Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VR6-Fan

veterán

válasz Daneey #778 üzenetére

1,6 SR (8V változó szívó cső hossz)?

édes apámnak ez a motor van (seat toledo) kapot egy chipset (befecskendezéssel meg a gyujtással játszottak picit).

lóerőben nem lett szerintem számít tevőbb, de a teljesítmény görbe kb 500rpm-el ellett tolva lefele (alacsonyabbról húz).

4000 fölé nem kell pörgetni, ha nyugis a forgalom bőven elég 2500-nál váltogatni, és úgy is "dinamikus" a kocsi.

fogyasztásba azzal hogy nem kell forgatni annyit kb 1l-t hozott.

motor élettartalma nem csökken.

direkt szűrő meg felejsd el, miért is? mert baromi sűrűn kell mosogatni hogy maximum 1% érjen, több koszt szívbe a motor mint a gyárival, jah és az a motor tér melegét szívja csak be ami feleslegesen terheli a motor és rontja az oxigén szegény levegő az égés hatásfokát (gondolom nem akarod a motor téren kivűlre elhelyezni?).

motor bontás nélkül még a kipuf rendszer komplett cseréjével tudsz javítani valamit a teljesítményen. (ez persze viszi fel a fogyasztást is..)

50k felső plafon, és csak akkor ha nem tetszik a chips akkor vissza kapod a pénzt meg az eredeti progit.

• CYBERIA

őstag

Szívó motornál nem sokat változtat, egy pár lóerőt rátesz, éppen meg lehet érezni.
    Fogyasztáson meg elvileg egy nagyon kicsit talán javítana, de gyakorlatilag úgy is ki fogod használni a plusz erőt, szóval nem fog feltűnni.
    Füstölni inkább a Diesel chiptuningolt autók szoktak.

Egy-két turbós motornál nagyon sokat számít, főleg közepes fordulatszámon.

Amúgy ahogy Bandi írta.

• fekeandras

őstag

Önmagában 15%-ot semmiképpen sem lehet nyerni vele.Úgy +8% körül lenne reális.A gyújtást is módosítani kéne, e mellett egy jobb fajta sportlégszűrő is elkelne.Szerintem úgy 115-120lóerő környékére fel lehetne tornázni.Bár ettől nem táltosodna meg az autó.Azonos vezetési stílus mellett elképzelhető, hogy valamivel valóban kevesebbet fogyasszon.Az élettartama semmit sem fog változni.Ez csak sima motorvezérlő elektronika optimalizálás így nem kell tartani károsodástól.Én 50ezer körüli összeget nem költenék rá.

Új hozzászólás Aktív témák