- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
VTI-Totya
tag
válasz
LEFTHORSE1 #5895 üzenetére
Ez függ a pisztolytól leginkább és a fúvóka mérettől is.
Ha bringa váz akkor valószínű, hogy kis méretű "falc pisztollyal" fújod és a becseppenés védelmében azért 1,5-2bar-t rá szoktak engedni.
Ha valami tecsós pisztoly akkor ne nagyon engedj rá többet mert kinyomhatja a tömítést meg egyszerűen csak szétesik......
Devilbiss pisztolyt ami erre tökéletes én 14e-t vettem. (bolti origi és Dabas-on)
5-6ber-t még mi sem használunk az autófényezéshez.......max a tartály van 8-10bar között tartva de már abból is le van szabályozva ami kijön belőle a csőbe az 5bar és a pisztolyhoz már csak 3-4bar ér el a következő nyomásszabályzó segítségével. De ez már nagyteljesítmény és 1.5 meg 1.6-os fúvóka bazi nagy terítéssel.......
-
Highend55
tag
válasz
Autoglym #5896 üzenetére
Akkor sorrend a következö :
1. Lemosom a kocsit alaposan,szárazra törlöm.
2. Gurmázás vizes felületen majd megint egy alapos mosás száritás.
3. Super Resin Polish
4.Wax
5. Valamilyen Finishing termék (Géppel vagy kézzel végezzem el ?)Ez igy akkor jo ?
Mennyi különbség van a géppel és a kézi polirozás között ?
Normálisabb munkát csak gondolom a gépi polirozással érhetek el ?Köszönöm a válaszod
-
Autoglym
tag
válasz
Highend55 #5893 üzenetére
Először amennyire csakk lehet tisztítsd meg az autót samponnal, esetleg elötte előmosóval. Nem kell megszárítani a kocsit. A gyurmához kell egy síkosító lötty (benne van a készletünkben). Letépsz egy darabot a gyurmából, gombócot formálsz belőle, szétteríted akkorára, hogy a négy ujjaddal tudj dolgozni vele és a síkosítóval befújt területen húzogatod jobbra-balra, föl-le. Így végig mész az egész autón. Brutál, hogy mit tud egy (jó minőségű) gyurma eltávolítani. Olyan finum szűz felületet kapsz, hogy akinek ez újdonság, nem hiszi el, hogy ezt 5-10 perc alatt meg lehet csinálni egy autón. Utána alapos mosás, szárítás és lehet polírozni, waxolni. Remélem elég alapos voltam
-
LEFTHORSE1
őstag
Bringa vázat lakkozok akrillal, tényleg 5-6 bar nyomással kell felvinni? Én eddig 0,5 barral fújtam, nagyon kezdő vagyok, nem igazán ismerem a szórópisztoly beálitásokat
-
Highend55
tag
Erről a polirozógépről mi a véleményetek ? jo áron van és német [link]
-
VTI-Totya
tag
Budapesten, esetleg déli felén valaki tud egy normális és jó áron dolgozó polírozót?
-
törölt tag
válasz
AMD Power #5888 üzenetére
Hát ha gyári akkor mind a 4 újra kell fújatni.Vagy ha van egy jó festékkeverős fényeződ akkor megprobálhatjátok azt a szint keverni de rámegy az egész napotok..
+ a gyári lakkozás már vizes bázisú ami megint más szinü mint az oldoszeres.Ha volt már festve akkor szerencsétek van mert biztosan a legvilágosabb ezüstöt használhatták az meg az audi a6 szine...vagy a 2001 től gyártott szuzuki swift modeljei.
-
AMD Power
titán
Egy barom kollégám vett 4db használt alufelni. Tök szépek minden... berakta őket a csomagtartójába.... az egyik felni összekarcolta másikat! (Balek
). De úgy ,hogy lejött a festés róla... mit lehet azzal kezdeni?
-
Tannoy
csendes tag
a
-
törölt tag
makita HW102 Magasnyomású mosó 23900ft és 3év gari van rá.Két féle lándzsával azaz szorófejel adják.Van egy körkörös és állítható a sugara 1cm-30cm-ig
Meg van a másik ami nagyon finoman porlaszt...természetesen ez is állítható és átmehet durvába is.
60fokos vizt birja semmi baj nem lett.Ráadásul az elektromos kábele ill a tömlő hossza jobb mint az ebben lévő vetéjtársaié... -
szepsy
senior tag
Hali.
Magasnyomásút lehet használni mosáskor, full száraz, poros fényezéskor, vagy samponozás után?
Árt a fényezésnek?
Azt tudom guminál vigyázni kell, kellő távolságról szabad csak?! -
Moric
aktív tag
A kútvízzel nem árt vigyázni. Azon kívül, hogy a legtöbből kemény víz jön, még hozhat magával homokot is.
A samponok tartalmaznak vízlágyítót, ezért is érdemes azt használni.Az esővíz az lágy víz, ezért nem hagy maga után fehér foltot. Az esővizet sem árt kezelni, mert nem tiszta.
-
Autoglym
tag
Na akkor mégegyszer
:
1. Levereted a kosz nagyját. Mondhatnám, hogy használj előmosót, de az csak ipari, tömény kiszerelésben van és ha rosszul higítod, még kárt is okozhatsz.
2. Samponozás kétvödrös technikával. (ez nagyon fontos, ha kímélni akarod a kocsid)
3. Gyurmázás. Erősen ajánlott opció, de majd esetleg legközelebb, hogy ne költsd el a teljes fizetésed elsőre. (ettől egyébként minden bemutatón lemennek hídba!)
4. Polír. Első körben csináld meg a Super Resin Polish-al. Ez ha erősebben csinálod távolít el karcot is, de minimális a csiszolóhatása, viszont vannak benne karcfeltöltő adalékok és wax. Ez az egyik legkedveltebb termék. Ha az egész autót totálisan karctalanítani szeretnéd, inkább a gépi polírt ajánlom, de csak olyan helyen csináltasd, ahol legalább 1-2 napig tart a művelet, mert 5 óra alatt nem lehet tökéletes munkát végezni. Mondjuk ha fél éves és VW polo, akkor határeset.
5. Védelem a fénynek. Jó az aqua wax, csak annál arra kell figyelni, hogy ne adagold túl, mert akkor kicsit nehezebb felfényesíteni. (az ideális mennyiséghez képest nehezebb csak, nem a gagyi szerekhez képest)Türelmem végtelen ha autóápolásról van szó. Nagy fába vágtam a fejszém, mert a magyar kézimosók 90%-ban sem értenek hozzá jobban mint te (vagy tojnak a minőségre)
és több kárt okoznak, mint egy gépi mosó... Sajnos a felhasználóknak, meg fogalma sincs, hogy mit kell nézni, ha jó mosóba szeretnének járni.
-
szepsy
senior tag
válasz
Autoglym #5867 üzenetére
Szia.
Sonax, Autoglym, Zaino, ezek között nézelődök.
De 1. a Zaino, 2. Autoglym, 3. SanoxMégegyszer
:
1. Sampon, leviszi a port, stb, előtte jól eláztatni az autót.
2. Mivel kis pókháló karcok vannak néhol, karceltávolító, ami később is jól jön ha véletlen karcos lessz,de ne legyen
3.Wax, ettől lessz fényes és védi, könnyebb leszedni következő mosásnál a szennyt?Bocs , hogy ilyen értetlen vagyok,de nem akarom elcseszni.
Inkább Autoglym lesz belőle most gondolkoztam, meg nézegetem az árakat.
Sampon: Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner 500ml
Karcra:?
Wax:?
Vagy van 2:1-ben is?+ kell majd gumiápoló (Autoglym Instant Tyre Dressing 500ml) azt megtaláltam, meg mikros törlő
--- Autoglym Aqua Wax Kit ehez jár 2 törlő, pont jó, ez waxnak jó lenne?
Írd le nekem véglegesen mi kell nekem?
Köszönöm a türelmed
-
Autoglym
tag
válasz
Highend55 #5869 üzenetére
Az Extra Gloss kicsit talán csillogóbb, de hidegebb fény ad, míg az Aqua wax vizes hatásút. Mindkettőt nagyon egyszerű használni. Az extra gloss igényel kb 30 perc kúra időt a felvitel után, míg az aqua wax kb 10 perc alatt kész. Szerintem első nekifutásra jobban fogsz boldogulni az extra glossal és ha esetleg belecsavarodsz az autócsinosításba, arra még lehet rakni egy jó waxot
-
nVIPER
senior tag
válasz
Autoglym #5867 üzenetére
Autoglym?? Az autodetailer.hu oldalról?
Ha igen, benne nagyon megbízhattok. Nagyon nagy a HD wax, meg a többi cucc is. Ez a 15 ezres wax nagyot dob a fényezésen, élénk színeket rendesen rikító vizessé tesz, nagyon durva.
Ajánlom mindenkinek.
Esetleg Zaino Z2 + HD wax, valami eszméletlen mire képes
-
Autoglym
tag
Van egy shop link jobbra fent az oldalon. Egy viszonteladóm webshopjába visz, ahol minden készleten lévő termék árát megtalálod. A weboldalon található címre ha írsz nekem, hogy mire lenne szükséged, megveheted közvetlenül tőlem is.
Polírnak egyenlőre az enyhébb elég lesz.Waxos kondícionáló sampon 500ml 2190Ft. 1:500-ba higítandó
Super Resin Polish 325ml 2790Ft, 500ml 3490Ft.
Védőbevonatnak jó az
Extra Gloss Protection 325ml 3490Ft. kb 10-15 kezelésre elég és 4-5 hónapig védeni fogja a fényezést
Aqua Wax Kit 500ml + 2db mikroszálas. Ezt vizes kocsira tudod ráfújni és szárazra törlés közben lewaxolhatod az autót 5-10 perc alatt. Ez egy Carnauba wax, kb 10 kezelésre lesz elég és 3-4 hónapnyi védelmet ad.
HD Wax a csúcs, ez már show minőséget produkál és közel fél évnyi védelmet ad. 30-40 kezelésre elég egy 150gr-os adag. 15.900Ft. -
szepsy
senior tag
válasz
Autoglym #5864 üzenetére
Nem használtam, de azért óvatos voltam, meg nemvolt csak egy picit poros,azt meg a slag levitte szvsz.Alig mentem még vele.
Ezeknek a termékeknek ára nincs az oldalon feltünteteve vagy én vagyok vak.
tudnál kb. árat mondani.Te mit használsz?
Ez villám piros, normál fényezésű Polo.
Egyértelműen egy sampon, egy wax, és akkor fényesítőt vegyek v. karceltávolítót, van különbség?
-
Autoglym
tag
Szia
Sampont nem is használtál
? Mikroszálas ide, mikroszálas oda, jól összekarcolod így, mert csak tologatod a koszt a fényezésen. Egy jó sampon arra szolgál, hogy feloldja és elemelje a szennyeződéseket a kényes felületről.
Akkor a tippek:
Használj 2 vödröt, 1-et a sampononos víznek, 1-et a sima öblítővíznek és miután leveretted a kosz nagyját slaggal, vagy nagynyomásúval, elemenként (ahol erősen szennyezett sűrűbben) mosd le friss samponos szivaccsal, majd öblítsd ki a tisztavízben a szivacsot és így menj végig az egész autón. Ha ezzel megvagy, töröld szárazra egy mikroszálas törölközővel, esetleg műbőrrel. Ezután lehet gyurmázni (ebbe majd ha igény van rá belemegyünk később), ami kiszedi a fényezésbe égett fémport, bogármaradányt, fanedveket stb... Ezután jöhet a polír ami lehet egy sima fényesítő polír, vagy karceltávolító. És ha kész a szép eredmény, le kell védeni egy jó minőségű LSP-vel (Wax vagy sealent). A SONAX-nak is vannak nagyon jó termékei, az Autoglym-nek meg csak azok vannakKomolyan! Nem egy kategóriában versenyeznek...
-
törölt tag
Hy!
Én amikor átvettem az új leonomat első hétvégén átcsukatoltam.
Alkohollal átmostam (gyogyszertár)
Majd berendeltem a Zainotól ezeket:Z-7 Autósampon
Z-5 Pro Szintetikus Wax (pókhálós vagy enyhén karcos fényezésre)
+
ZFX Kötés-gyorsító AdalékZ-8 Exkluzív Ápoló Spray
Minden le van írva mit ,hogyan merre kell használni.
Híhetelenűl nagyot dobott a fényezése és olyan lett mintha kapott volna egy "teflonos" bevonatot.Amikor vissza vittem az autómat az 5000km szervizre a szerelök is csodálkoztak.
-
szepsy
senior tag
válasz
Autoglym #5861 üzenetére
Szia.
Köszi hogy írtál
Hát ja zsír új, de erős napfényben jobban megnézve bizonyos szögbőlkis pókháló vékony karcok vannak rajta.
Sanoxról mi a véleményed vagy drágább mint amit te linkeltél, amúgy ezt a 2 néztem pont.
A folyamat hogy van, sorba ha lehet?
Eddig én ezt csináltam 2-3 szor: (11.06.08-án vettem át az autót)
1.kútivíz, szívatyúval, slag, szorófejjel, finomra állítva, ezzel jól átitattam az egészet mindenhol.
2.mikroszálas törlővel át töröltem.
3.öblítés
4. 1-2x megint amíg benem szívta róla a vizet a rongy, töröltem.És most jöttem rá hogy 1000x jobb az esővíz, mert az nem látszik meg utánna, már van is egy horóval
A kis karcokat mi szedi le?
Akkor kell egy sampon, egy fényesítő meg egy wax/viasz?
Köszi előre is.
-
Autoglym
tag
Meg kellene tisztítani alaposan a fényezést, hogy ne maradjon rajta semmi viasz, beégett fémpor stb. Vasúton szállítják az új kocsikat és gépben mossák le átadás elött ami megteszi a kellő rombolást már egy 0km-es autónál is. Ha megnézed napfényben gyanítom tele van karccal. Rajtad múlik, hogy meddig szeretnél elmenni a tökéletesítésben. Amire minimum szükséged lenne az egy jó sampon, egy jó fényesítő polír (ami nem szed le a lakkból) és egy jó konzerváló, ami lehet szintetikus sealent vagy valamilyen vax, eseteg ez. Javaslom, hogy az árakat úgy nézd, hogy hány hány kezelésre elég és mennyi ideig tart a hatása, mert egy pár ezer forintos wax-al amivel kis túlzással mosásonként újra kell kezelni, lehet, hogy nem jösz ki jobban mint egy olyannal ami mondjuk fél évig védi az autód és 30-40 kezelésre elég...
-
szepsy
senior tag
Üdv.
Kb. egy hónapja vettem egy új VW Polo-t és szeretném megőrizni a külső szépségét úgymond.
Mit érdemes használni ami nem annyira drága, de mégis jó?
Sampon kellene meg viasz (wax).
Mikroszálas törlő az jó ugye, azt olvastam? -
Autoglym
tag
-
Norbi696
csendes tag
Sziasztok !
világos vörös gyár szerint ferrari piros lakkozott színre használtam másfélhónapja turtle wax color magic színezett polírt. De nem voltam vele megelégedve, így vásároltam sonax brillviaszt nano pro 1-es folyékony viaszt, az volna kérdésem hogy a turtle wax color magic után mennyit kell várnom ahhoz hogy ugyanerre az autóra használhassam a sonax brillviaszt?
Vagy egyböl mehet rá nem kell várnom míg a turtle wax lekopik a lakkról?
másik kérdésem ezt a brillviaszt nagyon erősen kell dörzsölnöm hogy csillogjon a kaszni?
használtam egy fekete metál kocsin de ott erösen kellett dörzsölnöm, nemteszek - e kárt a lakkban és a fényezésben ha ilyen erösen dörzsölöm?
Felvitelét is erös dörzsöléssel kell felvinni?
Köszönöm! -
Tannoy
csendes tag
Köszönöm a biztatást, nem adom fel! Majd írok, hogy mire jutottam.
-
Autoglym
tag
Tannoy, nyugi szép lesz az! Csak ne keverd a különböző anyagokat. Nano bevonatra sem lehet wax-ot tenni, mert lőttek a lotusz effektnek miatta. Alaposan tisztítsd le a fényezést, lehelet vékonyan vidd föl és 15 perc után a mellékelt mikroszálassal fényesítsd föl. Ha a tapasztalt autókozmetikusok elalélnak tőle, akkor neked is működnie kell!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest