- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Sziasztok!
Acer TravelMate P236-M típusú notebookom van, és elég érdekes hibajelenséget produkál. Amint töltőre teszem, elkezdi eldobálni a wifit. Pár percenként ledob, és olyankor 1-2 percig nem is lát hálózatot. Több hálózaton is próbáltam, mindenhol csinálja. Akksiról hibátlanul működik. Van tippetek, hogy mi lehet a gond? Win 10 Pro 64 bit rendszert használok.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
NEMO1968
őstag
válasz
battyan #27384 üzenetére
Szia!
Akár le is szedheted és el is dobhatod, nincs belőle gond.
Ellenben utána nagyon észnél kell lenni a pasztázással, ne történjen ilyen.
A GPU RAM-ra tehetsz (szintén ésszel) pasztázott rézlemezt, olyan vastagot,mint a gappad volt.
Nekem jelenleg 3Dfurmark alatt 72 foknál nem megy feljebb a GPU, a módosítás előtti 85 helyett. -
cekkk
veterán
Sziasztok!
Adott egy ASUS EeeBook E403SA laptop.
8.1-et próbáltam feltelepíteni és ezt a hibaüzenetet kapom: [link]
Hogyan tudnám erre a gépre feltelepíteni az operációs rendszert?
-
battyan
csendes tag
Csak így meg az alá szorult pasztát nem tudom kiszedni, ami meg is emeli a fóliát, ami nem éppen tesz jót a hővezetésnek, és pont a grafikus kártya melegedett nagyon. Lehet éppen ez miatt.
-
battyan
csendes tag
Sziasztok!
Szétszedtem a notebookom (Asus N55SF) takaríts céljából. Amikor a régi pasztát letöröltem észrevettem, hogy a gpu chip egy részéről nem tudom eltüntetni a pasztát, mivel egy műanyag átlátszó réteg valami van ráragasztva és befolyt alá a paszta. A kérdésem a következő, le lehet húzni ezt az átlátszó védőréteget? Közelről vizsgálva a jobb felső sarokban van egy jelzés, mintha onnan kellene megkezdeni ezen műanyag levevését, mind a gpu, mind a cpu-nál van ilyen.
Fotók:
[link]
[link]
[link] -
marcee
addikt
Összetört (beboxolt!) kijelző helyére rendeltem újat Lenovo G500-ba.
Itt kérdeztem rá korábban, és ez alapján mertem belevágni. Röviden. 15,6"-os, 1366x768-as, fényes kijelző helyett 1600x900-as, matt kijelzőt rendeltem. A 40 pines csatlakozó megegyezett. Összeraktam, bekapcsol, felismeri az 1600x900-as felbontást, de csak minden második oszlopban van jel, a többi fehéren világít.
Mi lehet ennek az oka? Sérülhetett a kábel is? Vagy valami kompatibilitási gond? Esetleg az új kijelző baja? Merre induljak.
-
joey0235
aktív tag
Sziasztok, Hp pavilion dv6 os laptopomra win10et tettem sehol se talalok ra drivert mert hibat ir ki mindig,valakinek valami otlete?
-
adam10980
tag
Sziasztok! Van egy Asus x550LB laptopom és a problémám a következő. 1-2 nappal ezelőttig minden ment rendesen a gépen aztán (vagyis én ehhez tudom kapcsolni) jött az nvidia új drivere feltelepítettem minden rendben volt. Aztán egy adott játék ami nem is nagy teljesítményű befagy de úgy hogy nem reagál alt+tab ctrl +alt+delete semmire sem. Hard resit kell adnom a gépnek aztán mikor újraindítanám kiírja hogy az Intelnek elavult a drivere frissítsem. Azt is lefrissítettem ám ennek ellenére még mindig kiírja ezt a játék.
Detected intel driver version #1 10.18.15.4256 07/17/2015 00:00:00 #2 10.18.13.5362 07/12/2015 00:00:00. The recommended driver version is xx.xx.14.4264 or later. Please update your drivers at http://downloadcenter.intel.com/ before playing the game.
Na már most le van frissítve az Intel még is ezt csinálja.Mellékesen miután befagy és újraindítom a gépet az vár ,hogy az nvidia frissít mivel az új driver nincs fent ezután a hard restart után. Mindig törlődik és mindig újra kell tennem miután befagy a játék és hard restartot nyomok... Egyszerűen már nem tudok mit kitalálni minden drivert újratettem de már nem tudok mit csinálni. Valakinek van valami ötlete?
Köszönöm előre is további kellemes szép napot nektek!
-
SpG
csendes tag
(Garancia): 1 év van a papíron.
(Lemezhiba): a próbálkozásokat beszüntetve átadtam a hardveres kollégának. Még nem bontottuk fel a gépet. Ha kivettük megkíséreljük a klónozást. Bízom benne, hogy csak olvasás esetén nem akadunk le (szemben a rendszertöltő lemez használatával).
Nekem a 8GB SSD is gyanús. Nem lehet, hogy az ott található/nem található adatok fektetik le a gépet? (Mindensetre csak remélni tudom, hogy a hibe nem a gép 'lelké'-hez közelebb van...
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok!
Teljesen laikusként kérdezem, hogy egy új, Windows 10-es op.rendszerrel felszerelt gép első bekapcsolásakor vagy üzembe helyezésekor kell-e valamire figyelni? Van olyan dolog amit nem jó ötlet csinálni?
Köszi, és bocsánat az amatőr kérdésért. -
Kbali
nagyúr
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
gyuszmó #27368 üzenetére
Ha tudod állítani, hogy meddig töltődjön, akkor nem gond. A gondot a melegedés és az állandó, full kapacitáson tartás okozza általában. Ezt legfeljebb odázni tudod azzal, hogy kiveszed az akksit, de állásában is merül, néha fel kell tölteni, ill. 5-10% környékére meríteni. Tárolni száraz, hűvös helyen 40-60% körüli töltöttségen érdemes, de elveszted a laptopod "szünetmentes táp" jellegét. Viszont ilyen felhasználás mellett kérdéses, hogy biztosan notebookra volt-e szükséged?
-
gyuszmó
őstag
Üdv Uraim
8 hónapja vettem egy HP-t, lenne két kérdésem : Van-e jelentősége, hogy az aksit ki veszem, bent hagyom használat közben, ha 220-ról használom ?
Van aki azt mondta . hogy nem jó benne hagyni ebben az esetben, károsítja , igaz lehet ?
Más, op.rendszer nélkül vettem, ha garira kerül sor, gond lehet, hogy felraktam egy wint , ami nem jogtiszta, vagy nem vagy nem veszik észre , nem foglalkoznak vele a szervizben ? köszi előre is. -
SpG
csendes tag
Sziasztok!
Lányom Lenovo Flex2-15 gépe véletlenszerű/váratlan leállásokat produkál Win10 alatt ('Unexpected Store Exeption' vagy 'Critical Process Died'). A kék halál után próbálna felállni, de nem tud boot-olni (a BIOS-ban nincs jelen a HDD).
Kikapcsolás után normálisan betölti a rendszert és működik a következő 'kék halál'-ig.
A hiba oka feltehetően a merevlemez (500G+8G SSD) elekronikája. Sajnos a típus még ismeretlen tippem szerint Seagate lehet az aranyos (esetleg IBM?).Már nem garanciális (12 hónap volt, most 18-nál járunk). A tartalom lementését bontás után ismét megpróbáljuk (könyvtárakat próbáltam már lemásolni külső HDD-re, de akkor is eldobta magát aránylag gyorsan, ahogy víruskeresés közben is - érdekes módon a chkdsk nem jelzett lemezhibát, és a lemeztöredezettség <1%).
Ennyiből mit lehet kiókumlálni?
+1 kérdés:
Win 8.1 volt telepítve, de nem adtak vele lemezt. Ha új diszket teszek bele, hogyan lehet "jogtiszta" op.rendszert telepíteni?
-
Carlos_A
tag
Sziasztok! Haverom gépének akadt pár napja egy kisebb problémája. Asus X550jx gépe van, kb fél éves, amikor bekapcsolja a gépet, kiírja a gép hogy Asus, majd egyből kikapcsolódik. Aztán újra bekapcsolja, akkor már indul rendesen, magyarán első indítás után, mindig leáll, másodikra hiba nélkül fut.
Ez mitől lehet?
-
Mydgard
tag
Hello!
Egy olyan kerdesem lenne, hogy van egy fullHD, matt, IPS, LED kijelzom es miert van az, hogy fekete hatternel a sarkaknal, a szeleknel bizonyos helyeken vilagosabb bevilagitas van? Ez mitol van? Nyomastol vagy ez altalanos jellemzoje az ilyen kijelzoknek? Netan szar minosegu a kijelzo kerete, fedlapja?
-
Orlin
addikt
Köszi!
Valamint azt nem tudja valaki miért nem kapcsolhat ki a képernyő megadott időben.Pl beállítom 20 perc tétlenség esetén kapcsoljon ki.De semmi.Régebbi notimban is volt ilyen gond.
-
kutkut
addikt
-
buresz8
tag
Mitől lehet az, hogy a felbontásom maximumon van, pl itt a böngészőbe normálisan is jelenik meg minden, de ha megnyitok egy programot, akkor ott a szöveg sokkal rosszabb felbontásban jelenik meg. Valakinek van ötlete?
Itt látható is, hogy felül a címsorban a program neve normálisan jelenik meg, míg a programon belül a feliratok rosszabb minőségűek. Ez több programnál is előfordul.
-
wmarci
senior tag
Sziasztok!
Két hete raktam újra a gépemen (Dell E5430) a Windows 10-et (Dreamspark) és azóta nem hajlandó együttműködni a HDMI-n keresztül a tvmmel. Mit tudok tenni, hogy újra lehessen vele használni? Mi lehet a baj?
Köszi a segítséget!
-
amdathlonxp
aktív tag
Üdv
Próbálom összekötni a gépem a tv vel hdmi n keresztül bios szinten szuper de egyébként fekete kép és villog a no signal felirat mintha akarna képet adni aztán mégsem ,vga val volt használva úgy ok minden ,saját kijelzője nincs , kivetítős menüt kiveséztem ,újra telepítettem úgy hogy hdmi volt már csak be kötve de úgy sem jó....nem tudom mi lehet van esetleg tipp valakinek -
Isti48
csendes tag
Sziasztok !
a gépem egy bios frissítés után ezt az üzenetet írja ki :
Your bios failed to complete the update please ensure that you follow the correct procedures and try again. This may require two sequential BIOS update to complete the process.
gépem : HP Compaq mobile workstation 8510W
felhozza a logot, meg hogy F9 el tudok választani mivel bootoljak illetve az F10 azzal a biosba tudnék belépni, utánna előjön az üzenet és ujraindul. Semelyik opcióra nem tudtam gombot lenyomni, mintha nem nyomnám rá, nem reagál, próbáltam külső billentyűzettel, semmi.
Láttam a HP oldalán, hogy windows gomb + B -->utánna kapcsolóval előhozható valami menü, de az sem sikerült. , annyit csinált, hogy elkezdett villogni a capslock nak a ledjelzése.
Ha valaki tud erre megoldást kérem ossza meg velem, köszönömIstván
-
TurboDuck
csendes tag
válasz
buresz8 #27349 üzenetére
Szia!
A partíciós táblának egyeznie kell azzal, amit a windows kér. Én is rengeteget szívtam ilyenek miatt, főként Asus laposoknál. Több megoldás van rá, vagy átkonvertálod a partíciót táblát a megfelelőre, vagy más windowst telepítesz. Mivel én nem akartam konvertálgatni ezért win7 helyett win 8.1-et telepítettem, ami minden gond nélkül feltelepült.
A HDD automatikus particionálása meg nem tudom miért történik, ilyennel még nem találkoztam. Első körben én a windows telepítőből formáznám a HDD-t.
-
buresz8
tag
Hali,
Vettem egy új gépet, és amikor elkezdem telepíteni a windowst, csak az SSD-re engedi feltelepíteni. (Arra akartam amúgy is, csak fura, hogy a HDD-re nem engedi. Valamilyen partíció táblákról írt...)
Illetve a HDD-t nem is tudom egy partícióra tenni az egészet, mindenképpen csinál magának 700GB-200GB felbontásban kettőt.Ez normális?
-
Tim82
félisten
válasz
Tomi13 #27344 üzenetére
Én ilyen árban egy nagyobb felbontású (1440*900-as) Thinkpad T400-at, esetleg T410-et vennék. Inkább 16:10 képarányú kijelzős notit vegyél, mint 16:9-et, ha az irodai felhasználás Excelt is takar.
Az említett Thinkpad-ek billentyűzete meg rendben van minőségre és komfortérzetre, ha sokat gépelsz, ez számítani fog.
-
bakter24
őstag
válasz
_Berci_ #27338 üzenetére
Gyári hűtés van benne. Venti pörög, hőcső viszi a hőt, mert meleget fúj, és kb azonnal visszahűl. Paszta jó, bordák tiszták. VGA ramokon van csak gap pad, az a helyén is van. Akkor mi a gondom szerintetek, mert kicsit tanácstalan vagyok.
Mostanában nem nézegettem a hőfokot, ha valakinek van ilyen proci vagy gép, ránézne nekem, mennyi az annyi nála?
Volt már egyszer reball, sokat nem akarok rákölteni, de jön a nyár, és a max 80°C fentebb fog menni érzésem szerint.
Még a venti fixre kötése van, mint lehetőség, de azt csak végső esetben. Volt valami venti profil program, ami biosban módosíotta a profilt, de az én gépem nem volt a profilok listájában
-
Tomi13
senior tag
Sziasztok
Szeretnék irodai alkalmazásokra vásárolni egy használt laptopot, olyan 40-50 ezer körül, a kérdésem az lenne, hogy a 14" körüliek mennyire használhatók erre a célra?Itt a kijelző méretére gondolok, nem a teljesítmènyre.
Vagy inkább keressek 15,6" esetleg 17"-ost?
Köszönöm -
SZIGMA
aktív tag
válasz
TurboDuck #27339 üzenetére
Szia!
Normál 2,5"-os SSD betehető a HDD helyére.Nekem volt olyan Samsung HDD-m,ami pont ezt csinálta, random kattogott illetve néha kifagyott egy időre.Semmilyen program nem talált hibát, de én inkább kicseréltem.A jelenség megszűnt, arra a vinyóra meg csak pótolható anyagokat másolok.
-
TurboDuck
csendes tag
válasz
bakter24 #27336 üzenetére
Mivel más a kialakítás és foglalat ezért nem hiszem, hogy a HDD helyére be tudnék rakni egy SSD-t (külön foglalat van az SSD-nek)
Amúgy az elmúlt egy órában meg sem nyikkant a gép, szóval végképp nem tudom, hogy mi a kiváltó oka a kattogásnak. De szerintem egy olyat megpróbálok, hogy kiveszem a HDD-t pár napra, és megnézem akkor fog e kattogni.
Néztem videót a szétszedéséről, illetve hirtelen találtam egy ilyen képet, szerviz ablakból elérhető dolgokról:
-
freechsk
csendes újonc
Sziasztok!
Adott egy ASUS X550C laptop és egy asus monitor.(pontos típust nem tudom)
Egy ideig a monitort a laptophoz csatlakoztatva használtam a gépet, teljesen jól ment a monitor felbontásával.
Pár hét után valami történt és egyik bekapcsolásnál a monitor felbontását átállította a gép a saját monitorjának felbontására(ez ugye kisebb) és nem tudtam visszaállítani(az volt a legnagyobb választható)
Tegnap mikor bekapcsoltam a monitor csak out of range-t írt. Neten csak azt találtam hogy a képfrissítési rátának egyezni kell, de hát eddig ment úgyhogy ez elvileg nem lehet, azért megnéztem és a laptopon elvileg 60hz.
Valakinek valami ötlete, hogy mi lehet ez?Előre is köszi!
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A napokban vettem új notebookot Asus K501 LX.Néha nagyon halkan van egy "sípoló" hang.Mi csinálhatja?Remélem már most ne haldoklik benne valami.
-
TurboDuck
csendes tag
válasz
bakter24 #27333 üzenetére
A hangszóró egyszer szokott "pattogni" bekapcsolás után egy kicsivel, de annak jellegzetes hangja van és csak egyszer csinálja.
Ez a hang egész biztosan a gép belsejéből jön. Másik HDD vagy SSD próba sajnos nem megoldható, mert nincs másik, meg igazából laptopot még sosem szedtem szét, nem tudom igazából, hogy mit merre hogyan találok.
Amúgy az SSD-t azért zártam ki, mert abba elméletileg nincs mozgó alkatrész, ami kattoghatna ( javíts ki ha tévedek)
-
TurboDuck
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy (ha jól emlékszem már) 3 éves Lenovo Y580 (i7, 64 GB SSD, 1TB HDD, 16 GB RAM, Nvidia Geforce GTX 660M 2GB DDR5) laptop ami random időközönként kattan egyet, igencsak határozottan.
Ez a probléma kb. augusztus óta áll fent. Első körben HDD problémára gyanakodtam, de sem a hd sentinel ( becsült élettartamnál is 1000+ napot ír) sem az eseménynapló nem jelez hibát, a HDD is tökéletesen teszi a dolgát.
Ha visszagondolok, hogy mi történt mielőtt elkezdett kattogni, akkor csak a win10-re váltás jut az eszembe, nem tudom, hogy bármi köze lehet e hozzá. Érdekes dolog továbbá, hogy amikor újra rakom a gépet, nem kezdi egyből a kattogást, hanem 1-2 hónap múlva jut az eszébe. Ugyan úgy kattog a gép 45fokos "alaphőmérsékleten" és 70 fokon, terhelés közben.Mi okozhatja a hibát? Hogy tudnám kiszűrni, hogy mivel van a hiba? Mi kattoghat a gépben a HDD-n kívül?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
bakter24
őstag
Üdv
Villámkérdés: Acer Aspire 5742G, i5-460M + Radeon HD 5470
Aida 100% terhelés : 80 °C (cpu), üresjárat : 43 °C (cpu)
Ha elveszem a terhelést 2-3sec alatt visszahűl, frissen pasztázva.Sok - kevés - bőven jó? Hűtőpadot vennétek alá nyárra?
-
cekkk
veterán
Sziasztok!
ismerős vett egy ASUS EeeBook E403SA gépet.
A Win 10 látja a háttértárat de nem akar feltelepülni rá. Van erre valami megoldás? Mit csináljak vele?
Köszönöm a választ!Asus topikban sajnos nem kapok rá választ
-
amdathlonxp
aktív tag
Üdv
Ma beleszaladtam egy Asus n50vc be 15.4" led es lcd veltermészetesen az lcd nem jó a szalagkábel ami megy a led sorhoz sérült nem is forrasztható ,,,,,
kérdésem az lenne hogy tudnám még is használhatóvá tenni a masinát ,,,,szerintetek? a led sor elektornikája nem az lcd ben van ha a kábel nem lenne szakadt csak át kellene tenni a led sort a fénycső helyére de így nem tudom mit lehetne vele kezdeni -
Brandynew
őstag
válasz
buresz8 #27322 üzenetére
Nagyon egyszerű. Nem tudom milyen laptopba lesz, én pl. Dell 7559-be vettem, kb. 30 mp-es művelet az egész. Ha érdekel, kereshetsz ilyen videókat is YouTube-on, van egy csomó.
Arra figyelj, hogy nem minden gyártó engedi, hogy házilag szétszedd a laptopod, némelyiknél garanciavesztéssel jár, tehát csak valamelyik szakszervizbe tehetik bele. A Dell-nél ez nem gond, amíg nem sértesz meg semmit, addig azt csinálsz vele, amit akarsz.
-
Brandynew
őstag
válasz
adika4444 #27321 üzenetére
Az írási limit a garancia szempontjából érdekes, ugye a 850 EVO-nál 75 TB-ig érvényesíthető a garancia. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy a Samsung szerint 75 TB után vége az SSD-nek. Azt nem szabad elfelejteni, hogy míg a Samsung 5 év garanciát ad, addig pl. a Transcend csak 3 évet... Amúgy a 75 TB-ot csak akkor fogod kihasználni, ha fájltárolásra is használod, torrentezel rá és hasonlók. Ha csak szoftvereket futtatsz róla, akkor nem lesz meg a 75 TB 5 év alatt se. Amúgy 99%, hogy ezeket az SSD-ket soha nem kell garanciáztatni... nagyon nehezen romlanak el, hiszen mozgó alkatrész sincs bennük.
-
prolad
addikt
Sziasztok
Van notebookhoz normális ventilátor szabályozó program?
Dell e7240 (i5-4310u) laposhoz kéne valami olyan,amivel tudok profilokat létrehozni. -
-
buresz8
tag
Hali!
Már más topikban is kérdeztem csak még nem jött válasz, és eléggé sürgős, mert holnap szeretném megrendelni az új laptopomat. Ezért itt is megkérdezem, hátha jobban tudtok segíteni.
Melyik a jobb SSD?
Samsung 850 EVO vagy Transcend 2280 Premium? És mekkora a különbség a kettő között (egyáltalán miben van különbség)? Ez is lényeges lenne, mert a Samsungot máshonnan kellene beszerezni. (Sőt, igazából ez lenne a lényeg, hogy miben különböznek egymástól?)Köszi.
-
Brandynew
őstag
válasz
adika4444 #27317 üzenetére
Igen, a Veracrypt képes azt is: https://veracrypt.codeplex.com/wikipage?title=System%20Encryption
-
Brandynew
őstag
válasz
adika4444 #27315 üzenetére
Folder Guard a fenét
Csak pont a minap kért tőlem valaki olyan programot, amivel jelszavazhatja a fájlait, de nem kell mindent encryptelni.
Meghajtó titkosításra Veracrypt. Ez egy TrueCrypt fork, azután indult, hogy a TrueCrypt feloszlatta magát.
Ez titkosítja a megadott partíciót, és csak jelszó beírásával férhetsz hozzá.
-
YM
senior tag
Hogy adjam le a notebookot úgy szervízbe, hogy az adataimban ne túrjálhassanak? Windowsnak van jelszava, de gondolom az kelleni fog nekik, hogy tesztelhessék működik-e a gép.
-
adika4444
addikt
válasz
SZIGMA #27309 üzenetére
Üdv mindenkinek!
erősen vegyesek a vélemények a DRP-ről. De tudok olyan helyet ahol hozzáértők nagymennyiségben ezzel drivereznek fel gépet. Úgyhogy annyira nem lehet rossz
Mondjuk ha negatív tapasztalat van akkor én is utána előítéletes vagyok az adott dologgal szemben
Bár azt itt és most leszögezem, hogy DVGA-s gépem még soha nem volt, tehát annak a driverezéséről fogalmam sincs, lehet hogy azzal már tényleg nem küzd meg a DRP.
De HP2570P, Acer TM B115, Asus X54H (amiben nincs DVGA), Fujitsu A544 meg ismerősök/rokonok/barátok jópár gépén se hallottam még gondot róla. Az USB3.0-át Intel esetén valamiért nem telepíti fel, és a BT modullal is szokott szenvedni. De még mindig felrakok kézzel 2 driver-t, mint 5-10 darabot...
(#27310) buresz8:
Nem lenne hátrányos ha tudnánk az SSD pontos típusát, de nagyságrendileg 250GB beszereléssel megéri annyiért.
Más kérdés hogy én Intel 530 párti vagyok
(#27311) Brandynew:
Ha megvan vagy visszavihető a memória akkor próbáld bele, de ha még meg se vetted és nem visszavihető akkor olyat érdemes vadászni amilyen gyárilag van benne. A gépet nem ismerem, de a laptopok nagyon finnyásak a ram témára. -
Brandynew
őstag
Sziasztok,
A Dell 7559 laptopomban egy 8GB-os DDR3L modul van, konkrétan ez: HMT41GS6BFR8A
Szeretném bővíteni egy 8GB-os modullal. Érhet-e bármilyen hátrány, ha nem pontosan ugyanezt a típust teszem be mellé?
Köszönöm.
buresz8: Samsung EVO 850-nel jobban jársz.
-
buresz8
tag
250GB M.2 Transcend SSD 33.000 HUF-ért megéri? (Ilyen SSD-t tudnának az adott helyen beszerelni, amikor megvenném az új gépet)
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
adika4444 #27308 üzenetére
Szia!
Én a drp.su-t csak végszükség esetén használnám (használom), mivel elég gyakran belefutottam abba, hogy az így telepített, frissített gépek instabillá váltak. Lehet, hogy ez csak bizonyos konfigoknál jön elő, de annál idegesítőbb ( és persze jön a: "sz@r ez a gép, minden driver a legfrissebb, mégis akad, nyeklik, csuklik")
Inkább a laptopgyártó utolsó drivereit használom vagy az ID alapján keresek frissebbet az eszközhöz. -
adika4444
addikt
válasz
adika4444 #27298 üzenetére
Hali!
Tárgytalan, visszavittem a Laptopsystem-be ahol 100%-os megoldás született a problémára!
(#27307) buresz8:
http://drp.su
oldalról az ofline driver pack-kal telepíts (ügyelj hogy csak a driverek legyenek bejelölve, rádiógombbal állítható is), az szinte biztos hogy 100%-osan fogja felpakolni a drivereket. -
buresz8
tag
Sziasztok!
Új notebookot fogok venni, és össze szeretném szedni a szükséges drivereket az internetről.
A kérdésem az lenne, hogy melyek azok a driverek, amiket ajánlatos beszereznem, mert az ASUS honlapján sok féle driver van. Gondolom nem szükséges mind, vagy tévedek? -
Kawaiii
csendes újonc
euronics, alsó hangszórónál szól mindkettő, valami egyébb beállítási lehetőség? acerre/laptopra jellemző, bios, bármi (garancia miatt írdatlan sokat kéne járnom most hogy eltudjam intézni mert ország túl felén vannak a papírok és megint más helyen akinek a nevén van és tudná intézni)
-
Kbali
nagyúr
válasz
attila199207 #27301 üzenetére
Két forrást tudok javasolni, ahol megnézheted, hogyan néz ki egy teszt, ezekben általában látszik, mivel tesztelték a komponenseket.
Persze kinézhetsz itt a PH-n is laptoptesztet, azokban is leírják, mivel tesztelik a teljesítményt.
notebookcheck
Laptopkalauz -
attila199207
tag
Sziasztok a mai nap veszek egy Asus rog gl752vw-t4156d. Mivel nagyon jó áron van szerintem, de magyar tesztet nem találtam róla ezért csinálnék egy logoutos cikket róla. Plusz összehasonlítást a mostani Lenovo Z580 notimmal. A szintetikus tesztekhez milyen programokat célszerű használni? Mindkettő noti i5-s még a frekvencia is hasonló ( i5 3210m 2,5-3,1Ghz, i5 6300hq 2,3-3,2 Ghz) lelehetne mérni kb azonos órajelen mennyi a gyorsulás, azonban a régi 2 magos az új 4. Léteznek olyan programok amik kényszeríthetők 1 vagy 2 magos működésre. Milyen játék benchmarkokat használjak?
Köszönöm a segítséget. Van e olyan program ami tudja mérni az IGP teljesitményét?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest