- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
Új hozzászólás Aktív témák
-
stupid user
tag
Szia,
azon a gépen, amin a screenshotot csináltam tényleg van Firenet, de a többiről már leszedtem, mert rohadt idegesítő. A probléma az összes gépnél jelentkezik, azoknál is, amit pár napja újratelepítettünk.
Úgy tűnik viszont, hogy megvan a megoldás. Külföldi fórumokon többen küzdöttek ilyesmivel és egy (a neve alapján) indiai félisten írt egy alkalmazást kifejezetten a hasonló problémákra.
https://sites.google.com/site/avcadapps/
Az általam maximálisan 7,5 Mbyte-ig legyalult rajzból kitörölte az összes szemetet és 60 Kbyte maradt.
Egyéb "fertőzött" rajzaink közül volt olyan, amit 25 Mbyte-al könnyített meg.Nagyon bízom benne, hogy ezzel megoldódott a problémánk.
-
stupid user
tag
válasz
kriszpontaz #3826 üzenetére
Köszönöm,
ezeket próbálgatom majd.
-
stupid user
tag
válasz
kriszpontaz #3821 üzenetére
Szia,
nagyon köszönöm,
lefuttattam a -purge-t, kb.: ugyanazokat találta, amit írtál, de a rajzom nem lett kisebb.
AutoCAD-ben csináltad, vagy Civil 3D-ben? Lehet, hogy a Civil 3D "többet lát", mint a sima AutoCAD?Lefuttattam egy recovert a purge-zott rajzon és még mindig van benne 194200 object és 6717 block.
és ha másolok belőle továbbra is viszi magával azokat az elemeket, amik nem is voltak ott. -
stupid user
tag
válasz
kriszpontaz #3810 üzenetére
Szia,
hogy lehet ide dwg-t, vagy zip-et feltölteni?
csak kép formátumokat támogat. -
stupid user
tag
Sziasztok Nisida, Godlike,
köszönöm, hogy foglalkoztok vele, megpróbálok válaszolni a kérdésekre:
- sajnos nem tudom pontosan, melyik rajzból indult a dolog, amire gyanakszom az az légcsatorna terv volt, a gépészek autoCAD-et használnak + valami ráépülő modult, ami az ő életüket könnyebbé teszi.
- mi tőlük dwg formátumot kapunk, nem konvertálunk semmit.azt a rajzot már nem akarom nagyon nyaggatni, a tervezéssel is készen vagyunk, a problémám, hogy a további rajzainkat is fertőzzük vele, és eddig nem találtam olyan programot, ami "látná", hogy mi van benne. Ahogy írtam AutoCAD-el megnyitva üres. Tudtok esetleg az AutoCAD-nek olyan funkciójáról, ami kilistázza a rajzban lévő elemeket?
Van ötletetek, mivel kéne megnyitogatni a fertőzött fájlokat, hogy a nem kívánatos részeket ki tudjuk törölni belőlük?Nagyon hálás lennék, ha tudnátok segíteni, mert így rettenetesen szívunk.
mellékelek egy képet, ami az új rajzba beillesztett objektum törlése utáni Purge-ról készült.
A listából csak az ív 125 a mi elemünk az összes többi csak jön vele, purge után eltűnnek, de benne maradnak a rajzban.
-
stupid user
tag
Sziasztok,
remélem, valamelyik AutoCAD guru unatkozik és segít megoldani a rejtélyt, amivel küzdünk egy ideje.
Előrebocsátom, nem olvastam végig a hozzászólásokat, ha volt korábban a téma szidjatok nyugodtan, csak linkeljétek ide a megoldást.A problémám az, hogy "vírus" terjed a rajzaink között. Egy ideje a rajzaink között előfordulnak olyanok, amiből, ha kimásolok bármit (akár a legkisebb vonalat) és berakom egy új rajzba, akkor az új rajz, az egy darab vonallal 9,5 mbyte lesz. Ha egy másik rajzba másolom be, annak is nő a mérete és "fertőzötté" válik, az onnan kimásolt elemek is viszik magukkal a láthatatlan csomagot.
Ha új rajzba illesztem és kitörlöm az egyetlen vonalat, a quick select nem talál a rajzban objektumokat, nincsenek blokkok, nincsenek fóliák, nem lehet kijelölni semmit, mégis 9,5 mega a rajz mérete.
Ha egy ilyen "üres" rajzot recoverrel nyitok meg, az talál benne kb.: 300.000 objektumot, de egyik sem hibás, nem javít semmit.Az a teóriám, hogy kaptunk társtervezőktől (pl.: épületgépészektől) olyan tervet, amiben az AutoCAD számára nem kezelhető elemek (attribútumok, adatbázisok stb...) vannak, amelyek valami miatt minden egyes rajzi elemhez hozzátapadnak és emiatt minden másolásnál visszük magunkkal.
A fertőzött rajzzal borzasztó lassú dolgozni egy sima vonal kijelölése is 10-15 sec, vágólapra másolása kb.: fél perc, beillesztése kb.: 1 perc.
Mivel lusták vagyunk mindent újra megrajzolni, a régebbi tervekből másolunk át dolgokat, így viszont valódi vírus sebességével terjed a fájljaink között.Amit eddig próbáltunk:
purge,
recover,
mentés régebbi formátumba (mi 2014-et használunk)
mentés dxf formátumba
Eset smart security-vel ellenőrzésvan bárkinek ötlete, mi lehet a megoldás?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
stupid user
tag
válasz
kriszpontaz #2474 üzenetére
Valamit biztos nem jól csinálok, de mindig tört lesz belőle.
Közben bemásoltam jpg-ként, így megoldódott a probléma, de érdekelne, hogy lehet "csalás" nélkül megoldani
-
stupid user
tag
Sziasztok,
hogy lehet multiline text-ben alsó indexbe, vagy felső indexbe rakni betűket?
Egy képlete szeretnék megjeleníteni a szövegben és nem bírtam rájönni hogy lehetne beírni: Q az 1,85.-enElőre is köszönöm a segítséget
-
stupid user
tag
köszi,
sajnos az LT-ben nincs expressz menü, de utánaolvastam gugliban és ott találtam olyat, ahol a tűrés megadására szolgáló mezőt használják ilyesmire, mert azt automatikusan tudja keretezni és ha 0,01 re vesszük a nyíl méretét, akkor sima szövegnek látszik.
Ez viszont csak korlátozott hosszúságú szöveget tartalmazhat. -
stupid user
tag
Sziasztok,
azt tudja esetleg valamelyikőtök, hogyan lehetne létrehozni olyan betűstílust, ami automatikusan keretet rak a szöveg köré?
Előre is köszönöm a segítséget
-
stupid user
tag
Sziasztok,
előrebocsátom, hogy kicsit off a téma és nem is olvastam végig a topic-t, ha volt már csak linkeljétek be.
A kérdésem a következő: lehet-e a 64 bit-es win7-ben szabályozni, hogy többmagos gépen az egyes folyamatok mennyi processzor teljesítményt használhatnak?
Elképzelhető, hogy ez nem is op rendszer probléma, hanem egyszerűen az AutoCAD egy fostaliga?
Elindítok az AutoCAD-ben egy robbantás parancsot, a processzor 15%-on megy és egy óra alatt végez.Be lehet-e állítani, hogy engedje inkább 100%-ig és legyen kész 5 perc alatt?
előre is köszönöm a segítséget
-
stupid user
tag
válasz
kriszpontaz #2345 üzenetére
az kijelöli, csak nem tudom elkülöníteni a többitől
-
stupid user
tag
Sziasztok,
a következő problémám adódott:
létrehoztam a papírtérben egy nézet ablakot, be állítgatta, ahogy jónak látszott aztán a téglalapot, ami a nézetablak kerete áthelyeztem a defpoints fóliára, hogy a nyomtatásnál ne látsszon.
Most szeretnék kicsit mozdítani rajta, de nem tudom se kijelölni se megfogni.
A fólia nincs lakatolva, látszik a papírtérben, és mint nézetablak is működik, mert ha belekattintok ott a modell tér. Regen, recover, audit megvolt.Mit lehet ezzel kezdeni szerintetek?
-
stupid user
tag
válasz
GrooveHero #2313 üzenetére
ok,
küldd csak át majd ránézek. Ha kell tudok küldeni profil fájlt, ahol ezek mind be vannak kapcsolva és be vannak állítva a menük.
-
stupid user
tag
válasz
GrooveHero #2311 üzenetére
-
stupid user
tag
válasz
GrooveHero #2309 üzenetére
Szia,
egyesével biztosan tudod módosítani: properties/text override,
de ha nagyon értesz hozzá, még LSP-t is íhatsz, hogy minden méret után feldobja a fenti lehetőséget.
(Az nem merült fel, hogy egyből 150-re rajzold? hosszabb távon megéri, mert nem csúsznak el a dolgok) -
stupid user
tag
Sziasztok
kis segítség kéne a vérprofiktól:
van egy kis .lsp-m, amit egy itteni fórumos kolléga "Lúzer" gyártott Acad 2007-re, remekül kiszámolja a kiválasztott vonalak összesített hosszát, de sajnos Acad2013 alatt nem működik.
Mivel én sajnos tökhüje vagyok hozzá nem tudom upgrade-elni.
Tudna valaki ebben segíteni?
Megmentőm vendégem egy sörre.
Előre is köszönöm.
-
stupid user
tag
válasz
eszgé100 #2203 üzenetére
Nagy összegbe mernék fogadni, hogy az AutoCAD-et soha nem fogja még látni sem, mert Archicad-et fog használni és persze lusta lesz normálisan beállítani a konvertálást és tolllszám_001 fóliákkal telefosott, huszonkét fóliáról összegányolt, huszonkét színű és vonaltípusú, felrobbanthatatlan blokkokkal összefoldozott rajzokat ad majd ki adatszolgáltatásként, amivel persze az őrületbe kergeti az AutoCAD-et használó társtervezőket.
Ehhez egy gyengébb gép is megteszi.
-
stupid user
tag
válasz
BenJoe80 #2110 üzenetére
Szia,
az A4 lapokra nyomtatást nem tudom, hogy lehetne elintézni. AutoCad-ben amennyire én ismerem nincs poszter nyomtatás funkció, így legfeljebb azzal próbálkozhatsz, hogy a nyomtatási területet A4 méretű ablakonként jelölöd ki és egyesével kinyomtatod a komplett rajzot.
A 3D miniatűr már egyszerűbb, papírtérben létrehozol egy külön nézet ablakot, amiben a 3d nézetét állítod be, akkor abban a nézetablakban 3d-ben látszik a "normál" nézet ablakban viszont 2d-ben
-
stupid user
tag
Sziasztok,
Autocad 2010 LT-vel dolgozom, pletyka szinten hallottam, hogy van olyan gyári funkciója, parancsa, amivel az azonos fólián lévő összes vonal hosszát le lehet mérni (egy lépésben
.
Ismeri esetleg valaki ezt a lehetőséget? Néhány órát már eltöltöttem a kereséssel, de nem találom.
-
stupid user
tag
válasz
kraftxld #2073 üzenetére
azthittem már rég mindenki rájött csak én nem
"o]tt fordult elő, amikor kaptam egy építésztől több alaprajzot, vagy alaprajzot és metszetet, amit megpróbáltam egy rajzba összepakolni.
Azoknál a rajzoknál jelentkezett, amiket olyan építésztől kaptam, aki nem autocad-del hanem archicad-del, vagy nemetchek-kel dolgozik és létrehozott a rajzában saját vonalstílust.
Ha mindkét rajzban szerepelt rajz elem, ami ezzel a vonalstílussal volt rajzolva akkor összeakadt a fenti hibaüzenettel.Úgy lehetett kiküszöbölni, hogy részlegesen (nem egyben hanem csak kis részenként) jelöltem ki, amit másolni akartam és próbálkoztam, melyik lehet a hibás rajz elem. Ha megvan, már csak másik vonaltípusra (vagy sraffra) kell rakni, a régi vonaltípust purge-zni mindkét rajzból és mehet a pakolászás.
Persze olyan is előfordult, hogy több ilyen vonaltípus is volt a rajzban, olyankor kicsit tovább tart.Jó szórakozást"
-
stupid user
tag
válasz
Neil Watts #1929 üzenetére
ha sokat renderelsz vele (pl.: 3d-ben) akkor kell a processzor is, de egyébként nincs jelentősége, mert hiába 2, 4, 8 magos, akkor is csak egyet használ.
A memóriából minimum 2G-t tennék bele, mert letérdel, ha túlléped a ramokat és vinyóra kezd pakolni -
stupid user
tag
-
stupid user
tag
Sziasztok,
azt meg tudná esetleg mondani valaki, hogyan lehet 3d-ben rajzolt rajz elemeket (vonalak, ívek, körök, stb..) gyorsan, lehetőleg egyszerre 2D-re változtatni, konkrétan, hogy a "Z" koordinátája mindennek 0 legyen?
Kaptam egy rajzot, amin tovább kéne dolgoznom 2D-ben de sajnos a kapott rajz egy része nem a rajz síkban van, hanem "kiáll" belőle, vagyis van neki "Z" irányú kiterjedése is.
Én ezt szeretném valahogy megszüntetni, mert sem a lekerekítés, sem az elérés, sem a metszés parancsok nem működnek.
Egyesével persze lehetne a tulajdonságokban átírogatni, de nagyon sok van belőle.Előre is kösz a segítséget.
-
stupid user
tag
Sziasztok a következő problémám támadt:
egy tavalyi munkám kapcsán ki kellene nyomtatnom néhány rajzot, amit az utóbbi pár hónapban meg sem nyitottam, de a nyomtatásnál nem ajánl fel ctb stílusokat csak stb-t, amivel viszont nem jön ki normálisan a rajz.
A munkához kapcsolódó 11 db rajzból csak 3 csinálja és nem tudok rájönni, hogyan kell beállítani, hogy ctb-ket is ajánljon fel. Megpróbáltuk több gépen (2008, 2010LT) is megnyitni, de mindenhol ugyanaz a probléma.A plot style managerben látszanak a ctb-k is, de a nyomtatás ablakban már nem.
előre is hálásan
-
stupid user
tag
válasz
Sebaj Fóbiás #1732 üzenetére
még a 2008 se
-
stupid user
tag
Sziasztok,
tudna esetleg valaki segíteni, hogyan kell egy szkennelt aláírást dwg-be konvertálni?
(nem csatolni szeretném, hanem dwg blokként berakni)előre is köszönöm
-
stupid user
tag
válasz
csemberlen #1657 üzenetére
szerkesztés/beillesztés?
-
stupid user
tag
Sziasztok, hogy lehet megkerülni azt a problémát, hogy az egyik rajzból nem lehet beilleszteni egy rajzrészletet egy másik rajzba.
Azt írja : pasteclip *invalid*
-
stupid user
tag
válasz
stupid user #1599 üzenetére
hogy lehet megtalálni a beillesztési pontját gyorsan?
-
stupid user
tag
most kipróbáltam: a régiből (2001 ből) kimásoltam rajz részleteket, betettem egy olyanba, amit mostanában csináltam 2 sec. ugyanazokat kimásoltam és visszatettem az 31 sec.
kimásoltam pár újonnan készült blokkot, amivel mostanában gond van és simán bemásolt a régi rajzba
ezek szerint csak az új rajzaimmal van baj.
/ az egész egyébként azóta kezdődött, amióta elkezdtem kijavítani a blokkjaimban azt a hülyeséget, hogy a beillesztési pont a blokkon kívül van. Emiatt ugye a blokkokat ugyanazin a néven újra definiáltam a blokk gyűjtő rajzban és onnan pakolászom át oda, ahol kell./
-
stupid user
tag
újabban minden rajznál csinálja, bár ha vadiúj üres rajzba teszem bele, akkor csak kb.: 1,5 perc
ha 2002 LT-vel csinálom ugyanezt a a műveletet, akkor 1 sec. valószinűleg nem rajz függő, inkább a program dolgoztatja magát valami felesleges körökkel.
Tudsz esetleg az AutoCAD-nek olyan regisztrációs fájljáról, ahol látható lenne, hogy milyen műveleteket hajt végre a háttérben? A parancssorból sajnos nem derül ki, mitől tart ennyi ideig.
-
stupid user
tag
az mitől lehet, hogy az AutoCAD 2008-nak kb 2,5 percbe telik átmásolni a papír térből (ctrl+c, ctrl+v) a model térbe egy kb.: 3 kbyte-os rajz részletet, miközben 100%-on pörgeti a processzort?
-
stupid user
tag
Sziasztok,
van nekem egy fájlom, amiben a gépház rajzoláshoz használt blokkokat (csupa 2D)tárolom és amikor kell valami csak kimásolom belőle.
Kb.: 1 hónappal ezelőttig remekül működött a dolog, de azóta valami megbolondult, mert ha kimásolok belőle valamit (ctrl+C) az még elég gyorsan megy, de amikor be akarom illeszteni a másik rajzba az tetű lassú (egy 20kByte-os blokkot 2:44 alatt illesztett be).
Nem a gép hibája, mert a benti gépen is használom ugyanazt a fájlt, az elég izmos mégis ugyanúgy belassult.
Megnéztem feladatkezelőben mit csinál, de meglepetésemre csak 50%-on megy a processzor, annak 50%-át acad.exe és 50%-át üresjárati folyamatok teszik ki.
Az autoCAD parancssorban bizonyos blokkok beillesztésekor kiírja, hogy milyen shx-et mivel helyettesített, ezen kívül semmilyen hibaüzenet nem jelenik meg.Volt már valakinek ilyen? és mi a megoldás?
-
stupid user
tag
bocs, hogy hánytorgatom a múltat, de felhasználtam a parancsot, amit gyártottál, egy ideig tökéletesen működött, de ma egy elég fura hibaüzenetet kaptam (ACAD 2008)
Select objects:
; error: no function definition: VLAX-CURVE-GETENDPARAM
Command:tudnál esetleg javasolni valamit?
-
stupid user
tag
Sziasztok, hogy lehet egy 3d-ben magrajzolt testről egyszerű 2d felülnézeti rajzot kreálni?
-
stupid user
tag
ha majd a profik is hazaérnek biztosan ajánlanak neked pár programot, amikkel ezt egyszerűbb megcsinálni mint AutoCAD-el
-
stupid user
tag
közben eszembe jutott még egy probléma, amire te nyilván azonnal tudod aválaszt
csináltam pár blokkot saját rajzolású vonalakból meg blokkokból és valamit nyilván el***tam, mert az új blokkokat a stretch parancs nem mozdítja el
a kijelölés megtörténik, a vele együtt jelölt cuccokat nyújtja, a blokkjaim a helyükön maradnakmit ba**tam el szerinted?
-
stupid user
tag
Sziasztok,
évek óta használok AutoCAD-et mégis van pár apróság, amire nem tudok megoldást, ezért fordultam most hozzátok.
1) bizonyos parancsoknál (pl.: stretch) ablakkal jelölöm ki az érintett rajz elemeket, ha azonban az ablak befejezéséhez zoomolok, akkor csak azokat a rajz elemeket jelöli ki, melyek látszanak az aktuális képernyőn emiatt az ablak "elején" lévő elemek nem lesznek jelölve. Ez gyárilag ilyen vagy lehet esetleg változtatni rajta?
2) hogy elehetne át állítani a felület (area) parancsot, hogy ne mm-ben, hanem mondjuk m2-ben adja ki a végeredményt?
3) gyakran előfordul a munkám során, hogy meg kell sorszámoznom bizonyos rajzi elemeket pl.: van R típusból 35 db ezt az egyes rajz elemek mellett R1 .....R35 szöveg darabkákkal szoktam megoldani. Tudna esetleg segíteni valaki, hogyan lehetne olyan attríbutumot, vagy blokkot csinálni, amiben van egy fix rész (R) és egy szám, mai minden egyes másolásnál eggyel növekszik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Trek
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24