Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• FőDudu

veterán

válasz kchris78 #10459 üzenetére

Erosen hely fuggo. Tegnap pl. vettem pisztacia kremet (van meg itthon, de legyen tartalek), volt mandula krem is - termeszetesen volt raklap szamra Nutella, de azt nem veszek, mert asszony evo kanallal eszi ameddig tart - mar rengeteg Pandoro es Panettone van (legalabb 50 fele volt es van koztuk jo par kezmuves is). Erdekes modon nekem az atlag Panettone izlik - tavaly vettem a kollegak altal egekbe magasztalt cukraszdaban helyit, az meg nem jott be nekem. Ugyanugy nem jon be amikor a croissant-ban van 10 deka pisztacia krem es orran szajan dol ha beleharapsz. Finom, szeretem a pisztacia kremet, de a mennyiseg az szerintem tul sok.

Viszont a fagyasztott kajaik is nagyon rendben vannak. Szoktunk venni pl. Cacio e Pepe (pecorino sajtos borsos spagetti) tesztat valami DOP (eredet vedett) verzioban. Megmelegitve olyan, mintha akkor fozte volna a nejem. Hihetetlen. Ugyanez letezik Carbonaraban is - pedig azt mar a 12 eves fiam is tud (es szeret) fozni. Megtanultak a szomszedasszonytol - meg jart nalunk a baratom Sziciliabol es vele elmentunk megvenni az autentikus hozzavalokat (guanciale, pecorino, stb). Aztan meg is csinalta nekunk, ugy ahogy ok eszik (pl csak a tojas sargajat hasznaljak). Az olasz konyha nagyszerusege az egyszeruseg. Nincs benne 38 fele fuszer. 2-3-4 hozzavalo es kesz.

Az viszont durva, hogy az olaszoknal barhova ulok be egy kremesre vagy egyeb edessegre (nagy kedvencem a Crostata is) az minden esetben magasan veri a magyar top cukraszdak (Pataki, Gerbeaud, meg melyik van a Kolosi tertol follfele?) minoseget ugyanazon a termek eseten. Volt olyan, hogy Coop-ban vettunk kremest csak ugy proba keppen es osszenezve a nejemmel annyit mondtunk: kurva olaszok. Mert annyira jo volt. Pedig a Coop naluk az kb a teszko gazdasagos szint.

Mondjuk en foleg 1 kis helyre jarok (Centro Discount Mugga az olasz/szloven hataron) - aminek a hus pultjat linkeltem tegnap, azon kivul Coop/EuroSpin/Familia. Ha ezeken nincs amit keresek - ami igen ritka, akkor lehet megrendelem Amazonrol. Annak van lockerje ugyanott, igy 2 legyet utok 1 csapassal. Bevasarolok es atveszem amit az Amazon ingyen kivisz a lockerbe.

Idonkent kiugrunk a bevasarlo udvarba az Ikea melle. PalmaNova outlet village.

Ami nagyon durva, hogy peldaul az Unieuro nevu aruhazukban alig van kavegep.
    Egy darab Lattego van.
    Pedig ez egy Mediamarkt jellegu aruhaz lanc.

Új hozzászólás Aktív témák