Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• moon73

csendes tag

válasz brd #4365 üzenetére

Javíts ki ha tévedek, de amennyire én tudom, a blokkgenerálás sikere a számítási kapacitástól függ, nem a szerencsétől.
    Tudtommal párhuzamosan dolgozik ugyanazon blokkon több száz vagy ezer bányásztársulásban több tízezer gép, és mellette még elég sok egyéni gép is, és amelyik hamarabb elvégzi az adott blokk számítási feladatait, az lesz a nyerő.
    Vagyis versengenek egymással kergetik a labdát, ha már ragaszkodsz a focis hasonlattal.
    Onnantól, hogy elkészült a nyerő blokk, a többi gép ugyanazon blokkra végzett sikertelen munkája tulajdonképpen haszontalan volt.

Ha ez így van, akkor ez azért érdekes szerintem, mert a bitcoin elterjedésével és a 21 millás határhoz konvergálva a difficulty függvényében egyre több áramot fogyaszt majd ez a hálózat, és ennek függvényében kimutatható, hogy mennyi áramfogyasztással jár ez a számítási versengés.
    Amikor pedig számottevővé válik gazdasági szinten az áramfogyasztás, még ha nem is nagy mértékben, akkor jön a környezetvédelmi miniszter és a bitcoin generálás áramigényét a fosszilis erőművek CO2 kibocsátására visszavezetve tetszés szerinti mértékű környezetvédelmi adót varr a bitcoin pénzügyi rendszer nyakába.
    Máris ugrik a bitcoin rendszer hatóságoktól függetlenségének előnye.
    Egyébként jó ötletnek tartom a bitcoint, csak az egy jelentős gyenge pont, hogy a befektetett munka sajnos energiafelhasználáshoz vezet, és a rendszer kialakításának jellege miatt elég sok a pocsékba ment munka és ezáltal nem hasznosult csak elhasznált energia.

• moon73

csendes tag

válasz brd #4365 üzenetére

"Ez van, túlvállalta magát, vagy direkt nem szállít."

Vagyis nem nyerhetsz, akkor kapod meg amikor már elavult.

Új hozzászólás Aktív témák