cserép alján lévő lyukon jön ki a gyökere az már ugye átültetésre érett ?

-
zalman90
őstag
sziasztok , pár napja vettem 1 bonsai fát , portulacaria fajta
a kérdésem az lenne hogy , hiányzik 1 kicsi a földjéből , csak kaktusz föld van itthon , szerintetek pótolhatom vele ? nagyon kis mennyiségről van szó
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- E-roller topik
- Villanyszerelés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Google Pixel topik
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 650 G3 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

nyugi én is tartok az Obitól.. mert ott szerintem nem is figyelnek h. csapvízzel öntöznek.. és úgy tudom az káros a gyökerekre a klór tartalom miatt
de csak 3 fajtából lehetett választani , meg sok elég halottnak tűnt én direkt válogattam a legszebbeket és azóta is vígan élnek
bár attól függ mekkora ?![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)