- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Batman2
őstag
Szórógittre, ha nem várom meg a teljes száradást, hanem mondjuk 1 óra mulva ráfújom a festéket az működhet nedves a nedvesre technológiaként és akkor nem kell a szórógittet is felcsiszolni ?
A motorházban sok olyan hely van, ami vagy annyira eldugott, hogy nem férek oda csiszolni, vagy annyira ívelt, hogy azért nem tudom végig csiszolni, itt mindenképpen csiszolás mentesen kellene a szóróra fújni a festéket, sőt még azt sem tudom, hogy a szóró előtt a régi felületet hogyan tudom kissé megérdesíteni !
Ezeken a helyeken csak annyit tudok kb. tenni, hogy maganyomású mosóval, vegyszeresen alaposan le lesz borotválva, aztán száradás után szórózás, vagy esetleg megpróbálkozom valami minimális érdesítéssel.
Üdv.
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Valaki ismeri az Ambersil Auto Groom termékeket? Mi a vélemények róluk? Köszi előre is.
-
runner 125
nagyúr
-
polimorf
tag
válasz
runner 125 #8187 üzenetére
Robogónál nem szoktam szórakozni, inkább lefestem az egész robogót az összes darabjával együtt így a színeltéréssel sincs gond. Árban és munkában sem több.
Ugyanis az eredeti mattságot szinte soha nem lehet eltalálni. Legtöbb esetben a színeltérés nem magából a szín különbségből adódik hanem a matt lakk más színárnyalatot okoz. Ezért érdemesebb lefesteni a mellette lévő alkatrészt is. Úgy már nem lesz feltűnő senkinek az árnyalatbeli különbség.
(Szerintem a spray felejtős. Mind a színárnyalat mind a minőség miatt) -
-cobra-
aktív tag
Múlt héten megjött a Collinite 476 waxom. Tegnap a jó idő örömére kicsit felkészítettem az autót a télre, a folyamat:
- gőzborotva
- mosás
- gőzborotva
- gyurmázás
- cleanser
- Collinite 476 (2 réteg)Sajnos csak teló volt nálam, így közel sem tudtam olyan szépen megörökíteni a végeredményt, mint ahogy a valóságban mutat.
Egyébként nagyon tudom ajánlani a Collinite-ot, előtte Sonax Nanot használtam, ami szintén nagyon szép fényt adott neki, de 1-2 hónap után jelentősen romlott a teljesítménye. A Collival nagyon könnyű dolgozni, különösen tetszik benne, hogy letörlés közben nem porol (bár ez lehet a hard waxok tulajdonsága).
Remélem jól vizsgázik majd a tartóssága és kibírja tavaszig. Majd jelentkezem az eredménnyel.Üdv
-
::Trunks::
senior tag
válasz
runner 125 #8189 üzenetére
Hát nézegesd csak meg az autókat, nagyon nagyon sok esetben elüt a lökös
Illetve a rétegek miatt is elüthet a szín, több lett ráfújva,mint kellett volna, vagy épp kevesebb.
Mondjuk ha egy bontott elemre lett ráfújva a szín ,aminek más a színe, az is elvihetiEsetleg elviheted egy szakihoz,aki nem kód alapján keverné ki a színt,hanem a tényleges színe alapján. Kód ide vagy oda, szokszor mégsem passzol
-
runner 125
nagyúr
válasz
::Trunks:: #8188 üzenetére
Mér' az autó lökhárítója vas?
Az, h műanyag, szerintem baromira mind1, ki lett javítva a minimális húzásnyom.
Kapott színkódot, kapott gyári "mintaelemet". Innentől már csak némi idő, és szem kérdése szvsz.
Gyanítom próbafújást egy másik elemen tudnak végezni - csak akarni kell.
Én megfizetném bárkinek, csak találja el. -
senior tag
válasz
runner 125 #8187 üzenetére
Robogók már csak ilyenek, vagyis inkább a műanyagok. Jártam már én is így, soha nem is vállalok több robogó fényezést. Rengetek szívás pics@ pénzért.
-
runner 125
nagyúr
Hali!
Múltkor elcsúsztam robogóval, igyekszem rendbe rakatni. Az első idom fényezése gyári színkód alapján történt, tökéletes lett, az oldalsó idomot viszont nem tudják összehozni.. már másodszor fújta le a srác - elvileg ugyanúgy gyári színkód alapján - de, szar lett.
Azt kell tudni, h ez gyárilag matt. A fotón az első próbálkozás látszik. Nem csak a szín lett sokkal világosabb, de a fényt sem sikerült eltalálni. Sokkal fényesebb lett, mint az eredeti.
Kérdésem; ebay-en találtam gyári színkódos spray-t hozzá. Egy ilyennel is le lehet kiváló minőségben fújni? Persze kamrában.
121 Cenere színkódra kidobott lakkot is. Ez mindenképpen kell hozzá? Ettől lesz ilyen matt?Köszi.
-
polimorf
tag
válasz
Batman2 #8184 üzenetére
Én 1 hónapja voltam Románián keresztül Bulgáriában autóval, nem túrista útvonalon mentem.
Romániától tartottam jobban de én nem láttam azt a szegénységet amit mindenki állít. Az útvonalam Erdélyen keresztül ment. A Bulgáriában látottak alapján állítom, hogy a Bulgárok sokkal sokkal szegényebbek mint a románok. Románia közel azonos szinten van mint Magyarország. De persze ez csak az én magán véleményem azok alapján amit átutazásom során tapasztaltam. -
Batman2
őstag
válasz
polimorf #8181 üzenetére
Szevasz
Nem védeni akarom, de ki tudja ki készítette a felvételt és ki tette közzé.
Csak annyit hoztam fel mentségéül, hogy lehet, hogy tudja, hogy mi kell egy rendes festéshez, csak annyira nincsen pénz arrafelé, hogy nem telik többre.
Erdély belsejében, de a román területen is sok helyen olyan szegénységben élnek, hogy mi azt fel sem tudjuk fogni, még azok sem, akik itt sem élnek sokból !
Több éve járunk már Erdélybe kirándulni, így sokmindent láttam már, többek között ehte román területet is a Kárpátokon túl.Mindenestre nem ez a követendő példa, ezt ne tanulja meg senki !
Üdv.
-
polimorf
tag
válasz
Batman2 #8180 üzenetére
Rendben értem ha valakinek nincs pénze festetni de legalább ne tenné közszemlére.
Ez a szakma sárbatiprása, megcsúfolása. Ezzel azért nem kellene kérkednie.
Egyébként kamerára van pénze, szerszámra meg nincs.? Fura.A tudásáról meg annyit, hogy ilyen hepehupás gittes alapozatlan felületre véletlenül se fújunk közvetlenül festéket akármilyen (ócska) autóról van is szó.
Ez minimum amit tudnia kellene ha egy picit is "szaki". -
Batman2
őstag
Persze-persze, mosolygunk rajta !
De arra felé, sok helyen elég kevés pénzből élnek, nem telik mindenféle drága, de akár csak az olcsóbb festő cuccokra, szórókra, kompresszorról már nem is beszélek, ami több tízezer !
A találékonysága pedig igen becsülendő !
Bizonyára nem tökéletes festés, de egészen jónak tűnik, a körülményekhez képest.
Egyébként lehet, hogy nagyon jó mester, tudja, hogy mit hogy kellene, csak éppen sem ő, sem a "megrendel" fél nem tudja azt megfizetni.
(egyébként már volt linkelve)Üdv.
-
t1
veterán
Ti is így fényeztek?
[link]
-
senior tag
Hazai kínálatban levő króm effect festéket használt már valaki?
A net tele van azzal a vizes technológiás króm festéssel,az brutális,gondolom az árával együtt. -
FerNandor
őstag
az jó, amikor így állnak a cseppek? [link] ma waxoltam. kb ennyi esö is esett, kíváncsi leszek nagyobb esöben..
-
senior tag
válasz
hossszú #8174 üzenetére
Hát ha struktúrás,akkor nehéz ügy. Ha vékonyan fújod fel,akkor valószínű nem fog eltűnni az a rücskös felület!
szerk. Ahogy nézem létezik struktúra spary is [carsystem]
-
hossszú
őstag
válasz
::Trunks:: #8173 üzenetére
Milyen fedőfestékkel tudok ugyanolyan felületet kialaítani mint a gyári felület.
Sajnos az évek során a belső műanyag részekről lekopott, lepattogzott a gyári festés ezeket szeretném kijavítani.
Az autó 13 éves Renault Grand Espace. -
hossszú
őstag
Létezik olyan festék amivel a belső műanyag burkolatokat át lehet festeni?
-
Batman2
őstag
válasz
::Trunks:: #8168 üzenetére
Jah, akkor megnyugodtam !
Azt hittem, még valami plusz cuccot kell venni.
Kösz az infót !Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
::Trunks:: #8162 üzenetére
Tetszik a megoldás !!
Én meg mit össze görcsölök az egészen ...
Üdv.
-
JHONNY 79
aktív tag
Tudtok ajánlani valami tuti belső matt műanyagápolót? Sonax -ot vettem, de nem vagyok tőle elragadtatva.
-
Charley76
csendes tag
válasz
::Trunks:: #8162 üzenetére
Hali!!!!!
Hát ez tutti
megérdemelné a nagy arany fényezö diját
Vajon hogyan polirozik az ürge?
-
senior tag
Srácok!
Ki kéne fejlesztenem nekem is ezt a fényezési technikát
Állat
[link] -
polimorf
tag
válasz
Batman2 #8158 üzenetére
A festéket muszáj leszel meghígítani mert hígítás nélkül olyan lesz mint a varangyos béka.
A saját hígítója nélkül egyszerűen nem tudod kifújni szép tükörre, mert a festék maga túl sűrű.
A hígítás álltalában 5-10%. De ahol veszed a festéket ott adnak hozzá hígítót is és megmondják a hígítási arányt is. -
polimorf
tag
válasz
Batman2 #8158 üzenetére
A peremezett részeket drótkoronggal amit fúróba fogsz azzal tisztítsd meg a rozsdától amenyrire csak lehet, ha tudsz rozsdamarót folyass be közé is, illetve a belsejébe is.
Ez után mehet a rozsdagátló alapozó vagy a cinkromát ha van jó vastagon akár több retegben is. Erre mehet a filler (alap festék).
Az ajtód belsejébe filler helyett az üregvédő. De én az üregvédőt festés után kb 1 héttel fújnám bele mert az fog csorogni neked és ha pont festés alatt csorog ki azt nem tudod szépen eltüntetni de a száraz festékről már igen. -
Batman2
őstag
válasz
polimorf #8157 üzenetére
Szevasz
Ha nem muszály, akkor nem hígítom a festéket, amúgyis valamelyik festék leírásánál azt olavstam, hogy csak a gyártó által megadott hígításban használja.
Gondolom, a friss festék az ilyen hígítású.Három ajtót ledolgoztam, kibeleztem, festésre előkészítve, de kettő alján javítani kell mert vannak rozsdás foltok, illetve egy kis átrohadás is.
Az átrohadást kivágom és pótólom lemezzel, eddig remdben van, a rozsdást részt pedig lehetőség szerint fémtisztára csiszolom, illetve kezelm rozsda passziválóval, majd jönnek rá a rétegek, gitt, szóró és festék.De a belső oldalával mit kezdjek az ajtónak, ahová nem férek be, különösen az ajtó alján meghúzódó mélyedéssel, ahol csatlakozik a belső és külső lemez ??
Csak üregvédőzés, az elég,
vagy van még valami, amivel lehet kezelni ?A gitt mehet a szín fémre, vagy érdemes még alá valami rozsdagátló alapozót kenni, pl. cinkkromátot ?
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
::Trunks:: #8155 üzenetére
Ok, köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest