- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto VI - Érdekességek, látványosságok, képek, infók egy helyen.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Detox_85
tag
Hi. Tanult szobatársam felvetésére, megkérdezném, hogy a szoftverszigorlat lebonyolítása hogyan is történik idén (NIK). Amit tudunk: Csink tanárúr lesz a szigorlatfelelős. Amit tudni szeretnénk: Hány perces a beugró, a továbbiakban mit kell még csinálni stb... . Ja és van-e esély taj hülyén átmenni rajta.
-
tildy
nagyúr
Ez azóta van így amióta kredit van. Régen mindennek megvolt a maga sorrendje.Én legalábbis így láttam.
Azaz 3 éve.
Régen X évig tudták a tanárok, hogy mi az elsős tananyag, nilyen tudással van a háta mögött (feltehetően) , aki mondjuk a 3. évfolyamba jár.Most van olyan 3. éves akinek még elsős tárgyai vannak.Én azt csodálom, hogy tudnak így oktatni. -
td
senior tag
Huhh, nem semmi az utóbbi napok termése! Mondjuk tényleg elég szervezetlen a BMF. Ezek után kíváncsi vagyok, milyen a színvonal az ''elitegyetemnek'' titulált BME-n.
''Egyebkent engem amig ki enm vagtak felevismetlesre, addig nem puskaztam sose.''
tildy: én meg amíg el nem végeztem a sulit
Na jó, viccet félretéve, bizonyos dolgokat - és itt az ösztöndíjtól eltekintve persze - lehet, hogy tényleg fölösleges volt megtanulni, mert inkább foglalkozzon az ember azzal, ami érdekli, és aztán ne nézzen egy álláshirdetésre úgy, hogy ''basszus, ezt pont nem tudom, pedig megtanulhattam volna!''
Valaki el tudná küldeni Csink múlt heti előadás .ppt-jét? -
killerjohn
addikt
na igen. ''műszaki informatikusok'' kerülnek ki a suliból, csak egy valamihez nem értenek : a számítógépkhez. nem tanítanak meg ''úgy gondolkodni, mint egy számítógép''. megtanulsz matekozni, fizikázni, logaritmust számolni, meg határértéket, és ennyi.
a helyzet : GPS-t (tudod, olyan navigációs izé) fejlesztek. és megmondom őszintén, lövésem sincs az elektronikához, vagy a metekhoz. hiszen hogyan fejlesztenek ma ? veszel egy hitachi mikrokontrollert, egy GPS jelvevőt, és egy GPRS modemet. összekötöd őket párhozamos, illetve soros porton. a mikrokontrolleren ANSI C programot lehet futtatni, és ha értesz az assemblyhez, és a C-hez, illetve tudsz RTFM (read the fucking manual) dolgozni, akkor nyert ügyed van. ennyi. említettem a folyamat során bárhol is matekot vagy fizikát ? asszem nem
szóval én kiábrándultam a közoktatásból, és nem azért mondom, mert savanyú a szőlő (nagyon jól lehet keresni diploma nélkül is). az oktatásról mellesleg annyit, hogy a GPS csak ''szabadidős'' munka (), főállásban a Fővárosi Közoktatási Információs Rendszert fejlesztem a Fővárosi Oktatástechnológiai Központban, és látok én itt eleget arról, hogy milyen a mi kicsi országunkban az oktatás színvonala - annak ellenére, hogy állítólag ''nemzetközileg elismertek vagyunk''. hát persze. kár, hogy még bizonyos fővárosi ügyosztályok vezetői is csak mosolyognak ezen
összességében a munkához kedv, kreativitás, tudásvágy és kitartás kell - szó sincs róla, hogy a limeszntartavégtelenbexakáadikonszorozvaead8 értékét kellene meghatározni. -
Hani
aktív tag
válasz
killerjohn #293 üzenetére
Nos, mindenesetre azóta sem találkoztam olyasmivel, hogy pl. az utat függvényként adták volna meg, a sebességet meg idő szerinti deriválással kell kiszámolnom.. persze biztos van ilyen, csak én nem használom.
Mellesleg BMF-en is hasonlóan ''gyakorlati'' fizikaoktatás van - át is mentünk (két éve) a vizsgán vagy hatan az egész 4. szintről (MÁK koli)... nem szeretik az emberek annyira. -
[basler]
csendes tag
na én is bejelentkezem ide
BMF-NIK Óbuda, 3.évf -
Hani
aktív tag
válasz
killerjohn #283 üzenetére
BME-n én is szívtam fizikával sokat... pedig Füstöss úr nagyon igyekezett.
''Látom az arcukon, hogy nem értik.. várjanak mondok egy életszerűbb példát:... vegyünk két fénysebességgel mozgó vonatot.''
A vizsgához mégis ez vezetett:
I. zh, I. pótzh., II.zh., II. pótzh, gyakjegypót.
szép sor...
(Ehh, itt meg TizenX dimenziós terekkel foglalkozunk - kezdek belejönni) -
Tersius
tag
válasz
killerjohn #283 üzenetére
Eleinte valoban nincs tul magas szint programozasbol, de azert aki a modulokig eljut, megfelelo szakiranyban igen magas szinten folyik a moka...
-
killerjohn
addikt
OKJ.... én rendszerprogramozó technikusit végeztem, most GPS-t fejlesztek és a Fővárosi Közoktatási Információs Rendszert.... mindezt egy OKJ-s papírral. A tükör másik oldala : tavalyelőtt 1 évet jártam BME-re, idén 2 hónapot a Neumann-ra
ennyit erről. és akkor mit tanítanak ? programozás : ''kicsi fiam, írd ki : ''mi a neved ?'' és miután beírod, hogy Pisti, kiírja a program, hogy ''Szia, Pisti !''. Röhej. Na és a matek ? lövésem nem volt még arról sem, hogy miről beszélnek.... a fizika meg a másik. BME-n az első előadás, idézet : ''....és akkor most fogjuk a kétszeresenderiváltháromdimenzióssebességvektoramitaztánmerőlegesenrábocsátunk.... marhaság az egész.
és én sem vagyok hülye, lusta, bunkó ember
[Szerkesztve] -
Som@
őstag
válasz
heihachi #279 üzenetére
Sajnos szinte mindenben egyet kell hogy értsek veled...
Az OKJ-s sulimban nagyobb fokú oktatás folyt, mint itt...
De nem tudom, mi lenne a megoldás.Egy alapos megreformálás igencsak ráférne kis hazánk oktatására. És ezt nem csak ezzel az iskolával kapcsolatban mondom. Környezetemben nagyon sokan panaszkonak a felsőoktatásra. (És nem azért, mert olyan hülye, lusta, bunkó emberek lennének...)
-
heihachi
addikt
''Viszont azokat nagyon enm tudom komalni, akik 2-3 felev alatt vegzik el az egz feleves analizist. De ey meg nem is lenne baj.Csak amikor sokbol vagjak, miert nem gondolkodik el, hogy ez nem neki valo suli?''
Na ez már nem igaz. Én személy szerint ismerek olyan embert, aki nem tudna egy teljes függvényelemzést megcsinálni, ennek ellenére olyan dolgokat programozik le egyedül, amit Nekünk egy ír cég vállalt csak el 20 fővel (vagy kapott meg, de ez most mindegy). Csak azért nem csinálja meg a fősulit, mert szarik a matekra. Akkor miről beszélsz? Színtiszta ötös voltam matekból világ életemben, soha, de soha nem kaptam még négyest sem! Ennek ellenére analízisből háromszor húztak a miskolci egyetemen. Ha három félév alatt végzem, az azért van, mert egy nagy büdös faszság, qrvára nem érdekel és semmi szükségem rá. Ennek ellenére MOST IS informatikus vagyok. Akkor?
Ha engem kivágnak ebből a szar suliból analízisből meg villanytanból akkor sem fogom azt gondolni, hogy ez a szakma nem Nekem való, hanem azt fogom gondolni, hogy kibasztak olyan faszságokból, ami csak azért van, hogy az embereket megbuktassák vagy azt fogom gondolni, hogy egy fasz villanytantanár, aki oktatni úgy se tud mint Én megbuktatott, hát leszarom. De nem fog egy percre sem eszembe jutni, hogy akkor az informatika nem nekem való, mert NEM infóból buktatnak meg.
Mellesleg, ha már informatikusok vagyunk, akkor csináljunk valamit a billentyűzettel, mert rohadt szar az y-z csere olvasáskor. Vagy legalább olvasd vissza, amit írsz.
Jah, és még valami: a mi cégünknél legalább tudnék mondani 5 olyan pozíciót, amit informatikai és nem kell hozzá programozástudás. Mondok csak egyet: Oracle DBA manager (de ha nagyon kell, akkor sorolok még).
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Tantárgyakat számítanak be, ennyit tudok. Ha jól tudom 3.v. 4 féléven kezdhetek levelezőn/estin.
Egyebkent engem amig ki enm vagtak felevismetlesre, addig nem puskaztam sose.
akkor tanultam meg, hogy vagy puskazom, es atmegyek bizonyos targyakbol, vagy pedig nem puskazom es olyanok lesznek informatikusok, akik vegig atvertek a tanar fejet.
[Szerkesztve] -
Hani
aktív tag
Ja, valamit elfelejtettem.
Amit igazán megtanultam a főiskolán: hogy hogyan tud az ember dolgokat magától, oktatás nélkül is megtanulni, néha gusztustalan menniységben is. És hogy nem kell bef*sni, hogy olyanokat is számonkérnek, amiket nem adtak le.
Ja, hogy ez igazságtalan?!
Sajnos az élet ilyen már pár száz éve.
Viszont lehet, hogy ezzel a képességgel többet ér az ember, mint azzal, hogy tud (pl.) polinomosztani papíron.
Egyet kell értenem: sokkal jobb tanulni, ha segítenek (erre jó példa a jelenlegi sulim és az itteni professzorok). De egy idő után neked kell majd megkeresni a segítség forrását. -
Hani
aktív tag
válasz
-= CsoCso =- #271 üzenetére
''A turing géptől meg nem tudom, mit kell annyira félni (valaki említette), szerintem teljesen érthető (nem pedig tanulható) anyagrész! POA-ból pl. úgy mentem át csont nélkül, hogy a turing részre 7-ből !9! pontot kaptam! ''
öö.. Turing asszem én is voltam. Most már lehet, hogy érteném, de nem volt kedvem újra megnézni, talán majd, egyszer. Mindeneseter POA-n nem ment annyira, arra a részre 0 pontot kaptam, a többire meg max., így meglett a 3-mas.
Szofttech I.-hez: nem is azoknak van a dolog, akik logikai alapon azonnal vágják többnyire... akad sok ''fontolva haladó'' emberke a tanulók közt is.
Mondjuk ez tipikusan az a tárgy volt, amit időhiány miatt nem látogattam, de utólag, vizsga után olvasgatva a jegyzetet tényleg sok dolog így van (volt már jó pár projektem, nagyjából tudom, hogyan kell szoftvert tervezni és implementálni), és lehet, hogy érzi az ember, de jó néha, ha más is mondja, hogy ez tényleg így van
Szerk: Mondjuk, a RUP-ot, meg a CASE-Tool-okat továbbra is szeretném elsajátítani, az viszont inkább SzT II.
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
-= CsoCso =- #268 üzenetére
Ne haragudj de hogy nezne mar ki egy infos suli programozas nelkul?
Egyebkent a 18 eves nem tudja hova megy dologban igazatok van. En 18 evesen az eltere mentem programozo matematikus szakra. Mert azt hittem hogy orrba szajba programozas lesz. Hat nem.
Viszont azokat nagyon enm tudom komalni, akik 2-3 felev alatt vegzik el az egz feleves analizist. De ey meg nem is lenne baj.Csak amikor sokbol vagjak, miert nem gondolkodik el, hogy ez nem neki valo suli?
Nos ha mar itt tartunk, kernek egy ket olyan informatikai melot, ahol soha nem lesz szuksege programozasi ismeretekre.nem C-re , pascalra gondolok elsosorban...
(Blackdogone>szerintem a php is programozasi nyelv, persze nem olyan mint a c, de ugyanugy hasznalsz benne ciklust , fuggvenyeket, elagazasokat, valtozokat, algoritmusokat! (ezekkel nem hiszem hogy ne tudna valaki tisztaba lenni fel ev alatt..))
Hani:na ja meg matrixnzomtato alkatreszei, stb... IsmerosO tenyleg nem oda valo...
[Szerkesztve] -
-= CsoCso =-
tag
Ezekkel a dolgokkal pl. teljesen egyetértek! (na jó; kivéve a lottóhúzást
) Engem is Archiból vágtak ANNO, pedig az még érdekel is!
De az itteni tanárok normális része (ami egyébként van, nem is kevés!) tényleg azt kéri számon, amit le is adott!
A turing géptől meg nem tudom, mit kell annyira félni (valaki említette), szerintem teljesen érthető (nem pedig tanulható) anyagrész! POA-ból pl. úgy mentem át csont nélkül, hogy a turing részre 7-ből !9! pontot kaptam!Szóval Csink Tanár Úr tényleg ember, és tényleg díjazza az odafigyelést! Tessék elhinni!
-
-= CsoCso =-
tag
Na igen, a másik dolog a Szoftvertech. Púp volt a hátamon. (mint sokunknak) Az elméleten olyan triviális baromságokat kellett (volna) megtanulnunk, ami szerintem nem a programozáshoz, de magához az élethez már-már elengedhetetlen! (pl.: ha csinálunk valamit, azt a megrendelő igényei szerint csináljuk. Tervezzük meg, hogy ... , Fejezzük be időben... , Teszteljük... , stb.)
Soha nem érdekelt igazán, szigorlaton kipuskáztam az egészet, aztán mikor köv. félévben gyakorlatra került a sor, csak egy sajnálatos apróság miatt kaptam ''csak'' 4-est a tárgyból.
Szóval ennyit arról a bizonyos szemléletmódról!
Szerintem akinek van érzéke a reál tárgyakhoz, abban már eleve megvan egy bizonyos szintű logika, amit csak rajta múlik, hogy milyen irányban fejleszt tovább. (programozás, és/vagy matematika, és/vagy csillagászat, és/vagy biológia, és/vagy ilyen-olyan tervezés, stb.)
A shell-script írás meg kb. olyan szinten programozás, mint mondjuk a PHP. Ezekkal még én is vígan elvagyok...
Ja, és az assembly pl. sokkal jobban érdekel, mint pl. a C ''variánsai''(.NET és társai), mert attól még nem vették el teljesen a kedvem!
-
-= CsoCso =-
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #267 üzenetére
Mostanára valami ilyesmi szintre jutottam a programozással. Inkább fizetek - infós létemre - valakinek, hogy leírjon nekem pár használható sor kódot, mint hogy nekem kelljen napokat szenvednem miatta.
Szar lenne, ha mindenki ugyanabban teljesítene jól... -
-= CsoCso =-
tag
Így utólag - de mint érintett - én is hozzászólnék pár szót a témához...
Egyrészt talán azért ment az a gyerek infóra, hogy MEGTANULJON dolgokat a számítógépekről, programozásról, Internetről, mobiletelefonokról, etc. IT-ról, mert AZ ÉRDEKLI, nem pedig azért, hogy számon kérjék tőle, amit ''már úgyis tud''!
Másrészt tegyük fel egész jó tanulmányi eredménye volt középsuliban, és hát az infón mégiscsak magasabb a pontszám, (a színvonalat meg mindenki döntse el magának).
Harmadrészt: Tudja is az ember gyereke 18 évesen, hogy melyik fősulin mi vár rá!! Ahhoz minimum egy évet el kell tölteni ilyen berkekben, ismerkedni más hallgatókkal, más intézményekkel, hogy az ember el tudja dönteni, mi az, amit igazán akar(t volna). Szerintem.
Programozás:
Az ilyen irányú oktatás ebben az intézményben köztudottan(?) egyenlő a NULLÁVAL. Nevetséges, amit egyesek meg nem engednek maguknak (M.V. - ''polgári szolgálatos katona vagyok és megvágok mindenkit, mert velem is ezt csinálták itt...'', és társai). Hogy hogyan állhat ki valaki pl. C-t tanítani gyakorlatilag semmi C-beli tudással (F.R. - ''Nem tudom.'', ''Ebben nem tudok segíteni...'', ''Most akkor hogy is volt? '/n', vagy '\n'?)
Nekik, és még másoknak köszönhetően úgy néz ki (CsabeSz után) a második leszek - ha minden jól megy - aki, MINDENNEMŰ PROGRAMOZÁSI ISMERET NÉLKÜL végzi el ezt a sulit. De szerintem ez semmiképpen nem társul szakmai ismeretek hiányával, nincs ember, aki az egész informatikában oda-vissza toppon tudna lenni manapság. Vagy lemaradtam, és az informatika már csak a programozásról szól???
Pedig néha már úgy éreztem egy-egy jobb tanár patronálásának köszönhetően, hogy meg tudnám szeretni a programozást is. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
heihachi #262 üzenetére
...Ééééééééés ott a pont!
10000%-ig egyetértek Veled! Mind a színvonalról, mind a többiről. Én ugyan nem infós voltam, de egy csomó infós tantárgyunk együtt volt a műszaki infósokkal, pl. progiból ugyanúgy 3 félév volt, mint nekik, ugyanúgy szigorlattal, stb.
Soha nem értettem, hogy miért kell matekzseninek lennie annak, aki programozik/programozni szeretne. Én pl. kimondottan hülye vagyok mindenféle matekos tárgyakhoz, egyszerűen olyan zsigeri irtózás van bennem irántuk, hogy az agyam totálisan leblokkol, amikor valami matekszerű képződményt próbálok beleerőltetni. Ha azt mondom, hogy az első évben a 9 egyesemből 8 matekból (analízis/dmat/valszám) volt, az mindent elárul.
A matematika és a programozás kapcsolatára mindig az örök válasz, hogy ''logika'' meg ''látásmód'', néha további bűvös szavakkal keverve. Ezt én nem tudom elfogadni. A logikámmal (saját megítélésem szerint) nincs baj, pedig utálom a matematikát. Szerintem ez egyszerűen valami megcsontosodott marhaság kb. 30 évvel ezelőttről...
Ugyanakkor én szeretek programozni... Alapszinten. PHP-ben. Ja, hogy az nem programozás? Hát lehet... Se 3D-s játékmotort, se oprendszert nem fogok soha írni... Előbbihez elfogadom, hogy komoly matematika kell. De a többihez?!
A lényeg, hogy úúúúúúúúúúúúútálom a matekot. -
Hani
aktív tag
Láttam már azért jó kredites rendszert is.. viszont itt tényleg problémák vannak, csak nem tudom, hogy hogyan lehetne megoldani.
Elszomorít, hogy vannak, akik nagyon rosszul oktatnak ( Ezekre az órákra nem is járok be, otthon a többiekkel+Net+Könyvtár bár nagyobb ráfordítással, de eljutunk olyan szintre, hogy magát a ''tanárt'' lealázzuk.). Viszont emellett még olyan emberek is vannak, akiknek igen jól jönne pár hónapnyi szünet. Ez Dühít.
Szerencsére vannak igazán nagyon jók is - pl. Légrádi úr Linux foglalkozására páran még úgy is kíváncsiak voltunk, hogy este negyed tízig tartott, heti kétszer(ha jól emlékszem)... (el tudom képzelni, mennyire nagyon örülhetett ennek Légrádi úr barátosnéja..). Volt esti Analízis, ahol a szünetben az aulában kosaraztunk néha, voltak mások is páran.. De olyanok is, ahol azt mesélték, hogy napjaink optikai egere piros alapú fekete rácsos egérpadon müxik, kizárólag (és ez még gyenge volt), vagy a tananyagnak számító digitális dolgokat csakis lekódoltan vagy krva drágán tették közzé - ezt nem tudom könnyedén venni.
Így végigolvasva: milyen finoman tudok fogalmazni, ha kell.. -
tildy
nagyúr
válasz
heihachi #263 üzenetére
Ahol win van, ott sem art.Pl egy fejlesztes ad akkora szemleletet, hogy kesobb uzemeltetes kozben esetleg ra tudsz jonni hol a hiba.
Egyebkent meg igenis a kredirendszer a sz@r. Regen ha nem sikerult az anal, bukta volt, jojjon vissza jovore.
Ha nem sikerult a poa, jojjon vissza jovore. Ha nem sikerult a fizika, kosyonjuk , jojjon vissza jovore.
engem archi miatt tancoltattak vissza. Amit egyaltalan nem banok.
Mellesleg az a gyerek mi a manoert ment infora? Ment volna villmernoknek , neki is jobb lett volna nekunk is.
[Szerkesztve] -
heihachi
addikt
Én nem értelek. Nem a kreditrendszerrel van baj.
Van olyan ember az évfolyamunkon, aki az 5-ös analízíst írt meg 5-ös villanytant, aztán a mai napig nem tudja leprogramozni, hogy két számot összeadjon. Persze át fog menni, mert a papíron programozást meg ki lehet puskázni, meg úgyis csak azt kérdezik, amit órán a tanár felírt a táblára. Aki meg tudja írni fejből is a programokat, az meg megbukik, ha nem tud integrálni féloldalas polinóm törteket? Milyen faszság ez? Nem tudsz integrálni kibaszott bonyolult szarságokat, bukta, de ha segg hülye vagy az informatikához, akkor még jó lehetsz második félévre... Ez nem a kreditrendszer hibája. -
Lortech
addikt
Én most proglaborról beszéltem konkrétan, volt róla szó feljebb már ebben a topikban. Csinket személy szerint elismerem, h nagyarc, kb ilyen volt a középsulis tanárom is, jó barátság is lett köztünk. Sajnálom, h csak ilyen keretek között tanulhatok egyelőre tőle. (sok100 ember egy előadóban, heti két óra, a fele azzal megy el, hogy lesz-e vizsga vagy nem lesz... ilyen dolgok).
Nem félek attól, h ennél magasabb szintű órák is lesznek, biztosan így lesz. (márha sikerül eljutnom oda)
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
válasz
heihachi #259 üzenetére
Hehej.Tudod mi a shell scriptiras, es kik csinaljak?
Rendszergazdak... Linux alatt.
Ha valaki nem tud alapszinten programozni...Elveszett ember az informatika vilagaban.
Es itt alapszinten nem az assemblyt ertemMegvalami> a programozas ad egyfajta szemleletmodot, ami az informatika teruleteinek nagy reszen felhasznalhato.De olykor nem csak ott...lasd eletciklus modell(bar ay inkabb szoftvertechnologia)
[Szerkesztve] -
heihachi
addikt
Figy, ha vki nem programozó akar lenni és ez az egész programozási terület nem érdekli, akkor minek tudjon lottóhúzást szimulálni? Lehet, hogy belőle lesz a legkiválóbb akármilyen szakember, csak épp programozni nem fog tudni. Szvsz attól hogy informatikai iskola, nem hiszem, hogy el kell várni bárkitől is, hogy láncolt listában törléseket írjon papíron ZH-n. Mind1, hagyjuk.
Rohadtul megbántam ezt az iskolát, mert írtó gagyi. Felháborító dolgok folynak, nem tanítanak semmit, szervezetlen. Tanultunk OKJ-s suliban is programozni, pont uyanennyi óraszámban (sőt 40 perccel kevesebben), és százszor értelmesebb volt, a végére tényleg tudtunk programokat írni! Itt meg... Áhhh... Tessék lássék órák, netek, van ilyen is...
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Na majd 3.ban. Kepfeldolgozas...olyan magas szintu orat tart felet is alig erted majd meg!
Fura , nekem csinkkel sosem volt bajom.Sose...Pedig progi szigorlaton megvagott.
Mellesleg nem is csodalkozom a hozzaallasan.Amiota kreditrendsyer van, egyre sullzed a szinvonal...(Magyarul nem lehet kiszorni a hulyeket, mivel ha megvana 15 kredit akkor mar csinalhatjak a kovetkezo felevet, akkor is ha 3-4 targuk nincs meg... )
[Szerkesztve] -
Lortech
addikt
-
tildy
nagyúr
válasz
heihachi #255 üzenetére
Szerintem nem hulyeseg.
Alapszinten en azt ertem, hogy pl. meg tud irni egy olyan progit, ami peldaul lottohuzast szimulal.
Nem hiszem hogy ez akkora ordongosseg lenne.
Nalam tudod ez az alapszint.Aki ennyit sem tud az nem ide valo.
Hogy az ember ismeri a fuggvenyeket, esetleg tudja mi a pointer, de a lancolt listat mar nem kell kisujjbol vagnia.
Nem azert tanitanak a tanarok, hogy mindenki kegyelemkettessel menjen at a vizsgakon es hulyen diplomazzon le!
Mellesleg ha engem kivagtak anno.Pedig tanultam...Akkor aki nem is tanul azt miert ne vagjak ki?
Mellesleg>tolem csink olyat meg nem kert szamon, de mason sem, amit nem adott volna le. A turing gepet feluletesen adta le, de adott turing progit, es direkt szolt hogy gyakoroljunk rajta mert lesz a vizsgan!!!
[Szerkesztve] -
heihachi
addikt
válasz
KovacsUr #254 üzenetére
Abszolút egyetértek ezzel. Pont ezért találom butaságnak, amit Tildy írt. Merthogy az még csak nem is alapszint, hanem csak néhány utasítás felületes ismerete, amit itt meg lehet szerezni.
Aki meg renccergazda akar lenni, azt meg nem tud programozni félév végére, mert meg nem tanítják, magától meg nem tanulja meg.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
KovacsUr
addikt
válasz
heihachi #253 üzenetére
Ugye te sem gondoltad komolyan, hogy a főiskolán, heti két órában fogsz megtanulni programozni?
Ehhez kevés az óraszám. Ha valakit a programozás érdekel (mint például téged), akkor úgyis megtanulja (vagy már megtanulta) egyedül, aki pedig, teszem azt, rendszergazdinak készül, meg fog elégedni azzal a színvonallal, amely a tantárgy teljesítéséhez szükséges.
-
heihachi
addikt
''Mellesleg aki nem tud alapszinten programozni félév végén, az mi a francért erre a karra , szakra jött??''
Hát azért, hogy megtanuljon programozni. De a dolgok jelenlegi állása szerint biztosan senki nem fog tudni félév végére programozni, hacsak már eleve nem tud, mert az oktatás egy nagy rakás szar. A programozás gyakorlat nulla alatti színvonalú és szart sem ér. Eddig egyetlen egy feladatot sem kellett önerőből megoldanunk!
Csink meg összevissza ugrál a témák között, látszik, hogy megzavarták ezzel az új követelményrendszerrel és foggalma sincs, hogy mit kéne tanítania. Ráadásul ahogy mondani tudja, hogy ''hiába írok jó választ a kérdésére, ha nem írom oda, hogy ''tétel'' akkor nulla pont...''
Monjuk Én szarok rá, mert tudok programoznni vmilyen szinten. De akkor is... -
KovacsUr
addikt
Nem megalázni akar, csak figyelmeztetni próbál. Sokan túl könnyen veszik a tantárgyat, aztán meglepetés éri őket a vizsgákon. Mindig rengetegen buknak POÁ-ból (bár most, hogy a Turing-gép már nem az első félév anyaga, talán valamelyest javul a helyzet).
Nekem egyébként akkor lopta be magát igazán a szívembe, amikor a Mester és Margaritát idézte valaminek a kapcsán.Gyakorlatokon sokkal ''emberközelibben'' viselkedik. Amíg csak az előadásokon találkoztál vele, ne próbáld megítélni.
-
tildy
nagyúr
Tdk-n én voltam az egyik bíráló.Egyik csapat mobiltelefonos pénzfelismerőt készít vkoknak (külföldi pénzek egy részében nincs a vakok számára érzékelhető jel, ami alapján különbséget tesznek, de ugyanígy ha ruhát vesznek annak sem tudjáka színét satöbbi, szal elég jó dolog, mobilja meg majdnem mindnek van).
Szóval ugye Csink képfeldolgozást oktatott anno, és úgy tudom, bár nem ő bírálta ezt a csapatot, de felfigyelt rájuk.
Érdekelte nagyon, hogy csináltáka srácok a pénzfelismerést, stb...2. évesek pedig, de mennek az otdkra.
Szal aki tanul, meg alkot, azokat csípik a tanárok...
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Netfone
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest