Hirdetés
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imibácsi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy német import Seat Toledo személygépkocsim, aminek a fényszóró üvegein illetve a teljes első szélvédőn látszanak (főleg napsütésben) milliónyi apró gombostűfejnyi pöttyök (vagy kráterek). Eddig nem mentem rá semmivel, de kérdésem hogy mivel lenne érdemes? Vagy csak a szélvédőcsere segít?
Más:
Van nekem egy Skil 1144aa típusú polírozóm. Egy piros, teljesen lekrétásodott suzuki Ignist szeretnék felpolírozni és waxolni vele. Munka menete a következő lenne:
1. szivacsos mosás
2. mézes kendős letörölgetés
3. gyurmával átdörzsölés
4. Farécla G3 250gr-rel gépi polírozás (bárány kong vagy szivacs)
5. vizes lemosás
6. Farécla Wax Top W500 viasz felhordás mikroszálassal, száradás, letörlés szintén mikroszálassalGondoltam rá, hogy a polír és a wax közé kellene finishelő is, mondjuk Farécla G10.
Ezzel el tudok érni szép, hologrammentes eredményt? Illetve a fent említett fekete Seat Toledora ugyanígy jó lehet? Ott főleg a hologram miatt aggódok.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Qru
MODERÁTOR
Adott egy fekete színű autó, ami egy fa alatt parkolt sokáig. A fáról ráhullott vmi nyálkás maszat ami persze szépen ráégett. A műanyag részekről szépen lejött egy forró vizes magas nyomású mosással de a lakkról nem akart lejönni még kitartó dörzsöléssel sem. Van erre vmi házi módszer vagy polírozni kell?
-
válasz
Kazimír #20125 üzenetére
Piros: annál lehet a leglátványosabb eredményt elérni.
[link]
Műanyagra, gumira: műanyag és gumiápoló kell.
Továbbra is azt javaslom, hogy vegyél egy nem vicces árú polirozó+viaszt, akár azt amit linkeltem, és csináld meg magadnak. Ha nem tetszik vagy sokkal többre vágysz, akkor keress fel egy profit.
Ha magad csinálod, Tiéd a sikerélmény. + az izomláz!Egy napod el fog menni vele.
Lehet, hogy megköveznek itt, (who cares?) nem kell egyből minden kiegészítőt megvenni. Én 15-20 éven keresztül használt pamutpólókkal suvickoltam az autómat, még se volt annyira szar az eredmény. Szóval egy pamuttal felekned a "csodaszert" és egy mikroszálas kendővel (párszáz Ft) letörlöd - nekem ez se volt pár évvel ezelőttig.
-
Kazimír
őstag
-
Formaster
addikt
válasz
Formaster #20123 üzenetére
Na jó, talán eredménye is lehet egy kis kézi polírnak, de készülj fel... Nagy munka. Először gyurmázd át egy durva lakk tisztító gyurmával. De szerintem mire mindent megveszel, az is pénz (gyurma, paszta, kendők, wax, oldószer, stb) és lehet h nem leszel elégedett az eredménnyel.
-
válasz
Kazimír #20120 üzenetére
Első próbálkozásra én valami ilyesmit vennék a helyedben, s.k. felhasználásra: [link] ha erősebben kopott, akkor: [link].
Ezek kombinált szerek, egy körben fényesítenek és waxolnak. Kevésbé hatásosak, mint a dedikált cuccok, viszont így is el fogsz fáradni - egy szombati napot nyugodtan rászánhatsz.
Alternatív megoldásként keress profit, akár itt, ők polírgéppel és komoly anyagokkal dolgoznak.
Szerk: Milyen színű az autó? Léteznek színezett anyagok is, időlegesen elfedik a kisebb karcokat, nagyobb a sikerélmény.
-
szabi325
tag
Én erre az emailre írtam és úgy rendeltem info[kukac]auto-borfestes[pont]hu vagy ebay
9k volt 1 szett, amiben van tisztító,impregnáló,ápoló.
Az intenzív tisztító tényleg nagyon jó, a többi is mert szép lesz tőle a bőr és nem vettem észre hogy kopott volna. Ha valami újabb autód van akkor szerintem az impregnálót kihagyhatod. Ha esetleg bőrfestéket is venni akarsz és nem sima fekete, akkor azt semmiképp se tőlük...
Viszont szerintem a sonax habbal (tisztítani) es az ápolóval (ez nem hab) ár/teljesítmény/mennyiség arányban jobban jársz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest