Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Skywalker: Revealed
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Geri Bátyó: Samsung T7 1TB külső SSD
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneey
tag
http://www.autochip.hu
Az előbb megtekintett weblapok közül ez tűnik a legértelmesebbnek, itt 45k + ÁFA a chip. Itt szépen leírnak mindent, tehát sztem komolyan veszik, és term. díjmentes az eredeti szoft visszatöltése.
Tapasztalat ezzel vagy esetleg más ilyen céggel kapcsolatban?
-
Daneey
tag
Sziasztok!
A chiptuninggal kapcsolatban szeretnék információkat megtudni...
Van egy VW Bora, 1.6 benzin (szívó), 105 LE. Eléggé gyengécske, viszont megkímélt állapotban.
Érdemes erre egy módosított szoftvert rátölteni? Állítólag 10-15%-os teljesítménynövekedést lehet elérni vele.
Plusz még raknék bele egy sportlégszűrőt, így maximizálnám az autó teljesítményét komplett megbontás nélkül...
A kérdéseim a következők: érdemes 50-60k-t chiptuningra költeni, nem fog a motor élettartama -- számottevően (!) -- csökkeni? A fogyasztás az tényleg kisebb lesz a mostaninál (10l/100km)? Tehát alapvetően érdemes, nem fogja szétszedni az autót? Mert hallottam pár rémhírt, h füstölés, ez-az nemműködik, stb stb...
Köszi előre is...
-
Daneey
tag
Köszi a válaszokat; már megvettem az autót, most barátkozok vele!
Én egy Castrol TXT Softec-et akarok bele tetetni. 5W-40-es viszkozitás VW 502 00 és 505 00 minősítésű, tehát elég jó. 7,8k bruttó ára van a 4 literes kiszerelésnek. Szerintetek ez jó lesz bele, vagy drága? Szervizkönyv azt írja, hogy lehetőleg VW 502 00 szabványnak feleljen meg.
Ha plusz fék, és váltó olajcserét is csináltatok, akkor motorolajcserével + légszűrőcsere együtt mennyi lenne a költség? 20-30k?
-
Daneey
tag
Sziasztok!
Eléggé kezdő vagyok a témában, szóval ne kövezzetek meg a következő kérdéseimért...

Lehetőségem volt egy ~5,5 éves 13k km-t futott VW Bora-t megvenni (1.6 benzin; 77kW=105LE). Kifogástalan állapotú. Öreg úrtól, tehát ezért a kevés km.
Kérdésem az lenne, hogy a szervízkönyv szerint 3 éve (a km óra állást tekintve 7,5k km-nél) volt motorolajcsere.
(1) Cseréljek benne motorolajat?
Ha igen,
(2) Hivatalos VW márkaszervízben (túl drága lenne?), vagy
(3) Maszek autószervízben? Hol? esetleg tudnátok helyet mondani?
(4) Ha maszekhoz megyek, vihetem az olajat én, és a szerelőnek csak a szűrőt és a munkadíjat kell fizetnem? Mennyi kéne 4l, 5l?Köszi előre is a válaszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Direct One (műholdas és online TV)
- Házimozi haladó szinten
- World of Warships
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Arc Raiders
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Google One vs iCloud vs OneDrive – melyik a legjobb választás 2025-ben?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4120
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest