Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zolee11

    senior tag

    Sziasztok!

    Tegnap kb. 3,5 év használat után a videokártyám meghalt. Sose volt agyonnyúzva, nem is játszottam sokat, bányászatra meg abszolúte soha nem volt használva, legalábbis tudtommal. Használtan vettem még 2014-ben, és tavaly áprilisig volt garanciális, hát persze, hogy most kellett meghalnia.
    MSI R9 270X HAWK kártya, így egy kicsit csalódtam most ebben a dologban, hisz elvileg elég überszuper alkatrészekből van összerakva, mégis sikerült kipurcannia. Semmi előjel nélkül tegnap windows alatt szétesett a kép, tipikus pixelháború, tudtam nagy baj van, hacsak nem driverhiba, de újraindítani nem tudtam, és többet el sem a gépet vele. A BIOS switch-et átkapcsolva a bejelentkező képernyőig eljutott a gép, de hallhatóan összevissza cicereg a kártya. :O

    Szétszedtem, hisz se garancia, se semmi, mi baj lehet, ami érdekes, hogy a memóriákon és a tápellátó körön lévő hűtést biztosító kétoldalú ragasztó, ami összeköti a chipeket a fémrésszel, kifolyt, láthatóan olajos nyomot hagyott amibe a por bele is tapadt. Nem tudom, ez esetleg nem okozhat annyi zárlatot, hogy probléma legyen, esetleg a hűtés sem az igazi?
    Mivel 0 előjel nélkül ment tönkre, ezért picit el kezdtem gyanakodni, hogy nem okozhat ez a tönkrement ragacs esetleg zárlatot?

    Itt még nem tisztítottam le, illetve nem bontottam le végül ezt a hővezető, keretet, mert jelen pillanatban nincs kétoldalú hővezető ragasztóm. Illetve mivel tisztíthatnám le maradéktalanul a maradék szétfolyt ragasztót?

    [ Szerkesztve ]

    no brain, no problem

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés