Hirdetés
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- gerner1
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Sziasztok,
kezdő vagyok autóápolás terén. Első kérdésem az lenne, hogy mire szokták használni az emberek az önkiszolgáló autómosóknál lévő mosókefét? Elvileg ugye kefét nem használunk a fényezésen, én múltkor az oldalablakon használtam mert máshogy nem jött le róla a madár kaki. Viszont ma olvastam hogy szokták felni súrolásra is használni. De erre jobb saját kefét saját felni tisztító spray-vel használni, nem?
-
proof88
addikt
Lehet most nem leszek népszerű, ma bementem az Obiba hogy nézzek autóápolási szereket. Nem értek hozzá, de a mostani kocsimnál már zavar hogy az önkiszolgáló mosóban érintés nélkül nem tudok leszedni minden mocskot, ezért az alábbiakat vettem hogy egy kis pluszt adjak a kocsinak:
- Prelix felnitisztító spray, a kocsi lemosását követően gondoltam vele megtisztítani a felnit;
- Turtle Wax tyre & bumper gel, a kocsi lemosását követően gondoltam a gumik külsejét bekenni vele szivacsra applikálva, mert régen tetszett hogy ha elvittem kézi mosásra a kocsit akkor lekezelték a gumit is valamivel, gondoltam ezzel megpróbálkozok én magam is .. illetve ha jól gondolom ezzel az ajtó/ablak körüli gumikédert is lehet kezelni hogy ne öregedjen meg nagyon;
- Turtle Wax Leather wipes és Dashboard wipes törlőkendők, az egyik bőrre, a másik műanyag felületekre. Igazából a kocsimban nem sok bőr felület van, a középső könyöklő vagyis kartámasz bőr, meg a kormányon is bőr van, bár azt írják hogy kormányra ne, mert csúszhat tőle.Remélem nem lőttem nagyon mellé, arra figyeltem hogy ne vegyek szilikonos cuccokat mert azoktól óva int mindenki.
Viszont a kocsiban sok műanyag felület ilyen enyhén puha, szóval nem teljesen kemény, kicsit lágyabb. Remélem nem szedi szét ezt a dashboard wipe.
-
proof88
addikt
Kocsihoz vett műszerfal ápoló jó billentyűzetre is, gondolom. A bőr ápolót amit szintén a kocsihoz vettem, felhasználtam a Logitech G27-es kormány bőr részein is.
-
proof88
addikt
válasz jozsi252 #36217 üzenetére
Szerintem nem értenek hozzá. Én azt tapasztalom hogy itthon baromira nincs értés az autók tisztításához se tulaj oldalról, ott nem tudom mi a helyzet. Én is kb netről tájékozódok, meg innen a topikból, hogy mit hogyan. Nincs aki elmondja, magamtól meg nem jövök rá hogy mi jó, mi nem jó.
Autós ismerőseim többsége sem ért hozzá. Vagy elviszik nem önkiszolgáló kézi mosóba néha ahol megcsinálják nekik, vagy ilyen gépibe viszik.
Most önkiszolgáló kézibe akarja vinni egyik haverom a kocsiját, ami kb 5-6 éves nagyon szép kocsi, még sosem vitte maga ilyen helyre. Mondtam neki a kefés mosás programot hagyja ki, csak érintés nélkül mossa le a kocsit. Csodálkozott rajta hogy ezt mondtam neki. Én is csak innen meg videókból tanultam, hogy hosszútávon is árt a fényezésnek a kefe. Mondjuk egyszer azért használtam, mert nem jött le a madárkaki ilyen-olyan lándzsás próbálkozás után, más törlő cucc meg nem volt nálam éppen ... -
proof88
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek ezekről:
- szarvarsbőr kendő - ezt szárazoláshoz használnám - fényezésen is mehet?
- szivacs - ettől parázok fényezésen használni ... ez azért karcol, nem? -
proof88
addikt
Kovetkezo beszelgetes zajlott le:
Valaki:
Mondjuk aki igenyes az sose nagynyomassal mos... az traktorra meg kamionra joÉn:
Sose? Eddig úgy tudtam a gépi mosó az igénytelenség mert összekarcolja a verdát és kézi mosóba kell vinni érintésmentesen habbal meg nagynyomással, most kiderül igénytelen vagyok mert nem autókozmetikába viszem ???Valaki:
hogy fogalmazzak...
A kozmetika a top igenyesek helye.
Utana jon a nagy nyomásút használók köre.
Utana a kefés mosósok.
Utána az otthon pancsolók
/es sajna van olyan felénk aki közkút mellett mos szivaccsal . Na az a no komment kategoria/Valszeg kevesbe szerencses volt a megfogalmazs de hogy traktorra valo csak a magasnyomasu az erdekes hozzaallas.
-
proof88
addikt
válasz LaciB79 #37679 üzenetére
Na az én kocsimon pont így állnak esőben a vízcseppek, de az a baj hogy az ablakokon és tükrökön is. Ott nem nagyon folynak le hanem így cseppekben vannak. Lehet mosás után a viasz lándzsás felvitele miatt? Vagy az nem keverendő a wax-szal? Bár utolsó pontként le szoktam oblíteni az egészet cseppmentes száradós vizes öblítéssel.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz RP1980 #37690 üzenetére
Úgy értem, hogy pl az oldalablakok kb függőleges felületek, mégsem csorognak le róluk ezek a cseppek, hanem kb állnak, "kapaszkodnak" és mivel nagyon sok van belőlük ezért nem látok ki rendesen. Ezért azt szoktam csinálni hogy indulás előtt mind2 oldal ablakot leeresztem, majd vissza felhúzom, így letörlődik némi víz, na az filmréteges lesz de legalább kicsit jobban kilátok.
-
proof88
addikt
Hali,
amikor ezt a téli sós cuccot lecsapatjátok a kocsi aljáról, rendesen úgy tartjátok a mosó lándzsát hogy talajszintre kvázi leviszitek és amennyire lehet felfelé irányítjátok hogy amennyire lehet kapja a kocsi alja az áldást? Nem okoz problémát ott alul semminek ugye?
-
proof88
addikt
válasz proof88 #37795 üzenetére
Nna, lecsapattam, alul is talajszintig levittem a lándzsát és úgy fordítottam hogy amennyire lehet felfelé spricceljen, ezt minden oldalon megpróbáltam, egyébként meg jó nagy szél van szóval a nagy mosás közben magamat is lemostam meg más autókat is akik már a porszívózás fázisban voltak, pedig próbáltam olyankor nem tolni mikor nagyobb szél jött de végül is esélytelen volt ebben az időben. Északnyugati szél van, nyilván a mosó beállók iránya észak-déli szóval jól átfúj rajta a szél.
-
proof88
addikt
válasz Drughi #37717 üzenetére
Hali,
honnan lehet tudni, hány gsm-esek azok a kendők ahol nem látom kiírva? Vagy csak vagy vagyok?
Példa 1
Példa 2
Példa 3
Példa 4Ha 800gsm-re keresek akkor lehet találni olyat amihez írja hogy 800gsm, akkor az tuti hogy annyi?
Másik kérdés, hogy látok olyan mosókesztyűket amik nem mikroszálasok hanem gyapjú (wool), azok sem karcolnak ?
Harmadik kérdés, ablaktisztításhoz belülről ez jó termék?
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Miért nem szerettek tompítottat használni bármikor, pl nappal tiszta időben? Én mindig felkapcsolom.
-
proof88
addikt
Jól van, így már értem. Nekem nincs DRL, ezért is kérdeztem. Bocs az offért, azt hittem az autós topikban vagyunk, most jöttem rá hogy ez az autóápolás.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
válasz Motion_Blur #38008 üzenetére
Az micsoda, szárazoló kesztyű?
-
proof88
addikt
válasz tboy93 #38186 üzenetére
És van ilyen termék? Mert eddig ami itt a topikban felmerült gumiápoló, mind szilikonos. És akkor nem értem hogyan ápolhatja valami a gumit, ami kiszárítja. Rágugliztam erre a fentebb említett Sonax gumipfleggenre, arra is rá van írva hogy magas minőségű szilikonolajjal.
[ Szerkesztve ]
-
proof88
addikt
Sziasztok!
Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a waxszal, amit néhány hónapja vittünk fel a kocsira. Mivel itt ajánlottátok ezért gondoltam megköszönöm, mert tényleg jó. Viszont akadt egy olyan problémám: nemrég észrevettem hogy 1-2 helyen mintha kifehéredett volna a műanyag. Ezt mivel tudnám orvosolni? Köszi szépen előre is! -
proof88
addikt
Budaörsi Wash&More mosónál megjelentek a porszívók mellett gumiápoló pisztolyok. Nem próbáltam, feltételezem saját hozott szivaccsal kell egyenletesen elkenni az oldalfalakon (?).
-
proof88
addikt
válasz Petyyyyy #38808 üzenetére
Múltkor kérdeztem hogy milyen szilikonmentes gumiápoló van, mert mindegyikben látom, na most végre írt valaki. Jól értem, hogy ez a termék használható lenne egyben a bőr könyöklőm ápolására is, meg a kéderek valamint a gumik külső oldalának ápolására is? Eddig senki nem írta hogy van ilyen 1 termék többféle anyagra. Van ebben valami csapda?
-
proof88
addikt
válasz FeRRaR1 #40512 üzenetére
Ilyet hol szoltál venni? Gondolom ez jó arra is, ha az egyik oldalon elkezdett nyikorogni a tükör is a ki-/behajtás közben?
Más: szombati pályázás után rengeteg bogár lett a kocsi elején. Mivel este értem haza fel sem tűnt, főleg hogy a háta és az oldala kvázi tiszta, mert előtte mostam le. Vasárnap vettem észre délelőtt hogy tele van az eleje bogármaradvánnyal. Aztán nem használtam a kocsit 2 napja, most jutott eszembe hogy amúgy tűz a Nap, kánikula van (költözés után lakásrendezkedés közben kimennek a fejemből dolgok). Jól emlékszem, hogy nem csak a madárkakik, de a bogármaradványok is kárt tudnak okozni a fényezésben ha jól odasüt a Nap? Jobb lenne lemosni este a kocsit, ugye?
-
proof88
addikt
válasz Nerazim #40739 üzenetére
Én is amikor viszem lemosni a kocsit kézi mosóba, akkor oldalt van ilyen csíptető amire rácsíptetem a gumi szőnyegeket, azokra is ráküldöm a habot, meg a mosószert később, aztán leöblítem a legvégén mikor a kocsit is öblítem. Aztán ha készen vagyok, kinyitom az összes oldalajtót, hogy gyorsabban csöpögjön ki a víz, lerázom a gumiszőnyegeket és bedobom a kocsiba. Olyankor már csak enyhén nedvesek, sztem nem gáz.
Más: említette valaki múltkor, hogy a kézi mosóban a végső öblítésnél szokás a talajról is a szélekről a lefolyó irányába azaz a kocsi alá tolni a vízsugárral a korábban lejött mocskot meg habot, én is rászoktam erre, mikor megyek körbe a kocsi körül, tolom le fentről a kocsit, közben a talajt is, egy nagyon gyors kört teszek így (~50 mp), aztán köv körben meg csak a kocsira koncentrálok hogy oldalról meg alulról is tiszta legyen. Nagyon jó érzés eltakarítani a mocskot a talajról, így a habot sem viszem be meg a koszt az első beszállásnál a cipőmmel.
-
proof88
addikt
Nagyon boldog vagyok, tegnap este mostam le a kocsit kézi mosóban, odajött hozzám valaki érdeklődni, hogy mit érdemes csinálni, mert ilyen helyen nem nagyon mostak még autót. Azért vagyok boldog, mert pár éve még bemenni is paráztam ilyen helyre, féltem hogy béna leszek.
Hát mondtam neki hogy én végig szoktam menni sorrendben a programokon, megkérdeztem új-e az autó, mondta 2 éves, mondtam neki akkor kefével ne nyúljanak hozzá mert mikrokarcokat visznek bele a fényezésbe. Próbálják ki az összes érintésmentes programot, aktív habnál hagyják kicsit hatni (nem volt sor), aztán ma napfénynél nézzék meg milyen lett az eredmény, és kiderül hogy elégedettek-e vagy sem. Mert azért idővel szokott képződni a fényezésen "traffic firm", amit kontakt nélkül nem lehet leszedni, viszont kefével semmiképpen se nyúljanak a kocsihoz, hanem én pl inkább 2-3 havonta el szoktam vinni kozmetikába, ahol gőzzel meg kevésbé karcoló módszerrel leszedik azt is. Kérdezte, hogy akkor én nem is szoktam a kefét használni? Mondtam neki de, de ez egy 16 éves autó, tele van mikrokarcokkal már, ezen merem használni (btw körkörös mikrokarcokkal van tele a kocsi, biztos nem én raktam bele mert én mindig egyenes vonalban húzva használom a kefét, sosem körkörösen használunk ilyet).
Igazából utólag eszembe jutott h mondhattam volna nekik h állítsák fel a törlő lapátokat mosás előtt, meg a szárazolás jelentőségéről is beszélhettem volna, csak én azt nem szoktam mert a menetszél utána nálam ledobja a vizet a kocsiról, ezért kiment a fejemből.
De az ilyenek igény szerint úgyis jönnek maguktól később gondolom náluk is. Nálam ezért a szárazolás nem arról szól hogy cseppmentesen száradjon a fényezés, hanem az ajtók körül meg a küszöbnél szárazra törlöm mosás után, meg a tükröket is.
Ja, tükröt se töröljetek nem mikroszálassal mert a tükörbe is gyönyörű mikrokarcot be lehet vinni.
Köszönöm hogy meghallgattatok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest