Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vismajor01
addikt
-
kisza25
félisten
válasz rbalint88 #7493 üzenetére
Maga az autó teszik külsőre (insignia) csak többet várna tőle az ember kb mindenben.
Az ergonómia az amit szokni kell, nem állnak kézre dolgok, de meg lehet tanulni, csak lehetne jobb, a könyöklő számomra érthetetlen, pont ott van kivágva ahova könyökölnél, meg a szellőztetés vezérlése is fura, meg nincs telefon tükrözés se navi. Na meg a fogyasztása (bár ezt egyszer szeretném lemérni, hogy csak én használom)
Ami az insignia megtartása mellett szól, hogy új korától ismerjük a történetét, mert párom irodatársáé volt, mindössze 70 ekm van benne és egy 2016- os autó, ehhez képest meg nem ér sokat (kb 4,5M Ft) amiért nem kapsz sokkal jobbat.[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
tboldi
nagyúr
válasz Richard! #7480 üzenetére
Az új 11-es generáció szerintem kifejezetten populáris lett, nem úgy, mint az előző. Bár nekem az is tetszett. 🤷♂️
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
-
kisza25
félisten
válasz BigBlackDog #7486 üzenetére
Nem vagyok már azért annyira fiatal lassan 43, jaj, mondjuk nem érzem magamat idősnek, de a hülyegyerek autókból azért már kinőttem, amúgy az i30-am jobban néz ki ennél
Amúgy ez szerinted öreges?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz BigBlackDog #7484 üzenetére
Szeretem a hondát, mint márkát, de jelenleg nincs olyan autója amit megvennék
Amúgy ez mitől izgi? Mindkettő 9,5 körül van 100- on, nekem a tipo jobban tetszik[ Szerkesztve ]
-
2ozzmexy
senior tag
válasz FeRRaR1 #7474 üzenetére
Túlfújt 4 henger? A mai világban az lassan v8nak hat... amikor a PSA ontja magából a csatahajo méretű crossovereket meg mini SUVket 1,0 puretech motorral, lassan minden hybrid lesz meg villany, de egy 2literes 4 hengeres motort már csak rav4ben kapsz. Szerinted miért ragaszkodom az F31 320d-hez!? Szar motor van benne de az még motor, nem a régi rotációs kapam blokkja csuhog az orrában...
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #7473 üzenetére
Kinai Volvonal az elmult par evben mar mind limitalva van gyarilag 180-ra. Persze ha kap egy chipet akkor az mas.
#nincsbennetarcsi
-
FeRRaR1
őstag
válasz Reggie0 #7470 üzenetére
De van sajnos, az XC90 2015-ben jött ki, szinte hihetetlen mert frissnek hat még mindig.
A korlátozást később vezették be így elképzelhető hogy az korábbi volt. 2020 végén 2021 elején kezdték el a 180-as dolgot.
Nincs információm hogy kiüthető e, de ha feltörik az ECU-t minden kiüthető...
Gyorsan rákeresve vannak tuning cégek akik beállítják a standard Német limitre, 250km/h. Szóval van megoldás de attól még túlfújt 4 henger marad
-
FeRRaR1
őstag
válasz Vismajor01 #7462 üzenetére
i3 kicsi nekünk, speckó könnyen lyukadó gumi kell rá ami csak bridgestone van és drága. Illetve mind ezt leszámítva nagyon nem csípem a márkát ezért soha nem vennék. (i3 és Zoe volt a kalapban a végén már, előtte Leaf is (tudom, felköpök és alá állok ))
Ami most tetszik az a Kia EV6 de annak is vannak atom f@szságai. Viszont úgy érzem ez a mostani felhozatal szégyene, mint sem az EV6 remeksége hogy az tetszik a mai kínálatban. Merc elektromos vonal istentelen ronda olcsónak ható retkek, C63 AMG meg 1,7 tonnás 6,2L szívó V8-ról 2,1t feletti 4 hengeres hibrid rettenet lett. Egy C osztály 2 tonna felett jóval, Range rovernek hiszi magát? Egy dologban lesz jó, drag race mert AWD és ott az elektromos motor is. Minden másba rettenetesen rossz lesz és majd szól a hangszórón a V8. Ahol élvezné az ember, országút, pálya nap, nagy tempó ott sz@r. De legalább gumi és fék gyilkos is lesz a súly miatt meg atom komplikált. Volvo és Lexus volt a reményem, de az új Volvók nagyon németesednek / kínaiasodnak minőségben, megbízhatóságban. A Polestar 2 ami tetszik az EV6 mellett. Lexus meg majdnem RX450 lett a CT után de nem fértem bele és rohadtul felcseszett az idióta megoldásaival. Az új RX meg megint csak rettentő ronda és már nincs a szívó 6 hengeres motor opció. Mellesleg NX meg UX-be se fértem bele, pedig annyira nem vagyok magas 188cm. Alfa Giulia-ban is bele ért a fejem a tetőkárpitban ahol az üveg tető széle volt.
Bezzeg az összes Volvóban elférek. Meg a Porschékban
-
kisza25
félisten
válasz Vismajor01 #7456 üzenetére
Akkor még van 4hónapja
2016- tól nem soroltam, mert kia ceed,
2016 i30sw,
2017 i20,
2018 fiat tipo,
2020 seat ibiza sport 1,4,
2021 fiat tipo, seat ibiza sport 1,6,
2022 seat ibiza st 1,4, i30 eddigAlfa Romeo Giulietta Sprint
-
FeRRaR1
őstag
válasz Vismajor01 #7458 üzenetére
Egy mocskos sz@r autó a Zoe, már eladtam rég szerencsére. Aki meg elhiszi hogy elektromossal járva menti meg a világot az reménytelen...
-
FeRRaR1
őstag
Én meg Renault Zoe-ra cseréltem a Volvo XC90 Executive V8-at. Na erre verjen rá valaki
-
Vismajor01
addikt
Én egy Priust vettem 2020ban, 1 év és 2 hónapot volt meg
Aztán vettem egy Volvo V60 phevet, az meg 9 hónapot volt nálam
Most Lexus RX400H van 2 hónapjaSamsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz kisza25 #7454 üzenetére
Persze nem vagy közel a tűzhöz. De a tőzsdében/kereskedésben jártasak mind tudták, hogy el fog szállni az árfolyam.
USD azért jobb mint EUR mert az még EUR-hoz képest is erősödött.Ja eddig cserélgették 3 évente a kocsit külföldön. Leginkább lízingelt járgányok ezek. Csak most nem tudnak újat adni nekik a lízing idő végén, mert még várni kéne 1,5 évet kocsi nélkül. Szóval inkább maradnak. Már aki megteheti. Mert akinek olyan szerződése volt annak vissza kell adni a kocsit és megveheti maradványértéken...
Úgy tudom a Németeknél alig vesznek autót, szinte mindenki lízingeli.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
kisza25
félisten
válasz radi8tor #7452 üzenetére
Eurom van, de persze ezt is ki látta..., tavaly nyáron vettem egy nagyobb mennyiségű eurot, Fater lehülyézett, mondtam neki, hogy szívem szerint az összes pénzemet euroban tudnám...
Azóta 70 Ft-ot ment el az árfolyam, inkább nem számolom ki, hogy mennyit nyertem volna rajta, de a két lakás vétel/eladással többet hozott szerencsére (na jó nem csak szerencse kellett hozzá, hanem az elmúlt 8év ingatlanozás)
Részvényeken meg buktam közben...
Szóval, ha lenne jósgömböm....
barnam_: pont most? Az autolandban voltam ma, megszűnt ott a használt autó adásvétel (gyerekkorom óta volt ott), mert már nincs autó amit be lehetne hozni, most a német is inkább megtartja, mert annyit drágult/nincs új autó, legalábbis ezt mondta a fószer[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz kisza25 #7442 üzenetére
En az elejen valtogattam gyorsan a kocsikat, 2009 ota van sajat, azota az Audi a 9., es ez van meg leghosszabb ideje (2019 februar/marcius fordulojatol).
Avensis 2,5 evet volt, Alfa bo 3 evet, de ebbol tobb mint fel evet allt, ugyhogy lehet az Avensist tobbet hasznaltam
Asszony is erosen kezdett, 3-5 evre vettuk a Priust, masfel lett belole, de pont jokor csereltunk, mert marcius ota 1,5-2millat dragult az eGolf, meg utana levo nap(!) kiderult, hogy jon a masodik gyerek, lehet akkor becsicskultunk volna es nem merjuk meglepni a cseret, aztan latva a piacot maradt volna a Prius, amig ki nem rohad alola. Ez most tenyleg maradi fog viszonylag sokaig, 2027-ig van ra akkugari, addig biztos a helye, aztan majd meglatjuk akkor mi a helyzet, de neki mar csak villanyautoja lesz, imadja, a Golfot meg foleg - a szaksajto szerint is a 7.5-os Golf a legjobb, amit a VW valaha gyartott es gyartani fog, az ujaknal mar silanyitjak el a belteret (bocs BBD ), az infotainment se a legsikerultebb darab, az id szeria meg belterben tenyleg nagyon hitvany -
kisza25
félisten
válasz radi8tor #7440 üzenetére
Valami olyasmi, így sokmindent kipróbálhatok és még keresek is némi forintot, vagy kb ingyen van az autó használata
A tipot megvettem 4,45M Ft-ér, használtam kicsit több, mint egy évet, 20ekm-t mentem vele, eladtam ~5M Ft-ér
A seat 2M Ft-ba volt, 2,15M Ft adtam el, meg mentem vele 4000km-t, meg nem akartam a tipot összecseszni, két lakást bútoroztam be vele (konyha bútor, szobákba minden bútor, bojler, mosógép, nagy kuka...rossz mosógép/bojler elszállítása...)
Szeretek adni venni, kettő lakást is vettem idén, meg el is adtam őket kicsit kipofozva
Elmúlt 2 hétben egy számítógépet árultam ki. Lejárt volna már mindenre a gari, az árából pont kijött egy 3év garis noti
Amúgy vicces, de most is azért vennék autót, mert olcsóbb nem lesz,ha nem kell, akkor 1-2 hét alatt eladom addig is meg járok vele. Az i30- on még van 2-3 dolog, azt ma megcsinálomtboldi: első autóm 2évig volt meg, a második 4évig, a harmadik 5,5 évig, a negyedik 5,5 évig. Azóta elkurvultam
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
válasz Vismajor01 #7415 üzenetére
Cimborám Thaliája is ezt játsza, csak egy teletank prémium a kocsi értékével veszekszik lassan!
-
veterán
A lényeg lemaradt, miért vezet mindenki úgy mint egy állat?
Ferenc körút, pirosra vált a lámpa, előttem rendőrautó még átfér a sárgán, mégse kéne átsurranni a teli piroson... közepes fékezés, a mellettem lévő sávban is megáll az autó. Hülyegyerek kisköbös nagymotorral nagyot fékez a sávomban, aztán a kesztyűjével nekimegy a jobboldali tükrömnek. Ablak lehúz, mondja, hogy nem tört el, nézzem meg. Elhittem neki bemondásra, csak azt vetettem a szemére, hogy ez az én sávom bakker, meg legyen annyi esze, hogy ha ott van előttünk a rendőr, akkor nem megyünk át a teli piroson.
Miért vezet mindenki úgy mint egy hülye?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem jó ez így emberek! Túl sok az ON.
#7417 radi8tor: Azert kell kivágni, mert az égéshez kell az oxigén. ^^
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kúton elég sokan voltak most munkaidő végén. Gondolom mind cégautós.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz kisza25 #7427 üzenetére
Elméletileg érintett. Nem minden legyártott hajtókar rossz. Csak néhány. De nem tudják melyik a rossz ezért nem cserélik hanem sebtapaszt kap az autó.
Valószínű nem érintett mert már előjött volna - nem kímélem annyira.
Az én elméletem az hogy azoknál jön elő (PHEV) akik szinte soha nem használják az ICE-t és amikor egyszer véletlen beröffen és nincs meg a kellő kenés, akkor kilyukad a blokk.⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #7423 üzenetére
Ford saját maga gyártja a motorokat. Toyotát nem érinti.
Qru: ja igen, számomra ez azért fájó mert amikor 1 hónapos volt az autó akkor jött a recall
⭐ Stella
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #7415 üzenetére
64 literes a tankom, volt mar amikor 57 litert tankoltam, pedig nem szeretem kicentizni.
#nincsbennetarcsi
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem ez az oka. Hanem ha kigyullad a motortér a motorhiba miatt akkor ki tudjon folyni a benzin a motortérből ahelyett hogy ott felgyűlve begyulladjon.
De hogy ebben, hogyan segít a menetszél... Franc tudja. Megpróbálom elkérni a lamellákat aztán ha barkácsolós kedvemben leszek vissza szerelem.Eddig kb 10 autó érintett a 240000 legyártott autóból. Ahelyett hogy hajtókart cserélnének szétbarmolják mindet...
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Vismajor01
addikt
Pff
Kicsik vagytok
Nekem feljött a check engine lámpa, és ugye mondta az eladó hogy ilyenkor 100ast kell tankolni.
Hehe, 52liter 100as gurult bele...
Fizetés után rájöttem hogy ez került annyiba mint egy kisebb szerviz lol
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #7413 üzenetére
1,5 órás művelet annak aki nem az elsőt csinálja.
Szívem szerint oda se adnám nekik mert ugye a lamellák kiszedése lassítja a motor felmelegedését télen...⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #7411 üzenetére
Nincs itt semmi frissítés.
Motorvédő burkolaton 5 lyukat kell vágni.
Hűtő zsaluból 4 darabot eltávolítani.
Utóbbi művelet a nehézkes, mert le kell hozzá szedni a lököst.⭐ Stella
-
tboldi
nagyúr
válasz radi8tor #7406 üzenetére
Én éppen most nyomtam tele a Jazz-t 38,7 liter puruttyával, még éppen nem világított a csórósaágjelző*.
*Ezek szerint cirka 4,5 liter elfér a rohadt hosszú betöltőcsőben, mert elvileg 7,9 liternél villan ki és 42 literes a tank (ami az első ülések alatt található). [link]
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Mert félsz a sok oxigéntől a tankban, ami rozsdásodást okoz.
Bejelentkeztem 10k km olajcserére december 2-ra.
Mondtam ha ott az autó csinálják meg rajta a safety recallt is.
Visszahív az ember, hogy lehet egész nap ott kell hagyni az autót.
Mondom miért kell egész napra a kocsi ha max 2 órás művelet?
Mert még nem csináltak ilyet.De szerencsére december még messze van, addig lesz alkalmuk másik autón gyakorolni a műveletet.
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
Holnaptól drágul a benzin mégse tankoltam.
10 literért nem állok ki a placcról.⭐ Stella
-
Reggie0
félisten
válasz Vismajor01 #7402 üzenetére
Nem vagyunk itt eleg offok, mindig elojon az auto
-
-
veterán
válasz Vismajor01 #7402 üzenetére
Az autósba mehet némi OFF (szerintem).
Viszont a politikai sírás-rívás & folyton szarazélet témák menjenek inkább a "Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?" topikba, azt nem olvasom, így átgörgetni se kell. (csak általánosságban írtam, nem Neked szól)
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
jó tudni hogy van ilyen topik
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest