Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Panther

HÁZIGAZDA

válasz Dende #26 üzenetére

Dende:

Nem kintről jut levegővel be a kosz, hanem a lemezfelületből ''törik ki''. Megesik pl. ha a fej hozzácsapódik a lemezhez. (Ezért is nem szabad dobálni :) ) Ilyenkor szinte mindig keletkezik egy bad sector, de rosszabb esetben megsérül a lemez is. És ha meg kitörik belőle egy kis darab, akkor már szerintem egyetértünk hogy az nem tesz jót... :)
    Egyébként megy be levegő. Minden winyón van egy ún. ''lélegzőnyílás'' (breather hole), ami a légnyomásváltozás kiegyenlítésére szolgál. Egy pici lyukon, majd hosszú kacskaringós vezetéken keresztül történik mindez. Éppen ezért ez a nyílás könnyen felismerhető. Az én winyómra még az is rá van írva, hogy nem fedjük be. (''Do not cover breather hole!'') Tehát a levegő azért bejut, a kosz viszont szinte soha (a kanyargós vezeték miatt).

Panther

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

válasz Dende #26 üzenetére

Dende, azt azért nem tudom, honnan vetted, hogy #20 Panther kolléga hülyeséget mondott. A fej akkor is beleszánthat a lemezfelületbe, ha véletlenül működés közben vmiért megütöd a házat, de az is előfordulhat, hogy valóban letörik egy-egy darabka akár a fejből, akár a lemezből és ennek az a további következménye, amit Panther már vázolt.

Aktív témák