Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#41101) roxan válasza DJ WOKKY (#41070) üzenetére


roxan
senior tag

A szobában 28 fok van (tetőtér), de a házon gyakorlatilag nincs burkolat egyik oldalon sem. Levegőzik, ennél jobban nem tud. :-)

Milyen hűtőt vegyek rá? Most egy passzív borda van fent, erre kell venti, vagy ezt is szedjem le? Sokat nem költenék rá (más pénze, nem az én gépem), csak nem szeretném, ha behalna a GPU.

Köszi, Rox

(#41102) sün


sün
tag

Sziasztok!
A múlt héten írtam, hogy egy MSI K8N nem ad képet.
Ma beleraktam a régi S3-ast, és ezzel megy /értelem szerint ez PCI/. Ezután ha a rendes VGA-t a 2. PCIE sínbe rakom, azzal is megy, de az elején kiírja, hogy 1X PCIE VGA. Gondolom ez szűk lenne így.
Ha az első PCI-E csatiba rakom, akkor nem ad képet. Ebben a lapban még egy kis kártyát kellett átfordítani, az SLI és nem SLI közti kapcsolóként. Van rá esélyem, hogy legalább 8X sávszelet adjak a VGA-nak a 2. PCIE sínre. Ha átfordítom SLI-re, akkor sípol, hogy nincs VGA az 1. sínben
Vagy vkinek ötlete mit kéne csinálni. Kósza gondolat a fejemben, hogy esetleg elfáradtak a kondik, és nem bírnak elegendő kraftot leadni az 1. csatin. Ha egy szaki kicserélgetné a hozzá tartozóakat, lehet feltámadna az a sín is?

A kő is él, csak lassan csinálja.

(#41103) SilveRado


SilveRado
tag

Nekem jelenleg nem melegszik nagyon a cpu se az alaplap pedig rántva van rajta rendesen :) 1db 12cm res és 2db 8cm venti segíti a ház szellőzését.

(#41104) DJ WOKKY válasza roxan (#41101) üzenetére


DJ WOKKY
addikt

én tennék rá egy normális aktív (ventillátoros) hűtőt, nem pedig csak egy passzív bordát. Milyen a kártya pontosan ? Aztán nézünk rá valami olcsó, de mégis megfelelő hűtőt... ha annyit szánna rá. Amúgy baja nem lesz így sem, mert az a 60 fok, nem veszélyes, de jobb lenne ha 40-50 között lenne.

(#41105) Petzval válasza roxan (#41101) üzenetére


Petzval
senior tag

Hát ha elég nagy a passzív borda és rát tudsz csavarozni egy ventit pláne ha van a kártyán csatlakozó akkor meg lehet próbálni, meg ha el is fér.Sokat lendít ha kifújja a meleg levegőt a bordák közül.

(#41106) Zolee11 válasza sün (#41102) üzenetére


Zolee11
senior tag

Szia.

Elolvasva az előzményeket is, ha jól értem, akkor elemcsere után elindult egy párszor, és gondolom használni is tudta, azaz magával az inicializálással van probléma, hisz ha a tápellátással lenne, akkor menet közben is elszállna, fagyna. Így a kondielfáradást kizárnám. A VGA kártyával vagy az alaplappal van vmi komolyabb probléma, vga-t le kell tesztelni más lapban, és akkor megvan a válasz. Esetleg bios reset, és utána próba, ha így se megy, akkor az a lap meghalt...

no brain, no problem

(#41107) sün válasza Zolee11 (#41106) üzenetére


sün
tag

Így a második PCI-E slotban megy minden, csak azt nem tudtam, hogy a teljesítményt mennyire befolyásolja. /Srác jelszavas win-t használ, aztán csak ma léptem be/ Viszont első bliccre nem érzem, hogy annyira szenvedne a rendszer, majd kicsit a stresszelem is, hogy a mi a kő tyúkanyó, játszogatok, aztán majd meglássuk.

A kő is él, csak lassan csinálja.

(#41108) s7evcsenko


s7evcsenko
addikt

Üdv.
Létezik olyan alaplap, ahol már a hangkari SPDIF kivezetése HDMI-vel van megoldva?
Tudom, hogy a vga-k már képesek erre, de elég szar az ati driver ilyen téren, és folyamat gondok vannak vele (lehet hogy csak nálam), és szeretném, ha külön menne a hang és a kép...

"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."

(#41109) Dictator^


Dictator^
veterán

Biztos szóbakerült már de ráérdeklődnék.
Gigabyte lapot vettem több éven át, amint látom tesztetekben az Asrock is felkerült a listára, pedig nem szimpatizáltam én sosem vele , de: Jobb lett most ár / érték arányban az asrock lapjai mint a gigabyte? LGA 1155os foglalatos lapok érdekelnének, azon belül is a z68-asok.

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#41110) matsuda26


matsuda26
csendes tag

Nagyon megköszönném ha valamki segítene.
A problémám az hogy van egy alaplapom pontosabban egy msi p965 neo-f v2 és van benne egy c2d 4400 2,0 GHz 800MHzes fsbs proci 2G ddr2es 800MHzes kingmax ram 1 7600Gs 256os videókari meg 1 satás 320as Samsung winyó de nem is ez a lényeg hanem az hogy elindul a gép bejön a kép is de pár másodperc után 10-15 újraindul, ha a Biosba belépek akkor még hamarabb, megnéztem a lap és a cpu kompatibilisek és minden mást is kipróbáltam havernál , minden jó is volt, amúgy már olvastam angol fórumokon is hogy ez az alaplap sokaknál csinálja ezt pedig nem hibás az tuti, suliból hoztam el ahol a rendszergazda selejtezett le vagy 15 ilyen konfigot mert nem tudott velük mit kezdeni, szóval várom az okosok:D véleményét a dologgal kapcsolatban hátha lesz valami., tényleg megköszönném.
Gondoltam a tápra hogy kicsi lehet de 450Wos szóval végül kizártam.Valahol találtam egy ilyen megoldást In the BIOS settings, under ADVANCED BIOS/ CORE MULTI-PROCESSING, I switched to disable de sajna nincs annyi időm hogy ezt megcsináljam a BIOSban mert gyorsabban indul újra.
Tényleg hálás lennék valami éppkézláb ötletért.

(#41111) fatal` válasza matsuda26 (#41110) üzenetére


fatal`
titán

"Gondoltam a tápra hogy kicsi lehet de 450Wos szóval végül kizártam"

Milyen márkája van annak a 450-es tápnak? Mert simán lehet, hogy szar.

A memóriákkal is lehet probléma.

CMOSt resetelted már? (Elem ki fél-egy percre, elem vissza)

[ Szerkesztve ]

(#41112) Zolee11 válasza matsuda26 (#41110) üzenetére


Zolee11
senior tag

BIOS reset megvolt? Gondolom csak a lapot hoztad el, tehát új neki most minden (cpu, memória, vga, stb.). Ha reset után is ez a helyzet, akkor le kell választani mindent róla ami nem létfontosságú (optika, hdd, csak 1 memória modul maradjon, stb.) és megnézni úgy is azt csinálja? Memóriákat átpakolni más slotba, mozgasd meg a csatlakozásokat is. Egyelőre ennyi ötletem van.

no brain, no problem

(#41113) Petzval válasza matsuda26 (#41110) üzenetére


Petzval
senior tag

Milyen operációs rendszer telepítés volt?

(#41114) Doblós


Doblós
aktív tag

Sziasztok!

Vettem pár napja ezt a lapot és az lenne a kérdésem,hogy van rajta egy Turbo V program.Rányomtam az auto tuningra,gép újraindult és azóta a proci folyamatosan 3715 Mhz-n megy!Nem fog ez ártani neki?Vagy esetleg tud valaki segíteni,hogy hogyan kell ezt a progit használni?Sajnos a lap topikja halott.
Köszönöm

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#41115) kely1988


kely1988
aktív tag

Sziasztok!

Egy érdekes problémával találkoztam a tegnapi nap folyamán:
Vettem egy gépet amiben egy MSI K9N SLI lap szalad. Minden tökéletesen működik kivéve a hangot...
Windows 7 32 bites van a gépen, alaplapi hangkártya driver hibátlanul feltelepítve, minden jónak tűnik semmi hibát nem jelez a win, de hang az nem jön a hangszórókból...
Gondoltam rossz az alaplapi hangkari, ezért beledobtam egy SB Live! hangkarit, felraktam hozzá egy drivert és szintén ugyanazt csinálja, elvileg jó minden, windows nyomja az audió jelet de sehol semmi hang... :F
A vérnyomásom elkezdett rohamosan emelkedni emiatt, mert kb 12 órája folyamatosan próbálgatok mindent és semmi eredménye...
Valakinek valami ötlete van? Azért írtam ide mert kezdem azt hinni hogy az alaplappal van valami, mert az kizárt dolog hogy mindkettő hangkari rossz lenne... :(
Kipróbáltam többféle drivert is és semmi... :(((
Köszi előre is! :R

Üdv!

[ Szerkesztve ]

Livin' in the UK :)

(#41116) fatal` válasza kely1988 (#41115) üzenetére


fatal`
titán

És beállítottad alapértelmezett hangeszköznek a hangkari hangszóró kimenetét?:)

(#41117) roxan válasza DJ WOKKY (#41104) üzenetére


roxan
senior tag

Úgy alakult, hogy vettem rá egy 4cm-es Coolink chipset hűtőt. Sikerült a bordákra csavarozni, most 44 fokos a GPU.
De alaplapi csatira tettem a ventit, mert az 5450-es kártyán 2 tűs, a 6450-esen meg semmilyen csatlakozó nem volt. (Sapphire).

Köszi, remélem így már jobb lesz kicsit.

Üdv,

(#41118) kely1988 válasza fatal` (#41116) üzenetére


kely1988
aktív tag

Hát persze, mondom állítgattam mindent, elvileg minden tökéletesen műxik csak mégsincs hang, próbáltam 2 hangszóróval is, de semmi... :S

Livin' in the UK :)

(#41119) printpro


printpro
csendes tag

Üdv urak

Adódott probléma, amivel fogalmam sincs merre induljak.

config: gigabyte ph67a-ud3-b3, i5 2500, 8gb ram, saphire 6950, corsair 650w táp. default beállítások, semmi tuning.

A jelenség: Van egy Pcie hangkártya (maya 44e) ami egyik pcie portban sem működik (abban sem amiben a vga amúgy igen). Konkrétan a gép el sem indul tőle. se csipogás se kép, biosig el sem jut.

A kártya más gépben tökéletesen működik, illetve a gép is stabil a kártya nélkül.

Valami ötlet, merre induljak? biosban semmi pcie dologra vonatkozó beállítást nem találtam.

(#41120) Doblós


Doblós
aktív tag

Senki sem tud segíteni? :F

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#41121) lsebestyen


lsebestyen
addikt

üdv!

Az normális, hogy az alaplap random felkúszik >100°C-ra? Everestbe néztem
Konfig:
CPU: Intel Core i5-2500 3300/6MB LGA1155 BOX

RAM: Kingmax 8192MB 1333MHz CL9 DDR3 - FLFF

ALAPLAP:ASRock H67DE3 B3

TÁP: Gigabyte SuperB 460W

A VGA integrált, szerintem itt nagy gáz van...amikor felkúszik több mint 100°C-ra rögtön lefagy, fekete képernyő, majd kiírja h hibát észlelt blabla. WTF??? :Y
Amíg ezt megírtam 2x befagyott
Köszi a segítséget :R

(#41122) djculture válasza printpro (#41119) üzenetére


djculture
félisten

szerintem az kavarhat be :2.1 x PCI Express x16 slot, running at x4 (PCIEX4)
* When the PCIEX1_2 or PCIEX1_3 slot is populated with an expansion card, the PCIEX4 slot will operate at up to x1 mode.Ezen alapon szépen összekavarták a pciex sávokat,nem jut minden slotnak bizonyos esetekben max sáv.Az ilyen profibb kártyák meg utálják az ilyesmit.

[ Szerkesztve ]

(#41123) djculture válasza Doblós (#41120) üzenetére


djculture
félisten

Szerintem everestel aidával megnézed ha nem melegszik túl stb akkor örülsz és ígyhagyod.Ennek a proginak pont ez a szerepe hogy hozzáértés nélkül automatán felhuzza a procit.

[ Szerkesztve ]

(#41124) Doblós válasza djculture (#41123) üzenetére


Doblós
aktív tag

Köszönöm a segítséget.Játék alatt még nem próbáltam,de nagyjából 50 fok körül megy magonként.A progival kapcsolatban annyit kérdeznék még,hogy nem lehet valahogy profilt csinálni?Azért kérdezem,mert alapból fullon megy a proci venti,auto tuningra rányomok,újraindul.akkor csendes.De akárhányszor bekapcsolom,újraindítom,mindig hangos.Tehát mindig kezdhetem elölről.

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#41125) P-SZ-S válasza Doblós (#41124) üzenetére


P-SZ-S
aktív tag

Sziasztok!
Mit jelent a "rendszer" hőmérséklet? A hidakat vagy valami más? És mennyi lehet maximum ez a hőmérséklet, ami még nem ártalmas? (Asus P5Q-EM, passzív)

(#41126) bazsko


bazsko
csendes tag

Üdv! Sürgős help Kellene!
procit cseréltem athlon II x2-ről phenom II x6 1090T-re és amikor bekapcsolom a gépet, akkor sípol az alaplap! visszaraktam a régit! a Biost lefrissítettem hogy támogassa a 6 magos AMD procikat! az lenne a baj hogy 95W-os procikat támogatja a 6 magosak közül és a 4 magosak közül? valahogy csökkenteni lehet a feszt? a baj csak az hogy minden hűtő meg ilyenek elindul de a gép nem bootol és fekete a monitor :s
kisebb fogyasztásúra kell visszacserélnem? hogy miért csak japánban kapható az 1055T 95W-os változata is -.-

(#41127) Jimmy8 válasza bazsko (#41126) üzenetére


Jimmy8
senior tag

Van egy autóm és nem akar indulni, mi lehet a baja? Kb ennyi információt adtál... :DD

Esetleg egy lap típust ha szíveskednél megosztani velünk, vagy az adatlapod pontosabban kitölteni :P

Ha a lapod csak max 95W-os procit támogat, akkor nem fog benne menni a jelenlegi 6 magos. Ahhoz hogy feszt csökkentsél, be kellene lépni a BIOS-ba, de addig így nem jutsz el...

(#41128) DJ WOKKY válasza roxan (#41117) üzenetére


DJ WOKKY
addikt

Ez a 44 fok, ez már szép érték, főleg így nyáron.
Ezzel már biztosan bírni fogja, jobban is tetted, hogy nem a kártyára tetted. Sőt én még annyira alaplapra sem szoktam, inkább a tápnak az egyik ágára átalakítóval. Az a legbiztosabb, ez csak az én szvsz. van így, mert egyszer beszéltem egy műszakilag jól jártas emberrel és ő mondott egyet s mást, aztán "győzött" meg ezzel kapcsolatban.

(#41121) lsebestyen: az everestben minél látod pontosan ezt a 100°C -os értéket ? A többi érték nem magas ??

[ Szerkesztve ]

(#41129) bazsko válasza Jimmy8 (#41127) üzenetére


bazsko
csendes tag

ga-ma74gm-s2h!
amikor megvettem és láttam a kiírást 2 nappal később utánna, akkor úgy gondoltam hogy majd a biosban! de még a biosba sem tud bemenni :s

szerk:
http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3152

[ Szerkesztve ]

(#41130) djculture válasza bazsko (#41126) üzenetére


djculture
félisten

125 w os proci nem fog benne menni ha csak 95w osra van tervezve a tápköre.

(#41131) bazsko


bazsko
csendes tag

a fura dolog hogy AM2-be a 125W-os athlonnal vígan játszadozik!

(#41132) DJ WOKKY válasza P-SZ-S (#41125) üzenetére


DJ WOKKY
addikt

mit értesz rendszer hőmérséklet alatt ? Hol láttad ezt így kiírva ??
Amúgy a az alaplap hőmérséklete általában 40-60-ig szokott terjedni így egy durva saccolással. E fölött is vannak amik még elfogadhatóak persze, ezt alaplapja válogatja...
pontosa adatokkal többet tudnék mondani, meg alaplap típussal persze.

(#41131) bazsko: ne hasonlítsd a kettőt... nem ugyan az a 2.

[ Szerkesztve ]

(#41133) Jimmy8 válasza bazsko (#41129) üzenetére


Jimmy8
senior tag

Az általad jelzet linken is látható, hogy nem támogatja a procidat : N/A: nem támogatott.
Ebben a lapban nem fog menni ez a proci..... :(

[ Szerkesztve ]

(#41134) DJ WOKKY válasza bazsko (#41131) üzenetére


DJ WOKKY
addikt

E szerint sem támogatott !!!!!
De ha már ilyen procit vettél, miért nem nézted meg, vagy kérdezted meg olyantól, aki esetlegesen mégis üzembe tudta volna hozni a knfigot így ???? Ez egy alapszabály!

[ Szerkesztve ]

(#41135) dlaj


dlaj
őstag

Sziasztok, a köv. kérdésem lenne!

Egy régebbi P3-as gépem van amin a PC-s szaki letiltatta az alaplapi USB csatlakozókat és most csak a utólag betett USB 2-es panelt tudom használni. Most újra szeretném használni az alaplapi csatlakozókat is, de nem tudom visszaállítani.
A BIOS-ban az Advanced-ben van az USB Legacy Suport, azt állítottam át Enabledre, de nem akar az alaplapi csatlakozó működi.

Ha tudna valaki segíteni, azt nagyon megköszönném...

(#41136) DJ WOKKY válasza dlaj (#41135) üzenetére


DJ WOKKY
addikt

az alaplapra rá van dugva az előlapi panelen található USB-nek a vezetéke ??

(#41137) Petzval válasza dlaj (#41135) üzenetére


Petzval
senior tag

De az alaplapi csatlakozókat nem tudod használni 2,0 USB-t igénylő perifériához! Az alaplapon itt 1-es USB van nem?

[ Szerkesztve ]

(#41138) dlaj válasza Petzval (#41137) üzenetére


dlaj
őstag

Igen az alaplapon 1-es USB csatlakozó van, és azért akarom használni, mert amikor a T-Mobil mobilnet-je azon keresztül ment, akkor nem dobálta el a netkapcsolatot. Amióta hátul az alaplapba van illesztve egy USB 2-es panel azóta mindig szétkapcsol. Ugyanezt tapasztaltam a másik P3-as gépemen. USB 1-es alaplapi csatlakozóval megfelelő sebességgel jött a net, és egyszer sem dobta el a kapcsolatot. A hátsó USB 2 keresztül nagyon sűrűn lekapcsol a net. Ezért szeretném ha ismét működne az alaplai USB 1-esem...

(#41139) Petzval válasza dlaj (#41138) üzenetére


Petzval
senior tag

100%-ig nem tudom de nem kellene kivenni a 2-es kártyát?és nem a legacyt kell engedélyezni hanem az USB supportot.

[ Szerkesztve ]

(#41140) djculture válasza dlaj (#41135) üzenetére


djculture
félisten

gondolom a lap típusát nem tudod?Régi lapoknál jumper is volt amivel kilehetett iktatni az usb-t.

(#41141) leonel


leonel
aktív tag

Sziasztok!

2 iszonyatos láma kérdést tennék fel - azért kéretik nem nagyon utálni... :B :B

PCI Ex 8/16 foglalatba működik-e PCI Ex1 eszköz?

Sata 3 csatlakozóba köthető-e Sata 2 cucc?

Bocs, csak egyszerűbb kérdezni mint bogarászni... :U
Zsolt

www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban

(#41142) dlaj válasza djculture (#41140) üzenetére


dlaj
őstag

Az alaplap típusa ASUS CUV 4X-EA
Már próbáltam úgy is, hogy kivettem a USB 2-es panelt is, de úgy sem indult az alaplapi USB. Egyébként (ebben) a BIOS-ban "USB Legacy Support" van. De érdekes módon "auto" állásban volt és nem disabled-ben...... Azért furcsállom, mert ha itt tiltotta volna le a szerelő, akkor disabled-ben kellett volna találnom.

[ Szerkesztve ]

(#41143) Lenry válasza leonel (#41141) üzenetére


Lenry
félisten

igen
igen

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#41144) djculture válasza dlaj (#41142) üzenetére


djculture
félisten

Köze sincs hozzá a pci konfigurációba van az usb ki és bekapcs.Az advanced menün belül.A legacy usb csak azt kapcsolja hogy bootoláskor észlelje egyböl a rádugott eszközt vagy nem.

[ Szerkesztve ]

(#41145) parkr


parkr
őstag

Üdv! Remélem tudtok segíteni.
Egy régi alaplaphoz keresnék drivert (az everest szerint 11/22/2004-nVidia-nForce-6A61BA1BC-27 - Abit NF7(-S) v2.0)
Win7-et telepítettem a gépre, működik is mindem rendben, csak a hangkártya (integrált) nem.
XP-s korában valami nvidia audio akármi volt hozzá telepítve, de most nem találok hozzá semmit.
Valakinek van ötlete, hogy milyen driver kellene, és hol tölthető le?

(#41146) Lenry válasza parkr (#41145) üzenetére


Lenry
félisten

nem is fog működni.
az nForce2 (és vele együtt a SoundStorm hangkártya) a Win7 által nem támogatott hardver (a Vista által sem)
túl öreg a cucc, nincsenek driverek, nem is lesznek.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#41147) dlaj válasza djculture (#41144) üzenetére


dlaj
őstag

Ez remek, akkor eddig hiába állítgattam.
Most már csak azt kellene megtudnom, hogy hol is állítsam át???

(#41148) djculture válasza dlaj (#41142) üzenetére


djculture
félisten

Lejárt a szerkesztési idő.Szóval a biosba itt van usb ki és bekapcs:

(#41149) leonel válasza Lenry (#41143) üzenetére


leonel
aktív tag

Köszönöm!!!! :R :R :R

www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban

(#41150) parkr válasza Lenry (#41146) üzenetére


parkr
őstag

hah, találtam egy drivert amivel működik :C azért köszi!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.