Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9451) Qru válasza barnam_ (#9448) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az jo lenne. :C

#nincsbennetarcsi

(#9452) Qru válasza 6030D (#9447) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Szegeny gyerek... :(

#nincsbennetarcsi

(#9453) 6030D


6030D
Ármester

Na jó, lehet, hogy kicsit túldramatizálva írtam le, ennyire nem volt durva, mint ahogy gondoljátok. :F Vagy valami félreérthető volt.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#9454) kelly416 válasza FeRRaR1 (#9449) üzenetére


kelly416
veterán

Ebben az országban elég nehéz sikeresekkel körülvenni magad. A pozitívok rendben vannak, csak ők is egyre kevesebben vannak vagy egyre kevesebb dologról tudunk beszélni.
Vagy nagyon rossz helyen élek itt keleten.

(#9455) Qru válasza kelly416 (#9454) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Inkabb az utobbi.

#nincsbennetarcsi

(#9456) kelly416 válasza 6030D (#9453) üzenetére


kelly416
veterán

Nem, alapból nem csinálnék így a gyerekkel. Rá szólok, ha nem hagyja abba, akkor is inkább én megyek ki, vagy ha az sem megoldás, akkor a telefont teszem le és vissza hívom később.
Ezért is mondom, az sem mindegy, milyenek voltak a körülmények. De az sem mindegy, ki mit dolgozik és éppen ki hívja.
És végül, de nagyon nem utolsó sorban a gyerek sem mindegy. Ismerősöknek a harmadik gyerek olyan, hogy néha elgurul a gyógyszer és 10-15 percet ordít torka szakadtából, aztán elvágják a dolgot és minden rendben. Néha álmából felriadva is. Nem tudnak mit kezdeni vele, doki is azt mondta, majd kinövi. Az én fiam olyan, hogy egyszer rászólok, elengedi a füle mellett, másodjára erélyesebben szólok, akkor szót fogad. Max. elvonul az ágyába duzzogni 2 percre, utána jön ölelni és minden ok.

(#9457) 2ozzmexy válasza kelly416 (#9456) üzenetére


2ozzmexy
aktív tag

Ne foglalkozz ezzel, hullámokban tör rá a gyerekekre (tapasztalatom szerint), ugyanez van mindhárommal:
Egyszer kezesbárány, jön, hozza a cuccát, szólok hogy kézmosás még versenyeznek is ki ér oda hamarabb, kihozza a tányérját, önként jelentkezik mosogatni, stb.
Eljön a másnap, üvöltenek, veszekednek, össze is verekednek, nem tudnak egy légtérben megmaradni együtt. :o Idegeim cafatokban és nyilván az új olasz megrendelő akkor telefonál rám hogy talált egy elírást a specifikációban amin átsiklottunk a 4 órás meeting utolsó 20 percében mindketten... az is üvölt, fröcsög, elhord mindennek te meg legyél Zen mert meg kell fogni hogy a kövi 4 projekt is az enyém legyen mert az már money-train lenne...
Na olyankor szuszázhatok én is, nem segít. ;]
Na ezért sem HO-zok. :DDD
Én megértelek, nekem is vannak napok hogy inkább megyek edzek egyet aztán 15 percig ütöm-rugom a boxzsákot a teremben, így legalább fel tudok erőltetni egy mosolyt még a nap végére vacsi-fürdetés-altatás programhoz. :U

De hogy ne érezd magadat annyira ergyán:
Múlt hét, viszem be a vadembert óvodába meg a nagylány is nálam volt, vittem suliba, erre beérünk, a teremben 6 már verekszik, két óvónő kijön lefőve mire az egyik kislány földhöz eri magát, hiszti, ordítás, nézünk az óvónőre hogy "mi a f*** van itt!?" Reakció: "vannak nehezebb napok..." Úgyhogy ne aggódj, nem csak a Tiédre törnek rá ezek, de valljuk be felnőttként is vannak olyan napok amikor hazamész és legszivesebben összetörnél valamit... :K

"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."

(#9458) kisza25 válasza 6030D (#9447) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Próbáltad már higgadtan, nyugodtan elmagyarázni, hogy mit csinálsz és miért kell addig csendben lenni?
Nálam már az van, hogy kérdezi a gyerek, hogy Apa ügyes voltam? Csendben voltam végig.

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#9459) 6030D válasza kisza25 (#9458) üzenetére


6030D
Ármester

Persze, de csak 3 éves, szóval egyelőre még nem nagyon fogja fel. A fiad 6, ha jól tudom. Az van, amit a többiek is írnak, van amikor tündér gyerek, van amikor meg kifakad. És ha egyedül vagyok itthon, és pont a telefonon lógok, de akkor kezdi, akkor nincs más megoldás. Nyilván van, amiko lerakom a telefont, de ez is olyan, hogy lehet egy feedback, hogy Aha, ha ordítok, akkor lerakja és velem törődik.Szóval ez sem egyértelmű.
Most amúgy is van egy olyan korszaka, hogy néha aztakurva, és beszélgethetsz vele, akkor nem segít. Egyébként meg ugyanez, mint másnál: kérem, megcsinálja, pakol, segít. Csak most/ilyenkor ugye beteg is, meg már gondolom neki is elég az 1 hét "bezártság".
Meg tudja ám, hogy nem jót csinált. Jön haza az anyja, vagy valaki más, egyből mondja, hogy Reggel sírtam Apának! :)
Menjünk át az Apukás-ba, ez itt már nagyon off-off? :)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#9460) kelly416 válasza 2ozzmexy (#9457) üzenetére


kelly416
veterán

Félre értettél. Én minden nap össze teszem a kezem a gyerekért. Ennyire jó gyereket még nem láttam. Fel évente egy komoly hiszti, többnyire az is azért, mert hulla fáradt már. Olyankor megölelem (lök el, ordít, stb. ) és nyugodtan beszélek hozzá. Megnyugszik, pelus (igen, 3 évesen gáz már, de makacs), pizsi, tejcsi és alszik mint akit fejbe vertek. Én meg jól szétabálok mindenkit pubg-ban utána. ;]
Nem tudom, hogy bírnám ezt az üvöltős hisztirohamot amit írtam, de az ismerős kisfia. Mentős az apja, irdatlan türelme van. Kivárja a roham véget nyugodtan. Nekem szét menne a fejem. Hallottam már ilyen rohamot, tényleg mintha nyúznák. És látszólag ok nélkül. De azt mondják, amint az idegrendszere megerősödik, kinövi.

(#9461) kelly416 válasza 6030D (#9459) üzenetére


kelly416
veterán

Na ezért is irtam, hogy gyerek kérdése is. Sok tapasztalatom nincs, mert a két nagyobb 5 és 7 volt amikor először találkoztunk, de a pici fiam 19 dec 30-as, szóval alig több mint 3. Mindent megért, mindent elmesél, elmagyaraz már. De hozzá tartozik, hogy nagyon sokat foglalkozom Vele. Feladtam sok mindent, és szinte minden délután órákat játszunk.
Tegnap előtt hatra vágta magát az ágyban a fejtámlának, 3 öltés lett a vége. Végig "apa segíts" és "apa kell" volt. Cserébe tényleg olyan, hogy ha ketszer megkérem valamire, huncutságától függ csak a kivitelezés, de többnyire megcsinálja.
Az anyja megvígasztalt, hogy lesz majd rossz ő is, de most még egy cukorfalat. Viszont ez nem rajtam múlik szerintem sem. Ahány gyerek, annyi féle. Ráerősíteni tudunk valamire, de teljesen megváltoztatni nem igazán.

Ha meg beteg is, akkor végképp valtozékony lehet a hangulata.

(#9462) FeRRaR1 válasza kelly416 (#9461) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Nekem szokták mondani hogy ti milyen szerencsések vagytok a gyerekekkel. Mert szót fogadnak, nagyon jól viselkednek, jól teljesítenek a suliba és mindig boldogok.

De azt nem látják hogy egyen rangúként vannak kezelve. Étterembe elolvassák a menüt és választanak. Én gyerekként? Hasáb + rántott hús és kussolsz.

Bicajozni vagy úszni szeretnétek menni inkább?

Van döntésük mindenbe, esetek nagy többségében csak tereljük őket vagy elmagyarázzuk hogy mi miért lenne jobb.

Segítenek főzni, takarítani, évek óta, boldogan, szívesen. 6 évesen (tavaly) jönnek haza az iskolából, soha nem fogom elfelejteni. Kaja szünetben kint játszhatnak vagy bent híradót nézhetnek, BBC. Általában nézik, jobban tisztába vannak a dolgokkal mint mi. Szóval oda jönnek hozzánk, és oda akarják adni az összes zsebpénzüket. Kérdezzük miért? Mert hallották hogy milyen drága az áram és nehéz kifizetni sok családnak. Így nekik úgy sem kell, inkább segítenek. Nem kértük, nem mondtuk, előbb mennék a híd alá lakni vagy WC-t pucolni mint hogy a gyerekeimtől kelljen pénz... De ez egy életre velem marad.

Soha nem volt hiszti vagy földhöz vágom magamat. Nem cukrot ha nem gyümölcsöt kérnek a boltba. Tavaly óta bármit isznak nézik mennyi a cukor tartalma és hogy gyümölcs cukor e, és ha túl soknak ítélik nem kérik. Volt ilyen délutáni egészséges főzés és étkezés szakkör amin voltak.

Szigorúak vagyunk velük, de ritkán van igazi szigorra szükség. Eszméletlenül szeretjük őket, és nagyon büszkék vagyunk rájuk.

De visszakanyarodva az elejére hogy nem szeretem mikor szerencsésnek mondanak. Ezzel úgy érzem lenézik azt a hihetetlen mennyiségű kemény munkát amit beletettünk hogy ilyenek legyenek. Sok szülő éttermekben is kib@ssza a tabletet a gyerek elé és hozzá se szól.

Suli után vettem epret a csajoknak, kislány mögöttünk mondja az anyjának ő is szeretne epret. Nesze itt van epres kemény cukor, ez olcsóbb... Azt hittem pofán verem és én megveszem a kicsinek az epret kemény 1 font volt egy doboz akkor.

Ahogy az emberek többségét nem csípem ez ugyan úgy igaz a szülőkre. Aki ennyire nem törődik a gyerekkel, annak minek kell? Jött hozzánk úgy osztálytársuk hogy nálunk mindennap van e vacsora, mert náluk néha csak hozzá vág az anyja egy zacskó csipszet hogy nesze itt a vacsora. :W Persze munkája nincs, de új lízing Q7 alatta van.

Annyi de annyi ilyet láttam hogy már inkább próbálom nem észre venni. :F

Szerk.: Még egy lapáttal ráteszek, viszem őket dolgozni, és van egy szett céges ruhájuk nekik is :D Köszönnek, bemutatkoznak, felmérés van sétálnak mögöttem csak nagy ritkán kérdeznek valamit. Soha de soha nem zavartak benne. Persze lassabban haladok ha ott vannak de nem bánom, élvezem én is, meg úgy sincs túl gyakran.

[ Szerkesztve ]

(#9463) Qru válasza FeRRaR1 (#9462) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Hanyatlo nyugat. Itt bezzeg a suli bufeben sincs mar magas cukros/sos ennivalo. :D

#nincsbennetarcsi

(#9464) kisza25 válasza 6030D (#9459) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

1,5 éves kora óta velem van itthon, ha beteg, tudom milyen amikor kisebb.
kb 3 éves korától nyílik ki neki a világ, addig kb fel sem fogja mi történik körülötte, csak Anya, Apa, nagyszülők a minden.
2 éve nálam lakik a gyerek, de pont azért, mert eddig is velem volt többet. Én szoktattam le a cumiról, én neveltem szobatisztaságra...
Másik anyuka is simán rám meri bízni az egyik kis barátját, ott van 3 gyerek, felüdülés nekik, ha eggyel kevesebb van otthon. :)
Én meg örülök, hogy van kivel játszania és nem rngem nyúz :)

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#9465) kisza25 válasza FeRRaR1 (#9462) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Nocsak, én is próbálom elmondani a világ dolgait és nálam is be akart adni a gyerek a rezsibe :B
Szokott segíteni mosogatni, főzni, a kerti munkákban, kocsit mosni és hasonló dolgok :)
Megtartottam két régi laptopot és azt szoktuk szétszedni meg összerakni közben elmondom neki hogy mi micsoda benne asztali gépet is segít szétszedni összerakni :)
Én is meg szoktam kérdezni hogy hova menjünk akkor kirándulni megyünk el sorolnom a lehetőségeket és hogy melyiket szeretné

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#9466) FeRRaR1 válasza kisza25 (#9465) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Főzéskor pucolnak általában, de itt is van választásuk, főzhetünk ezt vagy azt vagy amazt, és választanak. Illetve hozzák viszik ami kell még közben, rendet tartanak, mosogató gépet kipakolják.

Szegények mire felnőnek, már minden az alaplapra lesz forrasztva, cpu, gpu, ram, ssd, akksi is lassan.... Illetve kedvencem iphonokban hogy szoftveresen lockolják is hogy ne tudd normálisan javítani házilag ha van is alkatrészed.

Kocsimosás az nálunk is megvan, bár csak a cégesekben segíthetnek :D
Gazolás, kinti benti takarítás és ami a legjobb hogy maguktól kezdték és érdekli őket. Gondolom mert látják hogy mi is minden nap megcsináljuk de akkor is, nem kell mondani nekik, boldogan csinálják. Sőt ha az anyjuk rumlit hagy az öltöző / készülő szobájában ott is rendet raknak.

Néha elmegyünk szemetet szedni a környéken. Büszkék rá hogy tisztább lett a bolygó és segítenek benne.

Sok felnőtt példát vehetne róluk, sőt már most jobb emberek mint én, mert nekik természetes az amit nekem erőltetni kell vagy csak miattuk csinálok.

Hány másik szülőt láttam VALAHA gyerekükkel szemetet szedni? Nagy büdös nulla. Annyit...

Olyat mennyit láttam hogy dobd csak el majd össze szedik. Gyerek nem akarta, félkegyelmű anyuka biztatta rá :W

(#9467) Qru válasza FeRRaR1 (#9466) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Olyan lesz a vilag amilyenne neveljuk a gyerekeinket. Sajnos ritka keves az aki igy neveli mint ti. :R

#nincsbennetarcsi

(#9468) kisza25 válasza FeRRaR1 (#9466) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Királyság :R


[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#9469) radi8tor válasza kisza25 (#9468) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Tankoláshoz azért még pici, én azt nem hagynám (töltőpisztoly sokkal közelebb van a fejéhez mint egy felnőttnek). :B

⭐ Stella

(#9470) Qru válasza radi8tor (#9469) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Idoben meg kell csapni a benzingoznek tudod... :))

#nincsbennetarcsi

(#9471) kisza25 válasza radi8tor (#9469) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Ha megnézed a jobb kezemmel tartom :)

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#9472) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Húha alig várom, hogy a mieink is idősebbek legyenek és ilyeneket csinálhassunk.

Még csak egy van, az is 11 hónapos, sokmindent nem lehet vele csinálni :D

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#9473) FeRRaR1 válasza kisza25 (#9468) üzenetére


FeRRaR1
őstag

:R Embereket utáló gyereküket szerető céltudatos emberek off topikja. Qru nevezd át pls ;]

Most hirtelen nem találom de van egy képem hogy az 1 perccel nagyobbik lányom ül az ölemben, 9 hónaposan, XC90 V8, csak D-be amennyivel gurul és Ő kormányozza. Hogy azt mennyire élvezte!

Vagy ha megy az S80 V8 néha megkérdezik hogy nyomhatják e a gázt, és akkor megpöccentik neki és örülnek :)

Qru

"Olyan lesz a vilag amilyenne neveljuk a gyerekeinket." Igen pont ettől félek a legtöbb szülőt látva :(

(#9474) kelly416 válasza FeRRaR1 (#9462) üzenetére


kelly416
veterán

Engem azért másképp neveltek, amikor volt opció választani, hagytak választani. Én próbálom méginkább szeretettel nevelni a gyerekeket, de a két nagyobbat sokszor marha nehéz. Kérek valamit, meg sem hallják vagy az ellenkezőjét csinálják. Nem az enyémek, így fegyelmezni nagyon korlátozottan tudtam, de az anyjuk az internetmegvonás opciót is kivette a kezemből. A kovidka miatt részben érthető is volt, de azóta sincs jogom szankcionálni. Így a nagyok még jobban tesznek a fejemre, és kikészülök tőle sokszor. Nem egyszer vagyok annyira ideges, hogy én is csodálkozom magamon, és mindez olyan apróságok miatt, hogy legalább az asztalnál viselkedjenek illendő módon. Leginkább ez tesz antiszoccá. És mielőtt... anyával is marha nehéz beszélni, mert ha a gyerekeiről van szó, bármit megenged, bármit elnéz, viszont sokszor olyan dolgok nem érdeklik (legalábbis látszólag), hogy a 15 éves lány nem jön haza 19-re a randiról, mert a pasija lekeste a buszt és majd a későbbivel megy. Azt megvárja és utána jön. De hogy mikor is van a későbbi és hányra ér haza a nagy lány, az kérdőjeles. Ez most tulságosan nagy bizalom a gyerekével szemben, vagy csak én aggódom túl a dolgot?

Na de másik napokon meg kenyérre lehet kenni őket, első szóra megcsinálják amit kérek, normálisan viselkednek. Imádom őket, igyekszem a sajátomnak tekinteni mindkettőt és büszke is vagyok rájuk nagyon sokszor. De ez a kamaszkor engem visel meg leginkább. ;] :DDD

És igen, én is sokat szedtem a szemetet random a városban pl. az exemmel. Nem úgy mint Ti, csak ha valami megütötte a szemem és még kuka is volt lőtávolban, akkor iktattam a dolgot. Mostanában korlátozott útvonalon gyorsan melóba, gyorsan haza, az az útvonal meg nem szemetes. Ha mégis olyan helyen vagyok, most sem fáj össze szedni a szemetet más után. Kollégák is néha annyira meglepődnek, hogy még a végén valamelyik szintén lehajon valamiért és kidobja.

Relatíve keveset vagyunk kisgyerekes társaságban, vagy babaúszunk. Ott nincs tablet meg telefon. De sajnos ismerősök is vannak, akiknek a gyereke nem tud enni youtube nélkül vagy azon alszik el fél éves kora óta, mert anyának nincs erre energiája már. Nekünk is meg van erről a véleményünk.

Szerk.: Helyesírás plusz a lenti.

A kisfiam már kb. egy éve ül be az ölembe a garázsba beállni. Na jó, egy év alatt kb. 10 volt ilyen, nem sok az. De olyankor úgy élvezi, hogy tekerheti a kormányt meg nézi a tükröt, kamera képet, és a végén kiabál "Nyertünk! Sikerült!"

[ Szerkesztve ]

(#9475) FeRRaR1 válasza kelly416 (#9474) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Sok ilyen anyukát láttam aki mindent megenged, elnéz. Ez nem jó hozzáállás. A mindent megengedő szülőt nem tiszteli a gyerel, a szigorút igen. Pont azt nem fogja elérni ezzel amit szeretne. Jó ez így túlságosan le van egyszerüsítve de nagyjából igaz. És ha ez korábban megtörtént akkor egy bizonyos kor után lehetetlen lesz ezen változtatni.

Mi a nincs tv-t használtuk egy időben, de az évére nem emlékszem mikor kellett utóljára, tavaly vagy azelőtt...

Illetve ma is inkább kijöttek segíteni mikor látták hogy füvet nyírok a hátsó kertbe. Maguktól, mutassam meg, had segítsenek.

Persze kicsit össze vissza lett de kijavítottam utána. Akkor mondta egyik ismerős hogy a 3 nevelt fia (20-on évesek) együttvéve nem segít annyit otthon mint egy lányom. Mondtam hogy nem is fognak. Egy huszon évest a nem vérszerinti apja nem fog tudni 180 fokos változásra rábírni. Pláne ha az anyjuk véleménye: Hagyjad má' békén őket majd megváltoznak... Ja arra várhat egy darabig.

Nem megbántani akarlak, nem ismerlek se téged se a párodat se a helyzetet. Csak leírtam amit gondolok és látok a környezetemben. :R

Nagyon tisztelem azt aki képes más gyerekét is szeretni / elfogadni / nevelni. Olyat is sokat láttam hogy mikor cserélődött az egyik szülő akkor okés volt de mikor lett saját gyerek is akkor ég és föld. Egyiknek mindent másiknak... Illetve ez történt velem is, a nem jó értelemben.

Próbáld a tőled telhető legjobbat. Akkor nagy baj nem lehet. Esetleg különböző módszereket kipróbálhatsz hogy segítsen valamiben vagy együtt elkezdtek valamit és pozitív visszajelzéseket kapna tőled és anyutól is. No meg nálad is plusz pont lenne. Elején nehezebb, de ha találsz megoldást ami működik az hosszú távon csodákra képes.

Szerk.:

Nyáron szebb a kert, nem ér télen megszólni :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9476) kelly416 válasza FeRRaR1 (#9475) üzenetére


kelly416
veterán

Én is sejtem, hogy ez nem jó így, de ha anyának így kell, jobbat nem tudok, ráhagyom.

Autószerelő akar lenni a nagyobbik fiam (általános 7., van még ideje átgondolni), de ma olajat cseréltem a Lodgy-ban, oda sem jött. Próbáltam többször befogni garázsmelókra, de vagy ki akarja venni a kezemből a fexet, vagy hiába beszélek hozzá mert eljátszik két valamivel és külvilág off. Olyan, hogy segítsen, nem létezik. Figyelni sem figyel, nem les el semmit.

A lányom pl. ma levágta a hajam, de építettünk együtt raklapbútort, műhely ajtót, sok mindent. Sokkal többet segít eleve is, és sokkal fogékonyabb is majdnem mindenre. De ha eldurran az agya, nagyon neveletlen és bosszantó tud lenni.

De a pici min. fél éve "segítek Anya", jön teregetni, tesz-vesz, el van. Nem nagy segítség, de a gesztus mindent felülmúl.

Én meg próbálkozom szakadatlanul. Középső gyereknek sem könnyű lenni, apa nélküli fiúnak sem, nagyanyja nevelte gyakorlatilag 5 éves koráig és kerekre nyalta a popókáját... szegénynek nagyon nehéz, csak ha nem érti meg, hogy érte és nem ellene kűzdök, úgy eléggé kilátástalannak tűnik most.

(#9477) FeRRaR1 válasza kelly416 (#9476) üzenetére


FeRRaR1
őstag

A korábbi 3 fiús példámból a középső autó szerelő. Mármint egyáltalán nem ért hozzájuk, de egy kereket vagy fékbetétet ki tud cserélni ha nagyon muszáj neki. Poén az hogy jogosítványa nincs, mert minek. Mikor először mesélték azt hittem szívatnak. Egy autó szerelő akinek nincs jogsija :N

Sajnálom de ennyire összetett helyzetre én sem tudok okosat mondani. Pláne 2-3 fórum hozzászólás alapján. Nem ismerem egyikőtöketse, nem is láttam, hallottam... így nehéz segíteni.

Próbálkozz sokmindennel és kísérletezz hogy mire hogy reagálnak. Próbálj olyat találni ahol esetleg van érdeklődés átfedés. Vagy segítesz neki te valamiben de megbeszélitek hogy utána ő is neked. Mindig nyugodtan, ne kiabálj akkor se ha ők igen. Legyen team work, közös munka, közös öröm. Maradj pozitív és hidd hogy sikerülhet!

Ez a segítség dolog az elején olyan volt hogy 3-5 éves koruk között a segítségük nekünk volt több munka. Viszont már akkor úgy voltunk vele hogy ez majd kifizetődik és mennyire igazunk lett. Most 6-7, idén lassan 8 éves korukra már nagyon is okat segítenek és tényleg segítség. Rakott krumplit imádják, krumplit, tojást megpucolják, szeletelik amit szabad nekik (tojás). És fele idő alatt megvagyok, ők meg élvezik a közös főzést, és én is. Közben beszélgetünk, mert ez is fontos. Minden nap átbeszéljük mi történt velük mert azt akarom hogy ez a kommunikációs csatorna legyen meg késöbb is. Merjenek elmondani dolgokat, kérjenek segítséget ha nem értenek valamit. Igyekszem az összes miért kérdésre válaszolni pedig néha rohadt sok van. Úgy gondolom hogy ha egyszer ez a csatorna bezáródna a passzivításom miatt, akkor nagyon nehéz vagy lehetetlen lenne ilyen szinten újra nyitni.

(#9478) kelly416 válasza FeRRaR1 (#9477) üzenetére


kelly416
veterán

Ja? Nem is kérek segîtséget. Tanácsot sem nagyon, én is tisztában vagyok ezzel. Csak jól esett kiírni magamból, mert ha nem mondhatod el senkinek, mond el mindenkinek. :)
Egy olyan barátom van, akivel ezt megbeszélném, de kb. a 7. babájuk ment el. Vagyis még rosszabb, pont megmaradt volna, de olyan genetikai rendellenességgel, hogy jó, ha egy évet él, így nekik kellett kimondani, hogy vegyék el. Nem akarom még ilyen csip-csup dolgokkal is terhelni.

Igyekszem.pozitív maradni, de kockulás, tv nézés vagy pillangókés forgatás van. A késsel ügyesen bánik (gyakorló csak) és nem sokat tudnék már hozzá szólni. A tv nem az én világom, maradt a kockulás. Néha játszottunk együtt, próbáltam jobb keze lenni, aztán próbáltam kicsit iranyítani amikor a szarnysegéd szerep nem jött be, de hamar elpártolt a haverokhoz, meg youtube-on nézi, milyen amikor együtt ökörködnek a haverok. Majdcsak találunk valami közös nevezőt. Úgyis változik még az érdeklődési köre majd.

Igyekszem én is így csinálni ezeket, de a két nagyobb nagyon ritkán avat be akármibe is. Igaz, az anyjukat is. Tök igazad van, nem szabad ezt a csatornát elapasztani, én is így gondolom. De ez is két félen múlik. No de itt az idő, miénk minden hátralévő pillanat, és állítólag idővel megoldódnak a dolgok. :B Én meg bízom benne, hogy így is van.

(#9479) Vismajor01


Vismajor01
addikt

Van itt olyan akinek takaritónővel van tapasztalata?

Egyelőre nem aktuális, mert még rendezkedünk, de majd szeretnék takaritőnőt fizetni h feleségemnek (és nekem) könnyebb legyen

De mi ennek a folyamata, anyagi vonzata? Sose volt senkinek takaritónője akit ismerek. Hetente jöjjön, vagy két hetente? Kb mennyi zsozsó? Elmész otthonról amig takarit? Kérsz erkölcsit? Mivel bizod meg, sima alaptakaritás? Vagy azért ablakpucolás is benne van minden alkalommal, vagy hogy? Adsz neki kulcsot, kaputávirányitót mitudomén? :C

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#9480) szabonagyur válasza Vismajor01 (#9479) üzenetére


szabonagyur
félisten

Itt vidéken simán van 5e/óra az ilyen, de ez sokszor feladat függő is.
Ez egyéni, hogy ki mennyire bízik meg valakiben, vannak ezzel foglalkozó cégek is, ott talán a bizalom lehet nagyobb lenne.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#9481) Qru válasza Vismajor01 (#9479) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Milyen teren? ;]

A tagabb csaladban volt. Ajanlas alapjan jott (utcarol nem vennek fel takit en sem), oraberben dolgozott. Kulcsa nem vt. Kb ennyit tudok.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#9482) FeRRaR1 válasza Vismajor01 (#9479) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Annak idején mi is gondolkoztunk mikor kicsik voltak. Vinni az egész háztartást, kertet, dolgozni, 2 baba, kocsik, főzés, és még tarts mindent tisztán. Babák mellett jóval több a mosás is.

Asszony ötlete volt, de azt mondta nem nézhet ki jól. Én meg inkább jól nézzen ki az se baj ha szarul takarít :DDD

Végül nem lett, végig toltuk, most már a csajok is segítenek.

Az igazi ugrás az amikor 2018-ban elindult a takarító cég. Rengeteg felszerelésünk van, komoly gépek, vegyszerek, tudás ami felhalmozódott...

Így most már egy kinti ablakmosás, kertészkedés, munkás kocsi rendbe tételre simán befogom egyik alkalmazottat aki szeretne túlórázni, vagy egy extra szombati nap. Mint pl holnap is ez lesz, kicsit alaposabban a kert, kocsik rendbe tétele, illetve a teljes felszerelés leszervizelése, furgonok felkészítése a jövő hétre nyilván én is ott vagyok és csinálom mert egy embernek ez sok lenne ha nem akar késő estig itt lenni.

Bentre nem nagyon engedném dolgozni, az túl privát nekünk.

Van ismerősöm akihez jár csak kintre, nem kap kulcsot. Olyan is van aki mindent csinál, de akkor amikor otthon vannak. Illetve ugye amikor kap kulcsot / kódot bejutáshoz. De ilyet személy szerint nem ismerek csak mint ismerős ismerőse.

Szrintem írj egy listát hogy mit szeretnél és arra kérj pár ár ajánlatot. Legalább pontosan átgondolod te is hogy mit hogyan...

Esetleg ha valaki tud egy beváltat ajánlani az lehet egy rövidebb út a célhoz.

[ Szerkesztve ]

(#9483) 6030D válasza Vismajor01 (#9479) üzenetére


6030D
Ármester

Apóséknál van, heti 1x fix napon. Aktuális árat nem tudok, kb két éve volt 8000/nap (!), szóval vicc áron. Reggel 8-tól 2-ig van, a heti általános dolgokon kívül (fürdő, konyha) megbeszélik, hogy mikor mi legyen.
A nehéz dolog tényleg az, hogy olyan embert találj, aki felett nem fogsz ott állni, hogy mit pakol zsebre. Vagy hogy él vissza bármivel (lásd távriasztós cégek). Főnököméknél házvezető néni volt (takarítás+főzés), "nyugdíjba" ment, utána volt fejvakarózás kit engedjenek be a "palotába".

Csak egy példa a visszaéléssel. Amikor átvettétek a házat, akkor az összes kültéri zárat lecserélted? :)

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#9484) Vismajor01 válasza 6030D (#9483) üzenetére


Vismajor01
addikt

Egy db kültéri zár van, azt nem cseréltük le. A 6-9 hónapos ismertség alatt nem úgy tünt a kivitelezőről, hogy megtartana kulcsot. De a kapuhoz meg amúgysincs neki.

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#9485) 6030D válasza Vismajor01 (#9484) üzenetére


6030D
Ármester

Nálunk nem a kivitelező nyit/zár, szóval én biztos le fogom cserélni.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#9486) kisza25


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Erről jut eszembe. Én 2 éve adtam el a kecót, akik megvették nyaralónak használják és a szomszédasszonynak adtak kulcsot, hogy figyeljen rá a házra, egyszer felhívott, hogy nem megy a fűtés, menjek el, nézzem meg, úgyhogy voltam a házba, amit eladtam, a nyomik raktak be klímát, de csináltattak egy új bekötést, pedig három helyre is elő volt készítve vezetékkel a klíma helye, csak rá kellett volna kötni. :P

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#9487) FeRRaR1


FeRRaR1
őstag

Ez a nap is eljött, ma befotóztam a hirdetési képeket az XC-hez. Szűk 8 hónapot volt velünk, szeretjük, kényelmes, biztonságos és meglepően jó érzés vezetni.

Polgármester keresztbe nyelheti a vitorla rudamat a levegő megmető kamu hadjáratával ami pénzbeszedésről szól és a szegény emberek elnyomásáról.

Közben a Londoni zöld övön építkeznek, az emberek nagytöbbsége nem akarta de akkor is bevezetik. Éljen a demokrácia.

Még 1-2 év és vidékre költözünk csak melózni járunk majd be, de lakni én ott nem akarok ahol Londoni önkormányzatoknak befojása van mert elme betegek.

(#9488) rbalint88 válasza FeRRaR1 (#9487) üzenetére


rbalint88
addikt

Meg mindig szep! A szoveges reszt fejtsd ki kerlek azoknak, akik nem kovetik napi szinten az angol belpolitikat :R tenyleg erdekel a sztori, csak nincs idom hireket olvasni, mert allandoan forumozok ;]

[ Szerkesztve ]

(#9489) Qru válasza FeRRaR1 (#9487) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Nyugatló hanyat... :( :DDD

#nincsbennetarcsi

(#9490) kisza25


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Szülinapi buli a leendő vizsgasoron :D

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#9491) kelly416 válasza kisza25 (#9490) üzenetére


kelly416
veterán

Boldog 40-ediket! :C Én is novemberben éltem meg eme napot.

(#9492) kisza25 válasza kelly416 (#9491) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Nem én voltam az ünnepelt, ezen én már tulhaladtam (43), de múlthéten volt, szóval azért köszönöm :R
Havernak volt meglepetés buli, nem sejtett semmit, kicsit csalódottan nyugtázta, hogy senki nem ér rá a hétvégén, tesójáék sem jönnek és még a főnök is behívta szolgálatba és mikor haza esett még egy barátja elhívja, hogy segítsen neki, aztán ugye ide lett hívva, volt ám meglepi :DD

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#9493) kelly416 válasza kisza25 (#9492) üzenetére


kelly416
veterán

Na! Az úgy baba buli lehetett. :DD

(#9494) radi8tor válasza kisza25 (#9492) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

:C Szupi!

Neked is boldog szülinapot!

⭐ Stella

(#9495) FeRRaR1 válasza rbalint88 (#9488) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Én se követem napi szinten mert utálom a politikát. Nemrég hallottam: Elhinni hogy a politikusok segítenek felnőttként, olyan mint gyerekként hinni a mikulásban.

Röviden az egyes zónában volt dugó díj mikor kijöttem, de az tényleg csak a legeslegközepe volt, nem nagy rész. Én pont ott dolgoztam de lehetett ingyen parkolni a hidakon hétvégén illetve nem volt behajtási díj most hogy szombaton se vagy csak vasárnap passz.

Utána jött az ULEZ Ultra Low Emission zone, először csak az egyes zónába. Senkit nem érintett, ha oda mentél nem csak a 12,5 dugó díjat ha nem ha euro 4-nél (kb 2006) régebbi benzines vagy euro 6-nál (kb 2016) régebbi diesel akkor még szennyezésre is kellett 12,5.

Mondom ez beteg, a 2015 év végi Vivaróra fizetnem kéne úgy hogy volt 3-4 éves akkor, de ez se érdekelt, nem járok oda kb soha. Már turistáskodni se viszek be senkit, elég volt 200x végig nézni ezeket :DDD

Majd jött a hír covid elején hogy kibővítik a belső gyűrűig, 406-os út ha valakit érdekel, North és South Circular. Na ez már valamennyire érintett, mert van olyan site ahol dolgozunk és éppen bent van kb 200 méterrel. Na mindegy mert ekkor már annyi munkánk volt hogy kellett egy 2. furgon ami volt a Fos Transit Connect, 2018, nem volt gondja a behajtással. Majd ezt váltotta a mostani elektromos Toyota. Viszont van 2 olyan munka amihez kell a nagyobb, water fed pole ablak mosás és kertészkedés. Ez rikán van mert nem ez a fő profilunk, de manapság sok manager úgy keres takarítókat hogy ezeket is tudják vállalni. Mindegy ekkora céggel kell a tartalék furgon, ez a Vivaro most meg nagyobb munkákhoz. Havi max 5 alkalom, de jön a nyári szezon...

Majd tavaly év elején kitalálták hogy a külső elkerülőig bővítik, M25. Na ezen belül van a munkánk 90%-a. Itt lakunk, így már nagyon is érint minket mert 12,5 ha az XC-vel megyek ami napi verda, meg a Vivaro is fizetős. Ez már beteg összeg lenne évente.

Viszont volt nagy szervezkedés ellene, lett kérdőív, mondom itt még talán van demokrácia és lesz valami. Na ez akkor foszlott szerte mikor felmentem kitölteni a kérdőívet, és a fő oldalon egy síró negró gyerekkel kezdtek hogy tiszta levegőt szeretne. Itt már tudtam hogy ez el van döntve, de a többi kérdés is ilyen volt hogy: Szeretne tiszta levegőt, vagy inkább meghalna fájdalmak között tüdő rákban? Tök egyértelmű volt innentől. Emberek 80%-a nem akarta de a f@szkalap polgármester azt mondta akkor is így lesz...

Augusztus végétől 2023. Szóval valószínű hogy idén megy az XC és Vivaro, jön a Macan, de kell egy nagyobb furgont is keresnem majd ami nem elektromos mert nem akarok lemondani a rugalmasságról ami jár vele. El kell mennem valahova / felvenni valamit, beteszek 3-4 bicajt ha kell, és tankolástól tankolásig megyek. Lehet hogy ez csak évi 5-8 alkalom de lesz@rom nem akarom hogy mind a kettő elektromos legyen. Egyrészt ilyen nagyba ami van atom drága nevetséges hatótávval. ABT eTransporter hatótáv valami 60-80 mérföld??? :DDD Szalonból talán hazaérek, de már a munka napjaim nagy részéhez nem lenne elég.

Nagyvárosok mindig férgesek, London is az. Van demokrácia, de ritkán, mint ez esetben el volt döntve. TFL aki üzemelteti a busz vonalakat, metrót, nagy mínuszba van, megvonnak támogatásokat. Így kell nekik a pénz. Csak az első ULEZ bővítés napi 1 millió font nekik. Most jön a következő. Ideiglenesen pár évig ez sok 100 millió font nekik. Nem szól ez másról csak pénz és hatalom. Ha tiszta levegőt akarnának, akkor nem dózerolnák le a Londoni zöld övet és építenének lakásokat 10.000-esével. Akkor nem az lenne jó ne szennyez, de ha fizetsz akkor okés, amennyit akarsz... Az első bővítés úgy volt hogy van roncs támogatás, egész komoly volt, és mindenkinek 1 év haladék, ott élőknek 3 év. Na az normális. Most a 23-asnál semmi haladék senkinek, 0 támogatás, szopd le magad.

Szóval ez a nagyváros hozzá állása, jobb statisztikákat kozmetikáznak, közben kevesebb pénzt adnak a rendőrségnek, önkormányzatoknak, útkezelőnek, TFL-nek... Emellett 17 milliós város lett pár 10 év alatt. Logikus az lenne hogy többet adni nekik mert több az ember. Több rendőr, jobb utak mert terheltebbek. Na ennek pont az ellenkezője megy. Most se mondanám hogy Londonban lakok, földrajzilag igen, épp hogy M25-ön belül, de erdő, mező, lovarda, zsákutca vége. Szóval nagyon is olyan mint a vidék. Szeretek is itt lakni de Londoni önkormányzatok hatásköréből ki akarok kerülni mert elmebetegek. Lezártak mellék utakat hogy zöldebb legyen London. :F Ezért a főutak úgy meg vannak b@szva hogy ami eddig 10 perces út volt az most 25-45 ahol dolgozunk. Annyira ez se érdekel mert idegesítő de belekalkulálom az árainkba az utazási időt szóval...

Most először van olyan hogy közvetlenül döntést kell hoznom hogy eladok két járművet amit nem akarok politikai döntés miatt. És London élenjáró a faszságban, világ város, itt kell megmutatni először ha eszükbe jut valami baromság. :DDD

Van nagyon jó része, 10+ éve itt élünk soha nem volt bajunk, tényleg szabadnak érzed magad de az M25-ön belül egyre kevésbé. Megtapasztaltunk a jó részét, láttuk messziről a rosszat, de mi a vidéket szeretjük. Amihez most még hozzá jön hogy M25-ön kívül legyen.

Vidéki Angliában olyan mesés helyeket lehet találni hogy közepesen távoli célunk leköltözni valami Cornwalli tengerpartra. Az szinte egy külön ország.

Water fed pole ablakmosás ha valakit érdekel:

[ Szerkesztve ]

(#9496) molnarpeter válasza FeRRaR1 (#9495) üzenetére


molnarpeter
nagyúr

Nem is tudtam, hogy horgász bottal is lehet ablakot tisztítani ;]
Transit PHEV? Ritka, az rcoboost sem egy diadalmenet, de hátha tudja amit megkövetel a jog.

(#9497) FeRRaR1 válasza molnarpeter (#9496) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Soha többet nem veszek fordot. Kiröhögtem a 3 F-es szabályt, soha nem hittem az ilyesmiben. Viszont az eddigi tapasztalatom ford és francia ellenessé tett verdák téren. Toyota lenne jó a 10 év gar miatt de még nem ástam bele magam, most az XC eladás van napi renden. Ugyan ez a Vivaro jó lenne de BiTurbos lett az euro 6-al és sokkal de sokkal problémásabb azóta. 1.6 diesel 140 lóra fújva egy munkás furgonban... Kinek az agyából pattant ki?

Egyébként van alu és üvegszálas is, de én a karbont vettem, 3,4 kiló csak az üres bot kefe és slag nélkül, 20 méteres kb. Alu és karbon hajlik mint ha muszáj lenne, meg csak sokkal rövidebb van. Ami a képen nálam van az 1000 font volt tokkal vonóval...

[ Szerkesztve ]

(#9498) radi8tor válasza FeRRaR1 (#9497) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Akkor ha jól vettem ki a szavaidból, ha jön a szigorítás akkor inkább leléptek vidékre?
De a munka miatt vissza kell járni, nem? Ahhoz meg valami PHEV vagy villanyverda jó csak. Vagy Euro6-ot is engedik díjfizetéssel?

⭐ Stella

(#9499) kelly416 válasza FeRRaR1 (#9495) üzenetére


kelly416
veterán

Ezek szerint a ragadozó városokhoz Te voltál az egyik fő forgatokönyvíró? :DDD

(#9500) FeRRaR1 válasza radi8tor (#9498) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Nem kell díjat fizeti euro 4 benzin és euro 6 diesel vagy felette. Kivéve egyes zóna ott mindenképp kell, de oda nem megyünk.

Vidék mint St Albans, Hatfield, Hertford vonzás körzete. Szóval kb 15 percre az M25-től. Illetve már most van 2 nap hogy 5:30-kor kezdek. Úgy 1:15 az utazási idő, ha késöbb kezdek akár csak 30 perccel akkor 2:30 de volt már 3 is.

Sok sikeres embert figyeltem meg a környezetemben, és mind korán kel, fut vagy teker egyett, gyors zuhany és 6-ra már melóhelyen van. Ez tetszik nekem is, 0 forgalom, 0 stressz, mire mások felkelnek már ledolgoztad a napod jó részét zavartalanul. Illetve egy 5:00 keléssel még gyorsabban is oda érnék mint most. Úgy hogy ez a terv, korán kelés, korán fekvés, legkésőbb 10-kor. Egészséges pozitív életmód.

kelly416

Nem láttam egyrészt nem nagyon van időm filmezni, a Last of Us sorozatot kezdtem el nézni most, heti egy részt de a 3. epizódtól a gyomrom felfordult pedig jó lenne. Ennek a résznek a fele egy kemény buzi pornó volt kb.

Másrészt a néznivalók 90%-ának a színvonala... hogyismondjam sz@r.

De könyv alapján van és Peter Jacksonos, adok neki egy esélyt ;)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.