Hirdetés
- DPD tapasztalatok
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy ház új téglaruhája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz pinnacle #23379 üzenetére
Nem, mikor feltoltod vagy egyesével vagy batch organizerrel attolod a privacy beállítást privatera
Ha pl lightroombol exportalsz egyből flickerre ott a publish service beállításával be tudod úgy állítani hogy bármi Flickr feltoltes privát legyen
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
válasz pinnacle #23382 üzenetére
nem tudom, sima acc-al hogy muxik, de most megneztme, pro acc-al az Upload gombra (felho, jobb felul) bokve a drag&drop modszerrel siman be tudok dobni egy konyvtarat is.
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Dr.NX
addikt
válasz pinnacle #23683 üzenetére
FastStone Image Viewer tud elforgatni is, én ezt szoktam használni minden egyszerűbb műveletre. Nagyon jó a kimeneti képminőség.
Elfogadom a sütiket.
-
Rapid136
őstag
válasz pinnacle #23712 üzenetére
Amúgy ott az Irfanview is, le kell tölteni a plugineket és magyar nyelvet hozzá.
Csoportos konvertálás átnevezéstől, le és felméretezésig mindent tud, különböző tömörítéssel.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
pibácsi
senior tag
válasz pinnacle #23712 üzenetére
Szia!
Nem ismerem a Win10 szerkesztőjét, de általában a programoknál a mentéseknél az opcióknál a Jpeg-et be lehet állítni, bár inkább csak a minőséget. Lehet, hogy ott alapba így van beállítva, de valószínű át lehet állítni. Meg kellene nézni próbaképpen, ha nem forgatod el és úgy mented, akkor az eredeti méretet adja vissza?
A beállításoknál kellene keresgélni, ha ezt akarod alkalmazni.
Üdv. Pibácsi -
pibácsi
senior tag
válasz pinnacle #23716 üzenetére
Szia!
A JPEG minőség beállítást leveszi kb. 75-80%-ra. Ezt fel kellene vinni 95-98%-ra, hogy kb. az eredeti legyen.
Ezt a különbséget szemmel nemigen lehet látni csak erős nagyításnál a sötétebb részeken esetleg. Az eredeti természetesen élesebb valamivel, mivel adott területen több (sürübb) a képpont.
A PhotoScape "mentés másként" poziciójában a kérdőjelre kattintva beadja a %-os méretet, így be lehet állítni az eredeti MB-ot is.
Ü. Pibácsi. -
pibácsi
senior tag
válasz pinnacle #23718 üzenetére
Szia!
A 75-80-ot csak a méretből saccoltam, mivel nekem nincs Win10. Nekem is megvan és szoktam használni a FastStone progit egyes esetekben. Itt is a potival lehet állítni a minőségen. A jobb monitor alatt kiadja az éppen aktuális MB-ot, de ha máshova állítod a potit, akkor annak megfelelően áll be. Ha leviszed 15%-ra, akkor - zoom használatával - látható, hogy gyengült a kép, kockásodik. A kép mm mérete nem változott.
Sztem a Win10-est ne használd, jobban jársz, ha a két ajánlott progi valamelyikét alklamazod. Én az általam ajánlottat használom, bár a másik is praktikus.Üdv. Pibácsi
-
-
Rapid136
őstag
válasz pinnacle #29590 üzenetére
Irfanview-val panorámakép összeállítással több lépcsőben. Először vizszintesen 3-3 képet, aztán ezeket függőlegesen egymás alá
Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
kacsento1
senior tag
válasz pinnacle #30580 üzenetére
Mondjuk nekem Radeon rx570 kártyám van, viszont olvastam, hogy volt egy bizonyos driver (talán már az Adrenalin) verzió, amin másnál is minden újraindítás nál visszaállt alap állapotba. Lehet nálad is ilyen probléma állhat fent. Én sajnos annyira nem értek hozzá, esetleg a vga topikban tudnak segíteni.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #30582 üzenetére
Megvan mi csinálja a visszaállítást. A laptop saját Acer Quic Access programja. Amikor töröltem egyből visszaállt alapra, újraindítás óta nincs probléma. Ezen felbuzdulva Volumouse-t is felraktam, (jó ötlet, hogy egérgörgővel lehet állítani fényerőt), de ez is visszaállítja alapra, ha a fényerőt állítom. Töröltem.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #31364 üzenetére
Megtaláltam azt aki küldte. Tényleg Adobe Photoshop kell hozzá. Azt mondta nem sokat foglakozott vele, auto kontraszt, tónus, szín állítást csinált. Lehet ez jobban ki tudja egyenlíteni a különbséget. Azt mondta ha részt akarok javítani, akkor Viveza plugin kell hozzá, de szerinte elég az automatikus javítás is.
-
Jahno
veterán
válasz pinnacle #31367 üzenetére
Látni kellene a képeket valami nagy felbontásban is, mert a probléma leírása és ilyen egyszerű megoldás nekem egyelőre nincs párhuzamban. Meg ezt a pár csúszkát bármi mással meg lehet oldani, attól még egy napon és árnyékban lévő tagnak nagyon más lesz a színe az biztos és a negatív sem egyformán öregszik, nem egyenletesen fakul, külön művészet az egész.
-
Jahno
veterán
válasz pinnacle #31378 üzenetére
Automatikusat keresheted egy darabig, de szerintem nem lesz.
u.i.: első hármat ismerem, de megnyomtad a linkeket?
Ennyi erővel írhatja ezt mindegyikre, mert az összes így működik. Vagy azt, hogy a kívánt hatás eléréséhez dolgozzuk ki a képet ízlés szerint és akkor jó lesz
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz pinnacle #31468 üzenetére
Hugin? Panorámához szokták ajánlani, de szerintem erre is jó lehet.
gimp, nagy méretű rajzvászon és két új rétegen a két kép aztán lehet velük játszani. Fizetősben PS, Affinity Photo is biztos tudni fogja.A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #31471 üzenetére
Jahno, PhotoScape-ben sem lehet mozgatni a képet? Nem is a Montázs, hanem az Összekapcsolás kell. Annyira alap dolog a képek mozgatása, még a Paintban is benne van. Csak így lehet pontosan kettő képet összeilleszteni. Nem akarom elhinni, hogy nincs ilyen lehetőség a többi fotószerkesztő programban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest