Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rák
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
weres78
senior tag
válasz
#TOTTI #48928 üzenetére
Ha már odáig eljutottál, hogy bázisig szép lett, adj magadnak még egy esélyt szerintem, és menj rá egy jóféle lakkal (van jó spray).
Lakkal egy nagyon vékony sor (szinte csak beködölöd), majd egy "vastag".
Ha nem tetszik száradás után átmattítod p1200-zal, és megfújod még egyszer vékony majd vastag sorral. Na így már lesz elég anyag, hogy (ésszerű keretek között) nyugodtan csiszold, polírozd amíg nem lesz 100%.Fényezőnek valószínűleg nem kell új elem, azt is megcsinálja gond nélkül. Mondom ezt egy kép alapján...
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Hátsó lámpát szeretnék sötétíteni, erre opcionálisan spray-t használnék. Milyen folyékony fólia spray-t tudnátok javasolni a füstös hatás elérése végett? -
Peti78
őstag
válasz
Formaster #48936 üzenetére
Az összefoglaló frissítését a magam részéről köszönöm. Végre valami. Az biztos, hogy sosem fogok szaladgálni jelentgetni senkit semmilyen link miatt. Gondolom, lesz/van rá jelentkező.
Én az ilyen jellegű inaktivitásommal járulok hozzá hogy aktívan tevékenykedj, tartsd szemmel a fórumot, ha már topikgazda vagy. -
#TOTTI
őstag
válasz
weres78 #48931 üzenetére
Egy élt sikerült műanyagig kicsiszolni, amúgy nagyon szépen lejött ahol próbáltam, viszont lehet veszek egy új elemet és fényezőre bízom. Mivel a robogó egy közel fél milliós újjáépítős projekt, ezen már ne múljon. Szerettem volna mindnent én csinálni, de ez nem jött össze.
-
Formaster
addikt
Az összefoglaló első bekezdése frissült a topik elvásáraival, úgy mint a fórumozás alapelveinek ismertetésével és a táblázat kapott néhány új fület a hazai forgalmazóknak, MO-ra szállító webshopoknak és autókozmetikai műhelyeknek megyei bontásban. (felsőbb jóváhagyással, egyetértéssel) Jelentkezők hiányában elkezdtem néhány terméket feltölteni a teljesség igénye nélkül, amiket én is használtam már, illetve eszembe jutott, hogy itt említésre kerültek. A lista még erősen hiányos, önkéntesek továbbra is jelentkezhetnek szerkesztőnek.
A forgalmazókhoz és kozmetikákhoz egyetlen betűt sem fogok hozzáadni egyrészt azért, mert nem ismerem a hazai viszonyokat, másrészt szeretnék pártatlan lenni továbbra is, főleg az alaptalan, célzott rágalmazás után.
Akik az elhangzottak után sem tudják értelmezni a fórumozás alapelveit, azoknak javaslom ezen a linken egy új OFF topik létrehozását, mondjuk a "Segítsetek értelmezni a fórumozás elveit" címmel. Akinek problémája van a szabályok betartásával azoknak javaslom a jövőben a FB csoportok megtekintését és hamar rá fog jönni, hogy ott miért nem talál releváns információkat! Remélem a topik visszakanyarodik az annak megfelelő témakörhöz!
-
Peti78
őstag
válasz
Formaster #48934 üzenetére
Az egy debreceni autokozmetika ami időközben megszűnt. Ott políroztattam az autót. Ő a barátom, Vele beszéltem a kerámiáról, semmi köze az autobirodalomhoz. Azt hiszem az előbb világosan leírtam. Görcsösen akarsz kapcsolatot keresni ott is ahol nincs. Mindezt személyes sértettségből, vagy ki tudja? Tagadhatod, szerintem így van.
Igen, az volt a reklám helye. Ha burkoltam akartam volna, burkoltan teszem, és ha most ezt el akartam volna titkolni ezt a mondatomat, akkor nem linkelem be.
Én is elmagyaráztam neked privátban (is) kb ugyanannyi üzenetben, miért nincs igazad.
Vagy nem érted miről beszélek, vagy nem akarod megérteni. Egyik sem jó.sutszi fórumtárs nagyon sok gondolatával egyetértek amit ezzel az egész viharral kapcsolatban leírt. (Ő azon tábort erősíti egyébként aki nem keresett meg privátban.)
Részemről utoljára reflektálok erre az egész önkényes, diszkrimináló koholmányra.
A kényszeresség (sem ) igaz. Azóta és előtte is linkeltem Praktikerből, autoglym, google keresésből (ecset, szivacs) pedig akár mehetett volna az autobirodalomból 10x áron.
Ha Te csak azt látod, hogy mit linkelek onnan, és azt nem hogy mit nem onnan, ráadásul ha leírom sem érted meg és képtelen vagy konteksztusában látni, akkor ezen sajnos nem tudok segíteni. 20 évig foglalkoztam más emberek problémáival, és ma már nemcsak a munkámban, hanem a magánéletemben sem teszem ezt.Viszont a topik korábbi nyugalmának visszaszerzése érdekében világos állásfoglalást kérek az reklám fogalmáról, mert eddig még ezt nem sikerült tisztázni.
"Szóval akkor hogyan szabad direkt linkes termék ajánlásokat tenni?
Hogyan értelmezzem azt, hogy "Bárki linkelhet bármit, reklámozni nem lehet"
Két, ugyanarra az oldalra mutató link már reklámozás? Vagy Három? Vagy mennyi?"Erre vonatkozóan, ha nem értek valamit azt jelezni fogom, a személyemet ért vádakra nem kívánok reagálni.
Nyugodtan ki lehet listázni a hozzászólásaimat. és el lehet dönteni volt-e bizonyítható vádad ennek az egész kabarénak a megkomponálására, vagy csak a személyed nélkülözhetetlenségét szeretted volna bizonyítani ebben a ismét fertőben fetrengő gazdaságban.Köszönöm a privátban érkezett támogató üzeneteket, szintén értetlenkedve tekintenek a jelenségre.
-
Formaster
addikt
válasz
Peti78 #48932 üzenetére
Előbb vagy utóbb mindenre fény derül. További hozzászólások kerültek törlésre egyértelmű érdekeltséggel rendelkező reklám miatt MÁSTÓL (is), köszönöm a privát felhívásokat.
Amit te linkeltél, már ott megfogalmazod, hogy barátod. Ha még mindig nem érted, ez már kimeríti a pártatlanság és a reklám gyanúját, ha pedig magyarázkodni kell az rég rossz, mert ahogy te is ki akarod magyarázni, más is ki fogja.
Azon kívül, még ki is hangsúlyozod, hogy ez itt a "reklám helye" és innentől kényszeresen minden terméket az ő linkjükkel jelölsz meg. Nem tudom hány nyelven mondjam el, hogy ez hová vezet, de talán majd, ha lenyugszol, megérted.
Az pedig, hogy ki-mit vesz észre nem az én dolgom elbírálni. Ha a szabályzatot kimeríti, vagy gyanúra ad okot, akkor közös érdek intézkedni. Arról nem is beszélve, aki észreveszi, de tesz rá, majd úgy gondolja ez feljogosítja arra, hogy ő is...
Megnevezés nélkül tettem ki nyilvános felhívást, hogy vége a reklámnak, majd 2x szóltam neked privátban, hogy ne és kb 20 üzenetben próbáltam elmagyarázni, hogy miért ne. Nem én vagyok az aki beléd állt, hanem fordítva és nem én próbállak lejáratni, hanem te engem és magadat -
Peti78
őstag
SZia!
Nem reklámoztam. Terméket linkeltem.
Az, hogy Formasternek beakadt valami, amitől nem tud megszabadulni, arról nem tehetek.
Nyilván nem esett neki jól, hogy meg volt szólítva az összefoglaló miatt, de ennek akkor sem az a módja, hogy megrágalmaz azzal, hogy reklámozok.Kicsit visszanéztem itt a dátumokat.
Az összefoglalóra vonatkozó igényemet [2022. márciusában vetettem fel először.
Az össefoglalóra vonatkozó következő hozzászólásom [2022. májusában] íródott.
AZ autóbirodalom első említése [18nappal később] történt.Tehát amit a topikgazdánk oly erőteljesen szeretne elhinni, miszerint akkor lett fontos az összefoglaló frissítése, amikor megismerkedtem az autobirodalommal, az finoman szólva is szimpla nem igazság.
Egyébként ha valaki a polirtech-ről linkel rendszeresen az nem probléma? Vagy a cleanyourcar-ról? theragcompany-val mi a helyzet? Van feketelistás webshop?
Vagy van, amiről lehet és van amiről nem lehet linkelni? Praktiker? azért is meg lettem szólítva.
[2021. augusztusában] políroztattam a verdát Debrecenben, a kerámiával kapcsolatos [2022. májusában] keletkezett hozzászólásomban az ő véleményét írtam le.Mindegy, ez az egész egy kutyakomédia.
Szóval akkor hogyan szabad direkt linkes termék ajánlásokat tenni?
Hogyan értelmezzem azt, hogy "Bárki linkelhet bármit, reklámozni nem lehet"Két, ugyanarra az oldalra mutató link már reklámozás? Vagy Három? Vagy mennyi?
Ez engem tényleg érdekel, mert nem célom kirakatni magam innen, de valljuk be ez a megfogalmazás:
Bárki linkelhet bármit, reklámozni nem lehet" Tulajdonképpen semmi másra nem ad lehetőséget, csak arra, hogy valaki(k) a saját ízlésük, kényük, megbízatásuk szerint szaladgáljanak a modkerbe. -
weres78
senior tag
válasz
#TOTTI #48928 üzenetére
Sok olyan hely van az elemen ahová nem fogsz odaférni azzal a koronggal. Ezt a terméket nem ismerem, de anno próbáltunk valami "narancs eltávolító" korongot, nem sokat ért (még egyszer nem a linken szereplő termékre mondtam, az lehet tökéletesen teszi a dolgát).
Az a narancs így képen elég durva. Egyetértek azzal, hogy be kellene csiszolni ahogy fentebb is mondták. Mondjuk ha nem vagy gyakorlott lehet elég lenne p1200 vízzel természetesen, aztán p2000. Ha teljesen sima és sehol nem csiszoltad ki (főleg az élek neccesek), akkor polír. Elég sokat fogsz vele szívni, de a végén nagyon szép lehet.
Ha kikopik, akkor nem kérdés, lehet lakkozni újra. Arra vigyázz, nehogy a festéket is lekapd, mert akkor fújhatod színnel is.
Milyen lakkot használtál? Mondjuk spray termékből csak párat ismerek, de mindegyik szépen terül. A 17 fok szerintem nem probléma, melegben a narancs inkább gond, mert megszárad a lakk mielőtt kiterülne.
Az nem lehet, hogy nagyon vékonyan fújtad, és nem volt elég anyag ahhoz, hogy kiterüljön? Esetleg nem volt nagyon régi a lakk? Nagyon alaposan felráztad előtte (kb egy perc kell minimum)? -
Formaster
addikt
Bárki linkelhet bármit, reklámozni nem lehet. Ez közös érdek, nem az enyém, nem a lapcsaládé, hanem minden olyan emberé, aki energiát fektet egy fórumba azokért, akik releváns infót szeretnének látni. Ha egy reklámozhat, akkor majd jön a többi is. Csak nem ide... Ez a sértődés, lejárató kampány, gyanusítgatás viszont kötve hiszem, hogy jó reklám.
-
Formaster
addikt
válasz
#TOTTI #48925 üzenetére
Elég aprólékos lenne több lépcsőben, csiszolgat, leszedném 800-al az összes narancsot, de még maradjon meg a lakkból valamennyi és onnan fújnám újra. De nem vagyok fényező.
Én ott rontottam el anno, hogy vastag is volt az első is, második réteg is és én sem vártam közte eleget. Bár, ha nem géppel fújod, tökéletes eredményt ne várj. Én bekérdeznék valami szakmaibb helyen is, csak ott szeretik szétszedni a lelkes amatőröket.
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
Új turtle wax terméket adott ki a tengerentúlon. Az egyik amerikai detailer (nemmondommegki) csinált videot róluk. Akit érdekel a link, írjon privátban és elküldöm neki. Nem linkelem ide, mert sem a youtube-ot, sem őt (mást sem) áll szándékomban reklámozni.
Műanyagápoló is van köztük, ezért aktuális -
Formaster
addikt
válasz
#TOTTI #48923 üzenetére
Tudsz más fényviszonyokkal is képeket lőni? Szögekből bevilágítva és fotózva pl. Én itt más problémákat is vélek felfedezni, mintha itt ott kráteres lenne, esetleg kicsit forrt volna. Ha csak narancs, akkor csiszolással kezdheted. (800)/1500/2500/3500 majd polír. Ha nagyon necves, újra kell fújni, a 17 fokot keveslem, de nem lehetetlen. 1-2x fújtam, elsőre nekem sem sikerült.
szerk: mondjuk, ha bemész 1-2 autó szalonba, ott is fogsz ilyen narancsot látni az új autókon
-
#TOTTI
őstag
Sziasztok, nem tudtam várni, kikevert spray festék + lakkal fényeztem egy robogó elemet, a lakk narancsos lett, minden lépés rendben volt, ami biaforrás: 17 fok, nem emeltem a száradási időkön, spray lakk, stb.
Lehetett volna jobb is nem lett.
Az eredmény amúgy tetszik, de ránézésre és tapintásra is narancsos.Van az a polír ami egy statikusabb felületre hozza? Vagy ez már a menthetetlen kategória?
Új hozzászólás Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Formula-1
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ASUS RT-N12+ 300Mbps router
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest