Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
Gordiann #1799 üzenetére
Fehéregyensúly: abszolút színhűség nem létezik, hiszen egy tárgy színe az azt megvilágító fényforrástól függ. A monitorok színhőmérséklet beállítása sem tesz mást, minthogy az RGB-színcsatornák arányát módosítja (nagyobb színhőmérséklet: több kék, kevesebb vörös). Ha egy digit fényképező láthatóan elszínezi a témát, akkor meg kell próbálkozni a kézi fehéregyensúly beállításával ('fehér' fal v. papírlap segítségével), már ha a gép támogatja ezt. Napfénynél általában nincs ilyen gond kompakt gépeknél sem, de műfénynél - különösen a nem folytonos spektrumú lámpák fényénél - jól jöhet, ha az előre definiált fehéregyenúly beállítások nem adnak jó eredményt.
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
Monitorral kapcsolatban lenne kérdésem:
Vannak a monitoroknak ugye beállításai. Ok.
(Pl.: hogy 6500k vagy 9300k. Mennyi a különböző tartományokból...stb)
Ugy állítja be az ember, ahogy neki a legjobban tetszik.
DE mi van a digitális fényképeknél???
Bizonyos beállítások nagy mértékben befolyásolják a képet. De mik a színhű beállítások, vagy hogy van ez az egész téma? Valaki el tudná magyarázni?
Köszönöm
Gordiann -
Hacker75
aktív tag
Az EOS 20. évfordulós készpénzvisszatérítési akcióról lenne pár kérdésem:
[link]
Én egy EOD-400d-t vettem 18-55-ös kittel...
A nyomtatvány kitöltésénél kéri a gép sorozatszámát... Namost elég a váz sorozatszámát megadnom? Ez gondolom a gép alján található No.0660.... (ha tévednék, valaki írja már meg, h melyik az)
Az átutalásnál kéri a bankszámlaszámot... és kér ilyet, hogy short code.
Na ez mi?
[Szerkesztve] -
naxa
csendes tag
Sziasztok!
A köv. dolgot szeretném csinálni: fényképezés közben a számítógép monitoron nézni, hogy mit fogok majd lefotózni. Nikon Coolpix 7600-as a gép, nincs webkamera funkciója.
Mit lehet tenni?
Úgy hallottam, TV-tunerre kell kötni, de nincs ilyen kábelem, és nem tudom, mi pénz és hogy hívják az ilyen állatot. Valamint, hogy működik-e...
Kösz bármilyen segítséget!
Üdv:
Naxa -
Dtomi
őstag
Na sz ilyen dolgoknak kéne megérlelődni mindenkinek magába mielőtt DSLR-t vesz.
[Szerkesztve] -
Hacker75
aktív tag
[link]
Ez mi lehet?? Szennyeződés?
Próbáltam a szenzortisztítást,de semmi. Manuálisan hogy lehet? -
Hydra SR
addikt
válasz
barthag #1784 üzenetére
Fú te, próbáld kicsit összeszedni a mondataidat. Ez már annyira helytelen nyelvtanilag, hogy nem értem teljesen, mit kérdezel. Megpróbálom kitalálni a kulcsszavakból:
Nem vagyok teljesen képben ezekben a szorzókban, én vettem egy olcsó M42-es 2-szerezőt és szinte nem is használom, próbáltam egy M42-es 1,4-szerezőt ami meg egész korrekt volt de a fényerőt az is zabálta. Az, hogy használt, nem baj, mindaddig amíg rendeltetésszerűen volt használva. A fotonoktól nem lesz baja az üvegnek, a csiszolópapírtól és a csavarhúzótól viszont igen. Tamron 1,4-szerezőt nem próbáltam még. -
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Budapesten tudtok olyan helyet mondani, ahol jpeg állományú képből azonnal, jó minőségben elő tudnak hívni képeket? 10*15-ös méret érdekelne.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
válasz
barthag #1778 üzenetére
Van belőle jó is meg rossz is. Mindegyik levesz a fényerőből (azért a blendét nem befolyásolja de lényegében olyan dolgokba szól bele amikbe a blende), valamennyit a mélységélességből, mindegyik ront a rajzolaton, mindegyik megdobja a kromatikus aberrációt, csak kérdés, hogy melyik mennyit. Értelemszerűen többnyire minél drágább, annál kevesebbet ront a minőségen. Gagyit nem érdemes venni mert lehet olyan rossz is, hogy jobban megéri képkivágással növelni a nagyítást mint használni az 1,4-szerezőt.
-
barthag
csendes tag
válasz
Macilaci457 #1779 üzenetére
Egyenlőre egy analógra lenne később szeretnék váltani dslr-re.
-
Dtomi
őstag
válasz
Macilaci457 #1780 üzenetére
soligor rg50
-
Macilaci457
őstag
Állványt keresnék, van valakinek jó tippje?
Egy elég kicsi, könnyű, (de ne fújja el a szél) állvány kellene ultrazoom géphez, (kb 400g-lehet) Olyat szeretnék, amit elég kicsire össze lehet csukni. És ne legyen nagyon drága sem. Annak is örülök, ha valaki csak típust ír, majd utánanézek. Köszi. -
barthag
csendes tag
Üdv mindenki.
Venék canonhoz egy 1.4X őt valami tapasztalatok vele hogy menyire befolyárolj a rajzot vagy egyéb dolgokat, a blendét azt ha jól tudom befojásolja. -
priusz
aktív tag
Hi! Tudtok nekem leírást a h-key technikáról. Keresgéltem de nem találtam semmi hasznosat.
Nagyon tetszik, de azt sem tudom az egyáltalán szoftveresen csinálják vagy ez egy tényleges fotózási technika.
Próbálkoztam: [link] de nem tudom eldönteni hogy ez jó út e.
[Szerkesztve] -
drkbl
őstag
Bocsi, ha megkevertelek, aszettbe nem értettem bele a töltőt
Nagy vonalakban barthag-vel értek egyet, kivéve, ha a nagyobbik töltő ''kolbásztöltő'', fix árammal tölt az akku ''visszajelzéseit'' figyelmen kívül hagyva. Valószínűleg ekkor a kis kapacitású akku élettartama rövidül a turbo gyorstöltés miatt, más baj nemigen lehet. -
barthag
csendes tag
Szia
Lehet nyugodtan tölteni a másik töltővel is, csak az a lényeg hogy az azonos aksikat egyszerre tedd föl tölteni. Ja meg anyi hogy szerncsésebb a nagyobb teljesítményű aksik töltőjét hordani magaddal mert a kisebbet gyorsabban tölti, és asajátját is a megadott ideig tölti, de ha fordítva teszed ezt akkor éveket is várhatsz mire föltöltené.
Bocsi a hoszú válaszért. -
Ramius
őstag
Sziasztok. Nem is igazán fotós kérdés ez, de biztos tud vki válaszolni. Szóval van nekem egy szett 1800-as duracell ceruza akku, és egy szett 2500-as energizer. A duracell akkukat tölthetem a másikban, vagy szigorúan a sajátjával?
-
pacorro
aktív tag
válasz
Macilaci457 #1762 üzenetére
Az eredeti.
(A gond az, hogy a Magyarországon kapható memóriakártyák nem lebecsülendő része hamis.) -
ISZOLE
senior tag
válasz
Macilaci457 #1759 üzenetére
A kártyára ragasztott címke másként néz ki mint amit a honlapra kiraktak és rá van írva, hogy ''speedy'' (vagy valami ilyesmi). Egy Canon PS S2-ben használom, a gyorsaság úgy jelentkezik hogy gyorsabban formázza mint a Sandisk Ultra II-t és mind a videó mind a nagysebességű sorozat megy korlátlanul. Ennél több meg nekem nem kell.
-
Macilaci457
őstag
válasz
Ló Szerafin #1756 üzenetére
Ha jót és gyors kártyát akarsz, olyat vegyél, amire rá van írva a sebessége:
50x
80x
120x
133x
vagy pontosan megadva, ld. Sandisk Ultra és Extreme sorozat, Kingstone Elite pro és Ultimate esetén..
Az 50x sebesség 50x150kb maximális tempót ígér, vagyis: 7.5Mb másodpercenként.
Ha a képeid 5Mb-osak, akkor ez azt jelenti, hogy folyamatosan 1,5 kép/s sebességgel tudsz rá fotózni, ha ezt a fényképeződ is támogatja.
Én azt javaslom, olyan kártyát vegyél, amire több mint 1 év a garancia.
(pl. Sandisk Extreme III esetén 10 év) -
ISZOLE
senior tag
válasz
Ló Szerafin #1756 üzenetére
Kártya sebesség, márka, kereskedő. Nemrég vettem egy ilyent [link], Működik és gyors is.
-
Ló Szerafin
csendes tag
Hali!
A segítségeteket szeretném kérni. SD kártyát szeretnék vásárolni, és eléggé nagy árbeli különbségeket találtam (512-esből pl. 4000-től 17 ezerig ). Nem tudom, hogy ez a márka miatt van-e, vagy a más szabványok miatt!? Egy CanonMV6i-hez keresek 1 GB-os kártyát, és a környékbeli boltokban kukák voltak hozzá... -
tibigym
tag
Sziasztok bocs ha nem pont ide illiik a kérdésem!!
Van egy SE K750i-m 2MPixel kamerával Ha 640*480-ba fotózok vele és ki akarom nyomtatni mindíg iszonyat csíkos lesz.Van erre valami program amivel lehet javítani vagy egyszerűen fotózzak1632*1224-ben? -
j.bravo
addikt
válasz
Szten Márs #1751 üzenetére
Akkor tudod miről beszélek
És ehhez jön hogy szerintük még a szappantartókompaktra is B+W szűrőt kell rakni, nem baj hogy annyiba kerül mint a gép (király minőség persze de minek a velorexre alufelni meg Goodyear gumi?), Közgyűrűből, meg objektívsapkából is a gyári jó csak, a Soligort csak nagy fanyalogva adják oda...
De ettől eltekintve, ha irtó sürgős a kidolgozás, azt még be merem vinni hozzájuk és sóhajtva kiveszek pár százassal többet a zsebemből). -
Szten Márs
nagyúr
válasz
j.bravo #1750 üzenetére
Voltam már a Pálvölgyiben, megnéztem a D50 duplaobis kit árát, és kifordultam az üzletből
Mondjuk még jobb élmény volt, amikor egyik igen kedves lánybarátommal néztünk memóriakártyát a media marktban, de montam, hogy az MM azért nem a legolcsóbb bolt, nézzünk el máshová is... bementünk a Pálvölgyibe, az eladónő közölte a mamóriakártya árát, a kiccsaj képenröhögte és kiment a boltbólAz nagy volt, de azért durván drágább volt a MM-nél is, szal megértettem.
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
Szten Márs #1749 üzenetére
Bevallom, nem néztem spec. utána, csak emlékezetből írtam, merthogy meglepődtem, milyen baromi nagy méreteket is tudnak...
Hmm, itt [link] ezt írják:
''• bármilyen digitális állományról
(CD, memóriakártya, floppydisk, pendrive)
legyen az színes, vagy fekete-fehér, képeit akár 30x90 cm-es méretben is a világ legjobb minőségében percek alatt kidolgozzuk.''
A percek azért azt jelenti, hogy 1-2 óra, de ez neked gondolom még belefér. Szerdáig akkor fotózd újra, max. felbontásban
(tényleg, egyébként én nem küldenék senkit ide fotóscuccért, hacsak nem olyan hogy nem hagyja magát befolyásolni, de a kidolgozással - az árától eltekintve - elégedett voltam).
szerk.: itt [link] pedig ugyan nem 30x40 a legnagyobb méret, hanem 25x38, de hátha ez még OK...
Egy apró kis lyukban, Újpesten, az Árpád úton, csütörtök reggelről péntek reggelre megcsinálták nekem (igaz, az 13x18 volt), és a minőség is rendben volt. Feltételezem, a lánc többi tagjában is hasonló az átfutási idő illetve a minőség.
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
j.bravo #1748 üzenetére
Kössz, sajnos szerdáig nem tudok személyesen érdeklődni ezeken a helyeken, akkor meg már kéne dolgoztatni, sajna sürge lett, de bíztató ha azt mondod, h foglalkoznak vele, csak honlapokon mhol 20*30 a max amit írnak.
Nade 640*480-as felbontást akartak 30*40-re, ezen még mindig kivagyok... és 1/5 sec lett kézből lőve 38 mm-en... azért megnéztem volna hogy néz ki akkorában, már monitoron 1 az egyben is elég durva.
És direkt megkérdezték azon a helyen ahol 1 hét @ 2 ezer HUF-ért vesztegették volna a 30*40 cm-ert, hogy nem baj-e a 640*480, és olyat mond, hogy a háttér kicsit életlen lesz, de vigye nyugodtanEszem megáll...
[Szerkesztve] -
j.bravo
addikt
válasz
Szten Márs #1747 üzenetére
A legtöbb helyen csinálnak, csak pár százassal többe kerül.
A Jókai u.-ban (Oktogonhoz közel) van egy hely, ahol szépen dolgoznak, szerintem ott is, na meg pl. Pálvölgyiben is a Westendben. (őket egyébként én spec. nem szeressem, mindig mindenáron mindenből a legdrágábbat akarják rád dumálni, a papírképkidolgozás se olcsó, de amikor nekem is sürgős volt és velük csináltattam papírképet, szépen megcsinálták.)
A legtöbb ''Fuji Foto Centrum'' -ban is megteheted egyébként, szvsz. -
Szten Márs
nagyúr
Sziasztok, tudtok helyet, ahol 30*40 centiméterben egy nap alatt előhínvak filmet? Mármint digitálisról.
(Barátnőm szülei fejükbe vették, hogy 30*40 centiset csináltatnak 640*480-ból lőttelés egy hetet mondtak nekik, h annyi idő alatt készül el, de mondtam h inkább lövök normális méretben, de az meg már késő lenne egy hetessel... )
-
j.bravo
addikt
Hát, nekem már volt két kompaktom, két bridge-em és most egy dslr-em, de az auto WB-n mindegyikkel előfordult, hogy hibázott, de olyan is, hogy az előre definiált WB-k közül egy se adott színhelyes képet...
Olyan pedig elég gyakran van hogy custom WB-vel tökölni nincs idő...
És erre a raw (a terjedelem árán, persze, és hogy még egyszer dolgozni kell vele) ''elég jó'' megoldást nyújt...
Szóval, ha jó a géped jpeg-konvertere, akkor általában, illetve ha minden klappol, akkor a legjobb minőségű jpeg-re állítva teljesen jó vagy.
Ha viszont nem olyan jó a gép konvertere, vagy nem klappol minden az expozícióval 101%-ig, akkor jól tud jönni.
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
A különbség nem abban lesz alapvetően, hogy milyen éles meg részletes. Inkább abban, hogy a RAW könnyebben kezelhető utómunkát tekintve, sokmindent lehet benne egy szintig büntetlenül buzerálni, szemben a jpeg-gel. Pl. fehéregyensúly, szín telítettség, élességkorrekció stb., gyakorlatilag jópár dolgot ráérsz utólag beállítani, mikor már otthon vagy a képpel
Valamint a zajszűrést teljesen kiiktatja, így azt is te magad pótolhatod sokkal profibb és intelligensebb módon, mint ahogy az automatika tenné. -
miroka
csendes tag
Egy Fuji S9600-al JPEG és RAW közötti különbséget, hogy tudnátok érzékeltetni?
Amatőr szemmel is látható a különbség, vagy csak bizonyos témáknál és tartományokban? -
AMD Pista
tag
Sziasztok!
Képet szeretnék méretezni. Fényképezőgépemmel készítettem 1600*1200-as képet.
Milyen progival tudom lekicsinyíteni 1024*768-asra? -
burgatshow
veterán
válasz
Szten Márs #1739 üzenetére
Ez eszembe sem jutott, viszont csak 6-ig voltak nyitva...
Sebaj talán jön válasz! -
Szten Márs
nagyúr
válasz
burgatshow #1738 üzenetére
Szerintem hívd fel őket
-
burgatshow
veterán
Haló!
Holnap megyek a Terror Házába viszont van egy apró gondom mégpedig a következő: a TH-ban kell extra jegy ahhoz, hogy fotózzak, vagy teljesen jó a normál diákjegy?
Az ügy fontos így nagyon örülnék ha hamar választ kapnék.
Köszi előre is a segítséget!
-t- -
Szten Márs
nagyúr
Csak azok közül nyilván amiket én tapiztam.
(bár tényleg szubjektív dolog) Amúgy nem mondtam, hogy rosszabbak a 10 MP-ek zaj téren, csak azt, hogy a D50 meglepően jó, nyilván jól eltalált szűrése van. De a linkek alapján a D80 is nagyon ott van a szeren. Ahogy mondtam
[Szerkesztve] -
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Gordiann #1734 üzenetére
Én D80+ 18-70-et vennék. De a Nikon topicban aléaposan ki lett tárgyalva a 18-135 vs 18-70 téma.
Csak iso200-tól... nem tudom ez mennyiben hátrány
Nem zajos iso200-on, egyáltalán, aztán a lehető legkisebb expozíció értéke azonos blende mellett ugyanaz a két gépen, D70s-nél ISO200 @ 1/8000sec, D80-nál meg ISO100 @ 1/4000sec.
A kereső viszont szvsz baromi nagy feelingkülönbséget nyújt, és mivel a hobbyfotós azért fotózik, mert élvezi, akármilyen hülyeségnek hangzik, hogy ''jobb feeling'' talán mégsem mellékes.
55-200 esetén én a VR nélkülit választanám a VR-ből kihagytak egy ED lencsetagot a simához képest... De még inkább keresnék használtan 70-210 fix 4-es fényerejű obit, 55 körül lehet kapni és szvsz nagyon jó. (amit kissé fogcsikorgatva írok, mert majd nekem kellesz ilyen és nem akarom h elhalásszák őket)
-
Gordiann
őstag
válasz
Szten Márs #1733 üzenetére
Hát igen... az ár is ott van ugye...
Bár már kérdeztem a forumban, de még mindig nincs döntés....
D70s+18-70+55-200 (netán VR-es)
vagy
D80+18-135
Hát szóval nemtom...
Tény, hogy jó fogása van a D70-nek. csak olyan zavar benne, mint hogy kis kereső, kis lcd, csak iso200-tól, hülye aksikijelzés, meg valahogy úgy nem érzem mai-gyereknek... ha már kiadok ennyi pénzt, akkor szeretnék vmi szupi sokáig elálló gépet.... aztán majd később lehet venni hozzá obikat. De most sztem el lennék egy darabig a D80 kit-tel.
Aztán ha D70-et venném ugye akkor lehet sajnálnám, hogy ez, meg amaz nincs, meg idegesítő.....''hiába'' van vmivel jobb obim, csak a végkifejlett lesz jobb nem a képkészítés menete, amit most tanulok...
szerk:
Olyan vázat szeretnék, amit nem kell a ''nem tudása'' miatt cserélni hamarosan...
Egy fotós ismerősöm D70-et használ már jó régóta, ő nem akar cserélni, pedig neki fontos a fényképezés. Ezért is gondolkoztam el, hogy nem a váz a lényeg... de valahogy úgy érzem, hogy nem sokat kell ráfizetnem egy sokkal jobb vázra, akkor miért ne?!....
[Szerkesztve] -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Gordiann #1732 üzenetére
Nem kell félteni a D80-at képminőség terén
Nyilván 10 MP-elhez jobb obi kell, hogy kiszolgálja az érzékelőt, mint 6 MP-hez, de egyrészt a Nikon kitobik nem rosszak, sőt, másrészt rosszabb nem lesz ettől egy gagya obival sem mint 6 MP-s társáé.
Engem egyetlen egy dolog késztetne gondolkodásra, mégpedig az, hogy a D70s-nek döbbenetesen jó fogása van. A D80-é sem rossz, sőt Canon 350D/400D-vel, vagy Sony Alpha 100-assal összehasonlítva baromi jó, de a D70s-é nekem (mert ez ugye szubjektív dolog) bőven felülmúlja, messze a legjobb fogású gép, amit valaha fogtam.
Ezt ellensúlyozza a D80 nagyobb, világosabb pentaprizmás keresője a D70s pentatükrösével szemben.
(Ezen túl nem kétséges, hogy a D80 jobb gép, de van is egy egész ''csöppnyi'' árkülönbség köztük) -
Gordiann
őstag
válasz
Szten Márs #1731 üzenetére
Köszi
(Nah akkor most már tényleg megint D80 fix helyen áll a vásárlási listámban.)
Megingtam kicsit, hogy tényleg nem lenne-e jó egy 6Mp-es, mert hogy az szebb képekre képes és nem kell hozzá 300k-es obi...
De így most megnyugodtam... -
Szten Márs
nagyúr
válasz
Gordiann #1730 üzenetére
Nahh, kb úgy látom, hogy
D50: igen igen alacsony zajszint, döbbenetesen. Ugyanakkor nem megy a részletgazdagság rovására.
D70s: itt beza látható a zaj, sokkal inkább. Valszeg előbbinél van zajszűrés itt meg nem. Valamivel cserébe élesebb, de nincs jelentős különbség szerintem.
D80: szintén alacsony zaj, habár nem annyira, mint a D50-nél talán, de teljesen jó.
D200: valamivel rosszabb ilyen szempontból mint a D80.
(ezek az én emlékezetből tett, szubjektív meglátásaim)
D80-nál biztosan, D200-nál nem tudom, de minden bizonnyal többféle zajszűrés közül választhatsz, ha jpg-be fotózol.
Az elv: ha 10 MP-es szenzoron fotózol 6 MP-elt, akkor is az összes érzékelő, azaz mind a 10 millió részt vesz a képalkotásban, ha nem így lenne, akkor tovább croppolódna a kép, azaz nőne a gyújtótávolság. Viszont a leméretezés zajcsökkentő hatású, de ugyanúgy az, ha a számítógépeden méretezed le, nem pedig a fényképező teszi ezt meg, így ezokból nincs értelme alacsonyabb felbontásra állítani a gépet
[Szerkesztve] -
Gordiann
őstag
válasz
Szten Márs #1729 üzenetére
Igen. Ezek a gépek a gondolat megindítói
De én az elvére lennék kíváncsi leginkább...
Úgy ahogy én mondtam? Hogy nem használja ki a teljes CCD-t? Vagy igen??!? -
Gordiann
őstag
Hali
Egy kérdésem lenne amolyan 6MP vs. 10MP DSLR témában.:
Ugye nagy előnye a 6MP-és társainak, hogy kevésbé zajosodnak a képek, meg ''rosszabb'' lencsék is elegendőek.
Ha van egy 10MP-es gépem, és átváltom 6 MP-re a képkészítést, akkor mi történik?
A CCD-nek csak egy része lesz használva, és az optika is ugyanúgy egy részében nem fog semmit csinálni? Jól gondolom? És akkor ugyanúgy meglesz pl a zajosodás, mintha 10mp-ben használnám?
Köszi -
sekli
addikt
válasz
Hydra SR #1719 üzenetére
jah, hat arra gondoltam en is, hogy akkor kamera nem nagyon kene..., bar amikor en vettem a gepem akkor az ultracompact kategoria teteje volt, es semelyik se tudta ezt..., 640x480 az jo, de egy kis zoom is jol jonne...
apropo: valamelyik nap epp videoval szorakoztam (ennyire nem hasznalom azert sokat), ket beallitas van, 640x480 es 320x240, mind a ketto 30FPS es .avi, namarmost a jobbiik minosegre azt irta, hogy ~10min-et tud meg rogziteni, a rosszabbra meg, hogy ~20min..., akkor most vagy en vagyok rossz matekbol, vagy valami csalas van...
-
Hydra SR
addikt
Némelyik tud. Leginkább kereskedelmi okai vannak, ''vegyél drágábbat, vedd meg az újabb modellt, vegyél videókamerát is, mindegy csak költsd el nálunk az összes pénzed''-alapon. Vigasztaljon, hogy a profiknak szánt gépek meg sem zoomolás közben, sem anélkül sem sehogyan nem tudnak videót felvenni
-
sekli
addikt
helo
lehet, hogy buta kerdes, de miert van az, hogy az ''amatoroknek'' szant compact fenykepezok (lehet, hogy a profik sem, nem tudom) nem tudnak a videofelvetel kozben zoom-olni...? ez olyan bonyplult dolog lenne...? -
Dtomi
őstag
Van egy szervíz a Bajcsy- Károly- Múzeum vonalon de nem emléxem pontosan, de talán valamelyik D betűs utca Dohány Dob talán a Dessewffi de inkább az előző kettő ha 4-6 os villivel mész akkor fölfelé valamelyik kis utca jobb oldalán lesz egy lik lefelé kis putrinak néz ki de nagyon komoly szervíz ha ők nem akkor senki nem tudja megcsinálni.
-
3aTi3
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok.
Beleejtettem a bridge kategóriás fényképezőmet egy patakba, és azóta sajnos nem működik (puha tokban volt, tehát erőhatás nem érte, ''csak'' víz).
Sztetek van remény, és ha igen, hova forduljak? Csakis a hivatalos szervizhez, vagy elképzelhető, hogy egy elektronikában járatos ismerős meg tudja buherálni? Esetleg tudtok ilyen helyet Pesten?
Előre is köszi! -
TexT-BoY
addikt
Mi a véleményetek a Gorillapod cimü dologrol? Érdemes egy ilyet beszerezni vagy maradjak a normál álványok melett? Nagyon tetszik hogy kis helyen elfér, széleskörben rögzithető, könnyü... De nemtudom mennyire hazsnálható a valóságban és hogy nekem a 300Dhez kell-e a legnagyobb 15k-s vagy ha már ilyenre adoma fejem akkor ne sporoljak?
Engem is érdekelne jó hely ahol 10x15ös képeket frankón előtudnak hivni.
[Szerkesztve] -
Peetry
senior tag
tudna vki felvilágosítást adni, hogy mi az az expomennyiség ami már soknak számít. Szóval használt dSLR-eket hogyan érdemes még megvenni. 300d, 350d érdekel, de szívesen venném a nikon, oly belépő dSLR-jeinek is ezt az adatát, ha komolyabb eltérések vannak.
És mi megy tönkre a sok expo-tól? csak a zár? -
Hacker75
aktív tag
Helló mindenki!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy Simpleviewer-el hogyan kell képgalériát csinálni? -
Hydra SR
addikt
válasz
sandokan66 #1707 üzenetére
Ha jól csalódom, a Zenit M42-es, menetes objektíveket használt. Ez esetben egy M42-EF konvertergyűrű kell és máris működnek az obik. Természetesen autófókuszt és beugróblendét nem tud csinálni nekik de a fénymérés működni fog. Élességvisszajelzés nincs, csak szemre. Vagyis kb ugyanúgy fogod tudni használni, ahogy a Zeniten. Azzal a különbséggel, hogy kisebb területet használ a kirajzolt képből, így a fókuszhosszakat 1.62-vel meg kell szorozni, hogy megkapd az ekvivalens értéket. Tehát az 58mm-esed kb 94mm-esnek fog megfelelni, a 135-ösöd meg 219mm-nek, látószögre. Egyébként nagyon jó kis obik ezek és frankón működnek digitális vázakon is, többnyire. Nagylátókkal lehet érzésem szerint nagyobb gond, a digitális szenzor nem örül neki, ha nem merőlegesen kapja a fényt és ez a kép szélén meg szokott látszani, életlen lesz. 58mm már nem olyan nagyon nagylátó, talán nem lesz gond, ha nem nyitod csutkára a blendét.
Konvertert sok helyen kapsz, én 9600-ért vettem az enyémet, érzésem szerint drágán. Apróhirdetésben olcsóbban is lehet, mondjuk úgy 5000-től indulnak. -
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #1708 üzenetére
passz én ezt használom
-
Hydra SR
addikt
válasz
Szten Márs #1708 üzenetére
Simán jó a szemüvegtisztító, a LensPen ugyan hatékonyabb és kényelmesebb de bármi jó, ami leszedi a zsírt, nem vegyszeres és nem karcolja össze a lencsét. És nem szemetel, mint mondjuk a papírzsepi.
-
sandokan66
tag
Most van folyamatban egy Canon 350d beszerzése, megvanak még a régi Zenites objektívjeim 58/2, 135/3,5-es plusz közgyűrűkészlet. Tudom-e ezeket használni, milyen adapter kell hozzá? Esetleg van-e valakinek tapasztalat ezzel?
-
werttzui
addikt
válasz
Szten Márs #1705 üzenetére
-
Szten Márs
nagyúr
Na mostan...
Adva vagyon egy Canon A530-as, és az optikán egy méretes és kevéssé szép ujjlenyomat... azt hogy/mivel szabad eltávolítani? -
Hydra SR
addikt
Nem jár valami vállalkozó szellemű emberke ma vagy holnap napközben a Deák tér - Soós Fotó környékén aki átvenné nekem még nyitvatartási időben az M42-es kétszerezőt amit befoglaltam? 2900 Ft lenne, amit természetesen csak utólag tudok odaadni amikor találkozunk, szóval olyan ember kéne aki megbízik bennem, hogy kifizetem
És persze nem tartja meg magának
-
csiga997
őstag
válasz
Szten Márs #1697 üzenetére
Ez egy biorobot. Élő szövet, fémvázon.
Mod: Vagy te azt a fekete izét kérdezted?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vicces képek
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EA Sports WRC '23
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik