Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
pöttty
tag
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni. Van nekem egy viszonylag jó kis szeretem a kocsiban, de a beállítása közben becsúszott egy hiba amit nem értek. Van valakinek ötlete? Fej egy Jvc kdr90bt erő u-Dim prox 500.24 comp aya. A magasakat a hátsó csatornàkra kötöttem és az erővel vágom. A közepek meg a frontrol mennek hogy 50Hznel vágva a fejen, lpf meg az erőn olyan 3500 Hznél.
Ha a fejen allitgatom a balancet és a fadert akkor a magasak felé tolva a balanceot ki tudom tolni teljesen jobbra és balra a hangot. Viszont ha a közép felé tolom el a fadert akkor a balance minden állásban közepén marad, nem tudom csak a jobb vagy csak a bal hangszórót megszólaltatni.
Van valakinek ötlete miért? -
-
pöttty
tag
válasz kacsa7 #60303 üzenetére
Köszi a segitseget. Vegigneztem mindent de ugyanaz, megcsereltem a csatornakat is. Aztan visszabillentettem az lpf kapcsolot fullba probabol es hat visszakapcsolt sztereoba... Mar a u dim sem a regi...
Korabban aszem volt rola szo hogy aktivban hajtott magas melle volt kotve a passziv valtora a kozep felso vagas celjabol. Namost a kerdes adodik ha csak a kozep van rakotve magas nelkul a hangvaltora az nem vagja haza az erosito vegfokat? Kell a magasra valamit kotni amit "ellenallasnak lat" vagy nem?
-
pöttty
tag
válasz kacsa7 #60329 üzenetére
Pontosan fronton es rearen is lpf allasban mixeli a ket csatornat.
hpf-ben es full rangeben nem csak lpfben. Volt egy angol kollegam na o ilyenkor mikor nem tudta mi van mondta hogy strange!
Igy sajnos az idokorrekciot is csak magasra tudom hasznalni.Egyenlore akkor berakom a hangvaltot a vege meg elobb utobb ugyis egy pio 80prs lesz, ott van rendes 3 utas vagas.
-
pöttty
tag
válasz mandras81 #60345 üzenetére
Szia
Nem egyszerű. Én levenném a huzatot meg a szivacsot. Azt úgy tudod megtenni, hogy azokat a kapcsokat egy jó csípőfogóval átvágod. Ezután a lemezre belűlről önmetsző csavarral raknám fel az mdf-et. De ez én vagyok, mivel utána bemennék volt munkahelyemre és fellőném újra a gyári kapcsokat. :-)
Azt meg lehet csinálni, hogy beszélsz egy jó kárpitossal, hogy utána kapcsozza fel újra a szivacsot/huzatot.
a másik megoldás a gyorskötöző, de az igen gányolás.
Vagy még azt tudod csinálni, hogy óvatosan elemeled a szivacsot a lemeztől, fúrsz furatokat és belűlről a nagy könnyítéseket át bejátszol lapos vagy süllyesztett fejű csavarokat, csak így az mdf lapon ki fog lógni, illetve nem biztos hogy olyan hosszan ki tudod emelni a szivacsot.[ Szerkesztve ]
-
pöttty
tag
válasz mandras81 #60350 üzenetére
Érdemes megkérdezni előtte van e pisztolya ehhez, mert tudtommal ez a vacak "hog ring" amivel fel van rakva egy autóipari megoldás nem bizos hogy mezei kárpitos tud ilyet. Hondaba pl. nem is használjak, ott műanyag többször használatos bolhákkal van minden rögzítve.
-
pöttty
tag
válasz Newneed #60352 üzenetére
Szia, Nekem 2007-es CRV-m van, de ha jól emlékszem egy kutya az Accordé is, ha dobsz egy fotót a gumiról az sokat segíthet. Nem volt egyszerű de azért be lehet rakni a kábelt. Én úgy csináltam, hogy a gumi mindkét végét kihúztam. Ajtó oldali nem gond, de a kocsi oldalon egy műanyag keretre van ráhúzva, na ott kicsit macerásabb, de belűlről kézzel ki lehet tolni. Aztán ajtótól kocsi felé átdugtam egy 2-3 mm átmérőjű, szépen lekerekített végű acéldrótot. amikor átért szigszalaggal ráerősítettem a kábelvéget aztán óvatosan áthúztam, vissza a gumik és kész is.
Egyébként ha nincs meg még az esk, épp van egy eladóm, ha érdekel írj egy privit. -
pöttty
tag
válasz mihione #60506 üzenetére
Ha gyári fejről lesz hajtva erőlködő nélkűl akkor nagyjából neki se állj. Ha torzit a hátsó akkor azt kösd ki úgyis felesleges egy sztereo rendszernél.
ha mégis vennél szettet arra figyelj hogy az erzekenysege a leheto legnagyobb legnagyobb legyen hogy a fejegyseg legalabb valahogy meg tudja mozgatni.[ Szerkesztve ]
-
pöttty
tag
hallotta már valaki egymás mellett a u-dimension jr. comp6 és az újabb de elvileg ugyanolyan kategóriás element középsugárzóit? Az element tud annyit hangban mint a régi jr. comp?
-
pöttty
tag
sziasztok.
Van valakinek .jr comp 6-osa? Ha van hpf el hol vágjátok? Illetve nagy általánosságban érdemes a mideket rezonancia frekvencia alatt vágni? Mondjuk a jrornak valahol 65 Hz környékén van az fs-e eredemes lejebb vagni?
Nezegetek egy scan-speak gold midet aminek 37 Hz az fs-e es akkor 40Hz nel vagnek es nem kene sub, lejjebb az auto hosszabol adodoan ugysem alakul ki rövidebb hullam. Csak hat az ára... vagy pro x m6 aminek meg 56 Hz nel van fs-e es 60 Hznel lehetne vagni...[ Szerkesztve ]
-
pöttty
tag
Ötlet, tapasztalat kellene.
Műanyag ajtó panelt mivel lehet úgy kivágni hogy a vágási szél pontos és szép legyen ráburkolás nélkül? Az ajtópanelep full műanyag és abba szeretném direktbe a hangszóró rácsot beleragasztani belűlről, de a kivágandó kő széle kívülről látszana.
ötlet? -
pöttty
tag
válasz tboy93 #61228 üzenetére
Köszi! Igen az elmélettel tisztában vagyok, de ez a gyakorlatban is megvan? Merthogy az erőm hátul van és egy 20 cm-es földkábele van csavarral rögzítve a kasztnihoz egy jó vastag lemezrészen, de néma, nem sípol, nem vonyít viszont szól mint a veszedelem...
Ezért kérdezem, hogy hallani a fejnél különbséget? -
pöttty
tag
sziasztok
Van aki hasznal vagy hallott mar sommer kabelek közül magellant? Ez egy koaxiális kábel erősen hajaz a mogami 3028-ra. Tudom az orbitot mindenki dicséri. vajon melyik lehet jobb hangu az orbit vagy a magellan?
Van valakinek tapasztalata? -
pöttty
tag
válasz opeter70 #61482 üzenetére
Semmilyen fejegyseg tisztan elméletileg nem lehet passziv elem.
Előerősitő kivétel nélkül mindben van ami icipici feszültségjelet alakit pocit nagyobba es kozben aramot zabal.
Ahogy egy A/D konverter szinten fogyaszt aramot.Na de hogy ne csak hulyesegeket irjak hanem "ertelmes" kerdesem is legyen:
Mi van akkor ha magam fel forditom a mid emet egy helyes kis ferdere vagott kiemelokerettel de a racs sikja elotte parhuzamos az ajtoval. Vagyis a hanghullamok nagyjabol ferden erik el a racsot. Van valakinek tapasztalata torzul ilyenkor a hang? Vagy erdemes a racsot es hanhszoro sikjat parhuzamosra allitani. Vagy az egvilagon semmi jelentosege sincs?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- TCL LCD és LED TV-k
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Renault, Dacia topik
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- BestBuy topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest