Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
Menj el a gerhard berger vezetéstechnikai centrumba és kérdez meg az oktatót ha nekem nem hiszel

Egyébként gondold végig, a lassuláskor erőhatás lép föl a kerék és az út találkozásánál ami hat az útra és a kerékre is, mivel nem két sík felület találkozik, hanem egyenetlen felületek ''akadnak'' egymásba, ezért amíg gördül a kerék az erőhatás kisebb mint a gumi és az aszfalt szakítószilárdsága. Ha növeled az erőhatást, az előbb utóbb elér egy olyan szintet ami nagyobb mint a gumi leszakításához szükséges erő, ezért az útba akadó gumidarab leszakad a kerékről, az ehhez szükséges erőt ki lehet számítani a szakítószilárdságból és a ''forgáskeresztmetszetből'', de egyérelműen nagyobb mint az az erő ami nem szakította le ugyanazt a gumi darabot (gördülés).
Azt én is tudom hogy a tapadó súrlódás nagyobb egy tiszta esetben ahol két felületet egy erő nyom egymáshoz, de ez nem tiszta eset
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- Dell Latitude 5450 Újszerű, Ultra 5 135U, FHD IPS LCD,16GB, Magyar vil bill., gyári gar 2027.11-ig
- Bambu Lab A1 mini azonnal használható szett
- Samsung 860 Evo 1TB SATA3 93%-os és Samsung 860 QVO 1TB 97%-os
- Apple Watch Ultra (1. generáció) ÚJSZERŰ, 100% AKKU
- Apple iPhone 16e 128 GB White 100% Akkumulátor 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- darkFlash Shadow Pro
- AKCIÓ! 4TB Seagate Skyhawk ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest