Hirdetés

Aktív témák

• Dende

csendes tag

Sziasztok :)

Ide még nem írtam, de ha a találgatásokon kívűl a témával (garis dolgok) behatóbban is akartok foglalkozni, akkor olvassátok át a ''FÁRADT GŐZ.../Bluefish... na itt ne vásároljatok!'' fórumot és ott mindenki megtalálja a kérdésére a választ (lehetőleg az elejétől, mert úgy lesz teljes a kép).

#16 Guest: Ezt nem javasolnám, ugyanis a winchestereket nem úgy kezelik a gyártósor után, mint a memóriákat, azaz minden esetben szépen beméregetik és utána olyan habszivacsban utaztatják, amiben akár 10 méterre is eldobhatsz 20 vinyót (ennyi van egy dobozban), garantáltan nem lesz bajuk még a G miatt sem. Szerinted hogy lehet tönkretenni egy winchestert úgy, hogy fizikai károsodás nélkül elmenjen az elektronikája és mégis, szerinted szellemi fogyatékosok dolgoznak odaát, hogy ilyen könnyen át lehessen verni őket? A garis winchesterek kevesebb mint 5%-a mutat hasonló dolgokat, szerinted ez senkinek nem szúrna szemet? Ami miatt pedig végképpen nem javasolnám ezt a megoldást, mert éppen az előbb felsorolt okok miatt friss elektronikával talán még kaphatsz egy másikat vagy megjavíthatják az eredetit, de ha rossz az elektronika (''nem ismeri fel az alaplap sem'' - ahogy Te mondtad), akkor abban a minutumban megy a gar.-szervízbe, ahol rendesen bemérik és a sumákoltál, fél perc alatt rájönnek.
    Ezt most senki ne úgy fogja fel, hogy ''Na a faszi jól megaszonta, a nagy barom, ez akar velem kötekedni?''. Én csak azt szeretném, ha senki nem járna úgy, hogy direkt szétbarmolja a vinyóját és amikor erre könnyűszerrel rájönnek, akkor ott állsz minden nélkül, se vinyó, se gari, csak a morgolódás. Szerintem ez senkinek nem érdeke, egy vinyótulajnak meg aztán semmiképpen nem.

#17 Szesz: Neked is csak azt tudom mondani, amit mindenkinek: olvasd végig a fent említett topic-ot.

#20 Panther: No azért kiváncsi vagyok ez honnan jött. Ezen még a Kürt -ös haver is jót mosolygott :) Ez ugyanis két esetben fordulhat elő. Az első, ha kintről levegő jut a winchesterbe, attól a pillanattól kezdve viszont nem fogod tudni olvasni az adataidat, mert a nagy forgási sebesség kis hellyel és plusz levegővel ötvözve olyan turbulenciát okozz a fejnek, hogy az sosem ott fog állni, ahová az elektronika szeretné tenni. A másik, ha addig ütöd-vered a vinyót, amíg a fej odabent el nem mozdul. Nekem is volt régen egy Quantum 1.7GB-os FireBall-om, aminek az volt a típushibája, hogy 10-ből 7 vinyón egy idő után egyre több hibás szektor ''keletkezett''. Hogy miért? A típushiba oka a lemezeket forgató motor csapágyaiban volt keresendő, ugyanis a selejtes minőségű csapágyak egyszerűen elkezdtek kopni és a lemezek tengelye elfordult a fejhez beállított szögből és bár nem sokat (nem rezonált), de ennyi és bőségesen elég volt, hogy a fej szép, koncentrikus köröket szántson a lemezbe. Ennek köszönhetően minnél többet olvastattad, ellenőriztetted a vinyót, annál több hibás szektora lett. Nos, azt hiszem erről e témáról ennyi elég is :)

#25 tszelnok: ''EZ SZÁMÍTÓGÉP ALKATRÉSZEKRE IS VONATKOZIK? SZERINTEM IGEN, MERT KÜLÖN SEHOL SEM TALATAM OLYAT, HOGY ... ALKATRÉSZ'' No, ezzel kapcsolatban is érdemes átnézni a másik fórumra. Amikor a törvény megszületett, a számítástechnikában még nem volt kifejlett modul-kereskedelem, így azt nem is szabályozták.

''1. § (5) Ha a termékre a gyártó (importáló) az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, ezt a jogot a kereskedő köteles átruházni a vásárlóra.'' Azaz ha az importőr nem maga a gyártó (és ilyenekből Magyarországon csak nagyon kevés van, számtech. oldalon pedig pláne), akkor az importőr a magyar jogszabályok szerint járhat el, ami minimálisan 1 évet ír elő. Van aki alapból 3 évet vállal rá, erről is olvashatsz odaát.

''=> ÚGY VESZEM, HOGY VAN MÉG +2 HÉT GARI A TERMÉKEN (PARÍRT ADTAK RÓLA, HOGY MIKOR VITTEM BE ÉS MIKOR HOZTAM EL A SZERVÍZBŐL).'' Ebben igazad van.

Üdv.: Dende :)

Aktív témák