- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dalee
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #499 üzenetére
Igen, küldés esetén SD kártyát hiányol, belső memóriába nem akar menni.
#497: igen, ott én is látom a nyomtatás után, de nyomtatás előtt szeretném feltölteni a nyomtatóba, mint az octoprintben. A PC jelenleg messze van a nyomtatótól, ezért akarnám csak feltölteni, és nyomtatóról indítani a nyomtatást, de SD kártya nélkül. Szerintem az első nyomtatást sikerült feltölteni és a nyomtatóról indítottam, csak nem tudom hogyan és nem találok semmit az orca-ban.
@poli27: van belső memóriája (van is benne előre szeletel pár tárgy), eddig még nem volt benne SD kártya, nem is kaptam hozzá, legalábbis eddig nem láttam, de feldúrom még a kapott tool dobozt. -
Dalee
aktív tag
válasz
JulianSinulf #494 üzenetére
Legelső banchy-t símán átküldtem, de most nem találom hol kell? Csak nyomtatni tudnám kapásból, de nem a pc-ről akarom nyomtatni közvetlen, hanem a nyomtatóról indítani a nyomtatást.
-
Dalee
aktív tag
Hogy lehet az X1-belső memóriájába küldeni a szeletelt g kódot? Nekem mindenáron SD kártyára szeretné küldeni, de mivel nincs benne, a küldés gomb szürke
-
Dalee
aktív tag
Orca: nekem nem akar előjönni a g-code window az előnézet ablakba szeletelés után, hiába nyomkodom a C-t, illetve a beállításokban is be van kapcsolva.
-
Dalee
aktív tag
válasz
JulianSinulf #486 üzenetére
Nem, konkrétan kiírta, hogy tisztítsam meg, mivel engedtem neki a komplett nyomtatás előtti tesztet, és a teszt után írta, hogy nagyon eltér az előző teszthez képest a rezgetési teszt az X tengelyen és tisztítsam meg.
Igazad van, kipróbálom a PLA-val (és nem ahogy páran próbálták az FB csoportban a supportal
).
Orca: épp azon gondolkoztam, hogy kellene a régit frissíteni, próbáltam exportálni a configot, de mivel még nem nagyon használtam a Soft fevert nem exportált ki semmit., ezért csak rámásoltam az Orca-t az 1.4.5-re. -
JulianSinulf
őstag
Most jut eszembe, hogy a nyomtató rendszeresen írja, hogy ne felejtsd el megtisztítani.
De, ha gondot érzékelt és azért írta, akkor megint más.
A wiki szerint úgy 5 kg ABS után kell tisztítani. Persze lehet előbb is. De nem hiszem, hogy figyelné, hogy mennyi ABS-t nyomtattál el. Okosság terén pont olyan buta, minta az okostelefon.
Ha van más anyagod, akkor szerintem próbáld ki azt.
Illetve ott a gyári Bambu PLA tekercs, amit kaptál hozzá. Én megnézném azzal mielőtt szétszedném.
Ha azzal jól nyomtat, akkor a nyomtatási beállításokat kell finomhangolni.Feltettem az OrcaSlicer-t. Bejelentkeztem. Erre meglepődve tapasztalom, hogy a filament beállításaim a "felhőben" vannak. És onnan be is töltötte a szeletelőbe.
Gyorsan megnyitottam a Studio-t és meglepődve láttam, hogy ott is megjelentek. -
Dalee
aktív tag
válasz
JulianSinulf #484 üzenetére
Sajnos nem, eddig két benchy, illetve 4/5-öd kávé kapszula adaptert nyomtattam ABS-ből, még más anyagot nem is raktam a nyomtatóba, de elég csúnya a felület Lsd. #418. Olvastam, hogy ezt valószínűleg a koszos rúd okozza, a nyomtató is írta a második nyomtatás előtt, hogy tisztítsam meg a rudat.
-
JulianSinulf
őstag
Még én sem. Jó sokat nyomtatsz, ha már most tisztítani kell.
Az olcsó nyomtatókban pont ezt utáltam. Mennyire is kell meghúzni?
Miért nem lehet paraméterezni?
Persze ehhez kellene egy nyomatékkulcs is, hitelesítve, ha lehet. De amíg nem paraméterezik, addig utána sem nézek.
Remélem még egy darabig nem kell piszkálnom. -
dugesz77
őstag
Megjelent az OrcaSlicer. A BambuStudio-SoftFever új verziója.
-
Dalee
aktív tag
válasz
Silent77 #481 üzenetére
Igen láttam én is, illetve van hivatalos Bambu video is. Ami linkeltél videó, ott sima papirtörlővel törli, ami szerintem porol, a gyári videóban pedig nedves törlőkendőhöz hasonlít, degondolom nem az. Ezért gondolnék a mikroszálas anyagra, talán az nem porol. A szíjat nem szívesen tágítanám meg, a nyomtatási méret most penge. (Az előbb kimaradt a rúd, természetesen nem a szíjat akarnám törölgetni).
-
Dalee
aktív tag
Tisztítottátok már az X tengelyt?
A WIKI szerint azzal kell kezdeni, hogy a bordásszíjat meg kell lazítani hátsó oldalon két-két csavarral, majd a végén vissza. Azt nem tudom, hogy mennyire kell visszahúzni. A Wiki csak annyit ír, hogy húzzuk meg, de ne húzzuk túl, ez nem túl tudományos.
Mennyire kell meghúzni a szíjat, illetve szeintetek mikroszálas törlővel jó letörölni az izopropilos kezelés után? -
tsilver
aktív tag
lassan lehetne egy topic összefoglaló gép különbségek, + alkatrészek vétel/nyomtatható, stb.
-
poli27
Topikgazda
válasz
Silent77 #471 üzenetére
a nozzle wipert ki lehet nyomtatni
Bambu Lab Nozzle Wiper by Taer.Holmes | Download free STL model | Printables.com
-
JulianSinulf
őstag
A "nózik" össze vannak szerelve
Az extra tárgyhűtőt PLA-nál nem is használom. Legalább is, ha nem Bambu-val nyomtatok.
Én anyagra tudnék otthagyni vagy 200-at. De nincs is minden raktáron. Jó lenne, ha normálisan feltöltenék már mindennel.@poli27: Csökkentsd a kitöltési sebességet legalább 75-re és próbáld meg úgy. Nekem ez bevált.
Esetleg minden sebességet csökkenthetsz 180-200 körülre. Időben nem nagy veszteség. Én most 180-nal nyomtatok. A filám adatlapja amúgy is írja, hogy 200-ig lehet vele nyomtatni. -
axlfsi
veterán
Márpedig, ha az összes többi anyagoddal hibátlanul nyomtato, akkor csak ezzel lesz valami (...és akár a tekercs felétől... bármi lehet, minőségi hiba). Ha van lehetőséged, esetleg vidd el egy közeli ismerős nyomtatójába egy benchy erejéig.
Én biztos nem tudnék nyugodni, míg rá nem jövök, hogy mivel a gond -
Köszi, hogy ma is költhettem.
Ilyet viszont majd vegyél, tegnap nem volt.
Replacement Filament Cutter 3 pcs
Nozzle Wiper -
poli27
Topikgazda
válasz
JulianSinulf #461 üzenetére
Igen 105 el nyomtatja a kitöltést..
-
axlfsi
veterán
Aki velem egyetemen többek között erre is várt, hogy re-stockolják, akkor szólok, hogy ismét kapható.
Gyorsan (2 órán belül automatikus a refund) töröltem is az előző rendelésem és 2 komplett nózit vettem inkább (így lesz tartalék heater és thermistor is, ha bármikor váratlanul kellene, no meg venti és szilikon védőburok is - szerintem jobb deal, mint az utángyártott Alis), valamint hardened steel alkatrészt az extruder mechanizmusba - nem tudom ki, hogy van vele, de nekem (és még sokaknak) anno az E3V2-n egy hét után eltörött a kar és eleve herótom van, úgyhogy ez még kellett...).
Hopsszika egy 50-es mínusz ma is(... de már csak a tárgyhűtő kell, az mellé meg egy cablechain is a kosárba megy, aztán befejeztem(!!!) a Bambus költekezést).
-
-
JulianSinulf
őstag
Nem, mert minek.
Szerintem vedd fel a kapcsolatot a support-jukkal.
Emellett, ha PETG-vel tudtál nyomtatni, akkor miért lenne gond a szintezéssel?
Ráadásul a képen sem úgy tűnik, hogy gond lenne a szintezéssel.
Esetleg próbálj meg mást nyomtatni.
Egy kockát vagy benchy-t vagy valami egyéb kis dolgot.
Esetleg a terület különböző pontjain helyezz el pár nem túl magas objektumot csak a teszt kedvéért.
És nem árthat, ha lassítasz a sebességen is.
P1P-n is 105-tel nyomtatja az első réteg kitöltését?A szürke filával pont így jártam én is. Egy-két alkatrészt gond nélkül kinyomtatott, utána már semmi nem akart letapadni. Aztán a sárgával ugyanez. Lassítottam a nyomtatáson, azóta jó.
Tegnap kinyomtatta gond nélkül 7 óra alatt az asztali rendszerezőt is.
Nagyon szép lett. Sárgában. A szürkét még nem próbáltam.@Silent77: Szépek a rózsák és a virágtartók is.
-
JulianSinulf
őstag
Szerintem a majd 60€-ban benne van a nózi is. Nem kell külön venned.
De a gyárival sokkal jobban jártál. Mégis csak gyári.
És a Bambu környezetkímélési programja miatt nem hiszem, hogy gagyit árulnának.
Én összeszerelteket vettem, mert nekem nincs kedvem átépítgetni a fűtőbetétet, meg az érzékelőt. Az került 32€-ba. Olcsóbb, mint ez a szereld magad és bízz benne, hogy nem fog mindenfele folyni. -
poli27
Topikgazda
Ezt megcsinálta már valaki?
Manual Bed Leveling / Manual Bed Tramming | Bambu Lab Wiki
Itt jól értem nem kell papírlap a fej és a bed közé, de akkor honnan tudod, hogy nem ér hozzá? Én papírral állítottam be (valakinek jobb ötlet?
) , a hátsó részénél nagyon sok volt benne...
-
axlfsi
veterán
-
poli27
Topikgazda
válasz
Silent77 #442 üzenetére
nincs... most a fekete petgvel megint jól nyomtat...
viszont a kékkel ami sima pla+ nem tudom a garázst kinyomtatni.... 220 fokon megy 65 fokos ággyal... nyomtatja hibátlanul, és egyszercsak nem jön a filament... ilyenkor visszahúzom, és a képen látható módon megvastagszik, ami miatt nem megy bele a hotendbe...
-
poli27
Topikgazda
Én a cserélhető fúvókásat veszem meg, ezt nem lehet takarítani normálisan...
-
poli27
Topikgazda
válasz
brumi1024 #439 üzenetére
Azt még nem néztem, de ebből már nyomtattam ki a gyereknek akkor jó volt... egy garázs kisautónak...
https://www.printables.com/model/384168-matchbox-modular-toy-car-garage
Ez az...
-
poli27
Topikgazda
válasz
Mr.Csizmás #433 üzenetére
Az update még az elején volt, 1 hétig faszán ment, tegnap óta van meghülyülve... csinálok egy manuális asztalszintezést szerintem vele ... de az extruderbe tömörödést akkor se értem... nyomtat, egyszercsak nem nyomtat, szétszedem és nem tud a fejbe menni az anyag, mert az extruder ősszetoömörítette az extruderbe és így nem megy tovább..
-
dugesz77
őstag
Mind két oldalon sima (smooth) PEI lapot látott valaki ebben a méretben ami viszonylag gyorsan hozzám kerülhet? A POE/szénszálas mintázat annyira nem tetszik, tényleg sima érdekelne csak. A gyári high temp mennyire sima felületű?
-
poli27
Topikgazda
Hiába szintezem az asztalt le, most veszem észre túl messzire teszi valamiért a fejet, és ezért nincs első réteg tapadásom... manuélisan lehet szintezni ezzel a hulladékkal?
-
axlfsi
veterán
Nem értek hozzá, de pl ezt az anyagot a Prusaból próbáltad kinyomni? Csak mert ugye korábban úgy rémlik írtad, csak ezzel csinálja (?)
szerk.: próbáltam visszakövetni az általad írottakat. Ez már a harmadik filament, ami ezt csinálja? Az első egy glowinthedark volt (nem tudom milyen színű), aztán a világos kék hőtornyos, majd ez a sötétebb kék?
-
Szerintem kérdezd a 3D topikba, ott hátha tudnak tanácsot adni.
axlfsi Este már hülyét kaptam mire rájöttem, egyesével szedtem ki a kosárból a cuccokat, és néztem mi a francért számol fel postát.
Lehet amúgy csak hiba, majd írok nekik.
Remélem a készlet is megoldódik idővel, nekem is benne volt még a kosárban szíj, de mire összejött a 45 euró, el is fogytak. -
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
Agyam eldobom, hogy nincs normális készletük EU-ban!!
Eddig vártam az extra targyventire, mert március elejére ígérte a webshop, minden más megvolt... még pár órával ezelőtt is.
Erre most elfogyott készletről a hardened steel extruder alkatrész... elmennek a picsába!Nem létezik más forrás, ahonnam értelmesen vásárolni lehet Bambu gépekhez?!
Ali vagy akárhonnan jó nekem, csak LEGYEN készleten, ne kelljen 6 külön alkalommal vásárolnom már -
Dalee
aktív tag
Prusa esetében a magasabb hőfok esetében az alábbi eredmény volt:
Ezután 234 lett az ideális (bár lehet, hogy nedves volt a teljesen frissen bontott filament és száríttam vagy 20 órát) az eredmény tökéletes lett.Na megtörtént az első spagetti detektálás: az előbb említett xyz kocka nyomtatása mellé betettem egy nespresso -> dolce gusto adapter nyomtatást hibrid fa alátámasztással és az interface réteg környékén valószínűleg eltört egy ág és elkezdett spagettizni. Érdekes üzenetet nem kaptam, csak ránéztem a nyomtatásra és láttam, hogy áll, akkor jött fel, hogy spagettit észlelt, annyira nem látszott vészesnek, ezért rányomtam, hogy folytassa, na akkor már letört egy másik ágat is, akkor leállítottam:
Az XYZ teszt kocka alacsonyabb volt, ezért mérni tudtam: X,Y: 20,01, Z: 19,9, szóval nem rossz (pedig ettől féltem, hogy nem lesz pontos, volt akinek 1 mm is volt a calibratin cube-ban).
A nyomtatás minőségével nem vagyok megelégedve, eléggé csíkos a felület:
A prusa sokkal szebben nyomtatta ugyanezt a filát, szárítás után 234 fokon. Szerintetek mit változtassak? Már a benchy esetében is látszik, hogy csíkos, azt az eredeti 260-270 fokon nyomtattam (emlékeim szerint). A filát ma 7-től 17-ig szárítottam 65 fokon aszalóban.
Másik kérdés az alátámasztással mit csináljak, nem az alján tört el, hanem a tetejével volt valami baj? -
Dalee
aktív tag
válasz
Tomika75 #413 üzenetére
Én eddig csak ABS+ nyomtattam. Épp most megy az XYZ kocka, kíváncsi vagyok a mérettartásra. Most lejjebb vettem 20 fokkal az generic ABS-hez képest, mivel a Prusán 234 volt a jó, a bambu alapból 260, majd 270-en nyomtat. Az ágyat most hagytam az ajánlott 90 fokon, eddig 100-al nyomtattam.
-
brumi1024
veterán
válasz
Tomika75 #413 üzenetére
Sunlu TPU-t próbáltam X1-en (AMS-t kihagyva), az első alkalommal okozott egy kisebb dugulást (user error, hamar toltam), de simán ki tudtam húzni a filamenttel, utána hibátlanul ment a Generic TPU profillal. Semmi szálazás, szép minőség. Ezen kívül a hozzá kapott PAHT-CF-et használtam még el (Bentobox abból lett), azzal sem volt semmi gond a gyári profillal. P1P-n csak PETG-t és PLA-t próbáltam eddig.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
Tomika75 #413 üzenetére
A kis kézikönyvben benne van, hogy AMS-ből ne nyomtass TPU-t.
Emellett olvasni neten is. Ha jól emlékszem, akkor a wiki-jük is írja.
Nekem ez elég ahhoz, hogy ne tegyek TPU-t az AMS-be.
Eddig csak PLA-t nyomtattam. Ebből van a legtöbb. Van pár tekercs PETG-m, de most azokra nincs szükségem.
nGen-em van még, de ki sincs bontva.
ASA-t és TPU-t is akarok majd venni. De nem sietek sehova.
Először utána kell járnom, hogy mi mire való.
PLA-ból egy csomót tudok nyomtatni, ami nincs erős használatnak kitéve.
De gondolkodom valami kulcson, amivel a csapok szűrőit tudnám egyszerűen kicsavarni, meg vissza.
Paht-CF-em van még, amit a nyomtatóhoz kaptam. -
Tomika75
tag
válasz
JulianSinulf #412 üzenetére
Amúgy próbálta már valaki a TPU-t nyomtatni vele?
Az, hogy nem szereti az AMS a TPU-t tapasztalat, vagy mások írták?
Valamint a PLA, PETG-n kívül mást is nyomtattatok már vele? ASA, PC és szénszálas anyagok érdekelnének még! -
JulianSinulf
őstag
A kisebbet látod nem néztem. Nem is vettem.
Van resin nyomtatóm. Bár még nem üzemeltem be. De, ha valami nagyon finom kell, akkor az azzal lesz.Szerintem fölösleges a koncepció, mert az X1C tud szárítani és az AMS amúgy is légmentesen zárt. Persze akinek P1P-je van és szeret mókolni...
Vagy egy szárítót venni, amiből mindjárt lehet TPU-t is nyomtatni, mert azt úgysem szereti az AMS.@fabula: De jó, hogy te ilyet is tudsz
Én nem láttam infót az olvasztó és áteresztő képességéről, bár bevallom, nem is kerestem.
Viszont magasabb hőfokon lehet, hogy eléggé meg tudná olvasztani a filát, hogy jó legyen.
Tudom, ez sem ilyen egyszerű, mert lassabb munkálatoknál meg lehet, hogy túl meleg lenne már.
A videóját pont láttam szerintem, ahol egy csomó extruder-t és hotend-et tesztel. De csak az első részét. Sajnos se prusa fej, se bambu fej nem volt közöttük. Pedig nagyon kíváncsi lettem volna rájuk. Meg a folytatás is érdekel.@brumi1024: Az jó lesz. Ezek úgysem romlanak meg
-
axlfsi
veterán
... közben megnéztem a terméklapot alaposabban. Hát nem tudom! ... azért az korrekt, hogy kvázi negatívumokat is felsorolnak.
Ezen elgondolkodtam: "May cause the metallic plate inside the purge chute to shake and produce some noise" ... és nem az esetleges zaj miatt, hanem "tejóég!", akkor ez lehet, hogy elnyeli a rezgéseket amit az asztalra továbbítana nyomtatás közben, de önmaga a nyomtató kacsatáncot jár közbenszerk.: az asztal hűtést várom nagyon, hogy ne külön-külön rendelgessek, mert amúgy bőven 45€ felett van már egy kosaram, de nagyon nem akarják feltölteni az "early mar" készletet...
-
fabula
őstag
Ezt láttátok már: [link] ?
Rezgéscsillapító lábak P1P-hez, 8 db 9,99 EUR. -
axlfsi
veterán
válasz
leskopeter3 #400 üzenetére
Ez nagyon fasza!
(pont én is hasonlót akartam Silent
)
Elküldenéd nekem a rögzítéshez szükséges STL-t?
Köszönöm! -
fabula
őstag
Sajnos lejárt a szerkesztési idő. A #405-hoz még javaslom azt elolvasni illetve a videót megnézni: [link]
-
brumi1024
veterán
válasz
JulianSinulf #402 üzenetére
Lesznek amúgy gyorsabb 0.6-os profilok is, illetve gyári high flow nózi is tervben van.
Dalee: 0.6-ost érdemes beszerezni tömődésre képes filamentekhez, pl fa PLA.
-
fabula
őstag
válasz
JulianSinulf #398 üzenetére
Hát ilyen fránya dolog a fizika
. Az adott idő alatt megolvasztahtó anyag mennyisége nem nő attól, hogy nagyobb a nozzlen a lyuk, mert a hotend és fűtőbetét nem változik semmit, ezért veszi vissza a sebességet, mivel nem tudna olyan gyorsan nagyobb mennyiségű anyagot megolvasztani és ezért alulextrudált lenne a nyomat.
De ez is ismert volt már régebbről, amikor mindenki próbált volna gyorsabban nyomtatni a tuningolt gépekkel, ekkor jöttek előbb az E3D vulkán, majd más, adott idő alatt nagyobb mennyiségű anyagot megolvasztani képes hotendek.
Lehet próbálkozni a klón hotendekkel és hozzá CHT fúvókával, az segít valamennyit, de alapvetően a hotenden kellene módostíani, hogy nagyobb fúvókával is ugyan olyan nagy sebességgel lehessen vele nyomtatni. -
Dalee
aktív tag
Érdekes koncepció, bár szerintem nem életképes: Bambu Lab AMS Active Filament Dryer
-
Dalee
aktív tag
válasz
JulianSinulf #402 üzenetére
Azaz nem érdemes nagyobb, csak kissebb nozzle-t venni?
-
JulianSinulf
őstag
Nem. Ahogy nő a rétegmagasság, úgy veszi vissza a sebességet.
Pl. a 0.4-es nozzle-nál a 0.24-es magasságnál már csak 230-cal nyomtat, míg 0.28-nál 200-zal. A nagyobb nozzle-knál is így van. A 0.3 és 0.4 standard már lassabban meegy, mint a 0.28 a 0.4-es nozzle-nál.
A mostani 180-as sebesség 0.2 magasságnál. Ezt a sebességet azért állítottam be, mert az eredeti 200-300 közötti sebességgel lehet, hogy gondok voltak.
Csak azért lehet, mert a kezdőréteg kitöltése alapból 105. Ezt is visszavettem 75-re. Így letapadt az anyag megfelelően. Lehet, hogy ez is elég és a többit tudom gyorsítani. Még nem teszteltem. Amúgy meg ennél a majd 7 órás nyomtatásnál is 8 perccel hosszabb a gyári beállításhoz képest. Az meg semmi, ha cserébe sikerül.Manuálisan persze állítható a sebesség. Szóval meg lehet próbálni gyorsabban is nyomtatni.
-
válasz
leskopeter3 #400 üzenetére
Köszi, klassz!
Kár, hogy eladtam minden akció kamerámat.
Új hozzászólás Aktív témák
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro