- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bjørgersson
félisten
válasz
customer114 #3246 üzenetére
Mert kettes érettségivel ugye nem lehet valakinek borzalmas a helyesírása, és fordítva.
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3244 üzenetére
Minden rendben?
-
törölt tag
válasz
customer114 #3246 üzenetére
Ezt azért kikérem magamnak.
-
7s26c
őstag
Sziasztok! Feltűnt, hogy újabban mindent különírnak
"az unoka öcsém meg halt" ez honnan jött? Terjed mint a vírus. A Facebook hozadéka vajon, hogy az is elfelejt írni aki eddig tudott?
-
customer114
őstag
válasz
customer114 #3243 üzenetére
C c c c.. én tuti törölném ezt a sok értelmetlen szöveget, amit a kolléga írt kissé illuminált állapotban. *smájlik meg mindenek*
-
EmberXY
veterán
válasz
customer114 #3241 üzenetére
A mondatvégi írásjel lemaradt, nem hiszlek el, komolyan...
[rvilike]: A helyesírás kiment a divatból, átvette a helyét a facebook.
-
-v-
addikt
válasz
Apollyon #3225 üzenetére
Hát az még hagyján, én azt nem hiszem el, hogy a -ba -be -ban -ben az ennyire nem megy az embereknek ... megnéztem, jól rémlik-e, hogy ezekhez mintha nem kéne PhD, mert mintha tanítanák előbb is
de jól rémlik, ez általános iskola alsó osztály lesz .. [link]
Komolyan, olyan emberek írogatnak ph-ra néha, hogy azt sem hiszem el, a 8 általános megvan ... süksükölés, csinálnÁk, vesszők teljes hiánya, igekötők rosszul használva.. egybe, amikor külön kéne, külön, amikor egybe kéne ... nem vagyok egyáltalán nyelvtannáci, de komolyan sírnom kell néha ... -
zoo8800
veterán
Agyhalál után is van élet. [link]
-
Bjørgersson
félisten
1/3-ad, 2/3-ad
-
zoo8800
veterán
Terrabájt, már az indexen is...
-
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson #3233 üzenetére
Vannak bakik... Valamelyik nap a súgógépen volt elírva egy adat, ezért mondott Szellő hülyeséget (ha jól emlékszem, valami 16 centis szobor helyett 16 méterest mondott), és fel se tűnt neki, Antóniának viszont igen, és közbevágott, jó kis poén lett belőle.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #3231 üzenetére
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, remélem jó helyen járok, olyan magántanárt keresek aki 8.os és gimnáziumra felkészítené egy barátom gyermekét MAGYAR-ból!
Fiatal tanárt szeretnének aki türelmes és házhoz is jönne!
helyszín: III. Kerület Békásmegyer.Eléggé sürgős ha valaki tud ismerőst, kollégát és annak elérhetőségét azt előre is nagyon szépen köszönöm!
-
Bjørgersson
félisten
Hát nekem még semmi
Én egy telefont rendeltem egy egeret meg egy ventilátort rendeltem, nemhiné. hogy hiány cikkeketMinden összejön, most délután hajtottak ell a Tmobiltól hogy már pedig felhatalmazás nélkül nem cserélik a sim kártát nano-ra
Flotába vagyok, de na egy sim csere miért olyan nagy ügy
A leg boszantóbb hogy csak azért nem cserélte kj mert egy arogáns ügyintézőhöz kerültem, tudtam hogy ilyen de mostmár sorszám húzás van és pont hozzá kerültem, a csaj akinél szoktam ilyeneket intézni simán kicserélte volna -
Vanir
veterán
Aki ilyet szeretne az ki foglya fizetni, aki nem mint pl TE is az meg lapozzon.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Apollyon #3225 üzenetére
Persze, ez eléggé általános, én is szoktam emlegetni a TV2-ttő és hasonló baromságokat.
Agyrém, hiszen ugyanakkor szeretnek spórolni is a betűkkel (baromi drága egy betű), máskor meg csak pazarolják, feleslegesen.
Pedig ez egyszerű logikai kérdésnek tűnik, nekünk annak idején érthetően elmagyarázták az iskolában, felfogtam, ennyi. Talán ők is hiányoznak manapság, a jó tanárok. Meg a könyvek, amit nem olvasnak az emberek, így nem ragad rájuk, legfeljebb a hülyeség a netről.
De miről beszélünk, amikor egyszer az RTL Híradóban, a képernyő alján látok egy szalagcímet:
"Hamis DVD-éket foglalt le a rendőrség."
-
Apollyon
Korrektor
Észrevettétek, hogy nem csak itt a fórumon, hanem szerte a neten az emberek nem tudják használni a -val/-vel ragokat? Ha csak pár alkalommal lenne, azt mondanám oké, de amikor már sokszor látom, akkor akaratom ellenére is "rááll" a szemem. 50-ből 49x, legalább. Rohadt bosszantó
Ezek a %-al, Skylake-el, 6700-al stb. Mondjuk még a kedvenceim között vannak a "mond meg" meg a "hagy mondjam" stb. is.Nagyon offenzív lenne, ha összedobnék egy kommentelhetetlen logoutos bejegyzést ezekről? Meg mondjuk kegyelemdöfésként betenném aláírásba, én úgyse látom
-
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson #3221 üzenetére
Még a kegyeletbe is belekötsz?
Get a life... -
Bjørgersson
félisten
nyogogyon békében
-
Kernel
nagyúr
válasz
Bjørgersson #3217 üzenetére
Tényleg, ezt elnéztem, nem erre gondoltam, hanem a "haggya, tarcsa" típusú fórumos bunkóságokra.
A "higgye" pont rossz példa, mert jó. Nem tudom, egy pohár bor hatása, vagy miért írtam, de valami kikapcsolódott a rendszerben.
-
EmberXY
veterán
válasz
Bjørgersson #3217 üzenetére
Melyik a gond? A hazai vagy a gyökér?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Bjørgersson #3214 üzenetére
Előfordul, viszont árulkodó is lehet, erdélyi vagy környéki származásra. Bár ezt én is csak netes tapasztalatokból vontam le, hogy régiesen arrafelé írják így, persze lehetőleg nem hosszú í-vel. Ezt már kicsit túltolta valaki.
A hazai gyökér ismertetőjele köztudomásúan a "higgyek" formátum.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Bjørgersson #3214 üzenetére
Amikor átesik valaki a ló túloldalára.
-
Bjørgersson
félisten
Melyiknek hídjek...
-
irgum
addikt
válasz
BomiBoogie #3212 üzenetére
Egybeírtam végül, akinek küldtem nem reklamált.
-
Vanir
veterán
-
irgum
addikt
Hivatalos levél írásában szeretnék nagyon precíz lenni, ebben kérek segítséget.
Helyes e egybeírva, hogy "üzembehelyezetlen"?
Azt hiszem, hogy "üzembe helyez" így helyes, de előbbivel mi a helyzet?Valamint egy mondat így végződik: jelentős eszközvásárlás, beruházásindítás történt.
Itt a "beruházásindítás"-ban nem vagyok biztos, helyes e egybeírni. -
EmberXY
veterán
válasz
ígyvanferi #3208 üzenetére
Szerintem is valami trollkodásról van szó. Ott van például a "burger landba", az r-t és az n-t nem lehet véletlen elütéssel összekeverni, ugyanígy a " vien" alapján valószínűleg inkább Bécs jöhetne szóba, nem Pécs, ezeket sem igazán lehet összekeverni, csak direkt. (Nyilván biztosan van az az a drog-, vagy alkoholmennyiség, ami után véletlenül is megy, de ahhoz képest túl összeszedett...
)
De végülis bármi lehet, pont ilyen agysebészek lepik el Európát, semmi se lehetetlen. -
ígyvanferi
addikt
válasz
customer114 #3206 üzenetére
Ahogy Bödőcs mondta: "...és neki is egy szavazata van."
Erős a gyanúm egyébként, hogy ez előre megfontolt szándékkal elkövetett trollkodás. Esetleg belépve maradt, és a haverok rászabadultak a facebookjára. A tag orvosnak tanul a Semmelweisen.
-
zoo8800
veterán
válasz
customer114 #3206 üzenetére
Szép fogás!
-
válasz
Bjørgersson #3204 üzenetére
köszönöm szépen
-
Sziasztok! Nagyon láma kérdés, de melyik a helyes?
asztalosműhely VAGY asztalos műhely ?
-
customer114
őstag
válasz
ígyvanferi #3199 üzenetére
Akkor több is van belőlük. Én egy-két hónapja találkoztam az egyikkel... vagy csak sokat tekertem vissza egy topicban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hasznos linkek:
MTA
Nyelv és Tudomány
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Melyik tápegységet vegyem?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest