Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras
veterán
válasz
CyberPunk666 #5149 üzenetére
Örülök, hogy nem csak nekem WTF az egész... látszik, hogy BME.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
M@trixfan #5145 üzenetére
Egy felsőoktatási intézménynek kötelessége lenne olyan színvonalú képzést nyújtani, hogy bárki akit érdekel a téma el tudja végezni és a végen ugyanolyan szintű tudással rendelkezzen mint aki már öt évesen ezzel foglalkozott.
Miért kellene azoknak a tömegeknek átmennie a vizsgán, akiket ugyan érdekel a téma, de rohadt lusták? Tele van az egyetem oda nem való emberekkel. Nem lehet akárkiből énekes, nem lehet akárkiből mérnök sem. A világunk nem igazságos. Ha valaki nem elég okos hozzá, akkor nincs mit tenni. A szintet nem kéne levinni a szintjére (ahogy amúgy teszik ezt lassacskán...)
A 15 év lemaradás is non-sense. Hogy lenne már valaki egy 5 éves képzés után olyan szinten, mint aki 5 éves kora óta ezzel foglalkozik. Ilyen még elméletben sem létezik.
-
almost10
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
32 kbit/s os mobilnet mellett örülök, hogy erre az oldalra el tudok jutni, nem felvi archívumot böngészni. Gondoltam lesz valaki olyan segítőkész, és leírja nekem, de mindegy, hétvégén már megint otthon leszek PC közelbe, és vissza tudom keresni. -
-
M@trixfan
addikt
Rossz a gondolatmenet. Egy felsőoktatási intézménynek kötelessége lenne olyan színvonalú képzést nyújtani, hogy bárki akit érdekel a téma el tudja végezni és a végen ugyanolyan szintű tudással rendelkezzen mint aki már öt évesen ezzel foglalkozott. Ennek szaktól és intézménytől függetlenül kellene így lenni. Gyakorlatilag egy jó értelemben vett diplomagyárnak kéne lenni ahol egy tanár addig nem nyugszik amíg mindenki meg nem érti az anyagot. Nagyon nem mindegy, hogy mi az elméleti síkon megfogalmazot idea, mert a valóságban annál csak rosszabb, "koszosabb" megvalósítás létezik. Nekem csak BME-s tapasztalatom van. Ha megnézem egy tárgyból az adott félévben megbukott embereket, nagyon nem az jön ki, hogy oda nem való értéktelen emberek lennének. Olykor ez a hallgatóság 80-90%-át jelentené. Az nem lenne jó világ ha kizárólag az autisztikus hajlamot mutató 10-20% zseninek szolgáltatna kizárólag egy egyetem. Azok az emberek nem ritkán csak az adott dologban jók, minden másban viszont korlátozottak. Sokkal szélesebb látókörrel rendelkezik olyas valaki aki pl. jártas a mérnökségen kívül az üzleti tudományokban és mondjuk a művészetek is foglalkoztatják. Az életben ezeket az embereket úgy kapkodják el a cégek, sőt önmaguktól sikeresek lehetnek, miközben a jelenlegi felsőoktatás szinte bünteti a sokoldalúságot.
-
randras
veterán
válasz
CyberPunk666 #5141 üzenetére
+1
Mondjuk lehet rejtős...
-
Khan13
senior tag
válasz
almost10 #5140 üzenetére
felvi.hu-n két éve még visszamenőlegesen valami 6 évre fent voltak az adatok.
Az pont elég, hogy plusz 20 plusz pontot lehet szerezni. Amúgy valószínűleg beférsz.A kollégáknak pedig igazuk van, az egyetemen ettől sokkal nagyobb találékonyságra lesz szükséged.
Persze ettől még nyugodtan lehet kérdezni, csak előtte alapos utánajárás -
almost10
csendes tag
tavaly 320 volt, sajnos semmilyen archívumot nem találok ahonnan fellelhetnék korábbi adatokat. Egyébként az az 500 pontos rendszerben csak a megszerezhető többlet pontok mennyisége változott 80ról 100ra , és az jár jól vele aki két emelt érettségit tesz, ez a változtatás sok vizet nem zavart..
-
almost10
csendes tag
Szerintetek hogyan alakul idén a NIK budapesti, nappali ponthatára? 344 ponttal aggódjak?
-
Nekem az estis képzésről van tapasztalatom mind a NIK-ről, mind pedig az ELTE-ről.
A NIK-en onnan indul a dolog, (és itt most azt az illetőt informálnám aki esetleg oda kerül) hogy estin eleve kevés az óraszám, pl programozás gyakorlat kéthetente van!
Első félév végére pedig OOP-ben kell programozni.
Na ez nem kezdő szint bárhogy is nézzük.
(Az eltén hetente van gyakorlat, és inkább az algoritmizálás alapjaira mennek rá. Na de nem akarom fényezni az eltét, ott sem adják ingyen a kenyeret, csak információképp közlöm. )
és ez még csak a programozás tárgy..
Az is igaz, hogy kezdő ne kezdjen ilyesmivel egyetemi szinten, ugyanakkor mégiscsak a rendszer egyfajta hibája, hogy oda kerülhet olyan illető is aki pl itt fog találkozni 'komolyabban' a témával - és könnyebben kihullhat - mondjuk elvéve a helyet olyan másvalakitől akit jobban érdekelt volna a téma, csak pár ponttal kevesebbje volt a felvételin. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
Jhonny06 #5134 üzenetére
Ugyanarról beszélünk. Itt az egész vélemény kiindítója az volt, hogy túl sokan buknak ki és biztos a rendszer a hibás.
"Csak azt nem értem, mi a jó abban hogy az első félévben/évben kihull a társaság fele, vagy több mint a fele.."
Erre indult az egész. Azokat nem átengedni kéne, hanem fel sem kellene venni ide.
-
Jhonny06
veterán
válasz
CyberPunk666 #5133 üzenetére
Szerintem elég evidens, hogy nem való oda, akik kibukik.
Vagy nem? Itt inkább arról van szó, hogy a jegyek nem határoznak meg túl sok mindent, a végzettek között vannak nagyon májer arcok és olyanok is, akik továbbra sem konyítanak a szakmához _semmit_. És előbbinek lehet, hogy rosszabb jegyei vannak bizonyos szinten, mint az utóbbinak.
Mint úgy általában az életben, az egyetemen se határoz meg semmi semmit kb. Ki hányszor csinál meg egy tárgyat, mennyi idő alatt végzi el, stb. Nekem is van olyan, amit harmadszorra csinálok, de ahhoz azért konyítok, amiért ott vagyok az egyetemen.
Ha visszaemlékszem, nem azok az emberek tartanak most előrébb az életben, akik általánosban vagy középiskolában színötös seggnyaló tanulók voltak. De ez csak 1 példa..
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Xantomas #5132 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a jó jegy számít, hanem azt, hogy a kibukottak nagy része (szinte mind) nem való ide. Nem ugyanaz a két dolog.
Itt azokról beszélek, akik nem tudják elvégezni az elsős tárgyakat sem 2-3 év alatt sem. Vagy kb semmit sem és azonnal fel is adják. A kibukók jelentős többségét ők adják.
Egyetértek azzal amit mondtál, csak én nem erről beszéltem.
-
Xantomas
őstag
válasz
CyberPunk666 #5128 üzenetére
Tényleg túlmisztifikálod. Ha dolgozni fogsz, rájössz, hogy máshogy kell nézni a világot.
Így, hogy már a szakmában dolgozok, és nap mint nap találkozok végig jeles, meg kibukott újoncokkal is, azt látom, hogy tényleg semmit se számít az a fránya osztályzat. Tényleg igaz, hogy a legjobb jegy a kettes, a többi csak szépítés.
Ha dolgozni kezd, és érdekli amit csinál, a kezében fogja az eszközöket, nincs rajtuk a nyomás, hogy holnap vizsga, és produkálni kell, egészen megváltozik sok minden. Ha érdekli, és dolgozni akar, és szereti is, nem csak a pénzről szól minden, akkor ugyan olyan eséllyel lesz jó szakember a bukdácsólóból, mint a magoló tanárnyalizóból.
Nem az iskola tanít meg a szakmára, hanem az első munkahelyeden levő öreg rókák, akiktől a valódi tudást lehet elsajátítani.Alapvetően lóf. az a szakmai tudás amit kapunk a Kandón Egyszerűen 3.5 év kevés erre. A Kandó az életre nevel, rájössz, hogy mindig a rosszabbik végén leszel a f@sznak, akármit csinálsz, ugyanakkor ki kell tudnod hozni a legjobbat a helyzetből.
-
törölt tag
válasz
CyberPunk666 #5130 üzenetére
És honnan tudod, hogy ezeket a hibákat milyen képességű mérnök követte el?
Ilyen problémák bárkivel bármikor előfordulhatnak.
Attól, hogy te xy átlaggal elvégzed a kandót még nem leszel halálbiztos, már ne is haragudj.
Nagyon gyerekes ez a duma.Amúgy meg az elmúlt években 98-103 diplomát osztottak ki az adott tanévben.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
#41635072 #5129 üzenetére
Haltak meg emberek olyan egyszerű dolgok miatt, mint túlcsordult változó, vagy az inicializálás idejére nem letiltott port. Ez a valóság.
Azok az emberek, akik kibuktak egyáltalán nem valók ide. Ha tetszik, ha nem. régen felvettek 200 embert, 180 elvégezte, most felvesznek 600-700 embert és elvégzi 180.
Nem véletlenül.
-
törölt tag
válasz
CyberPunk666 #5128 üzenetére
Kissé túlmisztifikálod ezt az egészet...
-
CyberPunk666
senior tag
Én ugyan a kandóra járok, de az a fele a társaságnak remélem soha nem kap diplomát, mert nem szeretnék meghalni miattuk. Maradjunk annyiban, hogy a kibukottak jelentős része nem való erre a szakmára. Aki nem hajlandó rengeteget tanulni, és tisztességgel, pontossággal dolgozni, az ne végezzen olyan munkát, ahol emberek élete is függhet tőle.
"egyes vagy nulla,
mérnök lesz vagy hulla" -
iSonic
addikt
Hát nemtudom... matek annyira nem nehéz, aki nem volt 2-es gimiben/szakközépben és érti is a dolgokat minimálisan simán megcsinálja. Én pl.: matek szigot elsőre letettem kettesre, tanultam rá 1 hetet.. (ja és nem vagyok egy jó tanuló
)
Programozás ami szerintem brutálisabb.. mert gondold el azt, hogy aki beül oda fizika érettségivel.. (sok ilyen ember van), az körülbelül borítékolhatja a csúszást és a mínusz 6 kreditet..
De tény nehezebb mint az ELTE.. én is ezt hallom azoktól akik onnét jöttek..
-
Khan13
senior tag
Matek, programozás (nagyon) nem az alapoktól indul..
Ez itt egy egyetem, itt már rég nem az alapozáson kéne lennie a hangsúlynak. Azon téptem a hajam az első félévben, hogy a szakmai tárgyakból semmi újat nem tanítottak.
Egy színész képzőből felvételiző és egy Zrínyi egyetemen végzett haverjaim viszont "gond nélkül" tudják követni a mintatantervet, és már elég jó progosok, szóval még az sem lehetetlen, ha valakinek nincs alapja. -
Jhonny06
veterán
"Csak azt nem értem, mi a jó abban hogy az első félévben/évben kihull a társaság fele, vagy több mint a fele.."
Az, hogy tényleg csak az végzi el, aki tud is valamit. Illetve nem, mert így is sok hasznavehetetlen ember kerül ki, de kevesebb, mint amennyi amúgy lenne.. gondolj bele, ha minden évben kikerülne 350-400 ember (és ez csak 1 intézmény)..
-
válasz
gabitoo88 #5122 üzenetére
Tavaly kirívóan alacsony volt a bekerülési pontszám arra a szakra.
Bekerülni könnyű, megmaradni iszonyat nehéz.
Szerintem nehezebb mint az ELTE estis progtervinfo-ja.(mindkettőt megjártam már)
Matek, programozás (nagyon) nem az alapoktól indul..
Csak azt nem értem, mi a jó abban hogy az első félévben/évben kihull a társaság fele, vagy több mint a fele..
Látván az ilyen arányú lemorzsolódást szerintem valamit máshogy kéne csinálni - és nem csak mindig a tanulók oldalán kéne keresgélni az okokat... -
gabitoo88
tag
Sziasztok szerintetek 310 ponttal van esélyem esti mernokinfora?! Tavaly 28 ponttal kevesebb volt a ponthatar.
-
Sziasztok!
Bánki Népszínházutcai épülete nyitva van ilyenkor nyáron? Ha igen meddig?
-
iSonic
addikt
am mellesleg hök-nek írsz ők segítenek neked, ha a linkelt oldal nem lenne elégséges
-
mepet
addikt
válasz
CyberPunk666 #5110 üzenetére
Markellát én is tudom ajánlani. Segítőkész nagyon, és remekül magyaráz, bár a labork több mint felét végtelefonálta...
-
C^^
őstag
válasz
hunterrop8 #5115 üzenetére
A neptunban lévő "ösztöndíj index" mutatóban nincs benne a teljesített/elvárt szorzó.
Egyébként valóban a linkelt oldalon lévő képlettel kell számolni. -
iSonic
addikt
válasz
hunterrop8 #5115 üzenetére
ezek alapján számolják:
- hányadik félév (abban teljesített kreditek száma)
-"kritérium tantárgyak megléte" (értsd ezalatt a jegyet)
- többiek tanulmányi átlagahoz az egész egy eredményt és ha te az átlag felett vagy akkor kapsz
szerk.: [link]
-
hunterrop8
tag
Hali,
a neptunban a tanulmányi átlagoknál ilyenek vannak ugye:teljesített kredit, felvett kredit, össz teljesített kredit, össz felvett kredit,
átlag, kummátlag, ösztöndíj index.egyébnél pedig még ezek: kredit index, korrigált kredit index, össz korrigált kredit index.
Ezek közül melyik alapján kapjuk az ösztöndíjat? Szóval melyik értéket hasonlítják össze a többi hallgatóéval?
-
Remus389
veterán
a C301-es terem az melyik épületben van?
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
mikloss #5111 üzenetére
Nem ugyanazt tanuljátok és a jegyzőkönyvetek is rövidebb és egyszerűbb.
Kb fele annyi mérésetek van.http://www.uni-obuda.hu/users/markellazs/mt/
Rövidebb az órátok is, ugyanazokat a témaköröket is fele annyi időben toljátok le.
Markella szerintem csak a menedzserekkel genyó, a mérnökökkel nem.
Ráadásul az elmélet is más nálatok, mert gyanús, hogy a ti eredményeitek között kb annyi az egyes, kettes és hármas eredmény, mint nálunk az egyesek. Nálunk alig van évfolyamonként 5-10 ötös. Pedig vagy többszörannyi a létszám.
-
hali
Bár én műmen-en vagyok de nekem is volt idén méréstech laborom, szinte ugyan azt tanultuk mint a villamos mérnökök(legalábbis a jegyzőkönyvünk egy az egybe az volt).
A Mezei-t nem ismerem.
Én Bretz-nél voltam, nekem személy szerint semmi bajom nem volt vele(bár viccesen raccsol meg rohadt hangosan beszél, valakinek ez nem jön be). Ha kérdezed és nem érted akkor mindig elmagyarázza.
Bár az időérzéke nagyon rossz, volt hogy a 1,5 órás laborból beugróval együtt, elbeszélt vagy 80 percet aztán a végén maradt vagy 10 percünk mérni... ezért inkább lemérte nekünk gyorsan, úgyhogy érdemes néha figyelmeztetni az időre!
A Makrélát nem ajánlom, Ő tartotta az előadást nekünk, de úgy hallottam elég genyó a laborokon. -
goga1
csendes tag
Sziasztok!
3. félévemet kezdeném vill. mérnökön, a tavaszmezőben.
A méréstach. labor-ra több kurzust írtak ki több tanárral.
Írjatok légyszi véleményt Mezei Miklós, Markella Zsolt, és Dr. Bretz Károly János tanárokról, melyiket érdemes választani.Köszi.
goga -
gabitoo88
tag
Sziasztok. Nem tudja valaki mi a feltétele ha valaki esti képzésről nappalira szeretne átjelentkezni?!
-
mepet
addikt
Emlékszem nappalin anno 1.9-es kreditindex vagy mifenére ( sum(jegy*kredit)/30 ) kaptam ösztöndíjat a 2. félév után, mivel az évfolyam kb. felének volt akkor 0kredites féléve.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
#87896064 #5102 üzenetére
attól függően, hogy mikor kezdtél a tvszben az van, hogy
az utolsó két aktív félévében aki nem szerezte meg az ajánlott kreditmennyiség 50%-át...
a, 2012-ben kezdtél:
...biztosan átlerül költségtérítésesreb, 2012 előtt kezdtél
...közülük annyian, hogy maximum a hallgatók 15%-a kerülhet átsorolásra.Ha van az elmúlt két félévedben 30 sikeresen megszerzett kredited, akkor nem kerülhetsz át. pont.
-
törölt tag
válasz
CyberPunk666 #5100 üzenetére
TVSZ-ben csak annyit írnak, hogy a legutolsó két félév kreditindexét nézik.. de azt nem írják, hogy a karon mennyi is ez szám szerint.. Tehát, ha nekem tegyük fel a kreditindex átlagom kijön mondjuk 2,4-re, akkor ez elég-e vagy átlöknek költségtérítésesre..
-
Khan13
senior tag
válasz
CyberPunk666 #5100 üzenetére
Az előírt / teljesített kreditszám miatt számítanak az elmúlt félévek is, de a jegy maga már nem, amúgy ezek valóban nyilvánosan elérhető információk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair CX430 80+ minősítésű tápegység
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest