Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Battlefield 1
Új hozzászólás Aktív témák
-
voodoo98
addikt
válasz anubis6 #24213 üzenetére
Köszi a segitséget először is!
- DX11-12 próba megvolt
- teljesen új profillal megyek
- total új és clean a windows, csak a kellő driverekkel, nincs korábbi chipset driver semmi
- semmi nem volt fenn pluszban, csak egy fraps először h lássan az fps-t, bár tudom, hogy game-en belül is lehet, de úgyis felraktam az MSI AB-t is, mert azzal mérek
- energiagazdálkodás jó ötlet, nem volt teljesitménycentrikuson átraktam
- mintha mégsem lenne windows game mode-on, sehol nem találom a settings menüben, ahol a neten irjak is, hoyg hol kell kikapcsolni, viszont Win+G-re reagál, ami korábbi winemen nem volt, de ott sincs enabled/disabled lehetőség
- korábban shadowplay-jel vettem fel gameplay még 1080-nal és 5-10%-kal kevesebb fps volt, de nem voltak fps droppok!(#24211) Zso Ro
Köszi! Egyelőre nem az én gépem még a 6800k, csak tesztelem! Ma reggel pl.: nem nagyon ment a gpu usage 99% alá, de 90% alá szinte egyszer sem, se Scar-on se Soissonon sem, ahol előtte droppolt rendesen, mintha server issue lenne! Fura ez de nagyon! Tudom, h nincs minden rendben ezzel a játékkal, de több mint 400 órát azért el tudtam vele komolyabb fps drop-ok nélkül játszani.[ Szerkesztve ]
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
voodoo98
addikt
válasz anubis6 #24236 üzenetére
Szia,
mérek mindent! Nem melegszik túl semmi! VRAM és RAM is van bőven, mert akkor szokott ilyen fps droppokat csinálni egy játék, ha nincs elég ram.
Az átlag FPS meg van bőven (100+). Viszont a GPU usage ingazodik, ilyenkor vannak a droppok (99-ről leugrik akár 65-re és az már sok, mert egyébként is szokott ugrálni a gpu usage, de nem ennyire). 30-40-50 fps-nyi drop is van és azt már nagyon meg lehet érezni.Jelenleg (!) következő a helyzet:
- régi win-emre felraktam az új config driver cd-jéről mindent
- energiagazdálkodást teljesítménycentrikusra raktam (ez biztos nem árt, de lehet nem is használ)
- intel turbo boost technology-t kikapcsoltam
- a régi win azért fontos most, mert egyrészt nem kell újraraknom mindent, másrészt ezen tuti nincs creaters update és gaming mode, amit ki kéne kapcsolni.Most jól megy! (mármint tegnap egész nap jól ment különbőző szervereken, a sima és CTE-s verzió is)
Persze kicsi fps droppok vannak, de azok mindig is voltak. Crossed fingers!Mindenképpen köszi a hozzászólásod!
Gangsters on the Boardwalk http://play.google.com/store/apps/details?id=com.hattedskull.gangsters
-
voodoo98
addikt
válasz anubis6 #24244 üzenetére
M2-t már kivezettem a rendszerből, mert azt nem akarnám megtartani. De nélküle is jó.
Turbo boost szerintem se, nem vettem észre, amikor a játék mögött kapcsolgattam ki-be. Természetesen OC-zve van a CPU, de ezt a CPU-t (6800k) nem láttam 100-on, sőt, nagyon 70-80% felett se. Tehát itt nem klasszikus cpu limitről van szó, inkább "rendszer limit"-ről.
Maxvariable és AA szint alatt mi értesz?Igen, most nem nyúlok hozzá! Örülök, hogy megy. De azért jó lenne tudni pontosan mi játszódott le (sw mérnök vagyok).
Egy dolog, ami nem tiszta csak: az új clean windows-on (ami SSD-n volt), új és csak a megfelelő driverrekel, volt egy olyan indításom, hogy ugyanúgy akadt. Lehet szerver issue volt éppen akkor? nem tudom, de egyelőre most jónak tűnik.
ui.: az utóbbi esetben lehet az volt, hogy felraktam a drivereket, de nem indítottam újra, mert utána már azon a rendszeren is jó volt.
Ami tény, hogy fel kellett tennem a gyári driver cd-ről minden a régi win-emre, h jó legyen (mondjuk ez nyilvánvaló!).
Köszi!
-
voodoo98
addikt
-
l.skywalker
félisten
-
bivalyolo
őstag
válasz anubis6 #25013 üzenetére
Egyik sem. Már kezdtem aggódni, hogy vmi hardver probléma lesz a vége, de nem. A kibekúrt windows 10 creators update éjszakai üzemmódja miatt csinálta.
Ma elkezdtem próbálgatni, adtam több feszt a procinak, ryzen balanced profilról átraktam high performance-ra, levettem a vga-ról az oc-t. Amiens 60-80 fps akciótól függően, majd mapváltás sinai desertre. Ott volt kb 90-100 fps-em, amíg nem lett 9 óra. Na akkor bekapcsolt ez a fos, és jött a diavetítés. Kikapcsoltam a night light-ot, újraindítottam a gépet, csatlakoztam újra egy aminesre, fps ugyanaz, ezután ismét sinai desert jött, és láss csodát simán végig tudtam játszani mindkettőt egy árva drop nélkül.
Szóval még egy csodás win feature, amit ajánlott kikapcsolni...
"Let's agree to disagree!"
-
Aventador91
őstag
válasz anubis6 #25087 üzenetére
a 100asok nem cheaterek. atlagon felüli pro-k. el kell fogadni hogy létezik ilyen. a sok sírós full low ember miatt lebutítottak már mindent, most jönnek az átlagon felüli játékosok miatti rinya? tavaly óta nem talalkoztam cheaterrel. erdekes hogy akik nagyon sokat halnak, minden körben látnak cheatert. hogy van ez?
konuolon is vannak hihetetlen statok, pedig 100% hogy ott nincs cheater
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Źşë'
addikt
válasz anubis6 #25113 üzenetére
meg hát ugye akinek 5ös k/dje van gyalogosként, nekem már az is eleve furcsa egy ilyen lagos és 64fős játékban, értem ez alatt hogy nem igen lehet elbújni mert mindig van egy ellenfél aki leszed, még ha a haverját szeded is ki...
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
fulton
addikt
válasz anubis6 #25192 üzenetére
Semmin nem változtattam a gépem, eddig ment normálisan, egyszer kétszer kidobott de ennyi.
Most meg be sem akar lépni. A legujabb nvidia drivert nem teszem fel, mert nekem azzal a 1080 ti-m nem jól hozza a texturákat. Egy játékban sem jó. Mindenütt olyan mintha low-on lennék.Hibakódot nem dobott fel
"A program helyes működése hiba miatt megszakadt., A winfos értesíteni fog ha megtalálta a hibát"..valami efélét kapok hiba kód nélkül. Na arra én várhatok hogy értesítsen
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
-
fulton
addikt
válasz anubis6 #25221 üzenetére
namost nekem i5 6600K van, 4,2 vel.
És GTX 1080 Ti...
nagyon olyan érzésem van hogy CPU limittel szenvedek.
Ugyanis 1900 x 1200 minden maxon scarling is 200% meg a másik is 100% és így kapok olyan 70-57 FPS.t multiban nagy pályán. De átlag 60-65 FPS.
Vagy ez ennyi?már arra akartam kilukadni hogy dolgozzon inkább előre a GPU nem?
-
prokxy
veterán
-
fulton
addikt
válasz anubis6 #25263 üzenetére
Köszönöm az infot.
Hát. akkor egyértemű hogy CPU limitem lehet. Kevés a proci, meg úgy tudom a BF1 tipikus az a játék ahol nagyon is számít a "szál" a proci milyensége.
Igazándiból hiába veszem le 150% ugyan olyan sebbesség érzetem van most fix 61 fps -re állítva. Azt kikapcsolva meg 80-90 fps -el is szaggatós a kép. Most a game fps-e szerint fixen áll 61-60 fps-en. Néha megroggyan 56 ra, de nem észrevehető. Viszont nagyon szépen egyben van a folyamatosság így nekem. De én csak 1920x1200 ban játszok.Nekem a proci mondhatni folyon 99% megy. Ahogy néztem.
[ Szerkesztve ]
-
STC Speed
őstag
válasz anubis6 #25211 üzenetére
Sziasztok!
Megcsináltam, ezt a 60fps +1 configot,de így keresztbe csikoz/törik a kép. 200 fps limitnél nincsen képtörés, ez mitől lehet?
Másik,hogy a consoleba irtam a parancsokat, a user.cfg-t hiába csináltam nem aktiválodott semmi.Más: Vicc,hogy sokkal roszabbul fut a játék, lassan fele annyi lesz az fps, és ezt minden bf nél eljátszották, állítom direkt azért,hogy hogy a követnező bf nél már alap legyen a 1080/i7 kombo....
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz anubis6 #25768 üzenetére
figy nekem minden ultrán, scale f*m is 200% (a másik 100% on) on és így 1920x1200 felbontáson I5 6600K (alap) és GTX 1080 Ti MSI vel 64 es pályán van hogy beesik 48 ra is az fps és elég sokszor leesik 55 körülre is..de érezhetően a proci miatt szerintem.
Elég karcsu ahhoz képest hogy youtun 4K ban látok ilyen értékeket. Valszeg kevés a proci neki...
A kép úgy törik hogy nem folyamatos...mármint mostmár az 61 fixre lőve, de ha kiszedem akkor olyan darabos..hiába ugrik fel az fps pl 100 ra.
Viszont így, nekem hogy is mondjam amikor forgatom a fejem vizszintesen eltolódnak a képek...ha pl bekapcsolom a Vsync akkor jó, egyben marad...de akkor meg megint olyan lassúnak érzem. Pedig ugye 60 FPS.25775 Zso Ro:
Nem viccelek, most az mind1 hogy mennyire szalad fel az fps.. de hogy beesik nekem 47 re is, meg elég sokszor 48-55 re ...ezt komolyan mondtam. Nyilván a proci
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz anubis6 #25780 üzenetére
persze inkább jól fusson.
stabil 90 nem lesz be fog esni, a proci miatt, még ilyen beállítás mellett is volt hogy beesett 1-2 szer 40 alá is. Szóval..
most olyan 60 fölött vagyok többnyire ezzel jó a kép, és 180% a scale...(repülés miatt jó az ha ki van tolva)olyan 60-80 fps az átlag inkább 70...ez így zsir. És most kikapcsoltam a max fps-t és jó a kép is, nem ilyen "szaggatós"...f*a
kezdej rákapni az ilyen nem repcsis pályákra is, egész jó. Közelharcos
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz anubis6 #25785 üzenetére
nekem i5 van. Csak kértem itt a fórumon lessék meg milyen i7 el a gtx 1080 ti.
Nem húzom mert nem hoz semmit, azért a 2-5 fps ért nem nyulok bele. Ugyis CPU limites leszek ezen a felbontáson. 1440p vagy 4k hoz kéne ez a videó kártya ugye..dehát, igazándiból a Oculus Rift miatt lett újjítva a gép. De már bánom nem az i7 vettem. mind1 ez marad egy darabig.tudjátok mit sajnálok nagyon, azt hogy nincs egy jó Magyar szerver. Ahova ha felmegyek inkább csak magyarok lennének. De hiányzik a magyar szidás
[ Szerkesztve ]
-
zzola
titán
válasz anubis6 #26018 üzenetére
Nem értem, hogy pontosan mire célzol?
Mint írtam, a leglúzerebbek is tudnak PC-n játszani...de konzolon? Na oda az IQfighterek már nem jönnek "annyira", hiszen ott a free .bat kiterjesztés PC-re, ami minde nullából igaz PRo-t farag....Azt majd el is felejtettem, hogy konzolon vagy 3x annyi játékos van, még sincsenek vérpistikék, akiknek 400/5 a kör vége...
[ Szerkesztve ]
-
LeRoy18
aktív tag
válasz anubis6 #26018 üzenetére
vérpistike, szokjunk már le erről a kifejezésről, kikérem magamnak
én is az vagyok, vagy csak simán reszket a kezem az egér/billentyu kombón, a korral jár
nem láttál még idős embert, esetleg közeli rokont, együtt kajáltok, és remeg a kezében az evőeszköz, nem tehet róla szegény[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
(Nem csak) Prohardver!-es BF közösségi discord szerverünk:
[Battlefield Buddies]
- Android játékok topikja
- War Thunder - MMO Combat Game
- Ukrajnai háború
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest