Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bkercso: Társadalmi stabilitás az AI szemszögéből
- joghurt: Megtarthatod a jogsid?
-
LOGOUT
Battletech Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Végül pedig... Tegnap végignyomtam már az utolsó két főszál küldit... és vegyesek az érzéseim.
Tudom, hogy a játék sokat csúszott, de simán belefért volna, hogy még két hónapot rászánjanak, és befejezzék rendesen, megcsinálják azokat az optimalizációkat, amiket most építenek be utólag. A Steam kritikák jó része egy rendes tesztfázissal és bughunt-al elkerülhető lett volna. Szerintem a HBS is jobban jött volna belőle ki.
A másik gondom igazából az elejétől kezdve megvan, az pedig az átvezető animációk esete. Megértem, hogy ez nem egy AAA játék, de a Mechwarrior és Mechcommander széria CGI és/vagy élőszereplős animációi olyan magasra tették a mércét, hogy nagyon. Márpedig a Battletech nagyon messziről néz fel rájuk. Elhiszem, hogy ez a HBS stílusa, és ezt akarták továbbvinni, de a kevesebb lehet több lett volna. Az átvezető animációkban fájdalmasan sok a repetitív rész, ami mutatja, hogy valójában erre se költöttek annyit, amennyi "mesélnivaló" lenne a játékban. Ez pedig max. akkor lenne megbocsátható, ha amúgy tök jól néznének ki a rajzolt részek. De nem néznek ki jól sem, nem hogy tök jól. Akkor már egy, a játékengine-t használó megoldás lehet értelmesebb lett volna.
Ahol még számomra fájdalmas a pont, az a zene. A Mechwarrior és Mechcommander széria általában jó zenékkel rendelkezett. Na itt a zene az első pár órában még hangulatos, de később egyre unalmasabb, és hiányzik igazából az egyéni stílus belőle, ami a Mechwarrior 2 vagy a Mechcommander 2 zenéinél olyan meghatározó élményt nyújtottak.
Végül pedig a játékmenet rész az, ahol néha kilóg a lóláb. Kilóg, mert például a küldetések elég hamar elkezdenek ismétlődni. Elvan vele az ember, de a végén már pontosan tudja, mikor merre forduljon, merről jön a veszély, ez pedig nem kicsit rombolja a játékélményt. A változatosság kimerül abban, hogy milyen Mech-ek és járművek jönnek. Ami kevés az üdvösséghez, ha sokat akar játszani az ember. Az átlag felhasználó ettől még ellesz vele, mert ha 40-50 óra alatt végigtolja a játékot, nem fogja ezt a problémát annyira érezni.
Kilóg a lóláb az AI-nál is. Fájdalmas, ahogy az utolsó küldetésben is úgy néz ki, hogy először lő az ellenség, majd utána közelebb jön. Ami azért vicces, mert közelebbről több fegyver / jobb találati esélyt kaphat.
Kilóg a lóláb az eseményeknél (Events) is. Gyakorlatilag lehet kb. 10 féle esemény, és amikor már sokadszorra találjuk meg az elveszett hamburgerhús készletet, azért vakartam a fejem. Ezt csak pár egyedi esemény próbálja kiköszörülni (pl. az, amelyik az uszoda modul kijavítása után érkezik), ami nem rossz, de akkor lehetne több ilyen.
Összeségében mégse húzom le a játékot, a fő történetszál végül is egy-két döccenőtől eltekintve kellemes, kidolgozott, élvezetes. A mikromenedzsment élvezetes egy jó ideig, de ha teljesen helyreállítjuk az Argo-t, és már az Assault Mech-eket is dobáljuk ki a raktárból, elvész a varázs. Kellemes kis játék, de amíg a Mechcommander 2-őt legalább 10-12 alkalommal végigjátszottam már előről, és ha végeztem vele, volt, hogy újból elindítottam előről... nos, most így nem érzem ezt az érzést. Azzal próbálom magamat nyugtatgatni, hogy ez egy Budget játék, ez is szép, de...
Osztályozás alapján nálam 6 vagy 7 pontot érdemel a 10-ből. De nem többet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket
- Apple MacBook
- EAFC 26
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nem átlagos PC-s kézikonzolban gondolkodik a Gigabyte
- VR topik
- Milyen program, ami...?
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- További aktív témák...
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciàval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest