Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz kelo17 #6131 üzenetére

Egy gépi vagy kézi polírozás után ha az ember rendesen waxolja az mennyire lehet hosszútávú? Vagy milyen felületvédő anyagok vannak amivel érdemes kezelgetni utána?

Hosszú távú lehet ha nem abba a kézi mosóba viszed vissza hanem magad mosod.
    +ha nem 2cm-ről mosod 100bárral...
    Vax több féle van mindenki másra esküszik.Én inkább úgy vagyok vele a lehető legjobbat veszem meg mert nem 2évre vettem a gépjárművemet.
    Igazából pénztárca függő is.

Zaino

Z-5 Pro Szintetikus Wax (pókhálós vagy enyhén karcos fényezésre)
    +
    ZFX Kötés-gyorsító Adalék

CQUARTZ-videok

vagy mint irta Moric ö a karnauba esküszik itt olvashatsz róla

Autoglym:hd wax nem probáltam de a polirpasztájukat merem ajánlani mert nekem bejött.

• Moric

aktív tag

válasz kelo17 #6131 üzenetére

A fekete az egyik legkényesebb szín.
    Kézi polírozás az időigényes, rá kell szánni az időt. Türelmes és kitartó vagy majdnem olyan szépre fel lehet polírozni mint géppel. Egy jó gépi polírt is órák, gondold el a kézire mennyi időt kell számolni.

Azt hogy mennyiszer lehet polírozni az elsősorban a festék vastagságától függ.
    Toyotán jellemzően vékony és puha festés van. Ezért kézzel is viszonylag könnyen polírozható. Géppel meg vigyázni kell, mert gyorsan elfogy a lakk (festék).

Polírozásnál reklamálni kell, ott már elég tetemes a kár. Lecsiszolnak egy réteget az már nem pótolható könnyedén.

Polírozás után vaxolod, úgy sokáig szép lesz. A viasz védi a felületet. Milyen védelmet választasz az ízlés kérdése. Én személy szerint jobban kedvelem a karnaubát, van aki a nanora esküszik.

törölt tag

válasz kelo17 #6129 üzenetére

már több helyen is olvastam, hogy egy gyári fényezésen 2x-3x lehet gépi polírt csinálni attól függően milyen autóról van szó.

Nos akik ilyent írtak azok sem políroztak még sosem.
    1 nem attól függ,hogy hányszor polírozod meg a gépjárművedet hanem attól.hogy mivel...
    pld durva,közepes vagy finom szemcséjüvel.

Ha durva akkor elég 2* is ha finom akkor lehet 15* is.Ezt nem lehet leálltalánosítani.

Te esetedben ajálok egy közepes szemcsájü polírt de kézzel nehéz lesz de ha kitartó vagy akkor ess neki.
    autoglymes csokától tudsz rendelni közepes és finomat a végére.Ja és ha már csinálod akkor imitűld a gépet körkörössen csináld és egy pici vizzel és ne tűző napon...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés