Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imibácsi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy német import Seat Toledo személygépkocsim, aminek a fényszóró üvegein illetve a teljes első szélvédőn látszanak (főleg napsütésben) milliónyi apró gombostűfejnyi pöttyök (vagy kráterek). Eddig nem mentem rá semmivel, de kérdésem hogy mivel lenne érdemes? Vagy csak a szélvédőcsere segít?
Más:
Van nekem egy Skil 1144aa típusú polírozóm. Egy piros, teljesen lekrétásodott suzuki Ignist szeretnék felpolírozni és waxolni vele. Munka menete a következő lenne:
1. szivacsos mosás
2. mézes kendős letörölgetés
3. gyurmával átdörzsölés
4. Farécla G3 250gr-rel gépi polírozás (bárány kong vagy szivacs)
5. vizes lemosás
6. Farécla Wax Top W500 viasz felhordás mikroszálassal, száradás, letörlés szintén mikroszálassalGondoltam rá, hogy a polír és a wax közé kellene finishelő is, mondjuk Farécla G10.
Ezzel el tudok érni szép, hologrammentes eredményt? Illetve a fent említett fekete Seat Toledora ugyanígy jó lehet? Ott főleg a hologram miatt aggódok.
Válaszokat előre is köszönöm!
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz #00809728 #20141 üzenetére
Köszönöm az infót. Wolfból melyik paszta lenne jó finishelni? Csak azért nézem a wolfot mert kellene gyurma is, és az náluk a legolcsóbb és használhatóbb eddig amit találtam. Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz kelly7 #20142 üzenetére
Ahogy olvasom a szakirodalmat (többek közt itt is), az a jobb ha kis fordulattal csinálod sokáig, mint ha magassal gyorsan. Szerény véleményem szerint 1000-1500 rpm-nél nem kell több.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz #42667776 #20146 üzenetére
Hali!
Te biztos rendeltél már tőlük. Mennyi idő alatt postázzák? Nekem hétvégére kellene, és alhangon 5 munkanapot írnak a honlapon. Ha bemegyek érte személyesen van rá sansz hogy lesz polcon?
[ Szerkesztve ]
-
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Predator2 #20150 üzenetére
Üdv!
Az ablaktörlőben nincs best buy. Mindig azt kell venni, amelyikből sokat visznek. Vettem már kimondottan drága ablaktörlőlapátot, ami valószínűleg állt a polcon 1-2 évig, és felrakáskor már ki volt keményedve a gumi. Szvsz az olcsó vagy közepes lesz a jó. Én Championt szoktam venni a Seatra, ugyanúgy tönkremegy mint a Valeo csak feleannyiba kerül.
Akksira ugyanez az elv érvényes
-
Imibácsi
aktív tag
Oké, most, hogy véresre haraptátok a torkomat, akkor egyszerűsítem.
Amíg új az alkatrész, addig kvázi mind jó. Nekem is Bosch Siver akksi van a kocsiban, hibátlanul teljesít. De abban megegyezünk, hogy álltában az ablaktörlő gumi kikeményedik, és ezt elég hangosan jelzi is, amikor törölsz vele a szélvédőn. Egyébként ezt a gumi alkatrészek többsége tudja csinálni, hogy ha sokat áll akkor szétmállik vagy kemény lesz és repedezik. Nem mondtam, hogy a drága az rossz. Azt mondom, hogy ha olyat veszel, ami sokáig áll a polcon, az nem lesz 100%-os, pedig hát mindenki azt várja, ha bontatlan csomagolásban újat vesz.
Mindazonáltal, felőlem mindenki azt vesz a kocsijára, amit akar Senkiét sem szólom le.
Akksiból pl pont vidéki kisboltban vettem egy bannert, 2 évet kibírt. Nem mondom, hogy a Banner rossz márka, de sanszos hogy az az 1 példány, amit én vettem, az állt a polcon sokat, mire hozzám került. A tescoban is jó a Bosch akksi, ha pár napja gurult le a gyárban a szalagról. Más kérdés, hogy cipőt a cipőboltból, ugye.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
Itt árulnak kimérve 3M polírpasztát. Tegnap kérdeztem, 1200Ft/deci áron adták.
Illetve láttam ma a Lidlben W5 polírpasztát. Kente már valaki az autójára?
-
Imibácsi
aktív tag
Közérdekű infó!
Ma voltam a Wolfnál polírpasztáért meg lakkgyurmáért. Megtalálni nem könnyű őket, egy nagy raktártelepen bérelnek helyet maguknak. Kitáblázva csak a kapunál van. A raktártelep D épületének egész a végén van a főbejárat, fehér műanyag ajtó, nincs kiírva semmi, ott kell bemenni és az 1. emelet. Nem nevezném boltnak, legalábbis nem volt olyan érzésem , inkább úgy mondom, hogy a raktárból szolgálnak ki egyből. Normálisak voltak, minden kérdésre válaszolnak. Ha kéred, akkor a mérnök meg is mutatja egy kiállított sárvédőn a termék használatát. A pasztát még nem próbáltam ki, de a vételár igen baráti, kedvezmény simán lehet, ha szeretnéd a fákat is kímélni A lakkgyurma 2600 Ft körül van, ezen kívül egyedül Sonaxot meg 3M gyurmát találtam a neten, és egyik sem volt 8.000 alatt, amit én személy szerint egy szállodai szappan méretű darab gyurmáért sokallnék kiadni. Mellesleg itt, Tatabánya környékén sose hallottak még a lakkgyurmáról, Tatán egyedül tudnak rendelni 3M-t, ha bemondom a cikkszámát. Sajnos rendes szakboltot találni vidéken még továbbra sem alap dolog
Kérdeztem a bácsit, hogy vannak-e az országban viszonteladók, azt mondta nem nagyon. A Homasitát említette, de azt mondta ott drágább, mint náluk.
Annyit még, hogy postára csomagot csak keddenként adnak fel.
-
Imibácsi
aktív tag
Igen, aztán megnéztem én is, bár nincs készleten
Kérdés a tisztelt publikumhoz:
Hogyan lehet szépen leszedni egy autó hátuljáról a feliratot, ami ragasztva van? Illetve hogyan lehet azt esztétikusan visszatenni rá, illetve milyen ragasztóval? Mivel ha polírozok akkor eltűnnek a körvonalai Előre is köszönöm
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #20170 üzenetére
Ha csak körbepolírozom az látszani fog, nem? Vagy hogy csináljam hogy homogén legyen a szín a végén?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #20172 üzenetére
Köszi az infót Szombaton polírozom az autót, életemben először. Kicsit viszket már a tenyerem, hogy csinálhassam
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #20174 üzenetére
Jól hangzik Ilyenkor te végigcsinálod a durva pasztától a finom szemcsésig, vagy "csak" finisheled? Hogyan lehet helyre hozni?
Nekem van egy fekete Toledom, az lesz majd a második alany, ha az Ignissel sikerem lesz. Próbálok minél több infót magamba szívni, hogy ne legyen hologramos.
Mellesleg azért jutottam oda, hogy magam csinálom meg, mert előtte egy fekete Octaviam volt, ami políroztak, és az is hologramos lett Pedig esküdött rá az ürge, hogy ők a legjobbak a világon
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #20176 üzenetére
Ja pedig már azzal tolnám a somlóit
Farécla G3 + durva szivaccsal neki merjek állni egy piros Ignisnek? Azt olvastam ezen legendásan vékony a festékréteg.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #20178 üzenetére
A Seat olyan állapotban van, hogy 15 év alatt szerintem egyszer sem kapott egy rendes waxot, viszont gépi mosóba horda a kiváló precíz német tulaj. Lemattulva nincs, de nagyon mélynek tűnnek ezek a körkörös karcok. Lesz vele munka, azt már látom. 2 napot borítékolhatok, mire lesz belőle valami. Sőt, lehet hogy ahhoz gyenge is lesz a G3 paszta.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz ducati113 #20180 üzenetére
Érdekelt volna a Menzerna... Nem kellett volna mennem, de több helyről is rendeltem, aztán a posta annyiért hozná, mint amibe a gázolaj kerül. Kb havonta járok pesten. Ha átdobod a számát pü-ben, azt megköszönöm!
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #20182 üzenetére
Igen, de kellett volna gumiszőnyeg is, az 2000Ft futár, meg a Wolf, az még 1250Ft posta. Ez 10 liter gázolaj, annyiból padlógázon is 1.9 TDi powa' Plusz kirándultam egyet, meg Budaörsön még találkoztam egy cimorámmal is hazafelé egy kávéra.
Gumiszőnyegből méretpontos kellett a Seatba és asszonypajtás Mazdájába.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
Mellesleg ezt az autószőnyeg webshopot mindenkinek ajánlom. A minőség igen jó, konkrétan rendes gumiból van a szőnyeg, nem korom a fele. Masszív darab, és körben van a szőnyegeken 1-1.5 centi magas perem. Nekem 7075 Ft volt a Seatba a szőnyeg itt, ellenben vettem már a tecsóban olyan szőnyeget, amiről 2 hónap után leradíroztam a kis kockákat, 5000-ért, és az nem volt méretpontos sem. Pedig szabadidőmben nem azon szkreccselek lábbal.
Szövetszőnyegből, hótálcából, csomitálcából is bő a választék.
Kedvezmény létezik, ha "sokat" rendelsz - mondotta a bácsi az ablak mögött. Én 2 garnitúra szőnyeggel még nem ütöttem meg ezt a mennyiséget, szóval erről nem tudok nyilatkozni
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz z123456789 #20188 üzenetére
Magam sem írhattam volna szebben
Szerintem szövet szőnyegnek csak zokniban vezetéssel vagy kiállítási autóban van hosszútávon értelme. Szép de nem szeretek 2 naponta porszívózni. Télen meg kész armageddon. Én még figyelek rá hogy leverjem a cipőmről a havat, de ha valaki beül az keni kárpitba, szőnyegre, mindenbe.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #20191 üzenetére
Oké, hó nincs, de dzsuva az van. Kedvencem a kamiontelep, ahol általában murva van. Na, ott még végig totyogsz egy esősebb héten bokáig sáros vagy. Ha poros akkor meg azért. Ha kutyaganéba lépsz a lakótelepen akkor meg azért. Valós para ez Egyébként van szövet szőnyeg is, gyári seat, a gumi alatt
-
Imibácsi
aktív tag
Szerintem mikroszálassal vizesen kisikálod, az kihozza a belekent csokifagyit
-
Imibácsi
aktív tag
Sziasztok!
Megvolt életem első polírozása Kezdeném azzal, hogy ezentúl (eddig is de mostantól pláne) csak nagy-nagy tisztelettel tudok gondolni azokra az emberekre, akik hivatásszerűen űzik ezt a szakmát, és minőségi munkát adnak ki a kezeik közül. Bizony nagyon nem könnyű, és azt gondolom, még a drága anyagokkal, és a százezres gépekkel sem lesz sokkal elviselhetőbb.
Az alany barátnőm eladásra szánt Suzuki Ignise, ami 12 év alatt egy rendes waxot soha nem kapott. Teljesen oxidos, krétás felületek, rengeteg kátránypötty, mégtöbb kavicsfelverődés. Persze úgy csináltuk meg, mint ha továbbra is a sajátunk maradna, de az biztos, hogy az új tulajnak fél évig nem lesz rá gondja a mosáson kívül. 12 óra folyamatos munka volt, mert csak ez a nap volt jó, így egyben kellett letudni az egészet. A waxolást sajnos már fejlámpával kellett befejeznem... Leírnám tapasztalataimat az utókornak, hátha valakinek hasznos lehet. Szépen, pontokba szedve.1. Ha azt tervezed, hogy kézzel polírozz fel egy komplett kocsit, bármennyire is mazoista vagy, lebeszélnélek róla. Még géppel is szívás, nem is kicsit. Amikor csurom vizesen, létrán egyensúlyozva kell 1200 wattot visszafogni és irányítani, miközben combbal feszítesz, hogy ellen tarts, és közben a gép megugrik egy huplin, azt semmiképpen nem nevezném könnyű munkának.
2. A folyamat: magasnyomású mosás - samponos mosás - magasnyomású mosás - alapos vizesen gyurmázás - műanyag és gumi elemek maszkolása - közepes polír kétszer (elsőre elég bátortalanul toltam, de jobb félni mint megijedni) - finom polír - magasnyomású mosás - spamponos mosás szivaccsal - magasnyomású mosás - szárazra törlés - waxolás
3. Felhasznált anyagok: Skil 1144aa polírozó, az ehhez kapott szivacsok (ingyér' volt, nem dobnám ki), Amway-es autósampon, Wolf piros (durvábbik) gyurma, farécla G3 tubusos és közepes szivacs, Wolf G1 Jewel it finishelésre puhábbik szivacs, Farécla Top Wax macibundával (gyapjú korong), Lidl-ös mikorszálas kendők, obis 1L kézi pumpás permetező
Jó tanácsok:
- samponos mosást csak két vödörrel, és sűrű vízcserével (ha retkelődik)
- polírozás előtt célszerű kijavítani a kavicsfelverődéseket
- nem szerencsés olyan szivacsot használni, aminek nincs pereme, mert a tárcsával könnyen oda lehet csapni a szomszédos elemnek. A peremes szivacsok szvsz biztonságosabbak lehetnek.
- vizes pasztánál a korongból a vizet vödörben célszerű kipörgetni, különben egy műhelytakarítás is dukál
- magasnyomású nélkül lehet dolgozni, de én nem ajánlanám
- maszkolni nem muszáj, de érdemes (kezdőként)
- polírozáskor "kígyózó mozgásban" oda-vissza mentem át egy elemen, majd keresztben ugyanígy
- kényes kis helyekről nekem csak kézzel sikerült kipolírozni az oxidos rétegetAz eredményről:
Először is, nem lett hologramos! Asszonypajtás dünnyögött, de a végeredmény tetszett neki. A család részéről elismerés. Szép lett.És most a képek:
Előtte állapot (gyurmázás után, maszkolás közben): 1, 2, 3, 4, 5
Utána állapot:
Sajnos ránk esteledett a végére, de a lényeg látszik.
Tanácsokat, megfigyeléseket, építő kritikákat természetesen fogadok. Mindenkinek köszönöm az itteni hozzászólását, mert sokat bújtam ezt a fórumot know-how-ért az utóbbi hetekben.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #20231 üzenetére
Lehet, egyelőre nem beszélünk a tegnapi napról Muszáj lesz eladni, mert az árát előzetesen már beleraktuk az újabb kocsiba
Nekem derekam, lábam, alkarom kikészült, és a szemem is ég. Anyám hívott hogy át kéne mennem, mert karókat akar leütni a kertbe. Hát, mondtam neki, hogy én max annyit tudok tenni az ügyért, hogy egyhelyben állok és ütök
A jótanácsoknál kimaradt, hogy ajánlott egy rendes bakancs/cipő a művelethez, mert biza talpalni kell sokat. Panda Safety nekem bevált.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz csiben1 #20234 üzenetére
Nagyjából de, ilyen egyszerűen. Elvileg minden pasztának megvan a saját korongja. A következő kocsihoz én is veszek majd egy minőségibb szett szivacsot.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz agent_k #20241 üzenetére
Okés, csinálok majd képeket világosban is, aztán átküldöm. Melyik márka szivacsait ajánlanád, ami kevésbé hologramképző?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz CoolBoy323 #20263 üzenetére
Egy ismerősöm a szivacs dörzsis részével megsikálta a kocsi elejét és huss, így lett matt a kocsi eleje Szóval azt ne csinálad
-
Imibácsi
aktív tag
Polírozós fórumtársaktól szeretném kérdezni, hogy mennyit kell kibírnia egy szivacsnak? Normális az ha egy polírozás után a szivacson vannak 2-3 centis szakadások? Gondolom ez a gagyi anyagminőségtől lehet. Honnan lehet tudni hogy egy szivacs elkopott (a szakadásokon kívül)? Köszönöm előre is!
-
Imibácsi
aktív tag
válasz agent_k #20276 üzenetére
Ez az a szivacs volt amit a géphez kaptam. Persze nem várok csodát, hiszen 25.000 Ft volt a gép és egy rendes szivacs 8-10.000 Ft. Való igaz lehet, mert a tetőantennában elakadtam kétszer is amikor körülötte csináltam.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz agent_k #20278 üzenetére
Ok köszi Farécla korongok-szivacsok vállalhatóak? Csak azért kérdem mert maradt még bőven farécla pasztám, és azt olvastam, hogy minden paszta a saját szivacsával a legjobb. Illetve láttam itt hogy a Ferm, 3M, menzerna szivacsok is jófélék, de feltételezem, hogy azok is a saját anyagukkal jók igazán.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz agent_k #20281 üzenetére
A Seat Toledom lesz a következő vas. Fekete, szintén elhanyagolt állapotú (én csak nemrég vettem). Csináltam kézzel egy próbát a Frécla G3 pasztával rajta. Az egész felület tele van ilyen hajszálnyi körkörös karcokkal, azokat lehozta. Viszont vannak kicsit mélyebb karcok is, amik átmennek ugyan a körömpróbán, de 1 perc csiszatolás nem hozta le. Esélyes, hogy valami durvább anyag fog kelleni? Vagy maradjon a közepes paszta és menjek át rajta többször?
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #20280 üzenetére
Ez a mipa szivacs igen jó árban megy. Én sem vagyok a pénztárcám ellensége Megnézem őket, köszi!
-
Imibácsi
aktív tag
válasz agent_k #20285 üzenetére
Sajnos olyan helyen lakok, ahol kevés a garázs és sok az autó 4 év után sikerült kifognom a lépcsőházzal szemben egy garázst, se akna, se villany, kocsi is csak éppen befér, és egy kisebb banánköztársaság GDP-jébe kerül. Ezért sajnos egyelőre gépi polírral nem tudtam megnézni, de hétvégén mindenképp teszek egy próbát, ha a Seatot és Tesla bácsit össze tudom hozni.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz z123456789 #20297 üzenetére
Felni tisztításához tök jó a Lidlben kapható W5 felnitisztító. Visz mindent mint a piros hetes. Kici, occo, jo A kaszninál a kerámia iszonyú pénz, nem tudom mennyit szánsz rá. Szerintem rendes polír, Collinite 915 félévente és nem lesz vele sok gondod. Dodibácsi/Munez/Kicsee/Lion biztos megcsinálja neked szépen, ha nem szeretnél magad nekiállni. Kavicsra meg nem tudom mi a legjobb. Anno voltak ezek a műbőr védők, ami szerintem undorítóan néz ki. Az ellen talán nincs is ami hatásos, csak az időszakos festékpöttyözés/újrafújás.
Részemről nagyjából ennyi
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Formaster #20300 üzenetére
Én először nem nagyon értettem, hogy a helyi tesco parkolóban bandázó VW konszern clubnak miért van minden autóján ilyen műbőr. Azt hittem azért, hogy ha sokat kell támasztanod a motorháztetőt olajos kézzel vagy tolnod hátrafelé akkor ne legyen piszkos Egyébként én akkoriban zsigulival jártam.
-
Imibácsi
aktív tag
Én sem ajánlom senkinek a műbőr motorháztető védő dzsuvát. Csak elmondtam hogy létezik ilyen is. Én sem tenném fel az enyémre, de még az ellenségemére sem. Akkor már inkább a kavics nyoma éktelenkedjen ott, az kevésbé látszik Szvsz kavics ellen nincs hatásos védelem, csak az időszakos újrafújás. A legszebb, amikor látod, hogy szép íves pályán röpül feléd a kavics, és nem tehetsz semmit. Esetleg azt gondolod, hogy ez lassan jön, nem okoz nagy kárt, aztán akkorát koppan hogy csodálod hogy nem ütött lyukat az üvegen Nekem is tele a seat eleje, le is van pöttyözve festékkel. Valószínű festés lesz a közeljövőben.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Remekelek28 #20314 üzenetére
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Remekelek28 #20318 üzenetére
Én még nem próbáltam sosem. Dodi mester biztosan meg tudja mondani.
-
Imibácsi
aktív tag
Én lewaxoltam azt is, elvégre azt is éri bogár, meg szívja a nap. Hogy ezzel a konkrét anyaggal lehet-e kezelni, azt nem tudom.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz ducati113 #20373 üzenetére
Mihez képest drága? Ha kifogsz egy akciót ebayen, akkor kvázi 3M árban meg tudod venni. Vagy megveszed az itthon kapható dolgokat, és akkor nem lesz olyan szép. Sőt, ha a Meguiars 1 lépcsős, a 3M pedig minimum 2 lépcsős, akkor még az is lehet, hogy egy jó akcióval még olcsóbban is meg tudod venni. Szerintem pl egy ilyen kit elég megérős.
szerk:
shiping díját nem néztem, bocsánat
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Remekelek28 #20405 üzenetére
Én ilyesmit csak nagyon durva elretkelődés esetén szoktam. Bár ülést egyáltalán nem csináltam még így, de ha kéne akkor csak úgy hogy kiszerelem, leveretem és utána a napon száradna 1-2 napig. Csomagtér és padlókárpittal csináltam már ilyet, de azt is csak kiszerelve.
Ha mégis nekiállnál így, akkor kiszereled, bevizezed, kárpittisztítóval kipucolod, utána addig vereted a magasnyomásúval amíg ki nem jön belőle az összes vegyszer.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Remekelek28 #20418 üzenetére
Az ülés kiszedése nem egy nagy feladat. fogja vagy 4 csavar mindegyiket. Megkeresed, kitekered és kész. Ne bonyolítsuk, amit nem kell. Viszont ha van az ülésben légzsák, ülésfűtés, bármi egyéb kütyü, akkor nem áztatnám el a helyedben. Ezt nézd majd meg előtte.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz Remekelek28 #20421 üzenetére
Akkor felejtő a magasnyomású. Le kell húzni az üléshuzatot és kimosni, ha mindenképpen szét szeretnéd szedni és nem a helyén puceválni. A légzsákról annyit, hogy ha az akksisarut lehúzod és úgy lecsatlakoztatod a légzsákot, akkor sem biztos, hogy ha összerakod akkor nem fog hibakódot dobni. A légzsák hibakódot nem is olyan egyszerű törölni. VW konszernes kocsiknál pl ki kell venni a légzsákvezérlőt hozzá és el kell küldeni szakihoz, hogy kitörölje a hibát. Ez a művelet nekem egy Skodánál 10.000 Ft volt öreghaver díjszabással.
Visszatérve a mosásra, vannak olyan kocsik, ahol ráragasztják a szivacsra a huzatot (pl némelyik Honda), ott nyilván nem fogod tudni leszedni a huzatot az ülésről. A többi szétszedhető, de pepecs munka, főleg mosás után, hogy szépen vissza tudd rakni. Inkább egy vizes takarítógéppel menj neki a helyén.Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #20429 üzenetére
Skoda Octavia 1U2 autóval jártunk így. VCDS programmal kitöröltük a hibakódot, és mindig újra dobta. A légzsákvezérlő külön hibakódtörlése után helyreállt a rend.
Még annyi a sztorihoz, hogy a kocsival elütöttem egy vaddisznót, és a légzsák kinyílt. Ezért lett bele véve egy bontott légzsák, és az autó is meg lett javítva, of course. Ez jött a kitörölhetetlen hibakód.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
válasz #00809728 #20431 üzenetére
Sok buta ember van. Sajnos a vállalkozó igazolvány kiváltásához nem kell sem emberség, sem korrektség, sem 60-asnál nagyobb intelligencia
-
Imibácsi
aktív tag
válasz MunezXBK #20440 üzenetére
Ez a kocsi mitől volt ennyire matt? Megette a nap? Szép munka, mint mindig
-
Imibácsi
aktív tag
válasz bmwsan #20484 üzenetére
Szerintem egyik sem ér semmit Én a Sonaxot szoktam venni a tescoban, de az sem oldja le a bogarat.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz choco01 #20493 üzenetére
A gyakori indítgatás olaj szempontjából nem gond, az önindító, akksi és fogaskoszorú kopik ilyenkor a legjobban. Inkább a hideg, a felmelegedési idő ami érdekes (savasodás), valamint a nagy fordulatszámon való terhelés (viszkozitás-vesztés, folyósodás). Az opel "fantasztikus" Ecotec motorja valószínű ette az 5w30 olajat, ezért raktak bele 10w40-t, hogy talán abból kevesebbet csipeget. Én Total, Valvoline, Eneos, Opel olaj közül választanék, és 5w40-t.
[ Szerkesztve ]
-
Imibácsi
aktív tag
Tegnap megérkeztek a farécla szivacsok Egész más dimenzió. Ami feltűnt, hogy a finishelő szivacs sokkal puhább, mint amit kaptam a géphez. Valószínű ezért nem tudtam szépen eldolgozni a Wolfos finishelőt Végül 155mm-es szivacsokat vettem, mert a gyári 180-ast túl nagynak éreztem. Szvsz azzal csak ajtót jó polírozni. A kisebb mérettől némi nyomatéknövekedést is remélek.
A másik megfigyelésem, hogy kb kétszer olyan magas a szivacs, mint a régiek. Illetve az adapter kisebb, mint a szivacs, ezért remélhetőleg nem ér bele semmibe sem majd. Lassan a Seat jön, fekete, igazi kihívás
Szerk:
A Seat festése metal. A bal hátsó ajtómon van egy jókora hullámos karc (így vettem), ahol a durvább mélységekben a festékig átkarmolták a lakkot. Ez hogyan javítható kulturáltan házilag? Sajnos nincs kompresszorom Arra gondoltam, hogy valahonnét ha tudnék venni kis kiszerelésben jó minőségű lakkot, akkor azzal leecsetelném, majd 3000-es papírral eldolgoznám a megszáradt fölösleget, és végül polír. Vélemény?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Tőzsde és gazdaság
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest