- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz
Tristis #77138 üzenetére
Hát izé. A bitumen lap az csak a súlyával csillapít. Ennek megfelelően eléggé kiszámíthatatlan a hatása. Felejtős.
A Dynamat Extreme gyakorlatilag apró akusztikai csapdákkal működik, így tud sokkal vékonyabb lenni amellett, hogy szélesebb sávban és jobban csillapít, mint egy bitumenes lap.
Üveggyapot, kőzetgyapot vastag, kiszóródik, káros az egészségre, ha nincs burkolva.
Zártcellás szivacsot például az STP dolgai között találsz.
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Tristis #77112 üzenetére
Hát én nagyon nem voltam megelégedve a Focus-om gyári rendszerének (Sync3) a hangzásával.
Úgy voltam vele, hogy szigetelek, szettet cserélek + egy erősítőt beépítek, de a gyári erőstő (AHU) modult nem lehetett átprogramozni alacsony jelszintre. Ezért:
Először szigeteltem + szettet cseréltem - jobb lett, de még messze az élvezhetőtől.
Fejet cseréltem - ez már sokat segített
Erőstő is bekerült - itt kiderült számomra, hogy kissé felületes voltam a szigeteléssel.A kimaradt részeket még le kell szigetelnem és még a h.sz. kábelt is be kell húzni az ajtóba, hogy ne a gyári kábelezésről menjen.
Még nem vagyok teljesen megelégedve a hangzással, de a gyárihoz képest sokat javult.
-
Lite
őstag
válasz
Tristis #77109 üzenetére
A legtöbbet azzal tudod elérni (még gyári hangszórók esetén is), hogy kiszigeleted az ajtót. Ha visszaolvasol itt, vagy a neten kutakodsz, hogyan is megy, látni fogod, hogy az egyik legolcsóbb ráfordítás, de a legnagyobb hatásúak egyike.
Az autóspecifikus hangszórók általában egy alap(abb) kategóriás, de a gyárinál jobb minőségű hangszórókészletből állnak, ami az ajtóhoz tervezett keretben van, a fejhez pedig azért csatlakozik jól, mert vagy kicsi az impedanciája (amit a gyári fej még elbírja), vagy nagyon magas az érzékenyége (90dB-től fölfelé), így könnyen hajtja a fej, vagy ez a kettő, ráadásul viszonylag az ajtó méretére optimalizált doboz-térfogat igénnyel.A legeslegolcsóbb előrelépés az, ha az elhalálozott helyett veszel egy ugyanolyan gyári (bontott) hangszórót és szigeteled az ajtót.
A hangszóró kibélelése valószínűleg segíteni fog. De előre lehet, hogy nem a megszokott hangot kapod vissza (erre készülj fel), lehet, jobbnak sem fog tűnni, de ne felejtsd el, hogy a kezeletlen gyári hanghoz szoktál, ami messze van a minőségtől...Ja, lehet hangszóró-beépítőkeretet is venni, akkor mást is bele lehet tenni (olcsóbban, mint a specifikus), de az nem az ajtóhoz van tervezve, ahhoz vagy rendes fej kell, vagy egy nagyjelszintet fogadó DSP-s erősítő, amit a jelenlegi fej mögé kötsz, azzal hajtva egy 16-os komponens szettet. Ez a megoldás durva előrelépés már...
-
Lite
őstag
válasz
Tristis #77101 üzenetére
A gyári rendszer egységesre lett tervezve. Ha ennyire a végét járta, előbb-utóbb a másik oldalon is lesz baj.
A D'n'B-t kivéve elég lenne egy fej-erősítő-szigetelés-2 utas komponens szett (valami dögösebb)-kábelezés.Ha all-in-t szeretnél, akkor egy kis szub sem ártana, mivel kombit írsz, nem kell rettenetes. De akkor lenne teste nagybőgőnek is, ahogy kell...
A másik megoldás, hogy keresel hozzá autopecifikus hangszórószettet és kompletten arra cserélsz (magasakat is) - ezek általában a gyári csatlakozókkal illeszthetőek. Például: Option vagy Focal - ez utóbbi jelentősen jobb minőség.
-
PiciPeti
őstag
válasz
Tristis #39056 üzenetére
Üdv!
Ha marad a fejegység, akkor bontóban vegyél Sol-hoz való tükörháromszöget, benne a magassal, meg gyári gyári mélyközepet. Elő van kábelezve minden, csak rádugod, és kész.
Azok a hangszórók is jóval többet tudnak mint a fejegység...Sajnos nagyon gagyi a gyári fej, de ha nem akarod cserélni semmiképp, akkor kár másra költeni.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Tristis #39056 üzenetére
Üdv!
Ha jól tudom ezt a szettet pl szokták ajánlani, ebben van egy 1 utas váltó, és külön nem is kell más. Lehet kapni olyan csipogókat is, amikben alapból benne van egy váltó (az 500Ft-os MM-es bliszteres MNC csipogó, amit főképp a tartója miatt szokás venni, elvileg az is ilyen). De ha benne vagy a épített rendszerben, akkor azt is tudhatod, hogy lehet hangváltó egy 220–470 nF/400 V fólia kondezátor sorosan kötve a magassugárzóval - legalább is anno ez működött, nem hiszem, hogy sokat változott volna azóta a dolog.
De nyugodtan cáfoljon meg valakiKözben megelőztek, de a lényegen nem változtat
-
gabber01
addikt
válasz
Tristis #39056 üzenetére
Semmi probléma, így érthetőek az igények, azért is mondtam, hogy ezzel kell kezdeni.
Koax, triaxok esetében nem a "többutassággal" van baj, hanem a szerkezeti felépítéssel. Kerülendők, hacsak nagyon nincs más lehetőség. Komponens szettek is többutasok, hiszen az csak annyit jelent, hogy bizonyos frekvenciatartományokat külön hangszóró ad vissza. Természetesen minden (vannak kivételek, de az nem ez az árkategória) komponens szetthez van hangváltó.
A helyedben körülnéznék carstylingon. Most van pl. ez, utána kellen mondjuk érdeklődni hogy pontosan melyik típus, mert így nem lehet megállapítani. Vagy van DLS K6 szett is 14-ért, az is jó fejről, bár a magasa nagyon kicsi.
Újban ha 20ig fel tudnál menni, akkor nézd meg pl. az Audio System MX 165 Plust. Említett műfajokra egész tűrhető.A fejet azért én a helyedben kicserélném. Önmagában sem az igazi, de ez az öszvér megoldás a Yatourral...
-
gabber01
addikt
válasz
Tristis #39053 üzenetére
Nem bántásképp, de ezek szerint sima hifihez is pont annyira (nem) értesz, mint az autohifihez.
Hol láttál te ilyen megoldásokat szobai hifiben, mint ez a linkelt ótvarság? Ezeket a koax, triax szemeteket nem véletlenül nem használják szobai hifiben. Komponens szetteket keress.Egyébként pedig kezdjük az elején. 1. Hsz elolvasása, majd milyen fejegység, milyen zenét hallgatsz, mi a keret, akarsz-e később bővíteni, csak új vagy használt is játszik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Politika
- Riasztó topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest