- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Marcelldzso
tag
válasz
Recon666 #6176 üzenetére
Lement a teszt a kártyán. Semmi baja.
Viszont most lehúztam az integráltról a TV-t így most úgy nézem nem csinálja. Lehet összeakadt a kettő.
Majd még tesztelgetem délelőtt.Köszönöm a tippeket.
Viszont ha ez a gond akkor hogy tudnám összekötni a TV-vel? Sajna mini hdmi van a kártyán és az átalakító a gépház kialakítása miatt nem fér oda
-
agemate
addikt
válasz
spista222 #6198 üzenetére
Ezek az Ageia PhysX gyorsítók ritkák, ezért marha drágák. Trükközéssel megoldható GeForce PhysX számoló AMD kártya mellé, ha ráguglizol, biztosan találsz megfelelő leírást. De szerintem topikja is van a témának, legalábbis én úgy emlékszem, érdeklődtem már itt a PH!-n a dologról.
-
DonDennis
senior tag
Olyan kérdésem lenne ,hogy ha játék vagy ha videó nézek közben néha felvillan egy kb 1 pixel magasságú és 4-5 cm hosszú szóval alig észre vehető kék csík a monitoron.
A rendszer még nem volt újra rakva csak a megfelelő catalsyt meg Asus drivereket raktam föl a 6950 DCii höz amit kb 1 órája raktam be előtte egy 4870 volt benne. Hétvégén amugy is terveztem újra rakni a gépet ha újra rakom akkor ez a kis hiba is várhatóan megoldódik? Válaszokat ötleteke előre köszi. -
villamos
őstag
Sziasztok!
A kérdésem a következő: Jelenleg egy 5750 es VGA, és egy 445-ös Athlon2 X3 van a gépemben. Érdemes lenne cserélni a VGA-t 6770 -re? -
Üdv mindenki.
Megéri berakni a gépbe physx kártyát?Mi értelme van?Csak bizonyos játékoknál van haszna,vagy már minden játéknál és programnál előjön a zelőnye?
A physx karik minél jobbak,annál jobbak fizikázásra,vagy egy szinten túl már értelmetlen?Kicsit sok és tömény,de nem szeretek ódákat írni.
-
Márton
nagyúr
Hi
GT440, ddr5-ös kártyát szeretnék, de passzívat.
Létezik ilyen, vagy felesleges keresnem?
Esetleg csak külföldről? Vagy lecserélhető házilag
a hűtésük? -
Deniweit
csendes tag
Hello!
Végre sikerül működésbe hozni az ASUS AH4650 videókártyát, fel is tettem hozzá a legfrissebb AMD CCC (11.9) drivert de a gép indulásakor 50%os eséllyel az üdvözlőképernyő előtt kék halált kapok az atikmpag.sys-re hivatkozva
op rendszer WIN7, driver nélkül nem kaptam ilyen hibát.
Monitor (full hd) HDMI-n keresztül van csatlakoztatva.Kicist idegesítő hogy csak kb minden második indulásra van gép
Már próbáltam régebbi driverrrel ami az asus honlapján van (8.65) ; memória tesztet is futtattam; mivel eddig csak indulásnál fordult elő (nem hajtottam még meg a kártyát) és alapjáraton a gpu-z 40fokot mutatott ezért a túlmelegedést is kilőttem.
Esetleg valakinek egyéb ötlet??
-
bogas74
csendes tag
Sziasztok ! Van egy LGA775-ös alaplapon 4g ram , E-7500 proci és egy 420wattos táp. Milyen vga-t (pci) ajánlanátok hozzá ? (kb.30rugóig) Előre is köszi a segítséget !!
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Marcelldzso #6175 üzenetére
De lehet az is, csak kisebb az esélye, ha van másik monitorod, akkor avval is próbáld ki.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Van nékem egy Sapphire HD 4650-em. Mostanában elkezdte csinálni Win7 64bit alatt,hogy néha leálll a driver. Van mikor teljesen,és restart kell neki,van mikor csak egy pillanatra,néha néha pedig "megakad" a gép,mintha kékhalál lenne. Mindig a legfrissebb driver van fent. A kérdésem: egy sima driver újrarakás megoldaná,vagy kell még vele valamit mókolni?
-
pepusos
senior tag
Sziasztok! 6870 MSI Twin Frozr-ket nézegetem... a kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a Frozr II és a Frozr III között, és hogy megéri e kb. 6000 Ft-al többért a III-as.
Köszi előre is!
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Tommi000001 #6166 üzenetére
50-55 körül, garanciálisan nő, de 55-nél, nem ér többet, ha használt. Vadi új Gigabyte van 60-ért 3év garival.
-
Tommi000001
aktív tag
Ahoj
Mennyit ér most egy Zotac 480 AMP .
Annak fügvényében ,hogy garanciális vagy sem mennyit változik az ára? -
Champipi
aktív tag
Remélem valakinek ez könnyű kérdés és segít:
van egy Asus EAH5770 vdeókártya (ATI), melyik drivert kel felrakni rá?
1. Amit az Asus honlapjáról lehet leszedni és pár verzióval a hivatalos ATI verziótól le van maradva?
2. Vagy a legújabb ATI catalyst csomagot?Azért kérdezem, mert az Acer laptopom csak az Acer nem éppen friss drivereit hajlandó megenni a hivatalos ATI Catalys csomaggal fagyogat.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Marcelldzso #6163 üzenetére
Válószínű videokártya hiba, de lehet a monitor kábele is, bár nem valószínű. Más gépben próbáltad a kártyát?
-
Marcelldzso
tag
Sziasztok!
Sajnos probléma van a masinával, remélem ti tudtok rá valami megoldást.
Nemrégiben kezdte azt csinálni, hogy a monitort kikapcsolja majd pár másodperc és visszakapcsolja.
A monitoron ilyenkor fekete kép még a menüt sem lehet elérni signal error hibát nem dob.A gépben egy gtx460-van dvi-on keresztül hdmi-re rákötve a monitorra illetve az alaplapon lévő vidkarin hdmi-hdmi-n keresztül a tv van összekötve. ilyenkor mikor fekete a monitor a tv-n rendesen van kép.
a lap típusa: GigaByte GA-Z68A-D3-B3
Átnéztem a kábeleket minden érintkezik mindennel a böngészés közben ugyanúgy jelentkezik mint például játék közben is, újak a driverek is. Kezdek kifogyni az ötletekből.
Ha valaki találkozott már ilyennel és van ötlete az megoszthatná!
Köszönöm! -
-
Carline
őstag
Tervezek egy HD5770 kártyát venni.
Jelenleg egy FSP CRG-400 tápom van.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a táp elég-e a komplett gép meghajtásához? (i3-540)
Mennyit vesz fel terhelés alatt az 5770 kártya? -
nordav22
csendes tag
válasz
Recon666 #6155 üzenetére
Aha, értem. Azért gondoltam erre a megoldásra, mivel SLI-be ha összeteszel két kártyát, és ebből az egyik jó, a másik meg tegyük fel nem ad képet, akkor is sli-be tökéletesen működik, csak a kép a jó viga-ról megy. Ebből gondoltam arra, hogy ez a megoldás talán játszik a crossfire-nél is.
-
nordav22
csendes tag
Üdv!
Ha crossfire-be teszek két vga-t, akkor az nagyon probléma ha az egyik pixelhibás? Természetesen nem a pixelhibás vga adná a képet.
-
Hunork
veterán
válasz
@matthew@ #6149 üzenetére
Erre nem tudok pontosan válaszolni, más teszteket nem idézek, mert abból csak bajom származik...
Biztos szinte, hogy szintetikus tesztprogramokban jobban teljesít, de más a játékok világa. Íme egy oldal a sok közül, nézzed át:
[link](az itt látható fps különbségekre értettem, hogy ennyiért +25 ezer felesleges)
-
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
GTX470-ekről mi a vélemény? Eddig HD6950-et akartam venni de azok most nagyon drágák, 70e-től kezdődik a 2GB-s verzió, de most nézem h a PNY GTX470-es kari nagyon jó áron van kb. 50e ft és az lenne a kérdésem h megéri-e és jó kártya-e? Vagy érdemesebb várni a HD6950-re? -
Hunork
veterán
válasz
vincenthanna #6141 üzenetére
Szia!
Pedig ott kell lennie: 3D beállítások kezelése - Függőleges szinkronizálás. Bár alapértelmezetten az alkalmazásra van bízva, hacsak korábban nem lett átállítva. -
agemate
addikt
válasz
vincenthanna #6141 üzenetére
Vertical sync - függőleges szinkronizálás, de ezt a játékban keresd! Fogalmam sincs, mobil gpu-knál nem vagyok otthon.
-
vincenthanna
csendes tag
-
agemate
addikt
válasz
vincenthanna #6139 üzenetére
Nem kell az nVidia Vezérlőpultban matatni, mindent hagyj alapon! A játékok beállításait állítgasd és ha nem elég a 60 fps (már ha van annyi), akkor kapcsold ki a v-sync-et.
-
scope2007
addikt
válasz
vincenthanna #6137 üzenetére
hali!
nem a beállítás határozza meg mennyi fpsed legyen
ez durva is lenneviszont, ha a vsyncre gondolsz (Várakozás a képfrissítésre), akkor azt offold és máris kipörög.
de ha a játék Triple Bufferinget használ akkor maradhat bekapcsolva -
vincenthanna
csendes tag
Sziasztok!
Mit kell beállítanom az NVIDIA vezérlőpultban, hogy a játékoknál több fpsem legyen?
-
scope2007
addikt
válasz
Berger7228 #6126 üzenetére
Te szerelted össze fizikailag, vagy mondjuk webshopon keresztül állítottad össze és ők szerelték?
ez se mindegy.. igazából ha friss minden akkor meg garancia nem? -
Alister71
nagyúr
válasz
Kizárt dolog, hogy egy hűtés leszakadjon. Mindegyik csavarozva van.
Emögött valami bűzlik. -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Berger7228 #6128 üzenetére
ez csavaros. Nem is ragasztással van felfogatva úgy tudom.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Attól függ, milyen gyártóé a kari. Milyen hűtés is van rajta valójában. Csak úgy akkor sem kellene leszakadnia a hűtőnek.
-
Berger7228
csendes tag
Hali,mi a véleményetek erről a dologról:összeraktam havernak egy gépet,benne egy gigabyte gtx 580 oc kártyával,postáztam neki,megkapta,problémák adódtak a képpel,mivel a srác abszolút nem ért a géphez,ezért telefonon irányítva lassan haladtunk,a lényeg,h már bootoláskor is szétesett a kép...lassan eljutottunk arra a pontra,h gép szétszed,és akkor szembesültünt vele,h a komplett hűtése a kártyának le van szakadva! és rajt fekszik a tápon,holnap elvileg postázza vissza nekem a kártyát,én meg indulok vele a boltba.Véleményünk szerint nem a szállítócég focizott a csomaggal,hanem gyári hiba lehet.A kérdésem a következő lenne,mivel én még sose láttam/szedtem szét kártyát:az normális,h csak ragaszva volt az egész?illetve valaki találkozott már ilyen hibával? Vagy bármi tippet helpet megköszönnék.
Ami a konkrét:kb pont betölthetett a win,es utana kb 20 mp mulva el is megy a kep,gondolom addigra melegszik tul,ezt kb 10x eljatszottuk,mire szet lett szedve a gep...amugy szinte semmit nem lehet kivenni a monitoron,annyira szet van esve a kep. -
Sz.Miki
őstag
Köszönöm a tippeket, kártya ki/be megoldotta
-
Def26
félisten
Sziasztok.
Melyik a jobb játékokra? [link]
Több cuda cores vagy magasabb shader clock és gpu clock? -
TomAce
tag
Sziasztok, a kovetkezo alaplapban:
Motherboard Name Abit IS7-E2/E2G/E2V (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
szeretnem kicserelni a jelenlegi videokartyamat:
Video Adapter Connect3D Radeon 9200 SE
Bus Type AGP 8x @ 8x
Memory Size 128 MB
GPU Clock 200 MHz (original: 200 MHz)
RAMDAC Clock 400 MHzEgy olyanra ami jo a HMMVIhoz, aihez az alabbi feltetelek kellenek:
512 MB, DirectX 9.0c (1 GB, DirectX 9.0c)
Minimal: NVidia GeForce 8600GTS, ATI Radeon HD 2600XT, both with 512MB of VRAM
Recommended: NVidia GeForce 8800GTX, ATI Radeon HD 3870 both with 1 GB of VRAM
Minimum 512 MB of Video RAM
Vertex Shader 3.0
Pixel Shader 3.0
Vertex Texture support with R32F or R16F format
Render Target support with R32F and G16R16F formatMIt tudnek venne bele?
-
törölt tag
Nagyon szépen köszönöm a választ.Nem vettem ki a hibás VGA kártyát akkor valószínű emiatt nem lehetett kép.Az integrált VGA egy Intel® GMA X4500 a gépemben van 4gb DDR3 ram a CPU-m egy Intel Core 2 duo E6550-es 2,33Ghz-s oprendszerem win7 ultimate 64 bit.Ha átváltok integrált kártyára nem fog túlságosan lelassulni a rendszerem működése?Amíg nem lesz új VGA-m addig kizárólag netezésre stb használnám a gépet.
-
spista222
addikt
válasz
DJ WOKKY #6105 üzenetére
Az lesz amennyiszer lehet ki- bekapcsolom de remélem már nem lesz hiba mivel CCC nincs fent csak driver.
malware: A rossz VGA-t kivetted? mert ha igen akkor alapértelmezésben az alaplapinak kellene működnie ha nem akkor vedd ki mert amint írtad úgysem tudsz vele játszani feleslegesen ne fogyasszon. Ha kivetted és úgysem megy az alaplapi akkor nyomj egy Cmos resetet mert akkor alaprételemzésben külső VGA -nélkül biztos az alaplapi fog menni. Vagy ha még a külső VGA-d jó annyira akkor a BIOS-ban állítsd át az alaplapira. Ha nem tudod hogy kell akkor írj egy alaplaptípust. -
törölt tag
Sziasztok!Hát sajnos valószínű,hogy a VGA hibám amit korábban írtam nem szoftveres jellegű hanem magának a kártyának van valami baja ma is 45 perc MW2 után csíkok,színes háromszögek,darabos kép,villogó textúrák jelentek meg.Átdugtam a monitorom kábelét az integrált vga csatlakozójába,mert mivel játszani úgysem tudok a tönkrement vga-mal gondoltam használom az integráltat mivel így nem megy a ventilátor,de amikor indítom a gépet a monitor meg se nyikkan de a gép normálisan megy.Hogyan bírjam működésre az integrált VGA-mat?Előre is köszi.
-
spista222
addikt
válasz
DJ WOKKY #6103 üzenetére
Leszedtem a drivert win 7 program tel/ törléssel egy másik VGA-val. Érdekes hogy csökkentett módban nem engedi leszedni mert valami nincs elindulva úgy ás arra hivatkozik. Ez azért jó poén mert akkor mire jó a csökkentett mód win7 alatt? Mert normál módba ugye nem megy. Ezért kellett egy sima PCI os vga és driver törlés és vissza a 4550 win 7 saját driverét felrakta.
Azóta "tünet" mentes. -
spista222
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GA-MA790FX-DS5 alaplap benne egy Sapphire HD4550 512MB DDR3.
Régen kb 1 hónapja raktam rá win 7 et semmi driver csak amit a felrakott a Win. Ment is hiba nélkül. Utána Próba erejéig volt benne Sapphire 1X4830 és 2x4830 CF be Az is ment egyszer nem fagyott. Ahhoz már felraktam a gyártó honlapján található legújabb drivereket és cf csomagot. Visszaraktam a HD4550 et és ment hiba nélkül amíg egyszercsak tölt a gép és ahogy elkezdi a CCC-t betölteni fekete kép pöttyes kép stb de nem tért észhez akármennyit vártam. Ezután már hiába az újraindítás nem lett jó. Na úgyis van 2 PCI-e 16x slot a lapbanbeleraktam a másikba. Megint elindult 10x végigment a 3Dmark06 stb. Kikapcsolom aztán be és ugyanaz fogad mint a másik PCI-e slotban. Kipróbáltam másik lapban a VGA jó. utána letöröltem egy másik VGA-val a drivereket mindet amit a 4830 hoz felraktam és vissza a kártyát most úgy tünik jó a win7 alap driverével. Szerintetek CCC okozhatja ezt a hibát? Vagy a 4830 as driver nem jó a 4550 hez? Ha nem akkor miért jó addig amíg egyszer ki és be nem kapcsolom. Egy programot tudtok ajánlani amivel teljesen kipucolom a drivereket?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!