Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8751) barnam_ válasza Qru (#8736) üzenetére


barnam_
nagyúr

Akkor én kivétel vagyok, olajcserét kinn csináltattam :D

(#8752) kelly416 válasza kisza25 (#8744) üzenetére


kelly416
veterán

Igen, ennek is a jó oldalát kell nézni és Neked ez megy is. :R

[ Szerkesztve ]

(#8753) Qru válasza barnam_ (#8751) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Mondjuk akkor legalabb nem kell felni, hogy nem azt raknak bele ami belevalo. Haver jart ugy markaszervizben, hogy olajcsere utan hidegen fura hangja vt a kocsinak (becsorgott a lanc).
Aztan kiderult, hogy a gyari 0W20 helyett 5W40 olajat raktak bele... :D

#nincsbennetarcsi

(#8754) FeRRaR1 válasza kisza25 (#8747) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Nem, nem vagyok hajlandó leírni a véleményemet :((

(#8755) Reggie0


Reggie0
félisten

Azt nem tudjatok, hogy ez melyik tesztpalya, hol van? [link] YT alert.

(#8756) radi8tor válasza Reggie0 (#8755) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Egész jó gumit választottam :D Bridgestone Blizzak LM005

⭐ Stella

(#8757) Reggie0 válasza radi8tor (#8756) üzenetére


Reggie0
félisten

En az UHP nyari gumi tesztgyozteset megvettem tavasszal (Conti Sport Contact 7) es az valami fenomenalisan jo.

(#8758) radi8tor válasza Reggie0 (#8757) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Ha az eco contact elkopik (el fog) akkor én is sport contacton gondolkozom csak az én méretemben 5-ösek vannak. Az meg gondolom régebbi.

⭐ Stella

(#8759) Reggie0 válasza radi8tor (#8758) üzenetére


Reggie0
félisten

Igen, az 2 generacioval korabbi.

(#8760) Qru válasza radi8tor (#8758) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Bogrenek volt SC5 meg a Lexuson. Jo gumik, azzal volt a vezetesi treningen. :K

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#8761) cappa72


cappa72
nagyúr

Milyen fura volt olvasni a mai/tegnapi off témát.
Meglepő, tanulságos és jó volt.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#8762) Reggie0 válasza cappa72 (#8761) üzenetére


Reggie0
félisten

Amugy ja.

(#8763) FeRRaR1


FeRRaR1
őstag

Fejezzétek be a butaságot. ;] Ha jó gumi kell amivel pályanapozol is akkor PS4 S. Amennyibe csak sima vezetés, néha kanyar vadászat akkor PS5.

conti se roszabb sokkal érzetre, de a határon igen. viszont 3x olyan gyorsan elkopott ami volt a családban 2 szett... Persze majd megígérték hogy most már nem kopik ám úgy a SP5. Ugyan olyan sz@r volt ebből a szempontból.

De ha ez meggyőző a ring parkolóba még az autó versenyzők is PS4 vagy 4S-el mennek esőbe. Mert nincs jobb. Apex Porsche GT2 RS MR-is PS4 S-en ment mikor voltunk vele taxizni, Timmel is elemeztük, Michelin. Szárazra csak pályára lehet játszani fél slickekkel olcsóbban. Viszont a Michelin az mindenhol jó, hidegen, melegen, vizesen, szárazon, versenypályán vagy csak a napi rutint tolod tempósan, nem tudsz csalódni bennük. Úgy kanyarodtam vele esőben, ahogy az előtte fent lévő pirellivel szárazon.

Így én többet nem szopatom magam, ha gumi akkor Michelin. XC-re is PS 4 SUV ment, álom jó.

Lehet hogy kicsit drágább, de ha 3x annyit bír akkor tényleg drágább? 3x szerelés..... Toyota furgon gyárilag Michelin igaz valami efficency grip 3 vagy mi de nem rosz.

Faternál konkrétan 3x annyit bírt egy szett Michelin PS4 SUV mint a SP5 SUV. Volvo XC90 D5 AWD.

[ Szerkesztve ]

(#8764) tboldi válasza FeRRaR1 (#8763) üzenetére


tboldi
nagyúr

Én inkább meg sem szólalok a virágágyásnak is korlátozottan alkalmas négy évszakosommal, habár Michelin ez is. :D

(#8765) FeRRaR1 válasza tboldi (#8764) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Igazából eluralkodtak rajtam az indulatok. Sofőrök 95%-a állítom nem tudná megmondani vak teszten hogy megközelítőleg milyen gumi van alatta... Aki A-ból B-be közlekedő edényezik, és nem terheli nagyon a gumit, annak jó lehet a 4 évszak is akár. Sok barátom is azt rak fel az anyjának meg öreg anyjának ;]

cappa72

Írni is jó volt róla. Szívesen megosztja az ember a tapasztalatait értelmes körülmények között. Kolléga fogalmazta meg a legjobban, minden országnak van szaros vödre, kérdés hogy mekkora :)

Én is meg tudnék élni Magyarban csak nem akarok mert nem bírja a gyomrom.

Pesti ismerős: Nem olyan rossz ám csak ne legyen igazságérzeted, meg ne sok emberrel oszd meg a véleményedet, meg húzd meg magad és akkor élhető :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8766) Qru válasza FeRRaR1 (#8763) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Na ezért ven nekem is Michelin-em. Igaz 4évszakos... :DDD De ugye nincs tarcsi és ott az AWD.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#8767) FeRRaR1 válasza Qru (#8766) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Viccet félre téve az új 4 évszakosak már nem 2 vödör sz@r kategória, tényleg vannak olyan helyzetek hogy reális alternatíva.

Sok Németben és Svájcban élő ismerősöm tényleg azt teszi anyjának / öreganyjának hogy ne kelljen 2 szett mert soha nem koptatja el, meg cserélgetni, tárolni. Illetve egyszer feljelentette a szomszéd mert a lakás alatti parkolóba cserélt kereket...

(#8768) Reggie0 válasza FeRRaR1 (#8763) üzenetére


Reggie0
félisten

Volt. Aztan iden a sportcontact 7 elkente a PS4S-t. [link] (Nedves palyan 10%-al jobb korido azert jelentos elony.)
Ez egy ilyen szakma, evente-ketevente jonnek uj keverekek es mintazatok, nem lehet megelni a regmult idok dicsosegebol egyik gyartonak se.

[ Szerkesztve ]

(#8769) Qru válasza FeRRaR1 (#8767) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

4S-el vettem, mondom lekoptatom aztán veszek 2 szett idénygumit. De aztán rájöttem, hogy amire én használom arra bőven elég egy jobb 4S gumi. Télen ha szar idő van eleve el sem indulok. Annyi, hogy a fentlévő téliesebbet nyáriasra cseréltem, mert nyáron megyek többet. Télen simán van, hogy 2 hónapig is a garázsban áll a szekér.

#nincsbennetarcsi

(#8770) radi8tor válasza FeRRaR1 (#8767) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Svájc az szigorú. Kollégám neki állt cigizni a bérház erkélyén, felnyomták a tulajnál.

⭐ Stella

(#8771) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Román kollégák a mi cégünknél is jobban keresnek mint mi…
Itt meg egy hír a Porsche kormányokat összeszerelő cégről: [link] #tiktokalert

⭐ Stella

(#8772) bitpork


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

:(

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#8773) focvis válasza Qru (#8737) üzenetére


focvis
veterán

Az átlagos (hivatalos) klinikai orvoskereset Bp-en 1,7 M Ft / hó. Tuti és aktuális infó. Ebben az átlagban a friss takony és a professzor is bennefoglaltatik. A privát bevételeik viszont nem.

aero. sztorija meglépett. Hétfőn este mint írtam orvoshoz kellett vinnem a feleségemet, utazással együtt bruttó 1 órát voltunk távol, János Kórház, parkolás, betegfelvétel, vizsgálat, injekció, röntgen, kötözés, kedves szavak, haza. Mindez 1 óra alatt.

A János Kórház viszont tényleg full szakadt kinézetre, a feleségem mondta is, hogy inkább vittem volna az Üllői úti sürgősségire, az jól néz ki, ez ellenben gáz. Pár éve az Üllőire vittem, az ellátás OK, viszont erősen dakota ügyfélkör és kb. 2 órát kellett várnunk mire az orvoshoz került.

[ Szerkesztve ]

(#8774) Reggie0 válasza focvis (#8773) üzenetére


Reggie0
félisten

Hat, ilyen szempontbol a merenyi a legputribb. Egy rohadt fajdalomcsillapitoert konyorogni kellett, mielott visszatette a kificamodott vallam. (Semmi durva dologra nem kell gondolni, sima algopirin injekcio lett, nem morfiumot akartam). Es meg a korhaz is szakadt volt, arrol nem is beszelve h vagy fel orat vartam a kificamodott valammal.

[ Szerkesztve ]

(#8775) FeRRaR1 válasza radi8tor (#8770) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Annyira szigorú hogy barátom lányával volt tavon, és mindegyiknek más a szabályzata. Ott max 10 méterre mehettél be és még a vizibicajhoz is külön engedély kellett. Mind a két konkrét esetben kimentek a rendőrök, egyszer mert 10 méternél beljebb mentek engedély nélkül, egyszer meg 'illegális" vizibicaj vezetés. Nem viccelek. :DDD

Egyik helyen múlt héten találkoztam egy felső közép vezetővel, London szerte nagy cég, testvére Svájcban él, egy órán át mondta a storykat hogy miért büntették meg.

Egyik ismerősömnek lefoglalták a telefonját és házkutatást tartottak nála mert elküldött egy vicces gifet több embernek FB-n, privátban, ahol úgy tűnik mint ha egy öreg egy csacsit rakna hátulról, de nyilván gif, rettenet minőség, semmi sem kivehető, meg háttal is áll. 2 év felfüggesztettet kapott állat pornográfiáért. Az ügyész az országból való kitiltást javasolta. Szóval a rendőrségnek külön részlege nézi át a PRIVÁT üzeneteit mindenkinek. :F

Álca hálós trafik, lézer sorompók, kukának, fának, bokornak álcázott, waze amint belépsz letiltja a sebesség kamera jelzéseket mert tilos.

Ha villantasz valakinek hogy mérnek, feljelentés. Említett ismerősöm ismerőse feltette FB-re hogy itt mérnek, bírságot és 6 hónap felfüggesztettet kapott.

Tetszenek a vidéki Svájc álom szép helyei, de odamenni is félek. Nem tudom mennyi bírsággal jönnék vissza :DDD

Jaaa kedvencem, járnak át sokan Németbe húsért, max 2kg / fő. Határon kiintették, húsokat mérlegre és valami 2,1 kg volt. Mondta ember nézze meg rá van írva a csomagolásokra a súly hogy 1,98-ra jön ki, a többi maga a csomagolás. Ez egy 30 perces veszekedésébe került hogy ne vegyék el tőle.

Én aki minden nap gyorshajtok, 11 év alatt 2 alkalommal láttam kézi sebességmérést, akkor is 6 láthatósági kabátos nagydarab rendőr, holdról is látszanak és iskolák mellett. Ezt is csak ha beszól az iskola vagy lakosság hogy sok a száguldozó. Ott mérjenek is! Mert ez baleset megelőzés...

Nem úgy kell elképzelni hogy tapadáshatáron tolom neki a városban, de 30-as zónába ha se kocsi, se gyalogos megyek 40-45 mph-t. Autó pályán 80-90 a 70 helyett stb... Persze néha ha olyanom van tolom de az ritka, és inkább kanyargós élvezetes vidéki B utakon. Na jó a hóban 3-4 napig keresztbe közlekedtem a forgalomban is de ez nem mindennapos :DDD Azokat a nézéseket amiket kaptam... 0 csekk, soha egy sem, kamerák legtöbbje rikító sárga, felfestve, kitáblázva, waze szólt eddig mindnél és úgy van beállítva hogy csak akkor mondja ha ténylegesen gyors hajtok.

Egy szó mint 100, ott is megvolt az Anglia vs Svájcban élés eszme csere és ő is azt mondta hogy itt szabadnak érzi magát, ott nem. Ha bal lábbal kelsz fel nem jobbal, már ott a bírság. Az én ízlésemnek nagyon túlszabályozott, és Svájc az egyetlen (Európai vagy világ szinten már nem emlékszem) ország ahol a GDP 103%-a van kint lakossági hitelben, az összes többi ország 100% alatti. Mondta ismerős hogy ja igen, 100 éves hiteleket is adnak és még az unoka is fizeti, ez ott normális. :F

Reggie0

Konkrétan beszéltem a Jonathannal, a sráccal aki Tyre Reviews oldalt és YT csatornát csinálja, angol és a végtelenségig tud beszélni a gumikról. Nézem a videóit, olvasom az oldalát.

Nézem a Michelin privát teszt beszámolóit. Pálya napokra járok, Porsche fejlesztő mérnökökkel és tesztpilótákkal is beszéltem gumikról. Kiérzem a különbséget pályán egy sima PS4 vagy 4S között. Autó versenyzőkkel beszélek évek óta a ringen, olyanokkal is akik 24 órás versenyt nyertek ott.

Vagy 6 emberrel tartom valamilyen szinten a kapcsolatot akinek éves Nürburgring bérlete van. Amikor ott vagyok akkor több 10 ember osztja meg a tapasztalait. Itt mindig elő kerül a gumi téma.

Így úgy gondolom elég jó tapasztalat, és sok információm van a témában. Én is láttam a teszteket, de nekem ez kevés. Lássam azt hogy a Porschékat futtató garázs azt teszi fel esőben, legyen ott tapasztalat hogy igen ez tudja azt amit.

A PS4 S első tesztje amit hirtelen találtam az 2016-os. 5-6 évig (úgy fest) verhetetlen volt ennek ellenére hogy te is írtad gyorsan változhatnak a dolgok. Nem vagyok márka fanatikus, legyen harc a legjobb helyért, legyen választék. Jót tesz a piacnak és a vásárlók a nyertesek illetve van fejlődés.

2 conti csalódás és rengeteg tapasztalat után én most azt mondom hogy csak Michelin. Azokban még nem csalódtam egyszer sem. Többi márkában sokszor.

De ha idén megyek és lesz alkalmam kipróbálni a ringen, megteszem, ha azt mondja ott valaki aki évi több ezer kört megtesz hogy ez már tényleg jó, nem csak mondják...

Adac igazgató híres mondása csak azoknak a statisztikáknak, teszteknek hisz amiket ő maga hamisított. Félre ne érts nem azt mondom hogy amit linkeltél nem valós. Csak azt hogy nekem ennél több kell, mint egy online teszt. Valós tapasztalat, olyan emberekkel akik sokkal többet mennek mint én és gyorsan. Akiket láttam leírni a véleményüket szinte mind azt írta hogy jól tapad esőben, szárazon, nem tudja mennyire kopik és sok komfortot vesztett a vastagabb oldalfalak miatt. Épüljön fel egy kicsit több infó, tapasztalat és jöjjön ki a PS5 S. Mert pályanapokon keményen tolva se hajlandó elkopni a PS4 S. És ami a legjobban tetszik hogy NINCS gyenge pontja. Szárazon, vízen, hő kezelésben (amit szinte sehol nem tesztelnek), féken, ABS határon, melegen, hidegen, nem tudtam zavarba hozni. Mindig azt mondom hogy a balansz a fontos az élet minden területén. PS4S-nél jobb balanszot nyújtó gumival nem találkoztam. (nem vezettem még SC7-et)

Majd ha lesz tapasztalatom vele jelzem, áprilisban tervezek ringre menni. Számít a vezetési stílusod, kocsi súlya is. Megtalálták a csoda szert, vagy még nagyobb kopással érték el az eredményeket? Puhább felület, keményebb oldalfal és eltolták a sportos irányba még jobban? Ne adj isten Cup 2 felé? Michelin elkényelmesedett mert sokáig első helyen volt és nem fejlesztett akkorát? Érdekel a téma, illetve biztos jó gumi az emberek 99.9%-ának de engem érdekel a pálya teljesítmény komolyan. Én vagyok az a 0,1% amit a fertőtlenítők se tudnak kiíratni. :DDD

Kontaktálok 10+ éve gumis ismerőssel, mert ő aztán gumi buzi, mindig kipróbál mindent. Nem mellesleg egy ilyen próba során egy elkerülő út lehajtón fejtetőre rakta az IS200-at.

Röviden érdekel, legyen jobb, legyen verseny, jöjjön a PS5S mire elkopik a PS4S.

[ Szerkesztve ]

(#8776) Reggie0 válasza FeRRaR1 (#8775) üzenetére


Reggie0
félisten

Egy frissen megjelent gumirol valos es tartos tapasztalatot eleg nehez produkalni, ugyanis kauzalis okokbol csak a kifejlesztes utan van lehetoseg hasznalni :)

Amugy pont azt mondod, hogy ismered meg johnatant meg beszeltel vele, aki szinten palyazik stb, de utana az o eredmenyeinek mar megsem hiszel...

(#8777) FeRRaR1 válasza Reggie0 (#8776) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Nem ismerem, 2x beszéltem vele. Illetve ugyan ezt írtam le én is.
Nem mondom hogy nem valós csak több tapasztalatot akarok, több felől.
Ezért mondtam:
"Épüljön fel egy kicsit több infó, tapasztalat és jöjjön ki a PS5 S."
"Nem vagyok márka fanatikus, legyen harc a legjobb helyért, legyen választék. Jót tesz a piacnak és a vásárlók a nyertesek illetve van fejlődés."

Szóval 1, nem mondtam hogy nem hiszek neki. 2, Ő is azt mondta hogy ha nem sürgős várjam meg a PS5S-t mert a 4S is nagyot durrantott, de ha tolom rendesen és pályázok néha semmiképp ne vegyek PS5-öt mert ugyan úgy elfűteném mint a sima 4-et. Conti nem került szóba.

[ Szerkesztve ]

(#8778) Reggie0 válasza FeRRaR1 (#8777) üzenetére


Reggie0
félisten

3 talan 4 szezont futnak nalam a gumik, most azert egy szezont varni, hogy talan lesz jobb nem eri meg.

Amugy a tesztpalyat, amirol linkeltem a videot, tudod hol van, melyik palya az?

(#8779) FeRRaR1 válasza Reggie0 (#8776) üzenetére


FeRRaR1
őstag

[link] Itt wet handlingen meg a közép mezőnyben végzett. Hibahatáron a PS4S-hez, és egyik sem teszt győztes. Akkor most hogy van ez. Más kocsi, aszfalt, hőmérséklet, más víz mennyiség, nehezebb / könnyebb autó?

[link] Itt nyerte a tesztet, mégis csak középmezőny a wet handling.

Ezért tartom amit írtam: "Épüljön fel egy kicsit több infó, tapasztalat és jöjjön ki a PS5 S."

Az hogy egy teszten így szerepelt nem jelent semmit. Annyi váltózó van hogy sok tesztelés és tapasztalat kell hogy eldönthesd melyik a jobb, de gondolom rosszul egyikkel sem jársz ez szinte biztos. Mármint a SC7-től mert előtte konkrétan rosszabbul jártál nem kicsit.

Szerk:
Nem tudom majd ránézek de ez nem verseny pálya. Szinte 100% hogy ez az egyik gumigyártó házi tesztpályája, és nem a Micheliné mert azt megismerném. (Az is simán lehet hogy ahol fejlesztették egyik sokkal jobban szerepel mint a másik.)

Mivel azt mondja 2021 Októberben volt a teszt, és sajnos nem tudott akkor olyan méretben PS5-öt szerezni ezért szinte biztos vagyok benne hogy Spanyol / Portugál / esetleg Olasz pálya.

Szerk 2:
Nem említi és ez gyanús mert szokta. Viszont ezt figyeld mit találtam a háttérben :DDD :

Az ott egy Continental jel. Szóval a Continental fejlesztő / teszt pályáján volt a teszt.

Ez 2 dolog miatt aggasztó:
1, kaphatott preppelt média gumit ami kicsit más mint a bolti.
2, nyílván hol lesz a legjobb a conti? A saját tesztpályáján.

Ezért mondom hogy több infó kell, mert nem hazudott, akkor és ott az a kapott gumi volt a legjobb.

Viszont ez távol áll a teljes igazságtól. Nagyon nagyon távol......
Jó hogy említetted mert ez nagyon is fontos információ. Még a másik 2 teszten amit linkeltem középmezőny, ahogy a Michelin is, mégis mindenki azzal ment (tavalyig biztos).
:C

[ Szerkesztve ]

(#8780) FeRRaR1 válasza Reggie0 (#8778) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Tessék itt az oknyomozásom:

Igazolódott a gyanúm, ez a Continental Contidrom házi tesztpálya és fejlesztő központ.

Szóval a conti vendégségébe voltak és nem egy független teszt amit ő csinált. Már csak ezért nem mérvadó. Ha hozzá vesszük hogy nem ő vásárolta a gumikat ha nem a conti adta... Az már erősen megkérdőjelezi számomra a dolgot.

Tessék itt a bizonyíték, az egyik legmegbízhatóbbnak tartott gumi teszter is ferdíthet / visszatart fontos infókat. Ez innentől nem egy független teszt, ha nem a conti úgy alakíthatta a körülményeket, víz mennyiséget, akár autó hangolást hogy nekik kedvezzen.

De hát ilyen világot élünk. Ezért kell információ sok irányból, sok embertől és akkor abból te leszűröd mi a valós.

Viszont szvsz kitehette volna hogy conti házi tesztjén volt nem függetlenen. Ez így roszabb mint gondoltam. Csak elhallgatjuk, én meg lassítsam képkockákra a videót.

Jó gumi? Biztos.
Legjobb? Közel sem biztos.

Még a kocsi színe is Continental, egy az egyben mint az épület :DDD
Minél jobban belenézel, lejjebb ásol annál rosszabb lesz.
Most akkor meglepő hogy annyival jobb volt a Conti ha ahol kifejlesztették próbálták?
10% két csúcs gumi között? Ja persze meg én vagyok a királynő.
Miért nem vitték el a Michelin tesztpályájára is......

Mindegy, befejeztem, megtudtuk amit nem akartunk.
Ma már minden manipulált.

Jáááááááááj de nem szeretem ezt a csúszó mászó sumákolást.

[ Szerkesztve ]

(#8781) Reggie0 válasza FeRRaR1 (#8780) üzenetére


Reggie0
félisten

Autobildes tesztben nagyjabol ugyanazokat hozta, igaz abban mas gyarto beeloztek mindkettot, illetve egy beekelodott kozejuk, de az adatok konzisztensnek tunnek a tyrereview-es teszttel. De a merete is mas volt a guminak, ami szinten befolyasolja az eredmenyt, mivel merettol is fugg, hogy melyik keverek es mintazat mennyire jol teljesit. (En ezert nem szeretem, ha nem talalok ez en meretemben tesztet.)

[ Szerkesztve ]

(#8782) kelly416 válasza bitpork (#8772) üzenetére


kelly416
veterán

Lebuktál. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#8783) kisza25 válasza FeRRaR1 (#8763) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

A francot, linglong téli kell hátra, lehetőleg kopott, előre meg ami tapad, és máris lehet csúszkálni a kanyarban :DD

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#8784) kisza25 válasza FeRRaR1 (#8767) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Most cseréltettem le tegnap a 2019- es barum 4 évszakost, lekopott már a minta, de még puha volt. Annak aki nem megy sokat ideálisabb 4 évente új gumi és nem öregszik el, mint 8 éves téli/nyári, mert van még rajta minta

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#8785) Qru válasza focvis (#8773) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ami nem rossz de a halapenz idejeben vastagon felette kerestek...

#nincsbennetarcsi

(#8786) den89 válasza FeRRaR1 (#8767) üzenetére


den89
tag

Rengeteget fejlődtek a 4S gumik. Szerintem már sokaknak alternatíva lehet/lehetne, csak az emberek többsége fél tőle, illetve nyilván a gumisok is inkább lebeszélik, mint rábeszélik az embert. Aki 80-90%-ban városban, de legalábbis kis távokra (pl faluról bemegy a városba, vagy hétvégén kimegy a mamához 20-30 km-re) használja az autót, belefér egy évben 10-15 ezer km-be, és abban a pár (!) napban, amikor tényleg igazi tél van, tudja nélkülözni, simán jó alternatíva.

Feleségemnek és faternak is tavaly vettünk a kocsijára, egyelőre tökéletesen elégedettek. Elsődleges kocsimra azért nem veszek, mert azzal többet és nagyobb távokat megyünk, illetve nyáron tűző napon is áll, és minden időjárási körülmények között kell az autó, plusz én azért egy kicsit hevesebb vérmérsékletű vagyok, mint a feleségem, és apám. :)

Nyilván annak, aki így közlekedik, mint te, a büdös életben nem lesz alternatíva. :D

[ Szerkesztve ]

(#8787) Qru válasza FeRRaR1 (#8775) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

A husmeres a hataron-rol jutott eszembe, hogy amikor Kanadaban voltunk atjartunk nagybevasarolni az usa-ba (ott olcsobb minden), visszafele mondja a hataror hogy vamolni valojuk van? Mondjuk nincs. Oke nyissuk fel a csomit. Ramutat a talca tojasra, hogy csak 24-et lehet atvinni vammentesen. Erre mondtuk, hogy csak talcas tojas van ott a boltban ami 30 db ugye. Na akkor ott ezen ellamnetaltunk de vegul atengedett vamfizetes nelkul. :D

#nincsbennetarcsi

(#8788) Qru válasza den89 (#8786) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Igen, nekunk vt 10 eve is 4S gumi meg most is. Kb masik dimenzio, annyit fejlodtek. Foleg az utobbi par evben.

#nincsbennetarcsi

(#8789) FeRRaR1 válasza den89 (#8786) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Na ez most rosszul esett ;]

Igen ezért írtam utána hogy sok embernek alternatíva, mert néha elfelejtem hogy nagytöbbségnek csak célszerszám az autó és nincs rá szüksége hogy többet / jobban tudjon. Nem használja ki + macera a csere, tárolás, nem kopik el, meddig tartod meg stb...

(#8790) Qru válasza FeRRaR1 (#8789) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ahhoz olyan auto is kell, vehetnek semi-slicet az 1.2-es Jazz-re de minek? Boven eleg ra a 4S...

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#8791) FeRRaR1 válasza kisza25 (#8783) üzenetére


FeRRaR1
őstag

Én a sailfishre esküszöm, szigorúan acélfelni súlyokkal az alun :DDD

Év alapján is cserélik azért páran. Ismerek olyat akinek nem kopik el de 4-5 évesen ledobja.

Nálam nincs ilyen gond, előbb kopik mint öregszik ;]

Qru

Hát hogy tapadjon rendesen a Blahán ha nagy gázt kell adni! Mi másért?!

[ Szerkesztve ]

(#8792) Vismajor01 válasza den89 (#8786) üzenetére


Vismajor01
addikt

Miért kéne nélkülözni amikor igazi tél van?

Ad1 Magyarországon sosincs olyan, hogy igazi tél, max hideg van de ennyi

Ad2 én FWD 4S Michelin gumival kaptam be egy 3 napos hóvihart Svájcban. Olyanfajtát amikor lapáttal tisztitod az autót. Sipcsont közepéig érő hóban közlekedtem vele, és hiszti nélkül haza hozott. Szerpentinen lefele erős kanyarodás? Simán. Félrehúzódni buszmegállóban amiben nem jártak autók tehát friss hó, és utána újra elindulni? Simán.

Én amúgye adnék túl jó gumikat utcai autókra, csak a hülyékből csinál magabiztos hülyéket 300-400 lóerős autókban, aztán mikor végre túl sok akkor sokkal nagyobbat esik. Sima nyárival/4s-el legalább hamar érzed a limitet ahol még talán van képességed visszahozni :R

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#8793) Qru válasza FeRRaR1 (#8791) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Be tudjak sorolni magabiztosan a piros 7-es ele. :DDD

#nincsbennetarcsi

(#8794) Vismajor01 válasza Qru (#8793) üzenetére


Vismajor01
addikt

Nem járok már nagyon belvárosban, BKV-zni meg pláne nem, de eléggé megrökönyödtem mikor a Blahán elment előttem egy Piros hetes, a piros 7-173 GYORS matricázással. Azt hittem ezeket megszüntették amikor a 4es metrót átadták..

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#8795) Qru válasza Vismajor01 (#8792) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az elejem virult a fejem, hogy Bubi 3-asban is visszakapar. Aha aztan az elso combosabb fekezes utan dobtam is le rola a regi gumikat. :DDD

#nincsbennetarcsi

(#8796) Vismajor01 válasza Qru (#8795) üzenetére


Vismajor01
addikt

Mondjuk rohadtul nem értek a gumikhoz, szal nemtudom h a gyors kanyarodáshoz szükséges tapadás az ugyanaz mint ami a fékezéshez kell.

Fékezni tudjon mindenki. :D

Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H

(#8797) kisza25 válasza den89 (#8786) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Meg egy márkás 4s jobb, mint egy gagyi téli/nyári

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#8798) den89 válasza Vismajor01 (#8792) üzenetére


den89
tag

Ezeket jó tudni, hogy igazi téli körülmények között sem hagy cserben, örülök neki.

Én is azt írtam, hogy max pár nap van igazi tél (azért annyi még van, ha több nem is). :D Azt a pár napot leszámítva pedig teljes nyugodtsággal közlekedünk vele. De ha kellene akkor is az autó, azért nem csinálnék a gatyába akkor sem. :) 4S párti vagyok én is, ahogy a szavaimból kivehetted, csak azért az ember óvatos, főleg gyerekkel. Ha az ember ésszel, odafigyelve vezet semmi probléma egy jó 4S-el, főleg ha anyagilag is jobban kijön (mert nyilván ez sem mindegy. Ha valaki annyit és úgy megy, hogy 1,5-2 év alatt elkopik, akkor kb. értelmét veszti szerintem).

Volt már, hogy többek között az mentett meg karamboltól, hogy jó/évszaknak megfelelő gumik voltak az autón. Mert ha pl egy picit kopottabb vagy gagyibb márka, és ha csak 20-30 centivel hosszabb a fékút (minőségi nyári/téli vs minőségi 4s esetén azért többnyire még mindig az évszaknak megfelelővel állsz meg előbb), sokat számíthat.

kisza25 : így van, egyetértek. Nyári-tél gumiból is egyébként a márkásra szavazok.

[ Szerkesztve ]

(#8799) cappa72 válasza den89 (#8798) üzenetére


cappa72
nagyúr

Kicsit nekem is dilemma.
Bár mindkét autóra megvan a teljes téli-nyári szett, ha lecseréljük az Astra-t, akkor lehet, hogy a következőre már 4évszakos megy.
A nagyon meg megmarad külön.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#8800) Qru válasza Vismajor01 (#8796) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Az attol fugg, ha kanyarban fekezel is akkor veszti el a leghamarabb a tapadast ha csak kanyarodsz vagy csak fekezel az jobb mechanikai tapadas szempontjabol.

#nincsbennetarcsi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.