Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
mcload21 #897 üzenetére
Pioneer most is jó lesz neked.
207 vagy 208 mindegy
DBK az íróra vonatkozik főleg arra, hogy fekete az OEM meg azt jelenti nem dobozós verzió hanem zacsis.
kapsz egy több nyelvű leírást hogy szereld be a gépbe, kábelek nem járnak hozzá ezért zacsis.Idő közben elküldtek másik topicba amíg ezt írtam.
-
mcload21
tag
Sziasztok! Milyen írót lenne érdemes venni, ami nagyon sokáig megbízhatóan fog működni? Ha pedig esetleg frissíteni kell, az is megoldható.( bár mondjuk szerintem úgyse jön ki olyan 1-2 rétegű lemez, amit a mostani írók nem írnának meg ...)
DVD íróim Pioneer-ok voltak és tökéletesen meg voltam velük elégedve. Blu-Ray íróból is csak ilyet vennék, csak nem tudom melyik lenne megfelelő.
A BDR-208DBK OEM megfelelő lenne? Tulajdonságai alapján jónak tűnik. A DBK és OEM mit jelent?
Esetleg újabb típust javasoltok. Gondolom bőven elég (nekem legalábbis) ha az 1-2 rétegű lemezeket jól megírja. BDXL stb cuccokat úgysem fogok használni. -
Joshi
titán
-
Joshi
titán
Most nyilván nem a szélsőségekre gondoltam hanem télen egy fűtött lakásra ahol mondjuk 20-23 °C van normális páratartalommal, nyáron meg 20-28 °C valamivel magasabb páratartalommal. Én panelban lakom ahol mindig az ellenkezője van mint kellene a hőmérsékletet tekintve.
ui.: lehet hogy ez a jó?
-
gg72
veterán
válasz
Flashget #884 üzenetére
Pontosan. Teljesen más dolog a steril körülmények között csomgolt és hengerben tartott üres vagy a már megírt, esetleg poros, izzadt kézzel megfogott és a hengerbe úgy visszarakott lemezek tárolása. A még fel nem használt lemezeimet természetesen én is hengerben tartom, viszont kiírás után rögtön CD-tokba, vagy BD-tokba teszem őket, majd nyomtatás után mennek fel a polcra.
Én továbbra is azt mondom, hogy ha ezek anyaghibák lennének, akkor sokkal többünknél jelentkeznének itt a fórumban, vagy máshol, de én még nem olvastam ilyen jelenségről, csak itt két fórumtagtól, akiknél bebizonyosodott, hogy nem a legoptimálisabb körülmények között tárolják a lemezeiket. De ha mégis anyghiba lenne, akkor is sokkal jobb a szépen megírt és később is visszaolvasható lemezek aránya, mint a Ritek és társainál... Szóval ha valakit ennyire zavar a tömérdek lemez közül hireteln előkerült két hibás darab (aminek okát csak találgatjuk), akkor nyugodtan tessék venni Maxell, Omega, stb. márkákat, szerencsére nem csak Panasonic van a világon.Joshi: Más hogyne befolyásolná a páratartalom az élettartamot: [link]
-
CATTER
csendes tag
emlékeim szerint ezeken a lemezeken régen volt valami élettartam garancia fel tüntetve most már nincs......
-
Flashget
félisten
válasz
radi8tor #883 üzenetére
Én tárolást mondtam a megírt lemezzel kapcsolatban és nem a kiszerelést hogyan árulják.
Ugyanis megírt DVD lemezek kapcsán nálam szándékosan volt kb. 50 lemez így tárolva tesztjelleggel. Ott már azért jelentkezik súlyterhelés a legalul lévőkön elősegítve a deformálódást is.
BD lemez meg nem mértem csak érzésre kb. 1,5-2x olyan nehéz.Nálam tokoknál volt az előregedés és főleg az olcsóbbaknál és akkor törnek is azok a kis bizbaszok amivel összekapcsolódik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Flashget #882 üzenetére
Nem tudom BluRay-nél létezik-e 100-as torta, de DVD-nél létezett és gondolom azért, mert bírja a lemez. (BluRay-nél lehet azért nincs 100-as torta, mert rengeteg pénzbe kerül egy 100-as pack)
DVD-nél hallottam olyat is, hogy egyes műanyag tokokból kiváltak gőzök, amik úgy rajta maradtak a lemezen, hogy lemosni sem lehetett. Az mondjuk nem ez az eset.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ha belenyávoghatok én is, akkor szerintem nem elsősorban a tárolás módja, hanem a környezeti hatások miatt romlik el a lemez. Nem mindegy, hogy száraz vagy nedves levegőn tároljuk a lemezeket.
-
Joshi
titán
Én nem hinném hogy a hengerben tönkremennének a lemezek mert akkor a nyers lemezek is tönkremennének egy idő után. Nekem már hónapok óta hengerben vannak a megbontott Pana lemezek és még sincs nekik semmi bajuk. Mondjuk én is BD tokban tartom a kiírt lemezeket. Mindettől függetlenül ez a foltosodás vagy rétegszétválasztódás gyenge minőségre utal ami eléggé kiábrándító főleg annak tudatában hogy van akinek az ITmediától származik a lemeze.
-
Valdez
őstag
Én sima slim CD tokban tárolom őket, szintén még nem találkoztam problémával szerencsére
-
miko_
tag
Osztom GG72 véleményét én is BD tokba tárolom őket szépen borítóval mindet. Sztem BD minőségbe úgy is csak a jobb filmeket írja ki az ember annyit meg rá lehet költeni pluszba kb 90 ft egy tok a borító meg munkahelyi ártalom miatt ingyen kinyomtatom
Szóval ilyet még én se tapasztaltam pedig pár filmem van Verbatim lemezen de még annál se.
-
Toni9
csendes tag
válasz
Tommy1982 #822 üzenetére
Most találkoztam én is egy hasonló lemezzel. A folt nálam kisebb, de hasonló. Április-május körül írtam a lemezt. Panasonic nyomtatható, 4x írható, nem ITmediás volt, hanem ebayről vettem, Japánból 50-es cake-ben. Egyesével tároltam őket papírtokban, külön fiókban. Szúrópróba szerűen belenéztem az akkor írt lemezekbe, a legtöbbnél nincs semmi gond, 1-2-nél van hasonló kicsi pontszerű elváltozás a szélen.
-
Flashget
félisten
válasz
#48613632 #865 üzenetére
Nekem van 3db ilyen mappa (Hama) még CD-s korszakból a kilencvenes évek végéről. MM-ben vettem, és abban is ilyesmi az a rész ami az írott felével találkozik. De a többi az olyan kemény műanyag ami simán karcolhatná ráadásul csak 72db lemez fér bele.. Szóval ezt nem használnám BD lemezekhez.
Akkor már inkább veszek egy 400 db-ost 2812Ft-ért vagy alu koffert és akkor eltünne a sok DVD tok is -
Joshi
titán
válasz
stanley00 #863 üzenetére
Felül nyomj rá a "refresh speed settings" gombra és megjelenik a választható sebesség.
(#864) gg72: akkor szerinted ez a kiszerelés Pana mid-es? Csak azért kérdezem mert itt Taiyo Yudennek írják ami ugye TDKBLD-RFB-000.
-
stanley00
aktív tag
Jól néznek ki. Csak akkor most honnan tudom, hogy ha That's lemezt veszek akkor panasonic vagy TDK mid kódos lesz? Mert azért ez a Panasonic mid kódos That's eléggé ott van.
Még kérdeznék egyet mert a képeiden látom, hogy te be tudod állítani a teszt olvasási sebességét. Ott ahol Neked 4X van beállítva nekem sosem kínál fel semmit. Üres az a rész, így be sem tudom állítani. Ezzel ugye az a baj, hogy sokszor kicsit gyorsabban olvassa mint amilyen sebességgel beírtam. -
stanley00
aktív tag
Nekem például a DL-es JVC lemezekkel elég rossz tapasztalatom van bár Panasonic mid kóddal rendelkeznek. Igaz azokat még az Optiarc-al írtam.
Drive Optiarc BD RW BD-5300S 1.06
Disc BD-R DL MEIT02 (001)
Iró IMGBURN[link]
[link]
A többi JVC lemez is kb. ilyen eredménnyel zárult.Szintén az Optiarc így írta a TDK BD-R DL-t (jé akkor egyet sem rontott)
Drive Optiarc BD RW BD-5300S 1.06
Disc BD-R DL TDKBLDRFB (000)És a most vett Pioneer BDR-208D (1.10)
Disc BD-R DL TDKBLDRFB (000)
Iró IMGBURN 2.5.8.0Csak azért raktam be ezeket mert ennek ellenére mivel nagyon jó árban lehetne rendelni DL-es JVC-t és a médiakódja is csak Panasonic lehet, hogy a Pioneer jobban megírja? Van valami tapasztalat vele Pioneer 208-al?
Nem tudom miért csak linket ír ki. Múltkor is így raktam be a képet és rendesen megjelent. Na mindegy most már nem csinálom újra, bocsi.
-
Joshi
titán
válasz
stanley00 #855 üzenetére
Az írás így már érthető. A lemezvásárlással vigyázni kell mert láthatod hogy lehetnek problémák, ha legközelebb sürgősbe kell BD50-es lemez inkább gg72 kollégát keresd ő minőségi lemezeket ad. Én jp-buy-tól rendeltem már többször is BD50-es lemezt és eddig mindig megérkezett 2héten belül. Mind a kétszer TDK lemezt rendeltem (TDKBLD-RFB-000) de van Pana és Verba is.
-
stanley00
aktív tag
Azért írtam 6X-an a lemezt mert már előtte rontott egyet 4X-en, utána pedig 2X-en. A Pioneer BDR-208D feljánlotta (tudja) a 6X és 8X-os írását is ennek a lemeznek. Szóval végső elkeseredésemben írtam 6X-an
A másik kérdésedre válaszolva pedig most már egyre jobban megérdemli, hogy kikerüljön ide a neve mert jobban utánagondolva egyre gyanúsabb a dolog. Mégpedig azért mert a hirdetésében először csak 3 db ilyen lemezt árult és amikor rákérdeztem, hogy megvan-e még az a 3 lemez azt válaszolta igen és 1-2 napon belül lesz több is. Így nem 3-at hanem 5-öt rendeltem de ha igazat mondott akkor nem is 1 szállításból lehettek a lemezek. Tehát vagy folyamatosan szar lemezeket rendel vagy tudatosan rakott még hozzá két „fasza” lemezt.
Az illető neve: sanci76
Szóval csak óvatosan vele.
Jelen pillanatban már nem is árul semmit, legalábbis sanci76 néven nem. -
törölt tag
válasz
Tommy1982 #852 üzenetére
Nem tudom, hogy otthon lehet e ILYESMIT kapni, a posta miatt elég húzós az UK-ból rendelni, de azt gondolom, hogy hasonlót mindenképp.
Ha nagy számban irogatsz, akkor mindenképp valami ilyesmit javaslok, 100db felett a keménytoknak már komoly hely kell, 3-400 körül pedig egész falat elfoglal.Én mindenesetre elégedett vagyok vele, és az ára is egészen korrekt.
A minőség nem rossz, többször szaladtam már bele tartókba, ami telipakolva becsukhatatlan. Ennél a tipusnál ez nem áll fent, elég széles (vastag) a 400 lemez befogadásához.Ha érdekel, bemutatom részletesebben is, esetleg fotókkal illusztrálva.
A márkája Humlin, nem tudom, mond e ez valamit?PS: elnézegetve az otthoni ÁRAKAT, nem csodálkozom, hogy ez az alternatíva nem ugrott be.
A 240 darabos közel 12ezer forintos ára elég húzós, ha átszámolom, hogy az itteni 400-as kerül cirka 3200 forintba, átszámítva. -
Új hozzászólás Aktív témák
- (új, bontatlan) 500GB Kingston NV3 PCIe 4.0 NVMe M.2 (Foxpost:+1400Ft)
- Eladó GARANCIÁLIS Samsung 980 PCIe 3.0 NVMe M2
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- (új, bontatlan) 250GB WD Blue SA510 (Foxpost:+1400Ft)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / 88 % akkumulátor / 12hó Garancia
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest